Точно сега когато се вдигнах да тренирам сериозно и да наваксам загубените 10 дена, се опитвам да се разболея .. Цял ден ми едно спящо , боли ме глава и имам малко температура... Но мисля да не се давам и да продължавам да тренирам , че още една седмица почивка мн ше ми дойде.
18.08.2010g Сряда
Въпреки леката настинка се натъпках с колдрекс и куп добавки и айде към фитнеса.
А1 Клек :
-10х10@ 60кг
А2 Раменна преса с дъмбели:
-10х10@17кг
Б1 Бедрено разгъване:
-3х12,12,10@ 20кг
Б2 Прасец
-3х12@ 25кг
Пак си ги направих с лекота сериите от А ( на последната серия имах сили почти колкото на 1вата , може от добавките да е ) , а от Б пак се озорих . Другия път и тук ще вдигам тежестите.
Храна
-Протеин
-Овес с прясно мляко с мед
- 2 филии бял хляб със сух салам
- 2 яйца бъркани със сирене + домат+ 4 филии вита
- 2 парчета бон филе + сирене + 2 филии вита
-джакед+ креатин
- трен + интраболик
- креатин
- протеин + глутамин
- 3 филии вита + сирене + кашкавал + домат+ 1/2 кана айрян
- 3 филии вита + извара с 2 яйца
Дано повече го усетиш от мен :) Както и 10х10, което не ми подейства добре. На едни добавки сме, ще следя ;)
Ми аз сега почнах да пия втората половино от кутията. Първата докато я пиех , я комбинирах само с глутамин и имаше доста ефект. Доволен съм .. А сега вече взимам толко мн добавки , че не мога да преценя от коя има и от коя няма ефект .
10х10 и аз нещо не го усещам за сега , пък ще вида по натам как ше е ...
Днес обаче продължих да се разболявам , въпреки че пия стрепсилс и колдрекс.. цял ден съм с температура и болки в гърлото...
Ще съм принуден да спра тренировките ... дано в понеделник да съм се излекувал и да почна отначало 10х10 .
Вече 3-ти ден съм на антибиотик , остават още 2дена.. чувствам се излекуван , но мисля да почина още няколко дена . Имам чувството че откакто почнах да пия хр.добавки и да тренирам по упорито ,от най-малкото нещо ме лови грипа . А преди бях здрав като бик ...
Единсвеното нещо което съм добавил към аптеката от добавки са витамини.. Дайте някъв съвет кви да си взема , най-добрите цена/качесвтво .. След като потърсих малко се спрях на тези silabg.com/bg/5594-SATURN-SUPPLEMENTS-NOVA-ONEADAY-60-Tabs.html и тия silabg.com/bg/829-NOW-ADAM-MENS-VITAMINES-120tabs.html
Вземи си на Сайтек Мулти-Про ако парите не са проблем, добри отзиви има. Иначе по-тънко са fitness1.bg/super-multi/
Мулти про ми стигат за 1 месец .. искам най-евтините че и без тва сумати пари набих за добавки. Нещо за около 30лв за 2 месеца.. Ако не се сещаш ше взема тия Супер мулти ма и те ше станат към 45лв с доставката. А Нова на Сатурн не са ли хубави, гледам че и тях ги пият и цената ме устройва най-мн.
След 1 седмично боледуване отново съм на линия
Тренировката днес 25.08.2010г Сряда
А1Тяга:
10х 10,10,10,10,10,10,10,10,9,9 @ 50кг
А2 Раменна преса с дъмбели:
10х10,10,10,10,10,10, 8,8,7,7 @20кг
Б1 Бедрено разгъване
3х10,12,10@ 10кг
Б2 Прасец
3х12@ 15кг
Тая тяга ми изцеди всички сили , никога не съм очаквал че ще права бедрено разгъване с 10кг и ще ми е трудно.
После ше напиша храната.
26.08.10
05:24
казано от korpusito на 25.08.10, 06:36:
И те стават, вземай каквото ти е по джоба :)
E то иначе трябва да краде :)
Яденето на 25.08.2010г
-протеин
-Овес с прясно мляко
- пилешко филе + сирене + 3 вита + домат
- сирене
-джакед + креатин
- Интра + трен
-креатин
- протеин + глутамин
- 2 бъркани яйца със сирене + 3 вита + домат + 1/2кана айрян
- 2 яйца + 1/2 кана яйрян + глутамин
26.08.2010 - четвъртък -нетренировъчен
-креатин
-овес с прясно мляко
- 2 яйца бъркани със сирене + 4 вита + домат
- пилешко филе + сирене + 3 вита + малко картофи+ краставица
- 2 яйца + глутамин
Протеина ми свърши , в понеделник ще си взема пак
А кога трябва да пия БЦАА и глутамина в нетренировъчен?
Мнението беше редактирано от westdogg на 27.08.10 09:51.
27.08.10
07:39
БЦАА в нетренировъчен - 10 гр сутрин веднага след ставане.
Глутамина - 10 гр след ставане и 10 гр преди лягане.
Ми аз след ставане пия и Протеин и креатинова матрица , проблем ли е да пия всичко тва на куп ...
Мисля да разделя БЦАА-то на 2 приема - сутрин 5гр и преди лягане 5гр.
27.08.10
14:34
Няма никакъв проблем да пиеш всичко накуп. БЦАА преди лягане - не ти трябва.
Ок. начи така ще ги пия :)
Тренировката днес - 27.08.10г ( петък)
А1 Лег тесен хват
- 10х10,9,9,8,9,9,8,8,7,7 @ 50кг
А2 Бисепсово с щанга
- 10х10,10,10,10,10,10,10,9,9,9@25кг
Б1 Кофички
-3х6 - това беше до отказ :)
Храната
- Глутамин
-Овес с прясно мляко
- 1 кренвирш + сирене + 1 вита и 2 бял хляб + краставица
- 3 банана + 1 кисело мляко
- джакед + креатин
- трен + интра
- глутамин + креатин
- 2 парчета бон филе + 4 вита + сирене + 1/2 кана айрян + краставица
- 2 уискита + 1 кола
- Тост с пилешко филе и зеленчуци и малко пържени картофи
- глутамин + 1/2 кана айрян
Мнението беше редактирано от westdogg на 28.08.10 18:22.
30.08.10g Понеделник
Тренировка :
А1 Полулег с дълбели
- 10х 10,10,10,10,10,10,9,10,10,9@ 20кг
А2 Скрипец в широк хват пред гърди
-10х 10,10,10,10,10,9,10,10,9,9 @ 50кг
Б1 Хлайс от полулег
-3х10х12кг
Б2 Гребане с дъмбел
-3х10х17кг
Усещам как вече започвам да навлизам във форма :)
Храна
-креатин
-2 банана
-макарони + сирене
- пилешко филе + сирене + 3 вита + домат
-джакед+ креатин
-трен + интра
-креатин + протеин + БЦАА+ глутамин
- ориз + сирене
- 2 вита + 2 яйца + сирене + краставица
-глутамин
Мнението беше редактирано от westdogg на 31.08.10 15:26.
31.08.10g Вторник - Нетренировъчен
Храна:
-креатин+ протеин+ БЦАА+ глутамин
-овес с прясно мляко + 1 яйце
-ориз + 2 вита+ сирене + домат
- 3 вита + пилешко филе + кашкавал+домат
- ориз + сирене
- 2 яйца бъркани със сирене + 1 кисело мляко
-глутамин
Мнението беше редактирано от westdogg на 31.08.10 22:31.
Здравей! Гледам бая пари си хвърлил за добавки, в този смисъл, възползвай се максимално. Аз бих увеличил храната
Успех!
01.09.10
07:40
казано от alabalaa на 01.09.10, 00:21:
Здравей! Гледам бая пари си хвърлил за добавки, в този смисъл, възползвай се максимално. Аз бих увеличил храната
Успех!
Oпределено има нужда
Ами опитвам да се възползвам , но за сега не постигам ефекта който се очаква... Цяло лято не съм качил нито 1 кило . Гледам да увелича храната но не мога повече ( няма къде да я побера). И въпреки това храната ми е двойно повече от преди да почна добавките - преди 4 месеца и пак си бях 68кг .
В такъв случай, остави добавките, за когато свикнеш да побираш повече. Поне така аз бих направил : )))
О в никакъв случай не бих ги спрял ... Всъщност като се гледам в огледалото изглеждам малко по-оформен и по-наедрял от преди , даже всичките ми тениски започнаха да ме стягат около ръцете и раменете... обаче странното е на кантара не съм мръднал.. силата ми също се е качила доста. Всичко това мисля , че се дължи на добавките .. ако не бяха те .. нямаше да съм мръднал на никъде ... знам го защото 4 години съм тренирал без добавки и все си седя на едно място... а програмите , упражненията и техниката съм сигурен че са правилни.. Меджу другото съм качил и в талията , а ям мн по-малко мазно от преди. Преди пиех кола , алкохол , ядях бял хляб , пържени картофи , кюфтета , колбаси , сладко , дюнери , пиши, сандвичи и талията ми беше тънка и по-изчистена .. как става тоя номер... хем храната ми била малко , хем спрях вредните храни , хем качвам в талията?
Мнението беше редактирано от westdogg на 01.09.10 16:57.
01.10.10g - Сряда
А1 Клек
- 10х10,10,10,10,10,10,10,9,9,9@ 70кг
А2 Раменна преса с дъмбели
- 10х 10,10,10,10, 9,9,9,9,8,8@ 20кг
Б1 Бедрено разгъване
- 3х10,11,11@ 10кг
Б2 Прасец
- 3х12@ 20кг
Корем -янда
- 30,25
Храна
- протеин + БЦАА
- 2 вита със сух салам + 2 яйца + домат
- 200гр пилешко филе + 2 вита + пържени картофи+ сирене + домат
- Джакед + креатин + БЦАА
- трен + интра
- протеин+глутамин+БЦАА
- ориз + сирене + 2 вита
- 2 яйца + сирене
- глутамин
Мнението беше редактирано от westdogg на 01.09.10 21:42.
02.09.10g Четвъртък - нетренировъчен
Храна
- БЦАА х 2 + креатин +протеин+глутамин + грозде
- овес с прясно мляко
- 3 вита + 2 яйца + сирене + домат
-протеин
- 3 вита + 180гр пилешко филе + сирене + домат
- 2 вита + 2 яйца + сирене + 1кана айрян
-глутамин
03.09.10g Петък
А1 Лег тесен хват
10х10,9,9,9,9,9,8,8,8,8@50кг
А2 Бицепсово с крив лост
10х10,10,10,10,10,9,9,9,9,8@30кг
Б1 Кофички
3х8,7,6
Корем на римско столче
-50,40
Храна
-протеин+ БЦАА
- овес с прясно мляко + 1 филия със салам
-3 вита + 2 яйца + сирене + пил. дробчета + домат
-3 банана + 1 кисело мляко
- джакед + креатин + БЦАА
- трен + интраболик
- креатин+ БЦАА+ протеин+глутамин
- 2 вита + 2 яйца + сирене + домат
- 2 яйца + 1 кисело мляко
-глутамин
Мнението беше редактирано от westdogg на 03.09.10 21:53.
Абе колеги до сега четох за БЦАА и всичи казват че го пият по-време на чистене . Дали не съм се набутал напразно , щото аз искам да качвам. Смисъл не само да качвам кг , а искам чиста мускулна маса. Кардио не правя. Да продължавам ли с БЦАА-то или да го спра.
04.09.2010g Събота
Храна
Днеска спах до 12ч за тва и храната е по-малко
-креатин+БЦАА+ протеин+глутамин
- 3 вита + 1 кренвирш + сирене + домат
-протеин
- 3 вита + пилешко филе + сирене + домат
-3 вита + 3 яйца + сирене + кана айрян
-глутамин
Нещо почна да ми омръзва всеки ден да ям едно и също . Четох малко по форума и реших да вкарам свинско месо ( филе/котлети) ,кашкавал, спагети и макарони в менюто. От това което четох останах с впечатление , че няма да ми навредят.
Много хляб дупчиш, върти го с овес сутрин, спагети на обяд , ориз/картофи вечер и така. Не че аз съм пример за разнообразно хранене , ама айде :) Иначе свинското си е перфектно.
Овеса си го ям през седмицата , но събота и неделя понеже спя до обяд , за това го пропускам.. Иначе овеса ( около 100гр с мляко и мед) докато го изям ми отнема около 30-40мин и след 1 час все едно не съм ял.
Ориз ям майка ми като сготви - 1 път седмично готви и ми стига за около 2-3 дена.
Картофите ще трябва да им измисля няква рецепта , че пържени не са полезни , а варени не са ми вкусни ако нямат сол.. а аз сол отдавна не слагам на нищо.
Тъй като и без това не мога да отлепя и 1кило , започнах пак да си ям и хляб преди лягане , че само с белтъчини не мога да се наям... едва ли ще ми навреди.
След малко ше се разходя до Кауфланд да си напазарувам и да ги вида тия пълнозърнести макарони и спагети.. че до сега никога не съм ял такива.
Картофите може да ги печеш на фурната- слагаш им чубрици и подправки... Всъщност ако ще е с месо слагаш го да се запече то си прави бульон и по някое времеблъскаш и картофите, ако имаш от тези иенски(не съм сигурен как се пише) стъклените с капак даже ще се задушат- стават много вкусни. Друг вариант- вариш ги след това ги правиш на пюре с масло и сирене настъргваш кашкавал върху тях и слагаш в микровълновата за 1-2 минути- пак може да сложиш подправки. Начини има : )
Ще пробвам нещо с картофите , най-веротно ще ги вяря и на пюре , че нямам нерви да готва по 2 часа .
Обикалях Кауфланд за пълнозърнести спегети и макарони... Макарони не можах да намеря ( само ръжени видях) , а спагети само едни пълнозърнести дето беха 4лв 500гр... Ибаси спагетите - колкото пилешко (fubar) За това си взех ръжени спагети и макарони.. Какво ще кажете , стават ли ?
Мнението беше редактирано от westdogg на 05.09.10 15:14.
Ееее верно ли ... начи другия път си взимам обикновени.. че тия не очаквам да са от най-вкусните :)
06.09.10
05:02
казано от westdogg на 05.09.10, 08:43:
Овеса си го ям през седмицата , но събота и неделя понеже спя до обяд , за това го пропускам.. Иначе овеса ( около 100гр с мляко и мед) докато го изям ми отнема около 30-40мин и след 1 час все едно не съм ял.
Ориз ям майка ми като сготви - 1 път седмично готви и ми стига за около 2-3 дена.
Картофите ще трябва да им измисля няква рецепта , че пържени не са полезни , а варени не са ми вкусни ако нямат сол.. а аз сол отдавна не слагам на нищо.
Тъй като и без това не мога да отлепя и 1кило , започнах пак да си ям и хляб преди лягане , че само с белтъчини не мога да се наям... едва ли ще ми навреди.
След малко ше се разходя до Кауфланд да си напазарувам и да ги вида тия пълнозърнести макарони и спагети.. че до сега никога не съм ял такива.
Kато те слушам май бая филм си си вкарал относно яденето
Ми вкарал съм , щото след всичките добавки които взимам и не качвам кг , излиза че храната ми е малко... Въпреки че аз мисля че не храната ми е проблем , а гена .... защото не изглеждам като човек набил 1000лв за добавки за едно лято ... малко ми остава да се ядосам и да вкарам малко зоб.. от 2 месеца съм се запасил с дека и стромба ... ама все си викам ” няма да ги взимам , ще тренирам чисто”
Ето и храната на 05.09.10г Неделя
-протеин+глутамин+ креатин+БЦАА
- 3 вита + пилешко + сирене +домат+ 1 кисело мляко
-протеин
- 3 вита + свинско каре+ кашкавал + 1 яйце+ домат
- 3 вита + 3 яйца + сирене + 1 кана айрян
-глутамин
И днес храната ми е по-малко щото пак спах до обед и цяла вечер не си бях в нас.
Мнението беше редактирано от westdogg на 06.09.10 09:36.
Малко ти е храната според мен. Протеина мисля го докарваш, даже отгоре, което е супер. Можеш да добавиш 2 пъти по 30грама масло- това са още ~420 калори и по 1 литър мляко на ден, дори повече- това са още ~500 и 30грама протеин още. Яж по-често картофи и ориз.
Колега, храната ти е МНОГО малко. И протеина, и калориите като цяло са ти малко. Разгледай из форума как се хранят хората за маса, да не давам себе си за пример, но доста хора се хранят наистина добре (Преслав, Иван/Cottage и т.н). Направи едни 5 стабилни хранения с протеин и въглехидрати и няма как да не качваш. Ако си злояд или с малък стомах, овес през пасатора и готово. Надявам се да не приемеш критиките като заяждане, бъди сигурен, че хората тук ти мисля доброто и искат да ти помогнат, а не да критикуват самоцелно. Успех !
Ми протеина ми е около 170гр на ден.. мисля че за мойте 68кг е достатъчен... Ще се опитам да увелича въглехидратите, въпреки че във всяко хранене ям въглехидрати.. калориите не ги смятам... но ако и те са малко , да почна пак да пия кола , да ям сладко , пуканки и там другите калорични глезотиики? Общо взето ако ям всичко , без да се лишавам , дали ще има ефект... или само на корема ще го усетя :)