19.07.10
16:19
От скоро пазя хранителен режим. Почнах да се интересувам какво ям и как. Никога не съм прекалявал нито със сладко, нито с мазнините. Имам бърз метаболизъм и общо взето съм нямал проблеми. Става въпрос за приятелката ми. Не мога да я убедя да яде по-нормална храна. Тя има проблем с килограмите (не е дебела, но е закръглена и иска да сваля). Мисли си, че като не яде 2 дни, вечерта на 2-рия може да си позволи да хапне 1 пакет миникифлички. Така ли е?! Как да я убедя и мотивирам да спазва хранителен режим и да и помогна? Не ме разбирайте погрешно, не ми пречи това, че е закръглена. Пречи ми начина и на хранене,който според мен може да и доведе дори язва. Консумира предимно кола, някакви сандвичи, пудингчета,сладки работи. Студентка е и се оправдава, че няма друг начин. Дайте ми линк със статия по въпроса, защото си мисли, че като яде по малко, може да яде всичко :(
Преди малко отново опитах да я убедя, спорехме може би 30мин, и накрая ми се разсърди, че искам да и се налагам, и променям...
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 20.07.10 05:18.
Опитай се да я образоваш, или по точно да я накараш да се образова. Трябва да разбере, че това което прави не е правилно. Нека прочете малко литература. Такава има много, и в този, и в други сайтове.
Това че е студентка не е оправдание. Ако знаеш колко пилета, оризи, картофи т.н. съм готвил(и продължавам) по общежитията, и не съм само аз. Плюс това може да се храни и здравословно и навън( този вариант е по-скъп).Когато имаш желание намираш и начин.
Вземи един кантар и я карай да се тегли през 2-3 дни.Като види че режима и не дава резултат,сама ще влезе в правият път.
Имай предвид,че в началото се свалят кг с глад,но това съвсем скоро спира да е така,щом организма привикне и просто кара на режим ““Survivor”“,който съсипва здравето.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 19.07.10 19:58.
20.07.10
07:14
И аз съм на мнение, че без да почете литература по темата, няма как да го разбере. Но проблема ми се струва е, че на нея не й се иска да се лиши от т.нар. “малки удоволствия”. И колкото и да я убеждаваш - няма да има резултат. По - добре да яде често и по-малко, отколкото да се лиши два дена от храна и в крайна сметка изяденото на третия ден ще има обратния ефект.
по-редовен секс би трябвало да помогне срещу трупането на излишните килограми :D
20.07.10
08:04
казано от Aquiles на 19.07.10, 17:40:
Опитай се да я образоваш, или по точно да я накараш да се образова. Трябва да разбере, че това което прави не е правилно. Нека прочете малко литература. Такава има много, и в този, и в други сайтове.
Това че е студентка не е оправдание. Ако знаеш колко пилета, оризи, картофи т.н. съм готвил(и продължавам) по общежитията, и не съм само аз. Плюс това може да се храни и здравословно и навън( този вариант е по-скъп).Когато имаш желание намираш и начин.
х2 - жените като цяло има по-слаба психика и трудно отказват джънк-а
20.07.10
08:12
казано от Miro Gi4ev на 20.07.10, 08:04:
казано от Aquiles на 19.07.10, 17:40:
Това че е студентка не е оправдание. Ако знаеш колко пилета, оризи, картофи т.н. съм готвил(и продължавам) по общежитията, и не съм само аз. Плюс това може да се храни и здравословно и навън( този вариант е по-скъп).Когато имаш желание намираш и начин.х2 - жените като цяло има по-слаба психика и трудно отказват джънк-а
Не съм много съгласна, че сме с по-слаба психика. Това си е до желание, а понякога се получава и от мързел. Един вид - търсиш си оправдания, за да не направиш дадено нещо. Ама то важи за всички хора. :)
Ако е първа година студентка и не е от София (т.е. мама и тате са далеч и няма кой да готви) качването на килограми е почти неизбежно. Моята приятелка бе в същото положение преди 5 години. През първият семестър на 1-ви курс качи 6-7 килограма и след това започна да ме слуша какво да яде та до ден днешен. Никакъв джънк (или много рядко). Статиите няма да ти свършат работа. Трябва сама да се убеди, че по нейния начин няма да успее и ще тъпче на 1 място - дори да свали малко, после ще се отпусне и ще възстанови. Трябва да натрупа негативен опит и сама ще се усети. Принципно е добре ако и двамата спазвате някакъв хранителен режим в смисъл на добри хранителни навици за да може единият да контролира другия (в случая ти нея). Трябва да измислиш храни, които да са вкусни и едновременно да са здравословни за да не мисли за кифлични и т.н. Разбий храненията й на 5-6 за деня, така че да не изпитва глад. Подбирай храните така, че да са балансирани - нека винаги присъстват белтъчини; ако има въглехидрати, нека те да са бавни. Ако можеш да я свикнеш на високо мазнинно НВД, резултати ще има до няколко месеца. Няма да ти е лесно! Успех!
казано от AnToAn4o на 20.07.10, 07:16:
по-редовен секс би трябвало да помогне срещу трупането на излишните килограми :D
За да не излезе, че нещо се хваля, няма да споменавам честотата, но НЕ помага! ;)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.07.10 08:49.
Как бе, Стояне ? Вчера по новините дадоха, че по време на секс мъжът стигал 200 пулс, като нормалното било 120. Това от горещините. То с 200 пулс братко се свалят мазнини ако е бързак :Д :)
Мнението беше редактирано от Riko на 20.07.10 09:12.
21.07.10
07:26
и аз съм студентка 4курс и наистина е много по-лесни на сухариика
но с една тенджерка и котлон много пилета с ориз съм сварила
колко лекции съм изкарала на сандвичи-черен хляб с шунка/пилешко и краставица/домат-чудесна комбнация
пък и студентски столове има
да кажа че приятелката ти постъпва страшно глупаво-ти си го знаеш
последиците не са само за стомаха-от този глад страда цялото тяло и психиката
според мен и обясни че няма нужда да отслабва,а да започне да живее здравословно
Елементарно! Достатъчно е само да и покажеш дневниците на момичетата от форума. Като види техния храноден и велоколепните им фигури, друга песен ще запее. ;) Не е зле и да подкрепиш фактите с необходимата литература.
Успех!
Благодаря на всички отзовали се.
Ако живеехме заедно, нямаше да има проблем да я “контролирам” и малко по малко да я “вкарам в правия път”.
Проблема е, че не сме заедно. Опитвам се да и обяснявам и да и търся статиики, но си мисли, че щом яде малко-трябва да отслабва. Ще продължа в усилията си да я накарам да яде по-правилно. Все пак, го правя за нейно добро, а често най-големите врагове, от които трябва да се пазим, сме самите себе си. Или ще постигна успех, или ще и писне и ще си намери друг, който “да не мрънка”. :)))
21.07.10
18:35
казано от AnToAn4o на 20.07.10, 07:16:
тя ако стои като пън и 5 часа да я лашкат ефект няма да отслабне, ами горкото момче не го знам :D
http://www.vbox7.com/play:3a0edce8 -като видиш че посяга към вафличката, я караш после да изгори калорийте по “сладкия начин” като не може повече ще спре и да яде :D
Мнението беше редактирано от Vask0 на 21.07.10 18:45.
казано от Rikoo на 20.07.10, 09:12:
Как бе, Стояне ? Вчера по новините дадоха, че по време на секс мъжът стигал 200 пулс, като нормалното било 120. Това от горещините. То с 200 пулс братко се свалят мазнини ако е бързак :Д :)
Е, при мен явно климатикът не ми позволява пулсът да скочи над 120-те :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече