Дневникът на един 15 годишен

Темата е заключена.
Прескочи до:

11.10.10
06:03

казано от CircleOfPain на 10.10.10, 19:48:

Ако искаш постижения в плуването-просто яж много и плувай много. Имаше статия за майкъл фелпс-яде каквото му падне, супер много джънк фууд, около 12000 калории на ден и тренира изключително много (плува по много)

Всички топ атлети го правят !!!

14.10.10
08:17

Здравейте, искам да ви споделя,че в началото на декември месец ще сме в повичка минимум 1 месец (ще правят ремонт на закрития басейн в Бургас) което ще рече,че ще мога да тренирам по усилено в залата. Харесах програмата 10х10 искам да я направя във тази почивка смятам да допия един креатин малат да си купя нов гейнър и протеин да си продължа със хубавото хранене и мисля,че ще има резултати надявам се да ми помогнете чакам отзиви дали програмата е подходяща за мен

м/у другото правя на ден по 1 тренировка а не по 2 като спортното училище защото мисля че си мислите че правя по 2 тренироки на ден и че ще ми е много трудно да качвам кг

15.10.10
06:00

казано от pluvecat на 14.10.10, 08:17:

Здравейте, искам да ви споделя,че в началото на декември месец ще сме в повичка минимум 1 месец (ще правят ремонт на закрития басейн в Бургас) което ще рече,че ще мога да тренирам по усилено в залата. Харесах програмата 10х10 искам да я направя във тази почивка смятам да допия един креатин малат да си купя нов гейнър и протеин да си продължа със хубавото хранене и мисля,че ще има резултати надявам се да ми помогнете чакам отзиви дали програмата е подходяща за мен

м/у другото правя на ден по 1 тренировка а не по 2 като спортното училище защото мисля че си мислите че правя по 2 тренироки на ден и че ще ми е много трудно да качвам кг

10x10 е прекалено обемна според мен

15.10.10
08:21

Ще имам въстановяване през този месец и половина (горе доло) ще ходя в залата само искам да увелича размера на ръката...

16.10.10
05:14

казано от pluvecat на 15.10.10, 08:21:

Ще имам въстановяване през този месец и половина (горе доло) ще ходя в залата само искам да увелича размера на ръката...

Toгава се съсредоточи върху покачване на теглото не върху гръванията за бицепс!

18.10.10
06:50

Какво стана е да не се отказа?

20.10.10
18:50

Не луд ли си сега тренирам яко на басейна пия протеин и гейнър и се храня мощно
и чакам някакви предложения за програма

31.10.10
23:21

Продължавам да чакам предложения за тренировъчна програма като за мен

31.10.10
23:24

Клек и мляко ;)
Ядрото ще стане доста по - силно, май ще помогне при плуването?

07.11.10
12:34

Хора нямам никакво време да пиша в дневника но като цяло уча и плувам
от сряда почвам по 2 тренировки на басейна (без училище) събота заминавам за София на състезание, приготвил съм си креатин малат и hot blood . Ще се раздам напълно след състезанието ще плувам 2 седмици след това ще направя почивка и започвам около месец и половина само зала защото басейна ще е в ремонт искам да измислим някакъв вариант тренировка на лостове тренировка в залата
също така искам да ми препоръчате глутамин и някакъв креатин. Блгаодаря ви за отделеното внимание чакам съвети преди да замина за състезанието ще пиша как се чуствам и след това какво съм направил.

15.11.10
14:12

Завърнах се с 2 златни,1 сребърен и 1 бронзов медал от състезание в София
сега е време да измислим някакъв глутамин

15.11.10
14:13

Поздравления!

Защо точно глутамин?

16.11.10
17:40

Aми защото знам,че е важен за активно спортуващите със един креатин гейнър и протеин мисля че ще се получат добри резултати.

20.11.10
09:43

Може да разгледаш ето тоя сайт: http://www.swimbg.com/  Струва ми се много добър за теб, но сам ще прецениш доколко ти е полезен. Има разни преводни статии на “Материали”:  http://www.swimbg.com/prevedeni-statii-pluvane

25.11.10
15:20

От понеделник започвам яко с храната,залата и плуването купих си креатинова матрица,глутамин,протеин и гейнър 50/50,отново казвам,че имам проблем с дясната гърда вътрешната и част е по малка от лявата и е много досадно за гледане помогнете ми дайте някакви методи за да ги изравня,вариант ли е да тренирам с дълбел само дясната гърда ?

25.11.10
18:02

казано от pluvecat на 25.11.10, 15:20:

вариант ли е да тренирам с дълбел само дясната гърда ?

Опитай. Или прави за нея предварителни серии преди общата тренировка на гърдите.

25.11.10
19:30

казано от Миро на 25.11.10, 18:02:

казано от pluvecat на 25.11.10, 15:20:

вариант ли е да тренирам с дълбел само дясната гърда ?

Опитай. Или прави за нея предварителни серии преди общата тренировка на гърдите.

И какво ще стане после? Ще измори едната и ще криви лоста

25.11.10
21:23

Хаааахаха. Той плувецът да не пасе трева,като някои момченца от сайта?  :D Че ще се измори толкова лесно и ще криви лоста? Толкова лесно ако се измаряше нямаше да бъде никакъв плувец. Виждал съм го на снимки в спортни сайтове,целия окичен със златни медали. Просто ще напомпи изоставащите мускули. И след това при основното натоварване те ще дръпнат повече.

26.11.10
11:26

Грешка...Не трябва да тренираш само едната гърда.Ще се изравнят с времето, имало е много такива теми като “Едната ми ръка е по-голяма от другата, кво да правя”.Просто бъди търпелив, апък и си само на 15, тялото ти се развива най-бурно в момента.

26.11.10
15:37

Много добър вариант ми се вижда предварително да правя с дъмбел само с едната ръка обаче колко серий ? Ето една снимка от днес след тренировка http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs573.ash2/149501_172948466066132_100000529398049_495856_1999185_n.jpg ,от понеделник мисля да започна тази програмата http://www.bb-team.org/workout/1289/#axzz167TEdj31 естествено с малки промени и повече повторения 12-15

26.11.10
15:56

казано от Миро на 25.11.10, 21:23:

Хаааахаха. Той плувецът да не пасе трева,като някои момченца от сайта?  :D Че ще се измори толкова лесно и ще криви лоста? Толкова лесно ако се измаряше нямаше да бъде никакъв плувец. Виждал съм го на снимки в спортни сайтове,целия окичен със златни медали. Просто ще напомпи изоставащите мускули. И след това при основното натоварване те ще дръпнат повече.

Добре, ще те слушам и ще направя тяло като твоето... Момче, имай търпение и хващай лоста равномерно и ще стане. Се пак си на 15 :)

Мнението беше редактирано от Никола Д на 26.11.10 15:58.

26.11.10
16:11

и аз имам такъв проблем.Цялата ми лява страна е по-голяма ръка гърда и гръб ... мисля,че цялата работа дойде от левия трицепс. И аз мисля да оправям разликата , но ще видим как.Помня в началото лявата ми изоставаше ... Мн е дразнещо

26.11.10
18:03

Аз пък все си мисля,че няма да стане докато правя с двете ръце едновременно защото тогава и двете гърди се напомпват и лявата пак става по голяма от дясната за това мисля,че е най-добре примерно 3 предварителни серий по 8 повторения за горна и вътрешна част на гърдата само с една ръка и след това да си започна тренировката с 2-те ръце.

26.11.10
18:06

Според мен ще си се изравнят.. организма си знае работата :)

26.11.10
19:12

А за моите години клек,тяга нещо ?

26.11.10
19:23

казано от pluvecat на 26.11.10, 19:12:

А за моите години клек,тяга нещо ?

Мдам и двете

26.11.10
20:01

Без тяга моля ви са. С клека внимавай и го прави правилно. Много ще качиш от него, но за тяга не.

26.11.10
20:06

Хайде, аз пък ще се помоля за една внимателна, правилно изпълнена тяга (без излишни рискове и кг).

BU

26.11.10
20:56

Болял ме е кръст от клек,от тяга никога. ;)

26.11.10
20:59

казано от the_ace на 26.11.10, 20:01:

Без тяга моля ви са. С клека внимавай и го прави правилно. Много ще качиш от него, но за тяга не.

О М Г !!!

26.11.10
21:14

Добре ще опитам кажете ми кога и къде да включа тягата и клека с кои упражнения да ги комбинирам някакви особености с какви тежести да ги правя по колко повторения и т.н вие знаете за какво иде реч не аз... просто искам да ми кажете всичко което може да ми е потребно при изпълнението на тези упражнения

BU

26.11.10
21:18

Плувец на къси разстояния - не падай под 10 повторения клек/тяга.
Плувец на средни разстояния - не падай под 15-20 повторения.
Плувец на дълги разстояния- съжалявам...поне 30 и то пак тежко.

АЗ бих направил така на твое място.Нямам с какво да подкрепя съветите си.

Плувам и аз...силата ми помага минимално и то за кратко,издръжливост му е майката.

Не те знам колко тежиш,но ако си увеличиш тягата за 20 повторения със 100 килограма би трябвало да се отрази положително на плуването ти.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 26.11.10 21:19.

26.11.10
21:29

Да се отрази към по добро ли ? На басейна си имаме различни серий но не надминават 200 метра,примерно 10х200 с 45 секунди почивка, искам да кажа,че според мен съм плувеж на средни разстояния защото на състезание не плувам повече от 200 метра,дисциплините на едно състезание са ми 50,100,200 бруст 200 съчетано + 2 щафети които не са толкова важни което ще рече,че каквото и да тренирам трябва да правя 15-20 повторения примерно за бицепс 15-20,за рамо 15-20 повторения купил съм си добавките смятам да започвам да тренирам от понеделник можете ли да ми помогнете за съставянето на тренировъчна програма

във момента тежа 62-65 кг.
от понеделник съм сутрин от 8.30 на плуване(5 тренировки седмично),почивка училище и след това смятам да правя залата 3 пъти седмично зала давайте някакви предложения волята и желанието ги имам само кажете какво да правя

BU

26.11.10
21:32

НО не изпълнявай упражненията бавно.Вдигай с добро темпо и не се пази от тежко!Иначе все едно обща физическа подготовка правиш.

Другият вариант е да си тренираш експлозивно и силово в залата,пък за издръжливост отделно и да изчакаш да се съчетаят. :)

26.11.10
21:39

Погледни на предишната страница и кажи дали програмата е добра. Какво ще рече да не се празя от тежко ? Страх ме е да правя се повече кг. по малко повторения за да не се вдървя това ще ми помогне само за 50 метра на 100 и на 200 просто ще умирам мусклуте ми няма да издържат. и как така да тренирам експлозивно и за издръжливост отделно...предпочитам да ми обясните за да знам какво правя и да съм сигурен

26.11.10
21:40

Извинявай, ще ти задам прост въпрос - какво целиш? Искаш да си нацепен, мускулест, голям,да изглеждаш добре? Или пък искаш да имаш постижения в плуването - да си съответно бърз, издръжлив и доколкото се може, силен? Има огромна разлика - ако искаш първото то целта ти е колкото се може повече чиста мускулна маса (в граници разбира се, като търсиш симетрия и хармония на тялото), а ако искаш второто то ти трябва малко мускулна маса, почти никакви мазнини (не вярвам да имаш след 6 години плуване) и много издъжливост, сила и бързина.За второто би трябвало да има треньор по плуване, който да те насочи - какви упражнения и как точно да ги правиш, че да се подобрят и постиженията..ти си решаваш..

BU

26.11.10
21:44

казано от pluvecat на 26.11.10, 21:39:

Погледни на предишната страница и кажи дали програмата е добра. Какво ще рече да не се празя от тежко ? Страх ме е да правя се повече кг. по малко повторения за да не се вдървя това ще ми помогне само за 50 метра на 100 и на 200 просто ще умирам мусклуте ми няма да издържат. и как така да тренирам експлозивно и за издръжливост отделно...предпочитам да ми обясните за да знам какво правя и да съм сигурен

Виж сега,програмата ти за мен няма никакво значение,стига упражненията да покриват цялото тяло.Аз искам просто да се научиш да генерираш сила за кратко време,тоест да ускоряваш по-бързо.Физическата ти сила е една основа,както казваш тя може и да те вдърви.Отгоре на тази основа се гради експлозивна сила (контролирано вдигаме максимално бързо и ловко,а не се клатим).
Нищо няма да дойде само от “идеалната” програма,само защото си редовен в залата. :) Трябва да се концентрираш и да развиеш способности (сила,бързина,възстановяване,издръжливост).

От моя гледна точка най-добре би било да вдигаш с бърза скорост тежки (за теб) килограми и да правиш много кратки почивки.Това е,не е сложно. :)

Съгласен съм с Windfury - трябва точно да си набележиш какво искаш да постигнеш.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 26.11.10 21:44.

26.11.10
21:45

Искам със залата да си помогна в плуването да имам по добри постижения,да съм по бърз,силен,издръжлив,гъгкъв,с минимално количество мазнини,чиста мускулна маса и едни хубави гърди.

BU

26.11.10
21:51

казано от pluvecat на 26.11.10, 21:45:

Искам със залата да си помогна в плуването да имам по добри постижения,да съм по бърз,силен,издръжлив,гъгкъв,с минимално количество мазнини,чиста мускулна маса и едни хубави гърди.

И да е*еш п*тки на поразия и да са известни,и да ти порастне пишката,и да имаш хубава кола,много пари.... :Д

Мазнини няма да качиш с това редовно плуване,калориите са ти малко.Затова и мускулна маса ще ти е трудно.Тоест нещата са на кантар ,ако искаш мускулна маса - намаляш плуването и увеличаваш храненето .Резултат - по-слаб плувец,но по-елегантен..хихи.

Ами почвай по ред това,което ти е на сърце :

бързина - спринтове,обръщания,изхвърляния,скокове,балистични упражнения (лицеви упори с пляскане и т.н.) и т.н.,и т.н...
сила - слагаш максимални тежести и ги увеличаваш с времето
издръжливост - малки почивки,голям обем
гъвкавост - упражнения за отпускане и разтягане на мускулатурата

такаааа....как да се комбинират тези неща се дебатира от 50-100 години някъде,а аз съм гладен.

26.11.10
21:53

Вариант ли е да ги правя тези неща като цикли примерно 1 месец да няблягам на бързината след това 1 седмица почивка 1 месец издръжливост и така обаче да пропусна силата ?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1