11.10.10
06:03
казано от CircleOfPain на 10.10.10, 19:48:
Ако искаш постижения в плуването-просто яж много и плувай много. Имаше статия за майкъл фелпс-яде каквото му падне, супер много джънк фууд, около 12000 калории на ден и тренира изключително много (плува по много)
Всички топ атлети го правят !!!
Здравейте, искам да ви споделя,че в началото на декември месец ще сме в повичка минимум 1 месец (ще правят ремонт на закрития басейн в Бургас) което ще рече,че ще мога да тренирам по усилено в залата. Харесах програмата 10х10 искам да я направя във тази почивка смятам да допия един креатин малат да си купя нов гейнър и протеин да си продължа със хубавото хранене и мисля,че ще има резултати надявам се да ми помогнете чакам отзиви дали програмата е подходяща за мен
м/у другото правя на ден по 1 тренировка а не по 2 като спортното училище защото мисля че си мислите че правя по 2 тренироки на ден и че ще ми е много трудно да качвам кг
15.10.10
06:00
казано от pluvecat на 14.10.10, 08:17:
Здравейте, искам да ви споделя,че в началото на декември месец ще сме в повичка минимум 1 месец (ще правят ремонт на закрития басейн в Бургас) което ще рече,че ще мога да тренирам по усилено в залата. Харесах програмата 10х10 искам да я направя във тази почивка смятам да допия един креатин малат да си купя нов гейнър и протеин да си продължа със хубавото хранене и мисля,че ще има резултати надявам се да ми помогнете чакам отзиви дали програмата е подходяща за мен
м/у другото правя на ден по 1 тренировка а не по 2 като спортното училище защото мисля че си мислите че правя по 2 тренироки на ден и че ще ми е много трудно да качвам кг
10x10 е прекалено обемна според мен
Ще имам въстановяване през този месец и половина (горе доло) ще ходя в залата само искам да увелича размера на ръката...
16.10.10
05:14
казано от pluvecat на 15.10.10, 08:21:
Ще имам въстановяване през този месец и половина (горе доло) ще ходя в залата само искам да увелича размера на ръката...
Toгава се съсредоточи върху покачване на теглото не върху гръванията за бицепс!
Не луд ли си сега тренирам яко на басейна пия протеин и гейнър и се храня мощно
и чакам някакви предложения за програма
Клек и мляко ;)
Ядрото ще стане доста по - силно, май ще помогне при плуването?
Хора нямам никакво време да пиша в дневника но като цяло уча и плувам
от сряда почвам по 2 тренировки на басейна (без училище) събота заминавам за София на състезание, приготвил съм си креатин малат и hot blood . Ще се раздам напълно след състезанието ще плувам 2 седмици след това ще направя почивка и започвам около месец и половина само зала защото басейна ще е в ремонт искам да измислим някакъв вариант тренировка на лостове тренировка в залата
също така искам да ми препоръчате глутамин и някакъв креатин. Блгаодаря ви за отделеното внимание чакам съвети преди да замина за състезанието ще пиша как се чуствам и след това какво съм направил.
Завърнах се с 2 златни,1 сребърен и 1 бронзов медал от състезание в София
сега е време да измислим някакъв глутамин
Aми защото знам,че е важен за активно спортуващите със един креатин гейнър и протеин мисля че ще се получат добри резултати.
Може да разгледаш ето тоя сайт: http://www.swimbg.com/ Струва ми се много добър за теб, но сам ще прецениш доколко ти е полезен. Има разни преводни статии на “Материали”: http://www.swimbg.com/prevedeni-statii-pluvane
От понеделник започвам яко с храната,залата и плуването купих си креатинова матрица,глутамин,протеин и гейнър 50/50,отново казвам,че имам проблем с дясната гърда вътрешната и част е по малка от лявата и е много досадно за гледане помогнете ми дайте някакви методи за да ги изравня,вариант ли е да тренирам с дълбел само дясната гърда ?
казано от pluvecat на 25.11.10, 15:20:
вариант ли е да тренирам с дълбел само дясната гърда ?
Опитай. Или прави за нея предварителни серии преди общата тренировка на гърдите.
казано от Миро на 25.11.10, 18:02:
казано от pluvecat на 25.11.10, 15:20:
вариант ли е да тренирам с дълбел само дясната гърда ?
Опитай. Или прави за нея предварителни серии преди общата тренировка на гърдите.
И какво ще стане после? Ще измори едната и ще криви лоста
Хаааахаха. Той плувецът да не пасе трева,като някои момченца от сайта? :D Че ще се измори толкова лесно и ще криви лоста? Толкова лесно ако се измаряше нямаше да бъде никакъв плувец. Виждал съм го на снимки в спортни сайтове,целия окичен със златни медали. Просто ще напомпи изоставащите мускули. И след това при основното натоварване те ще дръпнат повече.
Грешка...Не трябва да тренираш само едната гърда.Ще се изравнят с времето, имало е много такива теми като “Едната ми ръка е по-голяма от другата, кво да правя”.Просто бъди търпелив, апък и си само на 15, тялото ти се развива най-бурно в момента.
Много добър вариант ми се вижда предварително да правя с дъмбел само с едната ръка обаче колко серий ? Ето една снимка от днес след тренировка http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs573.ash2/149501_172948466066132_100000529398049_495856_1999185_n.jpg ,от понеделник мисля да започна тази програмата http://www.bb-team.org/workout/1289/#axzz167TEdj31 естествено с малки промени и повече повторения 12-15
казано от Миро на 25.11.10, 21:23:
Хаааахаха. Той плувецът да не пасе трева,като някои момченца от сайта? :D Че ще се измори толкова лесно и ще криви лоста? Толкова лесно ако се измаряше нямаше да бъде никакъв плувец. Виждал съм го на снимки в спортни сайтове,целия окичен със златни медали. Просто ще напомпи изоставащите мускули. И след това при основното натоварване те ще дръпнат повече.
Добре, ще те слушам и ще направя тяло като твоето... Момче, имай търпение и хващай лоста равномерно и ще стане. Се пак си на 15 :)
Мнението беше редактирано от Никола Д на 26.11.10 15:58.
и аз имам такъв проблем.Цялата ми лява страна е по-голяма ръка гърда и гръб ... мисля,че цялата работа дойде от левия трицепс. И аз мисля да оправям разликата , но ще видим как.Помня в началото лявата ми изоставаше ... Мн е дразнещо
Аз пък все си мисля,че няма да стане докато правя с двете ръце едновременно защото тогава и двете гърди се напомпват и лявата пак става по голяма от дясната за това мисля,че е най-добре примерно 3 предварителни серий по 8 повторения за горна и вътрешна част на гърдата само с една ръка и след това да си започна тренировката с 2-те ръце.
казано от pluvecat на 26.11.10, 19:12:
А за моите години клек,тяга нещо ?
Мдам и двете
Без тяга моля ви са. С клека внимавай и го прави правилно. Много ще качиш от него, но за тяга не.
Хайде, аз пък ще се помоля за една внимателна, правилно изпълнена тяга (без излишни рискове и кг).
26.11.10
20:56
Болял ме е кръст от клек,от тяга никога. ;)
казано от the_ace на 26.11.10, 20:01:
Без тяга моля ви са. С клека внимавай и го прави правилно. Много ще качиш от него, но за тяга не.
О М Г !!!
Добре ще опитам кажете ми кога и къде да включа тягата и клека с кои упражнения да ги комбинирам някакви особености с какви тежести да ги правя по колко повторения и т.н вие знаете за какво иде реч не аз... просто искам да ми кажете всичко което може да ми е потребно при изпълнението на тези упражнения
26.11.10
21:18
Плувец на къси разстояния - не падай под 10 повторения клек/тяга.
Плувец на средни разстояния - не падай под 15-20 повторения.
Плувец на дълги разстояния- съжалявам...поне 30 и то пак тежко.
АЗ бих направил така на твое място.Нямам с какво да подкрепя съветите си.
Плувам и аз...силата ми помага минимално и то за кратко,издръжливост му е майката.
Не те знам колко тежиш,но ако си увеличиш тягата за 20 повторения със 100 килограма би трябвало да се отрази положително на плуването ти.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 26.11.10 21:19.
Да се отрази към по добро ли ? На басейна си имаме различни серий но не надминават 200 метра,примерно 10х200 с 45 секунди почивка, искам да кажа,че според мен съм плувеж на средни разстояния защото на състезание не плувам повече от 200 метра,дисциплините на едно състезание са ми 50,100,200 бруст 200 съчетано + 2 щафети които не са толкова важни което ще рече,че каквото и да тренирам трябва да правя 15-20 повторения примерно за бицепс 15-20,за рамо 15-20 повторения купил съм си добавките смятам да започвам да тренирам от понеделник можете ли да ми помогнете за съставянето на тренировъчна програма
във момента тежа 62-65 кг.
от понеделник съм сутрин от 8.30 на плуване(5 тренировки седмично),почивка училище и след това смятам да правя залата 3 пъти седмично зала давайте някакви предложения волята и желанието ги имам само кажете какво да правя
26.11.10
21:32
НО не изпълнявай упражненията бавно.Вдигай с добро темпо и не се пази от тежко!Иначе все едно обща физическа подготовка правиш.
Другият вариант е да си тренираш експлозивно и силово в залата,пък за издръжливост отделно и да изчакаш да се съчетаят. :)
Погледни на предишната страница и кажи дали програмата е добра. Какво ще рече да не се празя от тежко ? Страх ме е да правя се повече кг. по малко повторения за да не се вдървя това ще ми помогне само за 50 метра на 100 и на 200 просто ще умирам мусклуте ми няма да издържат. и как така да тренирам експлозивно и за издръжливост отделно...предпочитам да ми обясните за да знам какво правя и да съм сигурен
Извинявай, ще ти задам прост въпрос - какво целиш? Искаш да си нацепен, мускулест, голям,да изглеждаш добре? Или пък искаш да имаш постижения в плуването - да си съответно бърз, издръжлив и доколкото се може, силен? Има огромна разлика - ако искаш първото то целта ти е колкото се може повече чиста мускулна маса (в граници разбира се, като търсиш симетрия и хармония на тялото), а ако искаш второто то ти трябва малко мускулна маса, почти никакви мазнини (не вярвам да имаш след 6 години плуване) и много издъжливост, сила и бързина.За второто би трябвало да има треньор по плуване, който да те насочи - какви упражнения и как точно да ги правиш, че да се подобрят и постиженията..ти си решаваш..
26.11.10
21:44
казано от pluvecat на 26.11.10, 21:39:
Погледни на предишната страница и кажи дали програмата е добра. Какво ще рече да не се празя от тежко ? Страх ме е да правя се повече кг. по малко повторения за да не се вдървя това ще ми помогне само за 50 метра на 100 и на 200 просто ще умирам мусклуте ми няма да издържат. и как така да тренирам експлозивно и за издръжливост отделно...предпочитам да ми обясните за да знам какво правя и да съм сигурен
Виж сега,програмата ти за мен няма никакво значение,стига упражненията да покриват цялото тяло.Аз искам просто да се научиш да генерираш сила за кратко време,тоест да ускоряваш по-бързо.Физическата ти сила е една основа,както казваш тя може и да те вдърви.Отгоре на тази основа се гради експлозивна сила (контролирано вдигаме максимално бързо и ловко,а не се клатим).
Нищо няма да дойде само от “идеалната” програма,само защото си редовен в залата. :) Трябва да се концентрираш и да развиеш способности (сила,бързина,възстановяване,издръжливост).
От моя гледна точка най-добре би било да вдигаш с бърза скорост тежки (за теб) килограми и да правиш много кратки почивки.Това е,не е сложно. :)
Съгласен съм с Windfury - трябва точно да си набележиш какво искаш да постигнеш.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 26.11.10 21:44.
Искам със залата да си помогна в плуването да имам по добри постижения,да съм по бърз,силен,издръжлив,гъгкъв,с минимално количество мазнини,чиста мускулна маса и едни хубави гърди.
26.11.10
21:51
казано от pluvecat на 26.11.10, 21:45:
Искам със залата да си помогна в плуването да имам по добри постижения,да съм по бърз,силен,издръжлив,гъгкъв,с минимално количество мазнини,чиста мускулна маса и едни хубави гърди.
И да е*еш п*тки на поразия и да са известни,и да ти порастне пишката,и да имаш хубава кола,много пари.... :Д
Мазнини няма да качиш с това редовно плуване,калориите са ти малко.Затова и мускулна маса ще ти е трудно.Тоест нещата са на кантар ,ако искаш мускулна маса - намаляш плуването и увеличаваш храненето .Резултат - по-слаб плувец,но по-елегантен..хихи.
Ами почвай по ред това,което ти е на сърце :
бързина - спринтове,обръщания,изхвърляния,скокове,балистични упражнения (лицеви упори с пляскане и т.н.) и т.н.,и т.н...
сила - слагаш максимални тежести и ги увеличаваш с времето
издръжливост - малки почивки,голям обем
гъвкавост - упражнения за отпускане и разтягане на мускулатурата
такаааа....как да се комбинират тези неща се дебатира от 50-100 години някъде,а аз съм гладен.
Вариант ли е да ги правя тези неща като цикли примерно 1 месец да няблягам на бързината след това 1 седмица почивка 1 месец издръжливост и така обаче да пропусна силата ?