Дневникът на Dance_Girl

Темата е заключена.
Прескочи до:

11.10.10
17:08

Здр чак сега ти видях тренировъчната програма за 09,10 мн ми хареса  ;) само така ...
но тъй като съм си доста неука.. незнаех какво е планк :) хубаво че има youtube ахах :) изглеждаше забавно и лесно и преди  секунди го прбвах. Нз кекава ли съм но издържах само 1мин и 15 сек :) може би заради обилната вечерята преди малко... но мисля да взимям пример то теб :)
Успех и лека нощ + сладки сънища от мен

Мнението беше редактирано от Mayweda на 11.10.10 17:09.

Добрутру! (sun)
Водиш дневник вече почти два месеца. Не е дълъг период, но не е и незначителен.
Някакви резултати от хранителния и спортния режим за този период ще обобщаваш ли?

12.10.10
09:08

Mayweda - 1 min 15 sec си е много даже, как ще си кекава  :)

Кольо, аз вече казах, че за септември не съм направила нищо. Следващи резултати в края на октомври  :)

12.10.10
12:09

12/10/2010

ХРАНА:

11:00 - кафе с 1 сл сметана, 1 сл мед, 4 сл овесени ядки, 1 сл стафиди
14:00 - пилешка супа, 90г кашкавал
17:00 - 250мл пр мляко с какао
19:00 - гъбена супа, 80г кашкавал

ТРЕНИРОВКА:
няма да има няколко дни /МЦ/

12.10.10
20:29

Само да вметна, че продуктите на Чех не са на щанда с млечните вече от както вкараха новия закон... освен това след като изхвърлих 2л прясно мляко не повтарям. Истинско кисело мляко- Елена. Прясно- горна малина, ханско и роса стават...

13.10.10
10:26

казано от CKOTA на 12.10.10, 20:29:

Само да вметна, че продуктите на Чех не са на щанда с млечните вече от както вкараха новия закон... освен това след като изхвърлих 2л прясно мляко не повтарям. Истинско кисело мляко- Елена. Прясно- горна малина, ханско и роса стават...

Мерси за информацията  :)

13.10.10
13:09

13/10/2010г

13:20 - кафе с 1 сл сметана, 1 чл мед, 3 сл овесени ядки, 1 сл стафиди
15:00 - 100г пилешко филе, задушено с 25г заквасена сметана, копър, магданоз, 50г свежо сирене, 1 кисела краставичка
17:00 - 30г сурови ядки микс с червена боровинка, 1 кисело мляко
19:00 - 50г свежо сирене, 1 тиквичка, 1 кисело мляко

16.10.10
14:06

Здравейте!  :)
Напоследък ми е доста натоварено и все не мога да се наканя да пиша. И тъй като мисля, че за момента вписването на храната ме натоварва много психически и нон-стоп мисля за това, което ям, ще престана да я вписвам, докато нещата започнат да се случват по малко по-естествен и интуитивен начин. Дотогава дневникът ще бъде по-скоро тренировъчен  :)

Искам да благодаря изключително много на Файърчето за един линк, който беше пуснала в една друга тема. От него се добрах до един друг сайт, изслушах едночасовия запис на John Barban и отново се обнадеждих, понеже напоследък пак се бях сдухала яко. Отново се потвърдиха моите теории, моят опит и си намерих обяснение сама за себе си защо и при какви обстоятелства съм успявала да постигна отлични резултати и кога не. Освен това си спомних за едно момче, което буквално се преобрази пред очите ми само за 2 месеца, докато работих във фитнеса, следвайки тези принципи с помощта на единствения инструктор, от който съм чувала по-различни съвети. И мога само да съжалявам, че не правих това, което той ме съветваше с постоянство, но човек се учи с времето нали  :) , а колкото повече време минава, все повече виждам колко ПРАВ е бил той.

fire.is.my.nature

16.10.10
17:53

Ехе , това не съм се и надявала да го видя хаха :) Радвам се , че на някой поне му е билa полезна споделената от мен информация ;)
Успех ти пожелавам и споко , всичко се постига . Има традиционни начини , нетрадиционни начини , “твои” си начини ( понякога дори те стават иновационни) - важното е да постигаш това , което искаш и да се чувстваш щастлива в кожата си . :P

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 16.10.10 17:56.

16.10.10
18:07

Мерси, мерсиии, Файърчеее :)
Позитивна, както винаги  :P   (hug)

16.10.10
21:58

казано от dance_girl на 16.10.10, 14:06:

От него се добрах до един друг сайт, изслушах едночасовия запис на John Barban.

Dance_girl, възможно ли е да споделиш линка :) И аз бих искала да го чуя този запис:) Благодаря

17.10.10
08:07

Здравей, Алегра  :)
Разбира се, че може да споделя линка. Заповядай тук

17.10.10
13:45

Благодаря  (sun)

17.10.10
20:10

Хах,  :D на какво попаднах току-що  :)
The best gym pound for pound is in Bulgaria?

fire.is.my.nature

17.10.10
22:07

Хаха аз като видях картинката първо викамс учудване : я , българските цветове ! След това така се зарадвах ,че точно този сайт е публикувал статия за България (sun)

17.10.10
22:43

Готино!
Сега загледах и блога на Явор, има интересни неща. Той май е от екипа на спайдърспорт, а?

Мнението беше редактирано от 6th на 17.10.10 22:43.

18.10.10
09:17

:)  Нека и за България нещо хубаво да се чуе. Най-много ме изкефи това за нашето Черноморие  (sun)
Иначе не знам дали е от екипа на спайдър спорт, но определено има много добри упражнения  :P

18.10.10
14:06

Понеже съм се заровила в куп статии и днес цял ден чета ли, чета и пак чета  :) , та да си сложа в дневничето някои добри заключения и мисли като цяло:

“Before you study Nutrition, food is food and drink is drink; while
you are studying nutrition, food is no longer food and drink is no
longer drink; but once you have had enlightenment, food is once
again food and drink is again drink.”

If you want to lose weight then Eat Less. 
If you want a stress free life then learn to enjoy food again.
It can be this easy if you let it be.

fire.is.my.nature

18.10.10
14:51

А прилагаш ли нещо от сайта ? На мен ще ми е доста интересно да ти следя дневника ,защото тези концепции ( всъщност дори не са концепции,а прости истини) безотказно дават резултат :) Успех във всеки случай ;)

18.10.10
15:11

Всъщност точно, защото имам намерение да прилагам всичко това на практика си отделих толкова време, за да изчета доста статии  :)  Е, то е невъзможно всички, но ми трябваха някои основни неща, с времето ще продължавам да чета и останалите.
Щом има хора, на които им е интересно, ще се постарая да си попълвам редовно дневника, макар че голяма част от форума няма да ме разбере или ще има пак спорове, но пък го правя за себе си, а и съм твърдо убедена, че това е Пътят  :)
Ще обменям опит с тези, които ги интересува  :)

21.10.10
09:07

Минавам от тук да кажа само, че не съм се отказала от целите си. Но понеже много обичам да си обърквам плановете сама  (wasntme) , както и адреналина от спонтанно взетите решения, та снощи импулсивно ми хрумна да се прибера малко вкъщи и ей сега ще тръгвам  :)
  Ще използвам момента да “заредя” малко и да си подредя мислите. Много съм вдъхновена от Fitness black book, но същевременно ми е и пълна каша в главата от толкова информация, която събрах напоследък. Един вид не знам откъде да започна  :D , понеже винаги искам да правя хиляда неща едновременно. Ще разсъждавам още - нали е казано “три пъти мери, веднъж режи”, затова не искам да прибързвам. Знам, че продължавам да си забавям така процеса на отслабване и в края на месеца пак няма да има нови резултати, но искам да съм на 100% сигурна в това, което правя. И когато най-после го направя, да си е заслужавало труда  :)
  И така това е за сега. У нас диета няма да мога да спазвам, то е повече от ясно, но ако има тренировки, ще ги вписвам. Друго за момента не се сещам.
Чао, мен ме чака път  :)
Лек и усмихнат ден на всички! И бъдете по-позитивни  (sun)

22.10.10
16:27

22/10/2010

ТРЕНИРОВКА:

1. Загрявка и 5 мин кростренажор
2. Упражнения
  -  20 reps Swing @ 6,5 kg
  -  20 reps Cross body crunch @ 6,5 kg /по 10 на страна/
  -  6 reps Renegade rows @ 6,5 kg
  -  12 reps Around the world @ 6,5 kg
  -  20 reps Side crunches /по 10 на страна/
  -  20 reps Side bend @ 6,5 kg /по 10 на страна/
  -  20 reps Backward lunges with a twist @ 6,5 kg /по 10 на крак/
  -  10 reps Swing @ 6,5 kg
  -  12 reps Plie @ 6,5 kg

3. HIIT на кростренажор /15 мин/
4.Стречинг

26.10.10
19:37

26/10/2010г

ТРЕНИРОВКА:

1. Кростренажор – 5 мин
2. Упражнения
  -  20 swings @ 6,5 kg
  -  2x10 leg stretch
  -  10 swings @ 6,5 kg
  -  2x5 legs roll over
  -  10 swings @ 6,5 kg
  -  2x5 jackknife exercise
  -  10 swings @ 6,5 kg
  -  2x5 scissors
  -  10 swings @ 6,5 kg
  -  2х10 bicycle exercise
  -  10 swings @ 6,5 kg
  -  2x6 shoulder bridge /2х3 на крак/
  -  10 swings @ 6,5 kg
  -  2x10 side bicycle /2х5 на крак/
  -  10 swings @ 6,5 kg
  -  2x10 one leg sit ups /2х5 на крак/
  -  2x10 plank triple leg lifts /2х5 на крак/
  -  2x3 boomerang
  -  2х10 renegade rows @ 6,5 kg /2х5 на ръка/
  -  20 side bend @ 6,5 kg /по 10 на страна/
  -  10 кофички на легло

3. Кростренажор /30 мин/
  -  10 мин – 23 км/ч
  -  10 мин HIIT – [60 сек – 20 км/ч : 30 сек – 26 км/ч]
  -  5 мин – 23 км/ч
  -  5 мин – 17 км/ч
4. Стречинг

Мнението беше редактирано от dance_girl на 31.10.10 14:33.

31.10.10
21:01

Изтече още един месец, за съжаление отново без резултати. Всъщност в момента съм дори по-тежка, отколкото в началото на дневника.  :(
Тренировките, макар и не много редовни, дават видима промяна във физиката ми, но големият проблем си остава храната.
Този месец беше пълен с дни, минали в емоционално хранене. Това си е много сериозна зависимост, от която не мога да се откъсна.
Въпреки всичко продължавам напред - сигурна съм, че скоро ще постигна и получа всички хубави неща, които заслужавам от живота  :)

ПС: Падам, но се изправям, за да продължа ...

Мнението беше редактирано от dance_girl на 31.10.10 21:04.

31.10.10
21:05

Дефинирай “емоционално хранене”, защото при индивидите с пи*ка този термин липсва.

dance_girl, с извинение, ама... резултатите ти са напълно закономерни.
Голямо момиче си - действай. Падаме за да се научим да ставаме.
Неразумно е, обаче, да допускаш една грешка повече от веднъж.

AbSs, няма нито една причина да се изразяваш с този груб език.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.10.10 21:13.

31.10.10
21:16

Моля, да бъда извинен, ако е прозвучало грубо - не е замислено да бъде така. Но все пак ми е интересно какво има предвид под “емоционално хранене”.

1. Хранене породено от емоции (хубави или лоши)
2. Храненето като емоция/наслаждаване
3. ......?
4. ......?

Всъщност въпросът е страхотен и мисля, че е повече от логичен (аз също не съм съвсем наясно какво представлява емоционалното хранене) :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.10.10 21:20.

fire.is.my.nature

31.10.10
21:21

Емоционално хранене = да се храниш ,когато не си гладен , а когато ти е тъжно/скучно/весело ,но НЕ чувстваш глад. Притъпяваш стреса , емоционалния дискомфорт или просто скуката с някакво измислено щастие под формата на сникърс , вафла или ако щете излишен сандвич с черен хляб (примерно). Емоционално хранене може да е и в резултат на недостатъчно контакти с хора и заради това човек да намира отдушник в разни храни,тъпчене и т.н..... Емоционално хранене е и следствие от порочния кръг диети-преяждане . Той се гради на основата на схващането ,че “когато отслабна живота ми ще се оправи” (съответно следват изтезания -диети,претрениране .. ) и когато човек физически се се изтормозил жестоко тегли една м***а на всичко и си създава комфорт - и физически , и “психически” с 3 дюнера , примено. И така развива синдрома “емоционално хранене” .
Been there , done that.

Сигурно цяла Америка и 80% от Европа страдат от това ... Ама изобилие ,кво да се прави.... :P Ако цял ден си си съсредоточен в работа и ядеш по нужда и защото си си го заслужил , няма да имаш такива проблеми.

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 31.10.10 21:27.

31.10.10
21:23

казано от AbSs на 31.10.10, 21:05:

Дефинирай “емоционално хранене”, защото при индивидите с пи*ка този термин липсва.

:D искрено ме разсмя с това твърдение - всъщност има и такива индивиди.
Иначе на въпроса ти, ето един цитат от Екзюпери, който много добре описва ситуацията: “малкият принц, докато пътува между планетите, среща един пияница и го пита защо пие, а той казва: „За да забравя“ и на въпроса „Какво да забравиш?“ получава отговор: „Да забравя, че пия“.”
Та и с храната се получава нещо подобно при мен. Всичко започна покрай един мъж и оттогава ми остана като навик. Винаги, когато има моменти, в които ми липсват любов, положителни емоции и т.н., посягам към храната като “най-бързото удоволствие”. Обаче като прекалиш с количествата, и това вече не е удоволствие, и започваш да ядеш, за да забравиш, че ядеш и всичко останало негативно. И така, ужасен порочен кръг.

Е... явно няма да се справя с това понятие, Огънче... храня се когато ме обземе едно определено от тези настроения или някое от трите? като съм гладен - не ям, а чакам да дойде настроението ли? Оплетох се като пате в кълчища! :)

Глупости говоря... късно в неделя вечер! :D

dance_girl, абе... аз подобни емоции с мъже не съм имал, вероятно не затова и не съм влизал в подобен кръг. :) Хайде... зарежи тая връзка между храненето и личния живот... храната не е никакъв заместител на удоволствието от близкия човек. Абсурд.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.10.10 21:29.

fire.is.my.nature

31.10.10
21:32

казано от Кольо Пияндето на 31.10.10, 21:26:

Е... явно няма да се справя с това понятие, Огънче... храня се когато ме обземе едно определено от тези настроения или някое от трите? като съм гладен - не ям, а чакам да дойде настроението ли? Оплетох се като пате в кълчища! :)

Глупости говоря... късно в неделя вечер! :D

dance_girl, абе... аз подобни емоции с мъже не съм имал, вероятно не затова и не съм влизал в подобен кръг. :) Хайде... зарежи тая връзка между храненето и личния живот... храната не е никакъв заместител на удоволствието от близкия човек. Абсурд.

Хаха абе казвам ,че много хора в днешно време се хранят ,защото им е скучно / пред телевизора /като им е тъжно ( не ми казвай ,че не си гледал Сара Джесика Паркър как се тъпче със сладолед като я зарежат :D :D ) , като имат повече стрес в работата и набиват шоколади. Това е емоционално хранене. :P

31.10.10
21:37

казано от dance_girl на 31.10.10, 21:23:

:D искрено ме разсмя с това твърдение

Такава беше целта.

Значи при теб емоционалното хранене е смесица от двете ми предположения и по-точно едното е следствие от другото. Защо не си вземеш домашен любимец? Една приятелка веднъж ми каза, че е по-добре да обича куче отколкото мъж :) Така винаги ще си имаш положителната емоция.

Какво основно се яде при емоционално хранене?

31.10.10
21:43

Ники, разбира се, че храната не е никакъв заместител на останалите удоволствия. На моменти си се чудя, откъде ми хрумна тази идея и защо започнах този порочен кръг, но фактите са си факти.

Мнението беше редактирано от dance_girl на 01.11.10 08:49.

31.10.10
21:47

казано от AbSs на 31.10.10, 21:37:

казано от dance_girl на 31.10.10, 21:23:

:D искрено ме разсмя с това твърдение

Такава беше целта.
Какво основно се яде при емоционално хранене?

И продължаваш да ме разсмиваш  :D
Яде се всичкия възможен bullshit.
За домашния любимец е много готино, но студентският живот не го позволява. Иначе след години много бих се радвала да си имам едно кученце  :)

fire.is.my.nature

31.10.10
21:56

Да бе , когато кучето почва да заменя някои от МнОгО важните функции на мъжа ..... Durex трябва да измислят Animal серия :D :D :D

п.с. извинявай , денс гъръл, ама нещо се разлигавих и без това :D

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 31.10.10 21:58.

31.10.10
21:59

Хайде да играем на една игра - аз ще питам, а ти ще отговаряш :D

1. На колко години си?
2. За колко сериозна и отговорна се определяш от 1 до 10?
3. Колко е 2 на 10-та степен?
4. Емоционалното хранене не може ли да бъде “емоционално хранене с плодове и зеленчуци”?
5. Изброй ми 3-мата хора, които обичаш най-много.

казано от fire.is.my.nature на 31.10.10, 21:56:

Да бе , когато кучето почва да заменя някои от МнОгО важните функции на мъжа ..... Durex трябва да измислят Animal серия :D :D :D

Като изключим тази, с много други кучето се справя доста добре. Лично за мен да имаш куче, е като да имаш аларма, която ти препикава пода...

Мнението беше редактирано от AbSs на 31.10.10 22:05.

31.10.10
22:15

Няма проблем, Файърче. Далеч съм от мисълта, че кучето може да замести мъжа. Не съм мъжемразка, просто имах някои трудни моменти, но не съм единствената с такива, така че ... ЖИВОТ - с времето се учим  :)
AbSs - какви са тези игрички, нещо не им схващам смисъла и целта  (dull)

Мнението беше редактирано от dance_girl на 01.11.10 08:48.

01.11.10
11:57

01/11/2010г

ХРАНА:

1)  Кафе с мляко, 1 сл сусамов тахан, 1 чл мед, няколко сурови ядки
2)  150г извара, 1 топено сиренце, салата от краставици и ряпа
3)  Кафе с мляко, 100г бяло грозде, сусамов тахан с мед
4)  150г извара, 3 топени сиренца, салата от краставици и ряпа

01.11.10
14:04

казано от dance_girl на 01.11.10, 11:57:

01/11/2010г

ХРАНА:

1)  Кафе с мляко, 1 сл сусамов тахан, 1 чл мед, няколко сурови ядки
2)  150г извара, 1 топено сиренце, салата от краставици и ряпа
3)  Кафе с мляко, 100г бяло грозде, сусамов тахан с мед
4)  150г извара, 3 топени сиренца, салата от краставици и ряпа

Умишлено ли избягваш яйцата и месото?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1