казано от Absolut Illusion на 09.09.10, 07:32:
Ето още малко материал по темата. И тъй като в момента са ми и такива целите, време не остана, а резултатите са едва забележими, та, въпроса ми е, някой тренирал ли е по този начин: [email=http://www.zaneya.com/post/5105]Intervals[/email] и ако да - съответно, има ли ефект?
Корегирай линка, отваря се е-мейл. Все пак мисля, че щом е интервална тренировка, ще е нещо като линка на Боби.
Мнението беше редактирано от Vic на 09.09.10 07:47.
09.09.10
08:01
Извинявам се. Готово е вече. Ами да - подобно е, но има и схема как да се тренира.
09.09.10
09:15
казано от Absolut Illusion на 09.09.10, 07:32:
Ето още малко материал по темата. И тъй като в момента са ми и такива целите, време не остана, а резултатите са едва забележими, та, въпроса ми е, някой тренирал ли е по този начин: Intervals и ако да - съответно, има ли ефект?
Аз тренирам само интервално и ефект има.
И той е следния:
Пулса ми не пада под 140 (това за мен е 72 процента от максималния).
И през повечето време е в границите 162-170. (83-85 процента от максималния.
Ако правя максимални all-out спринтове отива към 185-190.
Ефекта е, че изгаряш страшно много калории и тренираш сърдечната дейност.
Използвам cario coach:
http://nik.pevik.com/fun-way-to-cardio-training-cardio-coach-guided-workouts/
Или си измислям сам интервалите.
Мнението беше редактирано от entwickler на 09.09.10 09:18.
09.09.10
10:24
аз правя 1път - 20секудни спринт 40сек. крос... 2път 25сек. спринт 35сек крос... така всеки път докато не стане 40секунди спирнт и 20сек.крос и качвам скороста на пътеката защото и спринта не е на 100% ами на около 90% .... незнам дали е правилно ама така си правя :Д до колкото знам с интервалното кардио се горят калории и след тренировката ( 48часа което ми се вижда малко нереално ама ... )
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 09.09.10 10:24.
09.09.10
10:36
Само да вметна ,че спининга е супер добро интервално кардио. Цял час интервали , лицеви и коремни на колелото , катерене , изобщо се получава брутална тренировка ( зависи и от инструктора ) . Даже ми се приходи... :D
09.09.10
11:32
казано от kristiancho на 09.09.10, 10:24:
аз правя 1път - 20секудни спринт 40сек. крос... 2път 25сек. спринт 35сек крос... така всеки път докато не стане 40секунди спирнт и 20сек.крос и качвам скороста на пътеката защото и спринта не е на 100% ами на около 90% .... незнам дали е правилно ама така си правя :Д до колкото знам с интервалното кардио се горят калории и след тренировката ( 48часа което ми се вижда малко нереално ама ... )
А ако бягането е на стадион? Там няма как да кача скоростта на уред - трябва по своя преценка да усилвам темпото. Та, затова мисълта ми беше, ако поддържам една и съща скорост на спринта и след това си ходя по-бързо от нормалното дали би имало ефект.
Edit: Ама то какво ли питам изобщо. Вкарвам го и него в тренировката, пък “каквото сабя покаже” :D
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 09.09.10 11:35.
09.09.10
11:48
kristiancho, това за повишения метаболизъм и горене на калории след тренировка е вярно, но според мен не при всеки човек е чувствително като количество изгорени калории.
Примерно жена ми като тренира след това пулса и си стои по-висок няколко часа. При мен след 20-30 мин и съм все едно сега ставам от сън.
Идеята е, че дори да се горят някакви калории едва ли са повече от 50 на 24 ч.
09.09.10
11:52
казано от Absolut Illusion на 09.09.10, 11:32:
казано от kristiancho на 09.09.10, 10:24:
А ако бягането е на стадион? Там няма как да кача скоростта на уред - трябва по своя преценка да усилвам темпото. Та, затова мисълта ми беше, ако поддържам една и съща скорост на спринта и след това си ходя по-бързо от нормалното дали би имало ефект.
Edit: Ама то какво ли питам изобщо. Вкарвам го и него в тренировката, пък “каквото сабя покаже” :D
Затова добра работа вършат пулсомерите. Тогава се целиш в определени граници на пулса, а не мериш скорост.
Другата мярка е “възприето усилие”.
Пример:
1. “Мога да се разхождам така до утре”
2. “Така мога да си потичам около 2 часа”
3. “Доста ми е трудно но мога да бягам още една минута преди да си почина”
4. “Не издържам.....”
Успех!
P.S. На стадиона понякога е скучно...
09.09.10
11:56
Ако има с кой да бягаш - не е ;) Явно ще я карам по втората мярка за сега.
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 09.09.10 12:15.
09.09.10
12:00
казано от entwickler на 09.09.10, 11:48:
kristiancho, това за повишения метаболизъм и горене на калории след тренировка е вярно, но според мен не при всеки човек е чувствително като количество изгорени калории.
Примерно жена ми като тренира след това пулса и си стои по-висок няколко часа. При мен след 20-30 мин и съм все едно сега ставам от сън.
Идеята е, че дори да се горят някакви калории едва ли са повече от 50 на 24 ч.
Да, ако говорим за традиционното кардио. При високоинтензивните методи тези 50 калории може да са повече от 500.
Въпроса не е в повишения пулс. Даже според мен пулса при трениран човек трябва да се нормализира доста бързо, а не цели няколко часа.
09.09.10
13:18
Слава Богу не успях да прочета всичко :D
Аз лично предпочитам 20 повторения с малко килограми за тягата примерно 10-15
А за гиричките от 1 - 5 зависи от упражнението
За лоста - той да бъде празен
Интересува ме също за крака колко да бъдат килограмите? И както всяко момиче, много ме е страх от големите мускули, специално на бедрата (отстрани) :D
Ами опитай се да прочетеш всичко.И повярвай ми,колкото и да се опитваш,няма да имаш големи мускули.
Мнението беше редактирано от Андриан К на 09.09.10 14:04.
09.09.10
13:38
казано от Андриан К на 09.09.10, 13:20:
Ами опитай се да прочетеш всичко.И повярвай ми,колкото и да се опитвам,няма да имаш големи мускули.
x2
10.09.10
12:14
добре ще е ;)))
11.09.10
15:51
P.S. На стадиона понякога е скучно...
На резиденцията е още по тъпо :(
Мнението беше редактирано от Lorena Rojas на 11.09.10 15:53.
11.09.10
18:03
казано от Oranje на 09.09.10, 12:00:
казано от entwickler на 09.09.10, 11:48:
Идеята е, че дори да се горят някакви калории едва ли са повече от 50 на 24 ч.Да, ако говорим за традиционното кардио. При високоинтензивните методи тези 50 калории може да са повече от 500.
именно че с високоинтензивно кардио за по-малко време с върши повече работа но не всеки му се бяга на интервали.. колкото стадиона може на правите да се бяга на максимум или близо до максимума и на извивките да се бяга кросово или някакво по бавно темпо :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 11.09.10 18:04.
14.09.10
11:57
Предполагам, че повече кардио + тренировка ще свърши работат която искам ;)
14.09.10
18:47
Не прекалявай с кардиото. По-добре прави интервално.
А за тежестите аз също препоръчвам малко повторения съответно по-тежко и основно многоставни упражнения. Вслушай се в съветите на Петко. Ако си напълно начинаеща е добре да намериш някой добър инструктор.
И най-вече внимавай с храната. Почти нищо не си казала за себе си - не знам нито как ядеш, нито какво си правила до сега, нито точните ти цели :)
Какво за теб значи отслабване?
За мен то е: по-малко процент подкожни мазнини за сметка на повече мускул. И съответно “надебелях” за мен е на първо място НЕ колко по-обемен си станал, а колко мазнини си качил.
Успех:)
14.09.10
20:33
а ако иска да свали тегло... респективно е на НВД многоставните упражнения няма ли да са по опаснички говорим за тяга,лег и клек и раменна преса с щанга примерно ?!
14.09.10
20:44
Ако не праска 1ци не виждам проблем.
14.09.10
21:05
Това е, че не знаем все още какво иска.
Не разбрах връзката между режима на хранене и опасността от тези движения?
Да, те може да са опасни независимо как се храни човек, ако не ги изпълнява правилно.
Честно казано не смятам, че авторката ще се вслуша и някога ще ги прави :) Но все пак давам мнение.
Аз свалям най-лесно със скачане на въже, то така или иначе е интервално, защото рано или късно се спъвам и спирам да скачам, ако не друго е много по забавно от монотонното въртене на вело, кофти, че не е подходящо за по-тежки хора :)
15.09.10
08:18
казано от veronique на 14.09.10, 21:05:
Да, те може да са опасни независимо как се храни човек, ако не ги изпълнява правилно.
Честно казано не смятам, че авторката ще се вслуша и някога ще ги прави :) Но все пак давам мнение.
ем даде само, че аз като не ям както си ям обикновенно ( повечко въглехидрати ) нямам нужната сила да използват високите тежести ( за мене си високи де ) а тя ако целия й режим ще включва мялко,месо,овес примерно и някакви вългахидрати в малки количества... мисълта ми е че ще приема повечко белтъчини а големи щанги не се вдигат с месо и яйца само... трябват и въгл. доста а тя няма да ги получава по план... ако ще прави тяга лежанка и клек само с лост няма смисал според мен де :)
казано от kristiancho на 15.09.10, 08:18:
казано от veronique на 14.09.10, 21:05:
Честно казано не смятам, че авторката ще се вслуша и някога ще ги прави :) Но все пак давам мнение.ем даде само, че аз като не ям както си ям обикновенно ( повечко въглехидрати ) нямам нужната сила да използват високите тежести ( за мене си високи де ) а тя ако целия й режим ще включва мялко,месо,овес примерно и някакви вългахидрати в малки количества... мисълта ми е че ще приема повечко белтъчини а големи щанги не се вдигат с месо и яйца само... трябват и въгл. доста а тя няма да ги получава по план... ако ще прави тяга лежанка и клек само с лост няма смисал според мен де :)
Не мисля, че има пряка връзка въглехидрати-големи тежести. Лично за себе си, такава не съм открил. Ако си въглехидратно ориентиран тип, ще има значение за продължителните тренировки за издръжливост, но за кратки и с големи тежести, можеш и на гладно да ги правиш.
Моята практика показва, че големи щанги се вдигат съвсем успешно с месо и яйца, както и комплекси за издръжливост, между другото.
15.09.10
08:29
може и така да е .... ем аз ако ям месо и след час най-много пак угладнявам а тогава примерно е ред на тренировката а не на храната и то да тренираш гладен малко от малко е неконфортно на мен де затова казах дали няма да е опасно да видга по сериозни тежести само на месо и мляко... пък и ти Момче Вик и два дена да не ядеш нищо пак ще вдигнеш сигурно 20тона на една тренировка...
казано от kristiancho на 15.09.10, 08:29:
... пък и ти Момче Вик и два дена да не ядеш нищо пак ще вдигнеш ...
Защото си имам запаси в паласките ли? :D
15.09.10
08:40
е моля те сега само ти не си ме псувал трябва да те уважавам най-малкото заради това :D няма нищо общо с паласките ... като тренираш от доста години всичко може и без ядене много много
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 15.09.10 08:56.
15.09.10
09:03
80% от режимите, които съм въртяла, от както тренирам трибой, са били винаги с минимално количество въглехидрати. Точно в такъв период съм правила лични рекорди. От опит говоря и за това не виждам пряка връзка. Пък и недей под “тежко” конкретно за авторката да си представяш 100кг клек:)
Хората са различни, за теб може би няма смисъл с 20кг лост, но за нея точно това да е оптималната тежест (примерно говоря).
Вярно е, че и зависи от самата тренировка и понякога въглехидратите са си наложителни, но случая не е такъв :)
До колкото виждам тя се е ориентирала към кардио главно, така че няма смисъл да обсъждаме другото повече. Аз искам да разбера хранителните и навици :)
казано от kristiancho на 15.09.10, 08:40:
е моля те сега само ти не си ме псувал трябва да те уважавам най-малкото заради това :D няма нищо общо с паласките ... като тренираш от доста години всичко може и без ядене много много
Шегаджия :) Вярно - метаболизма може и да е по-бавен, ама без ядене не става :)
15.09.10
13:37
разбира се... мисълта ми беше, че ако не яде както обикновенно пак може да изкара тежка тренировка а аз немога примерно с едно две изключения... просто годините тука си оказват влияние :)
17.09.10
17:38
тилен лег 100 кила бицепсово 40 кила и отслабваш яко