karfi4ka тренира - интервали он холд

Прескочи до:

02.08.15
18:19

Ама нали знаеш, че суинговете ми са руски? Аз не правя американски суингове, защото ги намърам за пълна кретения. А 50 кила не само нямам, но и тежа 47 :D Може и адреналинът да е, не знам. По-скоро е любовта към залата, предразполагаме, чувставм се велико в нея, обожавам я!

Пу, нова страница! Пожелавам си НИКОГА, НИКОГА повече да не преживявам такива шокове. Пожелавам си и най-лошото, което ще мис е случва да е това вчера. Пожелавам си никой да не ни използва личните карти за мръсни сделки и теглене на кредити и поръчителстване от наше име. Пожелавам си Дамян да се кърми още месец, докато минат вирусите, защто го е подкарал на отбиване..;(

Пожелавам си и около мен винаги да има хора като Кольо и Атомеца! Както и други, непознати за форума, които протегнаха ръка в труден момент, без да имаме кой знае какви контакти.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.08.15 18:22.

02.08.15
18:27

И аз ти го пожелавам. Тамън едитнах предната страница, па ти си отговорила вече. ;)
32 кг са адски много, аз не мога да ги засиля за суинг. Какъв здрав задник трябва да имаш, чудо :D :D

02.08.15
19:03

казано от karfi4ka на 02.08.15, 18:19:

Аз не правя американски суингове, защото ги намърам за пълна кретения...

Аз пък смятам руските за непълноценно и излишно движение. Американските са по-комплексни и товарят добре и раменния пояс, а не само кръстогъза на изпълняващия ги.

02.08.15
19:47

Боби, не знаех, че правиш американски, като ти чета тренировките си представях , че са до хоризонтала.
Аз също като Иглика не разбирам американските - трудни са за овладяване и ми  изглеждат твърде травмиращи. Малка полза ли е натоварването на кръстогъза? :)

02.08.15
19:48

казано от Boby_ на 02.08.15, 19:03:

казано от karfi4ka на 02.08.15, 18:19:

Аз не правя американски суингове, защото ги намърам за пълна кретения...

Аз пък смятам руските за непълноценно и излишно движение. Американските са по-комплексни и товарят добре и раменния пояс, а не само кръстогъза на изпълняващия ги.

Значи с теб няма да можем да участваме в състезание със суингове един срещу друг :D

Всеки с мнението и опита си (sun) Аз говоря от моя личен и с двете движения и говоря за себе си, вероятно на някой друг с друга физика и биомеханика американските суингове му се отразяват добре :)

02.08.15
20:04

казано от Queen Cobra на 02.08.15, 19:47:

Боби, не знаех, че правиш американски, като ти чета тренировките си представях , че са до хоризонтала.
Аз също като Иглика не разбирам американските - трудни са за овладяване и ми  изглеждат твърде травмиращи. Малка полза ли е натоварването на кръстогъза? :)

Травмиращи за кое и по какъв начин? Не виждам и кое им е трудното за овлядяване на американските суингове - пудовката си описва съвсем естествена дъга, горе спира, после по пътя надолу си слиза отново по дъга и контролирано.
Освен това за да вдигнеш пудовката горе, трябва по-голяма инерция, която идва отдолу, а не само от раменете, тоест дори по отношение на задната верига суинговете до вертикала са значително по-натоварващи от тези до хоризонтала при равна тежест. Не се сещам за причина, поради която трябва да правя едно упражнение в облекчения му вариант. Все едно да правя тяга до коленете, да спирам лоста на 20 см от гърдите при лег или да не стигам до паралела при клек. Има някакъв смисъл в сравнение с неправене на нищо, но не и срещу пълните движения.

казано от karfi4ka на 02.08.15, 19:48:

Всеки с мнението и опита си (sun) Аз говоря от моя личен и с двете движения и говоря за себе си, вероятно на някой друг с друга физика и биомеханика американските суингове му се отразяват добре :)

Не знам как точно ти се отразяват зле, но мога да гадая, че е заради дисбаланс в силата на долната част от тялото спрямо раменния пояс. Точно за да наваксаш, трябва да правиш суингове до вертикала, а не да си спестяваш именно по-трудната част от движението.

02.08.15
20:28

Според мен са отделни упражнения. Не би имало логика да се създават и практикуват отделно,ако са “облекчен”вариант. Не мисля, че едно експлозивно движение може да се сравнявам с вдигането от лег или друго.
Мнението ти съдържа отговора към мен - “контролирано”. Вдигането над глава е излишно опасно за хора с лош контрол над движенията си, корема и позицията на таза. Аз примерно се старая да извлека максимално полза при минимален риск като ползвам малки тежести и “половин” движение.

02.08.15
20:36

Ще ти отговоря с въпроси - първо колко хора си виждала да се контузват при изпълнение на суинг до вертикала? В движението няма нищо, което го прави по-рисково от суинга до хоризонтала. И определено не са две различни движения, след като едното съдръжа изцяло в себе си другото. Не знам някой да ги прави заедно, а и няма причина за това.
Според мен си търсите оправдания да правите по-лесното от двете движения. ;)

02.08.15
20:36

Бобка, колко суингове до вертикала съм направила, бедна ти е фантазията. Не ми се навлиза в спорове и подробности. За мен и моето тяло, руският суинг е упражнението. Смятам, че двете упражнения са коренно различни и не виждам какво има да му обсъждаме :) Аз си правя руски суингове, ти си прави американски, не смятам, че те са облекчен вариант, а смятам, че са две отделни упражнения, от които едното не ми допада, по много хиляди причини. Да не говорим, че именно руският суинг е основата на вискчи упражнения с пудовка. Нямам какво да наваксвам. А дори да имам, то със сигурност няма да е с американски суингове.

П.п. Това с оправданията го приемам за шега, за да не навлизаме в допълнително обсъждане кой пред кого за какво има да се оправдава. Правя руски, а не американски суинг, защото не ми харесва да правя американски, не мисля, че някога с нещо съм показала да съм чийтър.

П.п.2 Ако разговорът ще върви в насока “оправдавате се, за да не правите еди какво си”, предпочитам да не продължава :)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.08.15 20:39.

02.08.15
20:42

казано от Queen Cobra на 02.08.15, 18:14:

Важното е здравето, документи се вадят и пари се печелят. Аз така разсъждавам.

Абе тъпото е, че бях сама, в жегата, с детето. Толкоза се притесних, че ни няма парите, картите и документите, и то щото аз съм блейка, че щях да припадна. Представи си да бях припаднала....Мани.

02.08.15
21:57

Мисля, че няма да припаднеш. За да припаднеш, трябва да ти падне кръвното налягане, а при стрес и паника то се повишава.
Аз НИКОГА  не съм виждала някой да прави американски суинг на живо. Определено са 2 различни упражнения.( Бих попитала в този ред на мисли, защо да правим само тяга и да вдигаме щангата до бедрата, след може да я изтласкаме над глава )

03.08.15
18:24

Да, бе, образно казвам да припадна. Но със сигурност има възможност да ми стане лошо от притеснение, не е като да не се е случвало.

Абе, манете ги тия суингове. Американски или руски, след девет месеца бременност и девет месеца след раждане, силово съм в топ форма - петици набирания с +4кг, петици на 50 кила клек, петици на 40 кила лежанка. И всичко това на лично тегло от 47 кила. (muscle) Мисля, че мога да кажа, че съм напълно възстановена от бременността и раждането, дори повече, дори съм в доста по-добра форма от преди забременяването. Все така да върви, да съм си здрава и да продължавам напред. Дамяни вчера стана на 9 месеца (inlove) и обожава леля си :D

03.08.2015г.

Храна:

- овесени ядки с кисело мляко, уникален протеин с вкус малина, чия;
- боза “Хармоника”;
- хрупкав нахут маринован в горчица, балсамов оцет, чесън и кимион, осолен с морска сол, свинско;
- малинов сладолед;

Течности:

- чай - 1,5л;

Добавки:

Сминдух;

Тренировка/раздвижване:

—-;

Пропуснах тренировката, защото трябваше първо да нахраня Дамяни, а после да напазарувам и с пазаруването така се натоварих като магаре, че се смачках. После чистих и подреждах балкона, за да преместим тежестите и пудовките, че Дамяни само при тях ходи и обръща 12-ката и 8-цата. И накарая бях смачкана и реших днес да почивам.

Нахутът е по рецептата на Кат и стана УНИКАЛЕН! Благодаря на Кат за споделената рецепта, включваща не само съдържанието на ястието, но и точния начин на приготвяне. (inlove)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.08.15 18:25.

03.08.15
18:54

казано от karfi4ka на 02.08.15, 20:36:

П.п. Това с оправданията го приемам за шега, за да не навлизаме в допълнително обсъждане кой пред кого за какво има да се оправдава. Правя руски, а не американски суинг, защото не ми харесва да правя американски, не мисля, че някога с нещо съм показала да съм чийтър.

П.п.2 Ако разговорът ще върви в насока “оправдавате се, за да не правите еди какво си”, предпочитам да не продължава :)

В интерес на мира нека кажем, че е било шега. :)

03.08.15
19:27

казано от Boby_ на 03.08.15, 18:54:

казано от karfi4ka на 02.08.15, 20:36:

В интерес на мира нека кажем, че е било шега. :)

Мисля, че можем да си кажем далеч по-верни неща от това, че си търся оправдание :)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.08.15 19:27.

04.08.15
14:37

04.08.2015г.

Храна:

- диня;
- хрупкав нахут;
- овесени ядки с кисело мляко, маково семе, чия и малинов протеин;
- палачинка от яйце и банан;
- дше бейби бел;
- хрупкав нахут, свинско с червен пипер, черен пипер и босилек, зеленчуково пюре (картоф, чушка, тиквичка, лук, врътнати 3-4 пъти, като за след 8 месеца :D)
Течности:

Вода - 500мл;
Чай - 3+л;

Добавки:

Сминдух;

Тренировка/раздвижване:

Ден 27:

Заден клек:
1х5@18кг;
2х5@48кг;

Лежанка:
1х5@18кг;
2х5@38кг;

Набиране с успореден хват:

2х1;
1х5@5кг;
1х5@3,75кг;

Руски суинг с пудовка:
1х30@24кг;

Крънчове:
3х30;

Шибнах 5 кила на набиранията и на пук на разочарованието се набрах 5 чисти пъти с 5 кила, ей така, щото мога да си го позволя :D ! Още 13 дни, докъде ли ще го докарам?!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 04.08.15 20:17.

05.08.15
11:19

05.08.2015г.

Храна:

- просо с овче сирене, масло и червен пипер, круша;
- диня, круша, нахут;
- палачинката на Рони + овче сирене;
- диня;
- вафла “Ана”;
- свинска плешка с моркови и лук, зеленчуково пюре;
- малиново-боровинков сорбет;

Течности:

Вода - 500мл;
Чай - 3+л;

Добавки:

Сминдух, витамин Ц;

Тренировка/раздвижване:

Ден 28:

Заден клек:
1х5@18кг;
2х5@48кг;

Лежанка:
1х5@18кг;
2х5@38кг;

2х1;
1х5@5кг;
1х5@3,75кг;

Руски суинг с пудовка:
1х33@24кг;

Крънчове:
1х30;
1х20;
1х10 със задържане;

Днес нямам рекорди (dull)
Дамяни стана в 07:30 и се дотътрихме до залата семейно, рано-рано.
Мисля, че съм Флюбена в просото! За мен - солено, за Деско - сладко!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.08.15 21:25.

06.08.15
13:42

06.08.2015г.

Храна:

Течности:

Вода - 500мл;
Чай - 1+л;

Добавки:

Сминдух, витамин Ц;

Тренировка/раздвижване:

Ден 29:

Заден клек:
1х5@18кг;
2х5@48кг;

Лежанка:
1х5@18кг;
2х5@38кг;

2х1;
2х5@5кг;

Руски суинг с пудовка:
1х37@24кг;

Имахме среща с Джонката и НикоС, та станах рано и отидох в 7:30, макар, че снощи легнах късно и едва с енадигнах. Като звънна алармата, бях на път да отложа тренировката за следобед, защото нямах сили, обаче си помислих, че може да не сколасам следобед, та станах и отидох. И добре, че. Направих си двете петици набирания с 5 кг, последното повторение на втората серия малко измъчено, но беше ок. Загряващите пак са гърди до лост. Клекчето също беше много доволно. На лежанката едно момче в залата с явна досада откликна на молбата ми за асистенция, но пък ме пазеше отлично и се чувствах доста сигурна, та ми се получиха доста добре петиците на 38кг.

Днес дадох на Дамяни просо за закуска. Не го хареса. Но мисля, че просто консистенцията му беше нова, защото на обяд го дояде с удоволствие.

И снимчици на двамата млади бб-тиймъри от прекрасната ни сутрешна разходка в Северния парк. Проведоха и първия си разговор, бяха много смешни - единият: “ААА, уууу”, а другият му оговаря: “Ауааа, Уууу”. Изобщо, великолепна разходка във веееликолепна компания. (inlove)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.08.15 13:44.

08.08.15
16:25

07.08.2015г.

Храна:

- омлет с червени чушки;
- диня, пъпеш;
- свинска плешка с лук и чесън, пюре от моркови и картофи;

Течности:

Чай - 500мл;

Добавки:

Сминдух, витамин Ц;

Тренировка/раздвижване:

——-;

08.08.2015г.

Храна:

- гречка с овче сирене, масло и червен пипер, круша, доза протеин;
- шоколад с ориз и лешници, жафла “АНа”;
- омлет с червени чушки;
- свинска плешка с чушки, пюре от моркови и картофи;

Течности:

Вода - 500мл;
Чай - 1+л;

Добавки:

Сминдух, витамин Ц;

Тренировка/раздвижване:

Ден 30:

Заден клек:
1х5@18кг;
2х5@48кг;

Лежанка:
1х5@18кг;
2х5@38кг;

2х1;
2х5@5кг;

Руски суинг с пудовка:
1х35@24кг;

Вчера се изложих с течностите, а тренировка нямаше, защото ходихме с Дамян до работата, прекарахме там сумати време. Бяхме с ерго-раницата ииии на връщане ми заспа на гърдите и спа докато се прибрахме. В този момент ми се искаше да си останем така завинаги...егоистично от моя страна, но беше едно от на-прекрасните усещания на света, простооооо да се гуши и да спи... После пък бях на гинеколог и това отне доста време, та, ако бях отишла в залата, щях да хвана тарапаната...и да се изнервя.

Днес супер семейна тренировка. Нямам търпение да стигна 6кг на набиранията, за да ползвам пудовката вместо диска, защото дискът така ми клати и ми изменя центъра на тежестта, ужасно ми пречи и ме саботира! Вече всички в залата се занимават с Дамянеца и са му прЕатели. Разходихме се в парка, купихме си малко шоколад за зареждане, нахранихме и приспахме Дамян (аз храня, Деос приспива) и после маааааааааааааааааааааалко релакс - време за мама и тати (inlove)

09.08.15
12:27

09.08.2015г.

Храна:

- круша, доза протеин;
- овесени ядки с кисело мляко, протеин, кокос, чия, кафе;
- свинска плешка в червено вино, булгур с червени чушки;
- сладко от рози;
- тиквички с яйца и босилек на фурна;
- какаов сладолед с кокос;
- диня;

Течности:

Вода - 500мл;
Чай - 1л;

Добавки:

Сминдух, витамин Ц;

Тренировка/раздвижване:

Ден 31:

Заден клек:
1х5@18кг;
2х5@48кг;

Лежанка:
1х5@18кг;
2х5@38кг;

2х1;
2х5@6кг;

Руски суинг с пудовка:
1х30@24кг;

Корем:
- 3х20 х крънчове със задържане;
- 3х8 на ръка@10кг на ръка х ренегадско гребане;

Уоу, уоу, уоу! (inlove) Като един истински пич най-сетне сложих най-малката пудовка от 6кг за набиранията, удобството пред дисковете е несрванимо. Набрах се отлично, по-добре дори от двете петици с 5кг. Корективните упражнения на Марти дават страхотен резултат - дисбалансът определено има прекрасен видим напредък, глава не ме е боляла цял месец вече, лостът на клека не пада на една страна, същото и на лежанката, набиранията просто няма да ги коментирам - няма и следа от болка, освен това, специално за Колето - вече нищо не ми мърда във врата :D С упраженията чудесно се и изпуквам, въобще, вратът и лопадките ми са в добро, според мен, де, състояние. (sun)

Между другото - остават ми 9 дни от програмата. После, живот и здраве, отиваме на почивка, където със сигурност няма да се тренира, поне не в зала. Събирам идеи как да продължа след това, като искам да измисля нещо от този тип - почти всекидневна кратка тренировка, с базови упражнения, без излишно напиняне, с не повече от по 5 повторения и не повече от 2-3 серии от всяко упражнение. Ако някой има идеи, ще се радвам. Ако пък ли не - ще заменя клека с тяга и си продължавам по тази схема, докато не отбия Дамяни.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.08.15 18:39.

казано от karfi4ka на 09.08.15, 12:27:

Корективните упражнения на Марти дават страхотен резултат - дисбалансът определено има прекрасен видим напредък, глава не ме е боляла цял месец вече, лостът на клека не пада на една страна, същото и на лежанката, набиранията просто няма да ги коментирам - няма и следа от болка, освен това, специално за Колето - вече нищо не ми мърда във врата :D

Остана да решим проблема с всмукването... ще помоля Мартин да се подготви психически. :D

09.08.15
12:57

казано от Кольо Пияндето на 09.08.15, 12:55:

Остана да решим проблема с всмукването... ще помоля Мартин да се подготви психически. :D

Той се появява при тягата, така, че действай, защото предстои да бъда всмукана :D

10.08.15
13:22

10.08.2015г.

Храна:

- оризово-елдени макарони с какао, мед и канела;
- тиквички с яйца и босилек на фурна;
- диня;
- свинска плешка, хрупкав нахут;

Течности:

Вода - 500мл;
Чай - 1л;

Добавки:

Сминдух, витамин Ц;

Тренировка/раздвижване:

Ден 32:

Заден клек:
1х5@18кг;
2х5@48кг;

Лежанка:
1х5@18кг;
2х5@38кг;

2х1;
2х5@6кг;

Руски суинг с пудовка:
1х30@24кг;

Корем:
3х8 на ръка@10кг на ръка х ренегадско гребане;

Днес се наложи с Дамяни да мааме до 6-то районно, за да си вземем удостоврение. ЕДвам стигнахме, едно, че пътят беше в ремонт и автобусът се движеше с 1м в час, но и климатикът беше така набичен, че прекарах пътя да се опитвам да скрия детето да не му духа! Милият на два пъти заспиваше на гърдите ми, защото пак бяхме с раница. Даже вторият път беше след като излязохме от метрото на прибиране, та се прибрах вкъщи, сложих го в кревата и заминах за залата. Не обичам да тренирам по това време на деня, но все пак се получи читава тренировка, доволна съм.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.08.15 18:27.

11.08.15
13:43

11.08.2015г.

Храна:

- хрупкав нахут, круши;
- тиквички с яйца, кориандър и магданоз на фурна, хрупкав нахут, салата от стъргани краставици, моркови, орехи, кашу, чесън и кисело мляко;
- диня;
- тиквички с яйца, кориандър и магданоз на фурна, хрупкав нахут, салата от стъргани краставици, моркови, орехи, кашу, чесън и кисело мляко;
- круша;

Течности:

Вода - 500мл;

Добавки:

Сминдух, витамин Ц;

Тренировка/раздвижване:

Ден 33:

Заден клек:
1х5@18кг;
2х5@48кг;

Лежанка:
1х5@18кг;
2х5@38кг;

2х1;
2х5@6кг;

Руски суинг с пудовка:
1х50@20кг;

Корем:
3х1/3 негативен драконов флаг;
2х20 х крънчове;

Клекът ме натисна, лежанката беше супер, набиранията ми тежаха във втората серия, но не прекалено, натиснах суинговете днес - получиха се прекрасни 50 (пудовката до нивото на очите, това ми е максимумът, който мога да си позволя).

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.08.15 20:16.

12.08.15
20:39

12.08.2015г.

Храна:

- хрупкав нахут, круши;
- свинска плешка с моркови, лук, чушка, салата домат с овче сирене, сух босилек и зехтин;
- хеупкав нахут, круши;
- пълнозърнести спагети със сос от домат, моркса сол, магданоз, сух босилек, риган, свинска плешка с моркови, лук, чушка;
- круша;

Течности:

Вода - 500мл;

Добавки:

Сминдух, витамин Ц;

Тренировка/раздвижване:

Ден 34:

Заден клек:
1х5@18кг;
1х5@48кг;
1х5@50,5кг;

Лежанка:
1х5@18кг;
1х5@38кг;
1х5@40,5кг;

2х1;
1х5@6кг;
1х4@6кг;

Руски суинг с пудовка:
1х30@24кг;

Корем:
3х15 х повдигане на крака от вис;
1х40 х крънчове;

Тренировката - клекът го почувствах добре и се пресраших да сложа 50кг. Официално клякам 5 пъти с повече от собственото си тегло. Престраших се и на лежанката - сложих 40кг, още 7 до личното тегло за 5 пъти. Набиранията обаче ме смачкаха, втората серия почувствах, че ще стигна до отказ и направих само 4 повторения, за да не прегарям. Суинговете също ми тежаха и не се напъвах излишно. Като цяло хубава тренировка, в празна зала, в най-омразното ми време за трениране - 15:30. Случи се така, защото снощи Дамето реши да купонясва от 00:15 до 01:30, което ние с баща му не възприехме раздушно, а и искаше, според нас, да дойде да спи в нашето легло. Пробвахме всичко, но не можахме да го приспим, сега дори не си спомням как успяхме към 01:30. Но така или иначе от този момент ме зацепи глава, в 05:40, когато се събуди, за да яде, главата още ме цепеше и казах на Десо да ходи той да тренира, ако има сили, защото аз няма да мога, та се отказах от сутревната тренировка. На обед, като го приспахме, планувах и аз да поспя и се бях отказала изобщо да тренирам днес, защото след сутрешната разходка в парка се прибрах гладна, сготвих и ядохме. Обаче като дойде моето време за сън, легнах и не можах да заспя...и в главата ми се загнезди “Абе, аз защо не ида да си тренирам?”... станах и отидох. И добре, че! Много хубава тренировка, макар и да бях недоспала.

Споменатото главоболие обаче ме държа докъм 09:30…когато се срещнахме с Лили и Никос (inlove) Двамата определено вече се познават и се обичат!!! (inlove) Поредната съвършено приятна разходка с познатата компания. Дамяни вече (от понеделник насам) крачи бодро, като редува крачетата, още не е координирано, но миналата седмица въобще не знаеше как да си използва краката!!! Днес крачи и в парка, много се вълнува като крачи, стъпва като войник, все едно марширува. Скоро ще купуваме оная каишка, защото кръстът ми вече е мат от привеждането и държането. Ама голяма радост! След като покрачихме с Дамяни, с Никос се чучнаха отстрани на алеята, в клечките и листата, в мръшлящината и Лили само ги направляваше да не слагат нищо в устата си, нито в собствената, нито в тази на другия, докато аз документирах!

Следобедната разходка в друга енергизираща компания, Колманска! (sun)

13.08.15
09:04

казано от karfi4ka на 12.08.15, 20:39:

Официално клякам 5 пъти с повече от собственото си тегло.

В първия момент прочетох “с 5 пъти повече от собственото си тегло” и се облещих срещу монитора. :D

13.08.15
09:09

Първият ми пост от годиииини насам... :)

Та, само да кажа, че Карфичка е мега яката мама! :*

13.08.15
09:43

казано от Boby_ на 13.08.15, 09:04:

казано от karfi4ka на 12.08.15, 20:39:

Официално клякам 5 пъти с повече от собственото си тегло.

В първия момент прочетох “с 5 пъти повече от собственото си тегло” и се облещих срещу монитора. :D

Ахахаххахаха, готино е като перспектива, но се съмнявам да стане :D

казано от jojoly на 13.08.15, 09:09:

Първият ми пост от годиииини насам... :)

Та, само да кажа, че Карфичка е мега яката мама! :*

Оооо, Джонкииии (inlove) (inlove) (inlove)

13.08.15
09:54

13.08.2015г.

Храна:

- овесени ядки с кисело мляко, кафе, чиа, маково семе;
- хрупкав нахут (20гр.), круши;
- доматен сок с магданоз, морска сол и черен пипер (ах, една вдочица да можех да му сложа);
- пълнозърнести спагети “Болонезе”, домат с босилек, зехтин и овче сирене;
- диня;
- вафла “Ана” (влязох в Кауфланд гладна!);
- пиле със зеленчуци, домат с босилек и зехтин, резен авокадо;
-  малиново-авокаден сладолед;

Течности:

Вода - ;

Добавки:

Сминдух, витамин Ц;

Тренировка/раздвижване:

Ден 35:

Заден клек:
1х5@18кг;
1х5@48кг;
1х5@50,5кг;

Лежанка:
1х5@18кг;
1х5@38кг;
1х5@40,5кг;

2х1;
1х5@6кг;
1х4@6кг;

Руски суинг с пудовка:
1х40@24кг;

Корем:
1х40 х крънчове;

Днес се събудих така: Десо: “Игличе! Игличе!”; Аз: “Каквооо?”; Десо: “Виж!” Обръщам си главата нагоре (дамянското легло е точно над главите ни, перпендикулярно, а сега спим при него, заради неспокойния му сън) и оттам един малък седнал хилещ се и наблюдаващ ни човек, очакващ някой да регистрира, че вече е буден :D…. в 07:30. Иначе нямаше да стана да ида да тренирам толкова рано, но при това положение ги оставих с татко му да се поразходят половин час, до закуската му и заминах. Тренировката беше добре, само на набиранията, на втората серия, пудовката се извъртя във въздуха и ме разклати, което малко ме разконцентрира. А на лежанката, на втората серия ме пазеше едно момче, което го беше страх да не се затисна и ми хвана щангата на петото повторение, когато започнах да се напъвам, но нямаше никакъв шанс да се затисна...беше леко. Напънах суинговете днес и си направих 40 с 24ката. Въобще добра тренировка. Още 5 по програмата, ще се напъна да не почивам, но ако усетя, че има нужда, утре може да почина и да се напъна в събота за нови тежести. Ама това е в сферата “евентуално, ако...”. Ще преценя утре.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.08.15 21:34.

14.08.15
06:50

Карфичке, как успяваш да изядеш САМО 20 гр. хрупкав нахут, кажи ми? :D

П.П. Kолко ми е готино да видя още един дневник, в който почти всеки ден се среща в менюто “хрупкав нахут”, “хрупкав нахут”, “хрупкав нахут”... :D

Мнението беше редактирано от Kath на 14.08.15 06:51.

14.08.15
07:49

казано от Kath на 14.08.15, 06:50:

Карфичке, как успяваш да изядеш САМО 20 гр. хрупкав нахут, кажи ми? :D

Толкова беше останало в опразнената купичка на масата, в която стои, защото всеки път като мина - си взимам. Страшна краста е и ми е много вкусно! Аз много обичам леблебия/стръгали :D Ама не си купувам, знаем защо. А сега като си го правя вкъщи и не мога да се спра!  Та...бяха останли 20гр. в купичката и се зачудих колко са и ги премерих :D

14.08.15
20:49

14.08.2015г.

Храна:

- гречка с какао, какаово масло и канела;
- диня;
- пилешко със зеленчуци, овче сирене, кашкавал с кимион, домат с босилек, яйце;
- вафла “Ана”;
- тиквички с яйца на фурна, краставици с киноа и магданоз;

Течности:

Вода - ;

Добавки:

Сминдух, витамин Ц;

Тренировка/раздвижване:

————-;

В крайна сметка реших днес да почина.

След много четене и ровене, понеже парите никак не са малко и искахме като ще ги даваме, той да има всичко необходимо, избрахме ето този самар за носене на Дамянец. На първо четене изглежда страхотно, но предстои, живот и здраве, да я изпорбвме по предначзначение по чукарите другата седмица. Направена е и за градски условия, така, че още утре ще я подложим на тест. Избрахме я и я взехме с поглед в бъдещето - догодина отново да поемем оттатък Душевадката (inlove) А надявам се някой ден да падне и най-голямата и стара карфичкина мечта - Стражите (inlove), заедно с Десчи и Дамяни (inlove)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.08.15 21:03.

14.08.15
22:49

Позволявам си един Дамянски клип :D

15.08.15
11:34

Я сподели малко за самара. И аз в момента се колебая между няколко модела на Deuter и Vaude.

Иван

15.08.15
12:08

казано от Valdis на 15.08.15, 11:34:

Я сподели малко за самара. И аз в момента се колебая между няколко модела на Deuter и Vaude.

И магарето е важно :D

казано от Valdis на 15.08.15, 11:34:

Така. Бюджетът ни беше между 200 и 300лв. След разглеждане и опитът на jojoly, установихме, че трябва да имаме регулируема седалка,  предна възглавница, където да се опре, когато заспи, стремена за краката, за да не се нарушава кръвообръщението, сенник. Разгледахме няколко модела: Little life -  Cross Terrain, Adventurer, Freedom S3; Phil and Teds - Metro 2 i Escape 2; Deuter - Kid komfort 1 i Kid komfort air. Phil and teds Metro отпадна, защото е предимно за градски условия и няма възглавница, a също така няма стремена, но глям плюс е, че има сенник, ветробран и дъждобран. Escape отпадна, защото хем минаваше над бюджета ни, хем пък нямаше възглавница, а тя си е важна, защото като заспи, пада напред. Същевременно имаше добро укрепление на главата и при заспиване, има като стени да се подпре. Обаче отпадна. Аз станах голям фен на Deuter-ите, обаче те излизат адски от бюджета ни, защото Air-а струваше 392лв, но без стремена и без сенник, т.е. минаваше 400лв. Иначе определено е много як, защото има 5 точково обезопасяване, има крак, материята е дишаща, някаква много специална там... Като цяло обаче е самар за доста по-тежки планинари и ако бяхме такива, щяхме да вземем тази. В крайна сметка избрахме Cross Terrain-a, подвижна седалка, сенник, дишаща материя, предна възглавница, без стремена в комплекта, но с възможност за прикачане (Deuter-a мисля също имаше, но ако трябваше да добавяме всичко, което няма, щеше да мине с 200 лв. определения бюджет, което би си заслужавало инветсицията, както казах, ако бяхме мега планинари). Обаче се оказа, че тази раница я няма никъде в България. И така попаднахме на Little life - Voyager S3. Дишаща материя, регулируема седалка, възглавница, стремена, огледало за обратно виждане, сенник (само дъждобран няма, но ще купим знапред). Според мен единственият минус е липсата на метален крак, но пък има стъпка, която да уравновесява, когато поставяш детето, така са всички Little life, освен Adventurer. Излезе ни 379лв., излязохме от бюджета, естествено, нооооо ... Та, ако не си ограничен в бюджета и парите за теб не са проблем и си тежък планинар - Deuter; ако не си чак толкова тежък планинар - моделите на Little life са прекрасни. Дотук говорим чисто теоретично, защото не сме я изпробвали още. Ще докладвам след употреба :D

15.08.15
19:27

15.08.2015г.

Храна:

- просо с масло, сирене и червен пипер;
- праскова;
- тиквички с яйца на фурна, сирене, домати с босилек;
- два бонбона мерси, бял шоколад с ягоди, черен шоколад с бисквити, един маршмелоу - всички купешки;
- диня;
- домат, сирене, киноа с краставици, кашкавал с кимион;

Течности:

Вода - 1л;

Добавки:

Сминдух, витамин Ц;

Тренировка/раздвижване:

Ден 36:

Заден клек:
1х5@18кг;
2х5@50,5кг;

Лежанка:
1х5@18кг;
2х5@40,5кг;

1х1;
2х5@6кг;

Руски суинг с пудовка:
1х15@24кг;
1х35@24кг;

Корем:
2х5 на ръка@12,5кг на ръка х ренегадско гребане;
2х40 х крънчове;
2х10 х повдигане на крака от вис;
2х1 х негативен драконов флаг;

Както и предположих, почивката ми се отрази благотворно, силата днес беше на макс - затвърдих тежестите. На клека си направих двете петици с 50,5кг. На лежанката, макар, че бях малко разсеяна и се заклатих, двете петици бяха с 40,5кг. На набиранията две много чисти, стриктни и мнооооого свежи петици с 6кг, Десо ми съобщи, че отстрани изглежда, че съм готова за още едно кило отгоре, ама да видим как ще е утре. На суинговете едно човече ми мина пред пудовката на 15-тото повторение и се наложи да спра, защото се уплаших, че ще го ударя и си загубих въздуха. Починах и се напънах пак, но не можах да стигна до 40.

Дамяни заспа след залата и не можахме да изпробваме самара. За сметка на това обиколихме София, взехме си градински домати и масло, финансирахме се :D и се завърнахме у дома!

Днес малко джънкче, от утре всички сме на диета, Вероника, също, Кольо - като се прибере от морето. Предстоят много важни събития! Трябва да сме нацепеняци! :D

Много се извинявам, но не ме слагай в един кюп с вас.
Аз нямам подобни джънк изпълнения и няма нужда да нанасям корекции в режима си. Който се чувства гузен - да се слага на диета! :)))))))))))))))))))))

Много си силна, баце. Тая лежанкаа.... много ме впечатлява (гледайки и личното ти тегло). Браво!

15.08.15
20:59

Таз пък! Направи си едни снимки и не мо’еш носа да й стигнеш с ... пръчка :D

Нямах предвид, че съм нацепена, а че нямам нужда от “диета от утре”, защото, бацинка, на диета съм от 21-22.05.2015! :)

Отдавна съм поставила началото. Сега вашата сладоледена групичка е наред, което не пречи после да сте по-нацепени от мен. :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 16.08.15 07:50.

16.08.15
08:59

казано от Вероника Налбатска на 16.08.15, 07:50:

Нямах предвид, че съм нацепена, а че нямам нужда от “диета от утре”, защото, бацинка, на диета съм от 21-22.05.2015! :)

Отдавна съм поставила началото. Сега вашата сладоледена групичка е наред, което не пречи после да сте по-нацепени от мен. :D

Ема аз нямах предвид, че от утре си на диета, а, че и ти си на диета и от утре всички сме на диета :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1