Не знам, трябва да потърся вариант за проба. Но това значи разни кабели и жички, и предмети по мен, аз с едни ръкави трудно се справям, та тренирам винаги с потник, какво остава за друго. Но въпросът е по-скоро принципен. Аз намирам начин да се концентрирам, горе-долу, но е принципно дразнещо това хилене и зяене, като в зверилник, а и не виждам смисъла му. И не говорим за викане, докато с еизпълнява упражнение, което е донякъде поносимо и разбираемо, а за крякане, кудкудякане, като в кокошарник, човек!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.02.16 19:04.
Сипи им, че са си заслужили. Любимото “колко ти остава” по средата на серията - аз пръхтя, грухтя, на човек не приличам...
Аз винаги съм тренирала със слушалки и съм се примирявала с кабелите и така, но пък ако реших да се прежалиш за слушалки - откакто си взех безжични и се преродих.
21.02.2016г.
Храна:
-
Добавки:
- Ц, мостра (1/2 доза) на нов (по моему доста добър) бустер;
Тренировка:
5 рунда:
10 х руски суинг@20кг пудовка;
15 х руски суинг@20кг пудовка;
25 х руски суинг@16кг пудовка;
50 х руски суинг@16кг пудовка;
7500/10000 суинга
Около 36 минути;
Бустерчето ме ... бустна доста добре! За всеки случай пийнах едно витамин Ц преди тренировката. А последната беше страхотна, отново (тая програма ще ми липсва ;( ). Видно от горния запис - всички десетки и петнайски са 20кг пудовка (muscle) Много въздух имах, много сила. Замислих се дали да не пробвам цял рунд с 20ката. Обаче тази седмица трябва да ходя да ми взимат кръв и не трябва да съм тренирала много два дни преди това, което значи, че за да си спазя програмата и да я завърша следващата седмица, и с оглед това, че тази седмица пропуснах една тренировка, което измести схемата с една напред, трябва да тренирам следващите два дни, т.е. утре и вторник, което ще направи 4 последователни дни трениране. Та заради тези сложни схеми се пощадих и останах на “само десетките и петнайските с 20ката”. Ще видя как ще се чувствам утре и ще преценя дали да тренирам 4 дни подред или утре да почина, да тренирам вторник сутрин, да ми вземат кръв четвъртък сутрин, да тренирам четвъртък вечер и петък, да почивам събота, да тренирам неделя и понеделник и вместо да завърша в неделя, да завърша в понеделник...някак ми разваля фън шуя. Кой завършва в понеделник? :D
Така, стига глупости, ще видим как ще е утре. Много съм доволна, защото преди две седмици 12ката ми вадеше въздуха :D :D :D Доста бързичко си възстановявам силата, о, Боже, аз съм машина! :D :D :D Или просто Десо ме подлъга с бустера :D Днес, като завърших петия рунд, се трупясах на земята, почти бездиханна. Минута, буквално, по-късно имах сила за още един рунд, но Десо ми забрани! Аз съм жена под чехъл! Щяла съм била да прегоря, защото съм била “оувърклокната” :D :D :D (Всичко това е в кръга на шегата, силата си е сила, със или без бустер, просто употребата му позволява по-рационално използване на силата, без пречката на странични фактори. Това пък са си мои разсъждения :D )
22.02.2016г.
Храна:
- мляко с кафе;
- суров шам фъстък, салам, едно фурма;
- свинско, ориз;
Добавки:
—-;
Тренировка:
5 рунда:
1 х раменна преса@8кг пудовка;
2 х раменна преса@8кг пудовка;
3 х раменна преса@8кг пудовка;
8000/10000 суинга
Около 38 минути.
Дамяни:
Храна:
- оризово царевични макарони с масло и сирене;
- агнешко със зеленчуци;
- кисело мляко с овесени ядки, кокосови стърготини, мед и малко стафиди;
- агнешко със зеленчуци;
Добавки:
- Д, рибено масло;
В крайна сметка реших да тренирам днес. И решението беше правилно - тренировката се получи много добре. Пак всички десетки и петнайски с 20кг. Ще видя утре как ще се събудя и ще реша дали да тренирам утре или чак в четвъртък. Дамбата ме саботира днес - трябваше да ида да тренирам като заспи, а дотогава седях гладна, за да си тренирам на гладно. Да, ама вместо в 13:30, нашият заспа в 15:00, аз озверях и ядох, и ни напред, ни назад, хем не мога да тренирам, защото съм яла, хем той спи, а аз бездействам. Но нищо, в 17:30 отидох в залата, беше ненаселено и ми се получи parfait.
23.02.2016г.
Храна:
- гречка с масло и сирене;
- хлебче с маслини от Лидл;
- банан;
- суров шам фъстък;
- нектар от компот от праскови (съвсем нормален средностатистически домашен компот с бяла захар) с прясно мляко;
- свинско, ориз с куркума и магданоз, салата от бяла ряпа, пащърнак, морков, червено цвекло, ябълка, зехтин, морска сол;
Добавки:
- Ц, Д;
Тренировка:
5 рунда:
1 х гоблет клек@16кг пудовка;
2 х гоблет клек@16кг пудовка;;
3 х гоблет клек@16кг пудовка;;
50 х руски суинг@16кг/12кг пудовка;
8500/10000 суинга
Около 40 минути.
Дамяни:
Храна:
- елдени макарони с масло и сирене;
- зеленчуци с яйце;
- кисело мляко с круша;
- зеленчуци с яйце;
Добавки:
- Д, рибено масло;
Четвърта тренировка подред...и все пак много повече от много добре! Много въздух, много сила, много добро темпо, без разтакаване. Почивките стандартни - 2х30 сек., 1х3мин. Десетките и петнайските с 20кг, гоблетите с 16кг (досега в предните 3 тренировки с гоблети бяха с 12кг). Последните на тройките малко ме измъчиха, признавам, досадиха ми, вероятно защото с 25те суинга минавам в кардио моуд :D :D :D Абе супер тренировка, залата - празна почти, само още една здраво тренираща дама с мен, батките-кокошки идват по-късно :D :D :D Шегувам се, те са добрички, само са малко дрънкала :D :D :D Сега - 2 дни почивка! После ще сложа тренировката с набиранията, за да я направя на много починало :D
Имам леки опасения, че булчинската рокля сега пък ще ми е голяма, та ще е добре да приключвам с тия суингове, да не стане беля :D :D :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 23.02.16 20:28.
23.02.16
10:45
Не ти ли омръзва да ги подмяташ тези пудовки ?
казано от ME4O_TURIST на 23.02.16, 10:45:
Не ти ли омръзва да ги подмяташ тези пудовки ?
Хич, даже, обаче е време за разнообразие и други акценти. Имам 1500 (3 тренировки) до края на програмата.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 23.02.16 10:49.
казано от karfi4ka на 23.02.16, 10:48:
Аз вече бях започнала да се замислям да те питам откъде да се сдобия с програмата със суинговете, че ми беше любопитна.
23.02.16
22:30
500 суинга си е сериозна работа (y). Ще се радвам да споделиш впечатления после. Обичам пудовки!
Бях правила нещо подобно октомври, но с 300 на ден в „почивнитеʼʼдни или ги вмъквах в тренировката.
Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 23.02.16 23:05.
23.02.16
22:57
Мислих да се пробвам, ама честно - мързи ме да правя 500 суинга, предвид кардио ефекта :D
Но като се замисля, такъв чалиндж с тЕги ще е лудница :D
23.02.16
23:32
Абе по-добре да не е с тЕги. :D Я изкараш 3-4-5 тренировки, я не.
Придържай се към суинговеге на Баци (краднати от Митко) и си свиркай. :D
23.02.16
23:49
Я на тЕга най-носим. :))) 300 с 16-ка ще ги отнеса кат’ зидар биричка, ама 300 суинга биха ме унищожили. Така си мисля, де. :)
Адмирации, Игличе, за ентусиазма :)
казано от Т Точка на 23.02.16, 22:57:
предвид кардио ефекта :D
Т Точка, :D, съвсем не мога да потвърдя, че кардио ефектът доминира. Че го има, много ясно, ама упражненията между суинговете + тежестта на пудовката, не ми е съвсем кардио. Не мисля, че това с тяга би имало дори сходен ефект (какъвто и да е той). :D
Алексче, задължително, като приключа ще се опитам да направя едно обобщение. Доста късно се сетих да си сменя заглавието на дневника...аз общо взето във всяка тренировка съм анализирала положението (нали съм си дрънкало по принцип :D). Но задължително ще опитам да обобщя след финала. Не бива да се забравя, че първата четвъртина (първите 2500) я направих с 12кг, след почти 5 месеца тренировки клонящи към нулата. Но доста бързичко се върнаха силите и на третата четвъртина 16ката започна да олеква дотолкова, че за десетките и петнайските я смених с 20кг. Тъй, де, да не се впускам сега в обяснения, обещавам да обобщя :) И на мен така пудовките са ми присърце, но пък не практикувам кой знае какъв набор от движения...
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.02.16 03:18.
24.02.16
08:10
Хм, ще пробвам еднократно някой път, ама само след 100 суинга се чувствам като по време на хиит-овете, дето правих преди. :))
Тук бройките са надробени, но съм убедена, че ще издъхна на 3-тия рунд. То аз не съм и пример за няк’ва атлетичност, де, мисУим си на глас само. :)
Тягата има друг ефект, естествено, но много приятен. Зависи на кой как му харесва да тренира. На мен на Деница схемите ми идват много добре. Зорно, ама добре :)
Млъквам да не спамя :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.02.16 08:12.
Почти не се намира потребител, чието мнение, било то и чисто размисли, да са нежелани в този дневник (F) Размишлявайте на воля :*
То не става въпрос на кой как му харесва. Схемата със суинговете съвсем не представителна извадка на начина, по който обичам да тренирам през по-голямата част от времето. Но пък от друга страна ми харесва - не мога да боравя с професионални термини, еВстествено, мога само да каза как го чувствам: задъхва ме от тежко, а не все едно съм спринтирала, нито все едно съм правила табати, няма нищо общо. Да, 50те уморяват и анаеробно. Наистина за мен няма много общо с табатите, мразим табата.
А тягата просто, наистина, няма база за сравнение със суинга, поради което и не мога да кажа, че такива бройки, така разпределени, с тяга ще имат някакъв смисъл или нещо друго. Тягата има прекрасен ефект, никой не спори, просто, според мен, не й е мястото в таквАЗ схема.
Ма това са си мои разсъждения, може да греша.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.02.16 09:20.
24.02.16
09:00
И аз ще поспамна (за последно!) :D
/Ако се случи да спамна и по-натам, разрешавам една топка сладолед на Баци/
И според мен тягата няма място в такава схема, заради високия брой повторения в серия.
И докато при първата серия повторенията са кажи-речи ОК (10), то нататък си става рисково - 15, 25 и 50 повторения.
Т., не знам какъв опит имаш с високи повторения тяга и до колко си стигала, но преди доста години се бях хванала на бас (или нещо подобно) и определено знам какво се случва при 30 повторения тяга (без да пускаш лоста и все пак с някаква по-усещаща се тежест). Това едно, че е глупаво, второ, че увеличава риска от травми, защото колкото и да се стараеш, техниката се разваля (дори и да не усещаш), трето, че е доста натоварващо нервната система, четвърто - надали ще успява човек да се възстанови, за да направи качествени следващи тренировки (по същата схема).
Клекът, примерно, е подходящ за по-високи повторения - там ако не можеш да направиш повече, просто няма да можеш да станеш с щангата. :D
Докато при тягата, може да си се изморил и да си развалил тотално техниката, но на инат (и с компромис в техниката) можеш да изкараш още Х повторения, за да постигнеш високия брой в серията.
Според мен е доста малко вероятно да не развалиш техниката при 30-50 повторения, да не кажа, че е почти невъзможно (имам предвид и да има някаква осезаема тежест на лоста, де), умората се натрупва - и дори и да не се усеща по време на изпълнение, на другия ден определено ще го усетиш, а като се направят и повече такива тренировки, може да се усети и не само като мускулна треска, а и като нежелана болка от друг тип.
Рисково е, според мен и аз лично не бих правила тази програма с тяга, защото смятам, че минусите са повече от плюсовете и едно прекрасно движение, като тягата, може да се сдобие с лоша репутация.
Сравнението на тяга със суинг е несърезмеримо.
При суинга работиш с колене и таз,опитваш се да предаваш тежеста по веригата без да напъваш силво.
Може би е по близо като идея до олимп.щанги.
Ако работиш в режим 5+ минути без пускане не можеш да го изкараш само на бицаги.
В случая е повече като интервални тежки подходи,които са всичко друго,но не и кардио.
Поради краткия подход не е нужен кръговрата на мекия стил на гиревой.
Това смазва особенно ако се спазват разписаните тежести.
24.02.16
09:14
Не ги сравнявам, просто казвам кое е упражнението, от което бих правила 500 повторения без да умра от сърдечен удар :D
Тяги съм правила няколко пъти - по 200-300 и ми се отразяваха окей. Не знам какво ще стане, ако го правя редовно - като човеци с повече опит и познания, най-вероятно е да сте прави, драги бацинки :)
казано от Т Точка на 24.02.16, 09:14:
Тяги съм правила няколко пъти - по 200-300 и ми се отразяваха окей.
С каква тежест тези 300повт.?
Аз съм правил 50повт. с лично тегло....след това дълго си спомнях...
24.02.16
13:20
300-тата бяха с 12-ка, 200 - с 14-ка. С редуване на 50 повторения: тясно-широко. Много е приятно - потрепервах малко на следващия ден, ама чак пък дълго да съм си спомняла. С малка тежест не е драма. Diddlina съм виждала, че така тренира (не нон-стоп, ест.), а и сме го обсъждали с нея - кеф си е, особено като ти е силно движение. Мастъра, примерно, миналото лято ме накара да направя 100 клека с 10 кила и после една седмица не знаех дали ще оцелея. :D Сигурно цял живот ще го помня :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.02.16 13:21.
24.02.16
16:30
Клека е едно, тяга е съвсем друго. Тягата има приложение с тежко и много ниски повторения, евентуално когато си много як може да си харесаш някаква тежест и да и изцедиш една макс бройка за една серия до отказ, като това може да си го позволяваш сравнително рядко. С клека не пречи да си правиш такива експерименти, особено добре влиза комбинацията клек + суинг в протокол с високи бройки.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.02.16 16:30.
24.02.16
17:54
Благодаря за разсъжденията и мненията - карам на усещания, от които не омга да си извадя читави изводи, предвид, че до момента не съм правила нищо редовно. И четенето по въпросите ми е малко, та.. да :)
Местя в моя дневник :*
казано от Т Точка на 24.02.16, 17:54:
Местя в моя дневник :*
Проблем нямаше и тук да остане, ама като си рекла :D
24.02.2016г.
Храна:
- елдени макарони с масло и сирене + елда;
- сандвич от пълнозърнест хляб с пилешко филе, маруля и краставица, и маслини, едно парче домашно брауни, печени бадеми, кашу и шам фъстък, половин парче козуначена торта, една чаша каберне;
- нектар от вчерашния, две оризовки с каков кувертюр;
- свинско с ориз с куркума и магданоз, салата от червено цвекло, ябълка, морков и пащърнак;
- 4-5 фурми;
Добавки:
- ниенте!
Тренировка:
- почивка;
Дамяни:
Храна:
- елдени макарони с масло и сирене;
- бебешки бисквити, хляб, сирене, кашкавал, домашен суджук;
- банан;
- заешко със зеленчуци и фиде;
Добавки:
- Д, рибено масло;
Сега да кажа - от известно време Даме го поставяме да виси на лоста. Днеска тръгна да се набира, т.е. той съвсем ясно инстинктивно, знае какво се прави на лоста и най-вече - знае как.
Иначе бяхме на рожден ден на другата племенница на сестра ми и зет ми, която стана на 1 година. Даме беше най-галантният малък джентълмен, целуваше и прегръщаше всички дами (които бяха три), милваше ги, подаваше им играчки и изобщо беше невероятно добър, възпитан и нежен, а също и послушен. Дано остане все така добър, за да не се чудя как да реагирам като удари някого пръв. От друга страна се надявам да се научи да реагира, когато него го шамаросат!
Почивам аз днес. Нещо от няколко часа, много странно, изпитвам лек дикомфорт при движение на главата надясно, дискофортът е в областта на гръбнака на ниво средата на лопатките, не мога да го локализирам по-нелаишки. Но не ми е непознато, и друг път е било това. Ще видим утре.
Тате ни снабди с невероятни ирански фурми, адски сочни, отдавна не бях яла такива, даже Даме ги харесва!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.02.16 21:29.
За пръв път виждам толкова много ядене в твоя дневник. Не знам какви са количествата, но изглежда добре. :D
Останала съм с впечатлението, че хапваш малко и съм сигурна, че е така, ама днес ми обра точките. :D
Мнението беше редактирано от Елена на 24.02.16 21:49.
Вероятно си останала с такова впечатление, защото дълго време не съм тренирала, което се отразява и на храната. Но напоследък наистина се излагам, още повече, че и тренирам. Някак докато се усетя и станало 14:00 часа..а аз не съм яла. Което е тъпо, защото с тия тренировки въобще не се възстановявам добре с това отвратително хранене. Ама сега съм измислила - ще правя закуска не само за Даме, а и за себе си, надявам се това да ме организира някак, защото е организационен проблемът.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.02.16 23:01.
Пост тип “мама куин дайъри”. Две снимки от рождения ден (sun) Да се забележи как нежно я целува по главичката :D И три дами , един кавалер!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.02.16 22:14.
Бля, малко дисбаланс се получи в тренировките и трети ден не тренирам. Изследванията се проточиха твърде дълго (бюрокрация) и се наложи вчера с Даме да останем в Борово, а нямаше кой да го гледа и къде да тренирам (на Раковски има само 24кг пудовка (не намирам за ок суингването с дъмбели и дискове)). Днес уж потеглих към Надежда, за да тренирам, но достигнах късно и залата щеше да е претъпкана, освен това задрямах в автобуса и мисълта да се напъвам ме погубваше.
Вчера (25.02.3016г.) ударих дъното с храната - две препечени филии бял хляб с домашна люеница и два резена гауда + две малки парчета домашна баница. Това е всичко - до обяд седях гладна в болницата, после докато се приберем с Даме в Борово, докато му сготвя и нахраня, докато го приспа...не остана време да си сготвя, а и знаех, че ако взема д аси готвя, няма да легна да спа с него, затова като го приспах, веднага легнах и аз. Спали сме 3 часа! Едвам ни разбудих и двамата. Така се стигна до двете парчета баница (заведох го на репетициите на нашите, там имаше баница, той също вечеря...баница :D :D :D ). Добавки за деня никакви.
Днес (26.02.2016г.) отново висях в болницата - очен лекар (двете ми зеници имали разлика, ама можело и така да съм си родена; единият ми очен нерв не знам си какво си - трябва да се направи периметрия :D зЕми си тая пътека :D ), ехография на вътрешни органи (накараха ми се, ч епърво трябвало на гинеколог да ида, за да се знае, че не съм бременна; казвам й: “Не съм бременна”, тя: “Откъде знаете? Абе, животът си е ваш!” (dull), гинеколог (каза, че според него трябва да забременея в близките 3-6 месеца :D), в понеделник пак - за ехография на щитовдината жлеза. А тогава трябва да видим кръв, урина, гърлен секрет и цитонамазка. А, да, УНГ - имам хроничен фарингит + дисфункция на евстахиевата тръба :D :D :D
Храната днес - две бъркани яйца със сушени домати и кашкавал, краставица; шам-фъстък; фурми; кайма свинско и говеждо със зеленчуци, царевични, оризови и елдени макарони (смесени), още нещо.
То се е видяло, че ще приключвам програмата в понеделник...да му се не види!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.02.16 19:17.
26.02.16
20:14
“две препечени филии бял хляб с домашна лютеница и два резена гауда + две малки парчета домашна баница”
Тц, тц, какво против имаш ти тази блага храна? Аз всеки ден си ям хляб и кашкавал и лютеница- ако има, и баница не отказвам. Това си е нормална храна и няма да ти навреди. Защо се изразяваш така крайно?
Много е добре, че си си починала и си се наспала. Дали ще отложиш тренировката с 1 ден няма особено значение за тялото ти, само си създаваш поводи за размисъл.
Ако не е твърде лично, защо точно сега реши да източваш всички здравноосигурителни пътеки?
За храната - не, бе, не е лоша, просто е небалансирана :D :D :D И е малко :D :D :D Най-вече, че е малко визирах с “ударих дъното” :DЩото напоследък храненето ми е под всякаква критика ..
За пътеките - мисля, че източвам само една, не знам точно. Точно това според мен е врътката, примерно, на очния - пращат ме от едното отделение, ама за по-подробно изследване - като ме изпишат от едното, да ме приемат в очното. Ама да ти кажа, честно, не знам точно как стои въпросът с пътеките. А иначе - от известно време ми се гади, в различни части от денонощието, най-зле е сутрин и нощем, като ставам да се разправям с Даме. Имах и някви болки в корема отляво, освен това нощем ми се запушва дясното ухо и през дясната ноздра почти никога не дишам, та .... реших да ме прегледат основно. Мислех, че ще са само кръв и урина, и УНГ, но ме разпратиха и на други места. Принудих и Десо да вземе същите мерки с неговото главоболие от 3-4 години насам :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.02.16 20:28.
27.02.16
08:47
казано от karfi4ka на 26.02.16, 20:27:
. А иначе - от известно време ми се гади, в различни части от денонощието, най-зле е сутрин и нощем, като ставам да се разправям с Даме. Имах и някви болки в корема отляво, освен това нощем ми се запушва дясното ухо и през дясната ноздра почти никога не дишам,
НекъФ ужас, Карфичке, да не гушнеш букета! (F) :D
Надявам се да е някакво временно неразположение или преумора. От болежките на семейството ми звучи като проблем с жлъчка (?- но пък тя е вдясно)
Като се замисля и аз дишам повече едностранно, най-вече като легна. Да видим при теб какво може да е ;)
Засега нямам проблеми, вътрешни, смисъл ехографията си е чудесна :D Носът казаха какъв му е проблемът - дисфункция на евстахиевата тръба, което се дължи на леко изкривена преграда + хипертрофия на лигавицата....което, според мама и моя личен педиатър, имам от новородена :D :D :D
А гаденето според мен идва от очите. Но ще видим и тая щитовидна жлеза. :D
А за букета - не го казвай дори на шега, защото аз не си го мисля на шега :D :D :D
27.02.2016г.
Храна:
- чисто кафе (вместо бОстер);
- ананас;
- маслиново хлебче със свинско филе, краставица, маслини, домат и кашкавал
- сладолед в Конфетарницата;
- гирос със свинско, без картофи;
Добавки:
- Ц;
Тренировка:
5 рунда:
1 х набиране с успореден хват;
2 х набиране с успореден хват;
3 х набиране с успореден хват;
9000/10000 суинга
38 минути.
Дамян - на бабиндом.
Много добра тренировка, много! Никакви накъсвания на нито една петдесятка!!! Почивките - 30 сек - 3 мин, времето от предишната такава тренировка е съкратено с две минути, като в предишната такава тренировка съм суингвала само десетките + петнайската в последния рунд с 20кг, а днес - с 20кг всички десетки и всички петнайски. Преди да тръгна към залата се колебаех дали да не напъна днес 8 рунда, а утре - 7, с цел да приключа утре, но в крайна сметка, след консултации реших да се примиря, че ще приключа в понеделник, и оставих 5 рунда. Още една хилядарка остана. Стискаме палци да я приключа безаварийно, че Мартин ме е наплашил и все суингвам с едно на ум! Не. Сунгвам с един Мартин на ум :D :D :D
Днес изчакахме да стане 12:00 и тогава се понесохме към залата. Чудесно решение, последната беше празна, батките се бяха натренирали (а.к.а. набърборили). Тамън заприключвахме и пак започна да се пълни, явно 12:00 е най-подходящият час...за нас.
Премествам си снимката, за да не си разводнявам излишно.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.02.16 23:25.
28.02.2016г.
Храна:
- 20г млечен шоколад с лешници;
- пълнозърнест хляб със свински бут, краставица, домат, кашкавал, домашна лютеница;
- две бъркани яйца със сирене и масло, червена чушка;
- свински врат, моркови и червени чушки;
Добавки:
- Ц;
Тренировка:
5 рунда:
2 х лицеви опори;
3 х лицеви опори;
4 х лицеви опори;
9500/10000 суинга
Около 36 минути.
Добра тренировка. Няма разлика във времето от предишната такава, въпреки че има разлика в тежестта (предишния път съм суингвала само десетките и петнайската в последния рунд с 20кг, а днес всички десетки и петнайски с 20кг), а освен това тогава накъсвах 4 от 5 петдесетки, а днес - нито една. Доволна съм. Утре ще почивам.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.02.16 17:57.
29.02.2016г.
Храна:
- мляко с кафе;
- две бъркани яйца с маслини и свински врат (вид купешки колбас);
- просо с масло и овче сирене;
- вафла с тахан;
- свинска плешка, моркови, пащърнак;
Добавки:
- Ц;
Тренировка:
- почивка;
Дамяни:
Храна:
- царевични, оризови и елдени макарони с масло и сирене;
- ориз с яйце и зеленчуци (морков, лук, чушка, пащърнак), маслини;
- грис с круша и фурми;
- ориз с яйце и зеленчуци (морков, лук, чушка, пащърнак), маслини;
Добавки:
- Д, рибено масло (време е за Ц профилактика..);
Дамби тази нощ отново се мъчи със зъбите. Легна в 21:00, буди се 1000 пъти, намазахме с Дентинокс, взех го при мен, Десо отиде в неговата стая, заспа, спа ужасно, будеше се през 15 минути плачейки. Кошмар. В 06:00 пак намазахме и пак заспа.
Ама и ние трябваше да ставаме да поемаме към болницата. Десо има тромбоцити под долната граница и му взимаха пак кръв. Моята кръв е ок, ама урината ми ПАК, както и преди да забременея, се е сдобила с някакви...неща, не знам, посявката не е готова.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.02.16 20:13.
01.03.2016г.
Храна:
- свинска плешка, морков
Добавки:
- Ц;
Тренировка:
5 рунда:
10000/10000 суинга
Около 32 минути;
Почивките - стандартно. Никъде не съм накъсвала и явно съм се движела доста по-бързо, защото миналата седмица съм я направила за 36 минути. Вероятно е тогава да съм пуснала хронометъра преди да започна самата тренировка, защото 4 минути ми се виждат много, за да се дължат само на липсата на накъсване на петдесетките.
Приключих с 10 000 суинга. Много съм доволна от програмата, отрази ми се страхотно.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.03.16 13:08.
01.03.16
18:22
Браво, Баци!
Честити безаварийни 10 000 суинга! :) ЗдравГ*з. :)
Кога смяташ да почнеш схемата на Сашо?
Благодаря, баци, здрав я :D
казано от Вероника Налбатска на 01.03.16, 18:22:
Кога смяташ да почнеш схемата на Сашо?
Още утре, най-късно в четвъртък, защото утре имам план да тренирам докато Даме спи, защото сутринта е ред на Десо. Та се надявам диването да заспи :D
02.03.2016г.
Храна:
- мляко с акфе;
- сандвич от пълнозърнест хляб, дом. лютеница, кашкавал, краставица, пуешко филе;
Добавки:
- Ц, BCAA;
Тренировка № 1:
Без почивка между упражненията (само санитарната - да се преместя), между подходите - 15-20 секунди почивка:
- 10х2 х заден клек@35кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват;
- 10х2 х военна преса@20кг;
Около 15 минути.
Клекът би трябвало да е 45, а не 35кг. Естествено, клекнах с 45, но един път и, отново естествено, установих, че дори с 40кг ще ми е трудно да направя десет двойки с не повече от 20 секунди почивка. Надявам се да се вработя бързо и да сложа нормалната тежест, за която е предвидена тренировката. Вероятно следващия път, докато още съм на 35кг, ще увелича подходите. Ще питам Сашо какво да правя.
Набиранията - първите 5 двойки - чудесни, после стана по-трудно и следващите бяха все по-недовършени, но със силно начало. Това е лесна работа, ще се справя тук.
Военната преса - предвидено е за 25кг, очевидно при мен са 20…причините са същите като при клека. Тук обаче добавям и че военната преса ми е любимо упражнение, но или не го правя като хората, или не е за мен, като съм 90% сигурна, че е първото. Ще трябва да се снимам, за да се установи. Наболява ме рамото, винаги ме е наболявало от нея. И това ще го проследим, може и да се наложи да се мисли алтернатива. Като тежест и с 25 щях да се справя, но реших да не се изхвърлям, след като имам съмнения със самото упражнение и знам, че по-скоро не го правя правилно.
Харесва ми да тренирам така. Ще е още по-добре, когато тежестите станат нормалните. Само малко ме притеснява, че в рамките на подходите се чувствам уморена вече, а след като приключа, умората изчезва.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:07.
02.03.16
20:59
Придържай се към храна за качествени gainz.