Благодаря за включването ☀
Аз използвам нети от около 7-8 години, понякога като рутина, всяка сутрин и всяка вечер, като последния един месец (иначе 3-4 пъти седмично), нямам никакъв проблем с протичането на разтвора, носът ми не е запушен, нямам сополи, поне не отпред, ако усещам нещо да се стича, то е отзад, в гърлото. Нямам никакви затруднения с дишането през носа. Точно това й казах на доктора, че дишам спокойно, денем и нощем, през носа. Нямам тежест над челото, тежестта ми беше онзи ден, под очите и на венците. Както главобол, затова реших, че имам някои симптоми на синузит. Не съм вдигала никаква температура, не се чувствам болна. Днес едвам се събрах за зала, защото това със стичащия се сопол и кашлицата (такава дразнеща, отвреме навреме, все едно имам прашинка) ме изнервя (аз не се славят като спокойна личност 😂😂😂).
Та, тъй, Нети не ми помага, инхалациите не ми помагат. Не използвам ксилометазулин както и капки за нос въобще. Единственото, което слагам в носа си е физиологичен разтвор с добавена морска сол. Пак казвам, не е запушен, свободен е.
А иначе обожавам Нети, откакто се научих, че началото...беше малко тегаво, докато хвана цаката.
Да видим с тия тъпи антибиотични капки в носа какво ще стане, аз затова съм скептична към тях, щото нямам проблеми с носа, а тя ми дава капки за нос и пише, че се оплаквам от затруднено дишане. Ама айде, нали всичко е свързано там, да видим.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 04.01.20 17:48.
04.01.20
18:04
Разбирам. Проблемът е различен, явно. Нека имаме повече доверие в специалистите 🙂
Имайте предвид, че тия промивки на синусите са адски рискови и могат да доведат до много сериозни инфекции. Каничката трябва да е много добре почистена и дезинфекцирана преди всяка употреба, а това, с което промивате - стерилно, за да се минимизира рискът. Чешмяна вода НЕ трябва да се използва.
казано от L.Zaykov на 04.01.20, 18:04:
Разбирам. Проблемът е различен, явно. Нека имаме повече доверие в специалистите 🙂
Не ме разбирай погрешно, аз им имам доверие, просто като прочета, че имам проблем, който нямам, започвам да се съмнявам 😂 Но ще бъда 🦄, ще гледам положително 😂
Боби, дезинфекцирам нети преди всяка употреба и използвам разтвор от банка, който отварям непосредствено преди употребата. Надявам се това да е достатъчно, че и аз тръпнка от допълнителни инфекции. Използвам само физиологичен разтвор, даже, никога не съм ползвала чешмяна вода.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 04.01.20 18:21.
казано от karfi4ka на 04.01.20, 18:18:
Боби, дезинфекцирам нети преди всяка употреба и използвам разтвор от банка, който отварям непосредствено преди употребата. Надявам се това да е достатъчно, че и аз тръпнка от допълнителни инфекции.
Поне според мен е достатъчно. 🙂
А при ксилометазолина има ефект на привикване и “пристрастяване” - при мен два пъти се стига до медикаментозен ринит, предизвикан именно от него, тоест до това, срещу което го ползвах. От последния път съм се зарекъл, че повече няма да го пипна.
04.01.20
18:49
Да. Абсолютно важно и необходимо условие е стерилността. Основно ползвам и аз от аптеката готов Физиологичен разтвор.Единственото, което е необходимо е да се стопли до телесна температура. Случвало ми се е и да нямам, тогава завирам вода за определено време и добавям сол после. Тънкият момент е да улучиш концентрацията на солевия раЗтвор, иначе се запознаваш с осмозата лице в лице, не е много приятно 😀. Дезинфекцирана каничка и стоплен физиологичен разтвор, в обощение.
Ти какво съотношение на морска сол и разтвор използваш? Това е нещо, което така и не мога да налучкам така че да знам колко е най-добре.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 04.01.20 18:52.
04.01.20
19:01
Ползвайки готов 0.9% разтвор на вода с NaCl , не добавям нищо. Ползвайки преварена вода от чешмата....😀
На 500мл равна чавна лъжичка и яко бъркане.
Почти всеки път става. Някой път, от солта зависи предполагам, а може и от солите, разтворени във водата да е, не се случва и знаеш усещането колко е готино 🙂. Но тази пропорция спазвам основно.
Аз добавям морска сол само в ситуация на някакъв дискомфорт, в смисъл, ако усещам начало на хрема (знам, че при силна, вече настъпила, хрема, не трябва да се прави, така съм чела). Когато нямам проблеми за предотвратяване, само разтвор. Обаче като добавям сол, ми се е случвало да не уцеля с много и да ми е доста неприятно ...
05.01.2020г
Тренировка 3:
Загрявка:
1х7 х мъртва тяга@53,5;
1х7 х лежанка@35,5кг
През десет секунди:
12х3 х мъртва тяга@53,5кг;
10х3 х лежанка@35,5кг;
20х3 х руски суинг@24кг;
Тягата много добре. Лежанката също много стабилна, в десетия подход бях пред отказ, затова не пуснах плътно до гърдите, а малко по-плитичко, но като цяло стабилно. Загрявката определено беше с аванс, много лека я усещам, но усещането се променя в подходите. Много ми е интересно какви са ми максималните възможности в момента, но няма да разберем 😂
Храна:
- зелник, кюфте, салата морков, червено цвекло и ябълка, няколко парчета ананас;
- ред шоколад, кафе;
- камамбер;
- 3 палачинки, суджук, кашкавал, лютеница, салата моркови, цвекло;
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.01.20 21:05.
06.01.2020 г.
Храна:
12:00: две палачинки, двете варени яйца, кашкавал, морков, цвекло, ябълка;
16:00: две бисквитки, един бонбон бял Линд, кафе;
18:00: една палачинка, синьо сирене, едно яйце, ред шоколад;
20:00: цвекло, ряпа, морков ябълка, кюфте с кашкавал.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.01.20 20:00.
07.01.2020 г.
Тренировка 4:
Загрявка:
1х6 х преден клек@33кг;
През десет секунди:
14х2 х преден клек@30.5кг;
10х2 х набиране с успореден хват;
10х3 х раменна преса с успореден хват@2х9кг;
Набирания в осми, девети и десети подход - с лека помощ - започнах много да задържам, за да стигна догоре. Пресата - стабилни седем подхода тройки, но осем, девет и десет бяха с пуш - не взема ли деветте кила, ще си стоя на осем во веки. Мисля, че ще се адаптирам лесно към тежестта. Но просто двойките на осем кила са ми много леки. Клекът все така куц 😂😂😂
Храна:
- бонбон “Мерси”;
- синьо сирене, салата морков, ряпа и ябълка;
- 4 оризовки;
- 4 палачинки, две варени яйца, салата червено цвекло + кисели краставички, салата ряпа + морков, ред шоколад.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 07.01.20 22:08.
08.01.2020г
Тренировка 5:
Загрявка:
1х7 х мъртва тяга@53,5;
1х7 х лежанка@35,5кг
През десет секунди:
10х3 х лежанка@35,5кг;
20х3 х руски суинг@24кг;
Моя беше лежанката днес 😂😂😂 Загрявката много й дава, но после суинговете са на последни мощи. Та, тройките на 35,5 много добре, тежко след седмия подход, но много добре, чистичко, стриктничко, натиснах си. Загрявката и на тягата, и на лежанката беше с аванс поне +2, което е супер.
Храна:
- моцарела, синьо сирене, кисела краставичка, ряпа, морков, червено цвекло, оризов чипс;
- две лъжички протеинов крем, две мандарини;
- два реда шоколад, няма да мирясам, докато не приключи явно 😂😂😂;
- пъстърва, червено цвекло, морков, ряпа, магданоз.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.01.20 08:19.
09.01.2020 г.
Храна:
- 1 яйце, камамбер, морков, ряпа, цвекло, магданоз;
- 1 голямо уиски;
- 1/2 кюфте, синьо сирене, морков, цвекло, ряпа, магданоз;
- райска ябълка, 1 лъжичка протеинов крем.
Ма те са отделно, уискито си беше самО, яденето беше доста по-късно 😂😂😂 Първото ми е обядът, уискито е след работа - лингах го между 17:30 и 21:30. Даже, ако трябва да съм съвсем откровена, беше 1 голямо и едно малко, но когато ми донесоха малкото, ми бяха сипали нещо друго, по грешка, не това, което пиех до момента, отпих една глътка, и го оставих. Но пък тази глътка ми донесе такава тежест в стомаха...
Последните две са заедно и са вечерята - около 22:30
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.01.20 08:29.
10.01.2020 г.
Храна:
- барче “Scala”;
- камамбер, варено яйце, студен чай (купен);
- 2 редa шоколад;
- кюфте, кисели краставички, райска ябълка.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.01.20 20:55.
11.01.2020 г.
Тренировка 6:
Загрявка:
1х3 х набиране с успореден хват,
1х1 х набиране с успореден хват@5кг;
1х1 х набиране с успореден йват@10кг (предния път, като пробвах, беше след тренировка и се набрах до средата с тази тежест);
През 10 секунди:
14х2 х преден клек@30кг;
10х3 х раменна преса с успореден хват@2х9кг;
Храна:
- моцарела, синьо сирене, кюфте, моркови, кисели краставички, 1/2 ред шоколад;
- пица с телешко;
Слагам си тоя клип. Теглото ми е 52кг. Можеше да е доста по-красиво, виждам къде, но бях толкова развълнувана и толкова ентусиазирана, че не бях максимално прецизна. Доволна съм много, има доста сила, в по-спокойно състояние биха били по-чисти. Отчитам и че идеята беше да загрея, не да се напъвам, така че се набрах така че да не стигна до отказ. Доволна съм най-вече от гърба и раменете, употребата на краката и заклащането (неволни) са нещо, което в друга ситуация си мисля, че нямаше да го има. Абе като си гледам стари клипове с десет кила...разликата в позицията на горната част на тялото е сериозна, както и в изпълнението горната част на движението. Има какво да се желае, но съм доволна много.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.01.20 11:22.
12.01.2020г
Тренировка 7:
Загрявка:
1х8 х мъртва тяга@53,5;
1х8 х лежанка@35,5кг
През десет секунди:
10х3 х лежанка@35,5кг;
20х3 х руски суинг@24кг;
Отлично, в смисъл смаза ме, но нямах откази. Сега ще работя по това да направя изпълнението на движенията по-бързо. Някой ден може да разберем колко ми е истинският макс на лежанката 😂
Оф, малко мерки ще въведа, от които не съм много доволна:
Ръст: 154см;
Тегло: 52кг;
Гърди/бюст: 89см;
Талия: 62см;
Ханш: 90см;
Дясно бедро (в най-широката част): 52см;
Ляво бедро (в най-широката част): 53см;
Дясна мишница (стегната): 27.5см;
Лява мишница (стегната): 28см;
Храна:
- скир с боровинки, моркови, 2-3 кубчета остатък синьо сирене;
- марципан, кафе;
- просеко със сироп от малини, бри;
- бекон с яйца, морков, червена чушка;
- райска ябълка.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.01.20 21:15.
13.01.2020 г.
Храна:
- яйца с бекон, три лъжички протеинов крем;
- сок от джинджифил и лимон;
- вафла “Симона”, няколко солети;
- пуешка пържола, салата зеле, ряпа, морков, червена чушка, магданоз ;
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.01.20 19:37.
Стана ми смешно, понеже и аз съм 1,54см и ще ползвам случая да наспамя с моите мерки и после да си говорим кой от какво не бил доволен хахаха
Ръст: 154см;
Тегло: 72кг
Гърди/бюст: 79см; - тук е най-смешната част
Талия: 75см; - и после тук 😄
Ханш: 103см;
Дясно бедро (в най-широката част): 64см;
Ляво бедро (в най-широката част): 64см;
Дясна мишница (стегната): 33см;
Лява мишница (стегната): 32см;
Мнението беше редактирано от Блажка на 13.01.20 17:54.
Еййй, ама ние сме един ръст тапи, бе! 😂😂😂
Значи, вчера, като си въвеждах мерките, си разгледах мерките от 2011, скандал: тегло 47, талия 60, гърди 85, ханш 86, другите не са много различни и не заслужават внимание. Но теглото ме потресе 😂😂😂
Но има и по-скандално - 2015, 7 месеца след раждането - тегло 48, талия 60, гръден кош 90, ханш 87 😂😂😂
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.01.20 18:05.
14.01.2020 г.
Тренировка 8:
Загрявка:
1х5 х преден клек@33кг
През 10 секунди:
14х2 х преден клек@30,5кг;
10х2 х раменна преса с успореден хват@2х8кг;
Въпреки заявлението ми, че докато не взема деветките, ще си стоя на осмиците, прецених, че губя идеята на подходите, ламтейки за по-голяма тежест и изолирайки едното от другите две упражнения. Затова върнах осмиците в двойки и се постарах върху бързината на изпълнението.
На набиранията - помощ в деветия и десетия подход на второто повторение. Клекът ме изтощи предимно заради шума около мен, адски, адски ми пречат шумните разговори, нервната ми система ще се взриви от тоя шум. Повторих думата “шум” три пъти в едно изречение 😂😂😂
Храна:
- бри, салата зеле, ряпа, морков, червена чушка, магданоз, ябълка;
- два реда шоколад, няколко солети, две оризовки с бяла заливка;
- спагети (черен ориз и сладък картоф) “Болонезе”;
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.01.20 19:53.
казано от karfi4ka на 14.01.20, 11:41:
...адски, адски ми пречат шумните разговори, нервната ми система ще се взриви от тоя шум...
-
Аз ползвам слушалки, с максимално добър noise canceling, не мога да си представя как се фокусираш за тежките подходи в интервалите, с дандания около теб.
Със слушалки също не мога, музиката директно в ушите също ми пречи. Но по-неприятното е, че не чувам Десо, който ми отброява бройките на подходите и почивките. Старая се да се концентрираме, но ме убиват, особено мина ли петия...става огромно усилие, днес щях да изкрещя да се разкарат 😒 Но нали съм възпитана...
казано от karfi4ka на 14.01.20, 12:17:
Но нали съм възпитана...
Хората трудно можем да променим, когато нещо е проблемно, винаги търся вариант който си зависи от мен - смяна на времето за тренировки или залата примерно. Не е задължително да слушаш музика, може би white noise би помогнал или някой скучен монотонен подкаст, а подходите могат да се броят и невербално от спотъра. Това естествено, ако ситуацията с шумотевицата е постоянна, а не инцидента.
Съгласна съм, че винаги трябва да се търси вариант, който да зависи от нас. Мога да опитам с белия шум. За съжаление откакто тренирам в най-доброто за мен време (10-11), се засичам понякога с шумотевица. Понякога успявам да я надвия, понякога не. За съжаление също - смяната на времето и/или залата, ще доведе до много по-голям дискомфорт от това...да се примиря с шумотевицата. Случва се - не е точно инцидентно, но не е и постоянно - случва се повече от “инцидентно”, но е по-малко от постоянно. Засега ще се боря със себе си.
Това с шума и интервалите ме изненадва. При мен започна ли ги веднъж, ми пада пердето и оставаме само аз и часовникът. Около мен може да падат бомби и няма да ми направи впечатление (е, правя изключение за един вид клинчета и потничета, изпълнени по точно определен начин, но то си е човешко 🙂). Знам, че това с нищо не ти помага, само споделям.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.01.20 11:20.
казано от Boby_ на 15.01.20, 11:20:
Това с шума и интервалите ме изненадва. При мен започна ли ги веднъж, ми пада пердето и оставаме само аз и часовникът. .
В допълнение при мен има и тук-так м...и де...ба...и други такива.
Боби, клинчетата и потничетата са доста по-простими от шума 😂😂😂 Шумът не заменя съсредоточаването с удоволствие, за разлика от клинчетата и потничетата.
Влизам в положение 😂😂😂
Оценявам споделеното 😂😂😂
Не знам защо е така, шумът по принцип ни пречи на съсредоточаването от край време. Но когато тренирам, направо ме вади от равновесие, говоря за шум близо до мен, веднъж един дойде да говори с Десо по исторически въпроси, зад гърба ми, докато аз кляках. Е тогава щях да се разплача. Някак системата ми е опъната и такъв близък, концентрирам шум ме дразни.
Както казах, аз не псувам в тези ситуации, но само защото някак не ми отива на реномето в залата 😂😂😂 Но ми се иска да изхвърля всички около мен, освен спотъра, който също ме ядосва понякога 😂
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.01.20 11:56.
15.01.2020г
Тренировка 9:
Загрявка:
1х8 х мъртва тяга@53,5;
1х8 х лежанка@35,5кг
През десет секунди:
10х3 х лежанка@35,5кг;
20х3 х руски суинг@24кг;
Отказ на лежанката в десетия подход на третото повторение.
Нещо като “вдигнах скоростта на тягата” мога да кажа, че направих, но не го засичам и не знам дали съм успяла, но това опитах да направя и така го усетих. Бях решила даже така да натисна, че чак в десетия подход да преценя десет ли да останат или да гоня дванайсет. В петия мислех, че ще оставя на десет, но в десетия си промених мнението и натиснах. Лежанката си тежи, но я натискам. Суинговете направо ме убиваха, но просто гонех по-бързо изпълнение. Доволна съм.
Храна:
- два банана;
- пуешко, салата зеле, ряпа, морков, червена чушка, магданоз;
- банан, оризовка;
- свинско+телешко+царевица в доматен сос, салата червено зеле, морков, ряпа, червено цвекло, магданоз, червена чушка.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.01.20 19:56.
16.01.2020г.
Храна:
- моцарела, синьо сирене, салата червено и бяло зеле, ряпа, морков, чушка, червено цвекло, магданоз;
- три парченца на хапки баница със сирене, еклер;
- варено яйце, моркови, кашкавал;
Утре Десо ще го оперират и е малко напрегнато. Но поне е петък.
Живот и здраве всичко да е наред, ще го мисля, ама виждам как в събота ще съм в залата с дете и без спотър, ако успея да си направя тренировката в тези условия, ще е голямо чудо!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.20 22:23.
17.01.2020 г.
Храна:
- свинска плескавица, зеле с моркови, три-четири пържени картофа;
- бонбон “Мерси” черен с марципан;
- вафла “Симона”;
- варено яйце, моцарела, синьо сирене, моркови, чушки;
- 5 желирани бонбона;
Много напрегнато ми беше днес, както предвидих, работа за 10 стотинки не свърших - каквото хванех, все закупено, което ме изнервяше още повече. Нещата с Десо са добре.
Както предвидих, утре съм сама с дете в залата. Ще се надявам някой добър човек да се навие да ми мери времето, макар че като го прави човек, който не ми е свикнал на тренировката, е малко неспокойно. Ама ще се надявам на най-доброто.
Тая вечер не ми се готвеше нищо, та вечерята така:
18.01.2020 г.
Храна:
- два парченца мини баклавички - едното с шам фъстък, другото с орехи, капучино;
- суджук, бри, синьо сирене в тортила с домашна лютеница;
- ред шоколад;
- пъстърва, червено зеле, моркови, магданоз;
Човек като си се настрои зле, зле се получава. Отказах се да ходя в залата, защото не исках да си причиня напрежение. Като се събудихме всъщност планът беше да отидем тримата, но се наложи Десо да иде по-рано за смяна на превръзката и аз просто абдикирах 😂😂😂 Това беше лошо стечение, защото беше важно да тренирам днес, защото утре предстоят едни ... палачинки 😂😂😂 Ма...нищо, де, тамън ще почина 😂
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.01.20 20:48.
18.01.20
17:43
казано от karfi4ka на 18.01.20, 17:33:
Човек като си се настрои зле, зле се получава.
Ъхъм. Ти от няколко дни се подготвяше да абдикираш днес 😂
казано от Barberian на 18.01.20, 17:43:
Това е абсолютен факт 😂😂😂
И ще ми излезе през носа 😂😂😂
18.01.20
21:01
И естествено Десо е виновен 😄 😄 😄
казано от Херцог Трън на 18.01.20, 21:01:
Е, че кой друг може да е?
казано от Boby_ на 18.01.20, 21:05:
казано от Херцог Трън на 18.01.20, 21:01:
Е, че кой друг може да е?
Не знам защо така вие двамата, аз не съм...такава жена 😂😂😂
казано от Barberian на 18.01.20, 17:43:
казано от karfi4ka на 18.01.20, 17:33:
Човек като си се настрои зле, зле се получава.
Мда...както казах...излезе ми през носа:
19.01.2020 г.
Тренировка 10:
Загрявка:
1х5 преден клек@33кг;
През десет секунди:
14х2 х преден клек@30,5кг;
12х2 х раменна преса с успореден хват@2х8кг;
Трите дни почивка не са помощ - клекът ми извади въздуха (пак се старах със скоростта), набиранията с помощ след седмия подход, нямаше ток, затова пресата остана в 12 подхода, 13тият щеше да е отказ.
Храната днес си заслужава отделния пост:
- палачинка с шоколад и кашкавал;
- палачинка с лютеница и суджук;
- палачинка със сладко от дюли х 2;
- палачинка със сладко от малини;
- яко сладолед;
C’est ça. Традицията повелява:
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 19.01.20 19:34.