Нервак, МА-ФИ-Я!!! С тия пари, дето ги взимаме тука...как да не се постараем да задържим властта!? 😆😆😆
31.03.2020г.
Храна:
09:00 - ябълка;
10:00 - филийка Вита с кашкавал, ябълка;
13:30 - филийка Вита със сирене;
16:00 - ябълка, кисело мляко;
18:00 - две филийки бял хляб с кашкавал;
21:00 - супа, кашкавал;
23:30 - ябълка, кисело мляко;
Загубихме и хляба Вита от нещата, от които не ми се гади, затова Десо купи малко бял хляб, ще свърши работа...за няколко дни, когато загубя и него, вече не знам.
Трета седмица ескалиращо гадене. То е постоянно, но има невъобразими пикове, в които се чувствам отчаяна, че това никога няма да свърши. Прощавам на всички, които мислят, че се лигавя и преувеличавам.
Водата също стана проблем. Вече и лимонът не помага. Довечера ще пробвам с айрян. Много ме притеснява, защото ще се дехидратиран и ще почнат пак контракции.
Храната му се смила ужасно бързо, стомахът ми остава празен и започват непрекъснати позиви, докато не натикам нещо за ядене, устата ми се пълни със слюнка. Затова ям през 2-3 часа по малко.
Искам отново да кажа, че с Дамян беше кошмар първият триместър. Но този път е в пъти по-зле. Нарочила съм го за момиче. Живи и здрави!
Не се оплаквам, просто констатирам.
01.04.2020г.
Храна:
10:00 - филия бял хляб с кашкавал и домашна лютеница, ябълка, айрян;
14:00 - филия бял хляб с няколко кръгчета шпек;
16:00 - кроасан с нуга, половин филийка бял хляб, препечен с моцарела;
19:30 - фунийка от сладолед;
21:00 - кашкавал, сирене, ябълка, айрян, кьопоолу;
Нищо ново под слънцето, гаденето кошмар, някви тип менструални контракции наложиха да се допребия с но шпа.
06.04.2020г.
Пак няма какво да добавя, едно и също вегетативно състояние, лежа си, прегърнала легена, ставам, за да ходя до тоалетната, да се изкъпя или да вдишам въздух от прозореца. Само докато стигна до банята или до прозореца, успявам да получа минимум един позив. Днес се опитах да си направя закуска сама, има нещо в хладилника, което ми замириса и търчах спешно към банята... Яденето ми не е за описване, съдържа печени сандвичи с кашкавал сутрин, изядени с адски усилия на два пъти, кисело мляко, портокали и ябълки, сладолед, който внася лъч светлина, докато го ям, после всичко е по старому, разни разнообразни супи, които мама ми праща 😆😆😆 и консумирам вода чрез сироп от малини “Хармоника”, в чист вид просто я повръщам. Вчера Десо ми купи кроасан с нуга и ядох малко пилешко, иначе консумацията на месо е нулево, същото с яйцата. Консумацията ми на протеин е истинска катастрофа. Три седмици в това състояние, всяка вече лягам с надеждата, че утре ще просветне и всяка нощ се будя около 3-4 с позив и установявам, че няма да е днес.
Голям проблем са и хапчетата, пия си фолиевата киселина, но тя е миниатюрна, Десо ми е купил рибено масло, но просто не мога да го почна, само мисълта ми изпълва устата със слюнка и стомахът ми започва да конвулсира.
Дамко сутрин идва при нас за гушкане.
Сутринта ляга между нас, с лице към мен и аз с лице към него. В просъница ми казва: “Мамо, само трябва да внимаваме, защото съм легнал към коремчето ти!”. Много сладък ❤❤❤
Положението е....подуто. Много вода в паласките, гърдите ми се пръскат, коремът се е изопнал. Слагам си снимки и си описвам нещата, защото ще ми е много полезно, ако реша да бременея трети път 😆😆😆
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.04.20 09:28.
07.04.2020г.
Храна:
9:00 - филийка с кашкавал;
11:30 - филийка с кашкавал;
13:30 - сладолед;
15:30 - няколко хапки пълнозърнеста пица “Пеперони”;
17:30 - средите на две филийки с кашкавал;
20:30 - свинска вратна (прияде ми се!), краставица, репички, домати;
23:50 - филийка бял хляб с домашна лютеница и кашкавал;
Добавки:
Ц, Д, фолиева киселина, рибено масло (отварям си устата, със затворени очи, Десо го слага, аз преглъщам с половин чаша вода, ако го видя, го повръщам 😆😆😆 съзнавам как звучи 😆😆😆);
Леки болки, така че но шпа 😭
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 08.04.20 09:00.
07.04.20
23:27
Мома ще да е 😉
Мома ще да е 😉
Хаха, много хора, включително аз, така мислят, но ще видим след две седмици, живи и здрави.
08.04.2020г.
Храна:
09:30 кисело мляко с овесени ядки и протеин;
13:30 салата домати, краставици и настъргани сирене и едам;
15:30 два малки еклера;
17:30 две среди на филии бял хляб с едам;
20:00 пилешко от бут, салата от домати, краставици, репички, маруля;
22:30 - домат със сирене;
Добавки:
Фолиева киселина (Д пия веднъж на 3-4 дни, защото е високо дозирано, Ц-то го забравих, с рибеното масло не можах да се справя днес)
Тежък ден, извеждах кучето сутринта и ходихме на кратка разходка следобед, след всяка разходка имах болки в корема и респективно се наложи да пия но шпа, което влоши гаденето (което сутринта беше поносимо гадно), та стана много зле следобед и вечерта. Надявам се скоро постовете ми да станат малко по-позитивни.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.04.20 10:32.
09.04.2020г.
Храна:
09:00 кисело мляко с протеин;
11:00 1/2 палачинка на Рони от 2 яйца с банан, намазана с малко мед;
12:30 - остатъка от палачинката;
14:30 - домати със сирене, половин пилешка пържола от бут;
17:00 - сладоледена вафла;
20:00 - средата на половин филийка хляб, 2-3 хапки сирене;
20:30 - картофи на фурна, зелена салата;
22:30 - домат със сирене;
Пак гаден ден. Доста ме болеше корем, не можах да се разходя, но подозирам, че се дължи на периода от цикъла (овулация в нормални условия), тъй като и миналия месец беше същото в същите дни, както и в тези около началото на цикъла. Сутринта се събудих с отвратителна серия (5-6 един след друг) позиви, които не бяха като обикновените, а стомахът ми “щракаше” и единствената причина да няма повръщане беше, че стомахът ми беше празен. Беше ужасно, най-гадното по параграфа гадене в тия четири седмици.
И този пост не е позитивен, но поне започнаха да ми се прияждат някакви храни (вчера палачинката на Рони и картофи - в нашата къща много не се готвят картофи). Може пък да идва светлината. Но да не казваме голяма дума, че вече няколко пъти се случва: “Ей, май не ми се гади!” и след няколко секунди: “Бльооо!” 😆😆😆
Хубаво е, че няколко нощи успявам да спя, въпреки многото ставания да ходя до тоалетната (4-5 ставания, аз не знам какво ще стане като ми натисне хубаво пикочния мехур 😆😆😆, сигурно ще спя в тоалетната). И вече няколко нощи подред не ми се налага да си слагам нещо в стомаха, защото успявам веднага да заспя като се върна. Добре, че другите позиви от другата стая са “Таааткооо” и Десо се отзовава на тях 😆
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.04.20 08:55.
10.04.2020г.
Храна:
09:30 - 1/2 палачинка на Рони (цялата от две яйца и един банан);
13:00 - салата домат с настъргано едни варено яйце и парче сирене;
15:30 - издълбано крайче на бял хляб с домашна лютеница и сирене;
17:00 - сладоледена вафла, кръгче сушен ананас;
18:00 - 1/2 свинска вратна, картофи на фурна с червен пипер и чесън, зелена салата с краставици, домати и моркови;
20:00 - още няколко картофа и още една шайба ананас;
23:30 - няколко хапки от свинския врат и последните 5 картофа;
От 13:30 до 15:00 спах, което беше супер. Гаденето беше зле, предишната сутрин се повтори и тази, заради празния стомах. С детето ходихме до магазина за месо, по пътя се скъсах от позиви, а той, милият, само повтаря спокойно, мамо, ще мине. Проблемът беше, че много време мина без да хапна нищо между закуската и обяда, затова така закъсах. После, като хапнах и легнах, нещата станаха по-добре. Днес успях даже да сготвя вечерята сама безпроблемно. Болки имах след разходката, но спряха и не пих хап, чак вечерта пак започна да ме приболява и пих. Не ми е възможно изобщо да стоя със свити крака, даже седнала на дивана наведена над холната маса, не е добре, трябва да съм изпъната. Ама така ще е 😆😆😆
11.04.2020г.
Храна:
07:00 - половин палачинка на Рони, шайба сушен ананас;
11:30 - филийка бял хляб с яйце и сирене на фурна, краставица, домат, шайба ананас;
14:00 - филийка с яйце и сирене, и лютеница;
16:30 - домат със сирене;
18:00 - сладолед;
18:30 - пилешко от бут на фурна, сух таратор с безобразно много чесън, картофена салата с пресен лук;
22:00 - остатъка от сухия таратор и още картофена салата;
Адски главобол снощи, непоносим, вързан с очите, обвинявам екраните, така че сама съм си виновна.
12.04.2020г.
Храна:
10:00 - филийка със сирене и яйце, домат;
11:30 - курбия, 10тина м&м;
13:00 - пилешка пържола от бут, картофена салата с пресен лук;
15:30 - сладолед + 2 малки еклерчета;
19:00 - сух таратор, картофена салата, зелена салата с пресен лук, домат, краставица и репички, няколко хапки риба и няколко хапки свински врат, два-три залъка погача;
22:00 - едно парче погача със сух таратор.
Днес нямах болки и гаденето сутринта беше поносимо. Следобед обаче се влоши, доста, което възпрепятства на вечеря да ям повече риба или месо.
13.04.2020г.
Храна:
10:30 - омлет от едно яйце със сирене, сух таратор;
13:30 - сушен ананас и сушена папая;
17:30 - хляб с кашкавал;
21:30 - пилешко от бут, картофена салата, краставица, домат;
Кошмарна нощ, кошмарна - адско гадене, едва заспах, будих се двеста път с адското гадене. Окончателно се събудих в 6, в 7 станах и си направих закуска омлет със сирене и сух таратор, изядох го, изповръщах всичко до последната троха. Беше ужасно, позивите не спираха, цялото ми тяло се тресеше, кога ще свърши тоя кошмар? И всичко това защото вчера си казах: “Ей, днес и вчера съм по-добре, може да започва да отминава!”, Затова ме удари с четворна сила. След случката в 7 поне ме облекчи и заспах, спала съм до 10, когато отново станах и си направих закуска, сценарият беше на път да се повтори, не знам как успях да удържа, но ми костваше усилия. През деня гаденето и позивите си бяха съвсем същите като в най-гадните моменти.
Просто едно малко сладко споменче 💚 Сега съм немощна и с изместен център на тежестта, но, ако сме живи и здрави, аз ще се завърна в играта 😆😆😆
21.04.2020г.
Нямам нищо ново за вписване, положението си е все едно и също.
Вече съм в 12та седмица. Имам заседнал секрет на носоглътката и не мога да се отърва от него, защото се дължи на алергията. А този секрет предизвиква донякъде позволите за повръщане. Следобедите и вечер се чувствам доста зле. По Великден не съм прекалявала с каквото и да е. Ясно е, че въглехидратите ми са доста по-високи от типичното при мен, но се надявам да с е нормализира скоро всичко. Цялата тая работа с консултациите ме изнервя безкрайно.
Коремът си расте със същата скорост както с Дамян - със скоростта на светлината.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 21.04.20 09:26.
Включвам се само да кажа ако не си гледала късните новини снощи, че върнаха детските и женските консултации. Аз още тази сутрин се обадих на болницата си и ме записаха без проблем директно за утре сутрин!
Поздрави! ☀
П.П. Радвам се, че се усетиха навреме да ги върнат. Както казаха и по новините - има жени (като мен) които влизат в 17 седмица и все още са нямали нито една консултация.. това в някои сшучаи може да е опасно, но най-малкото си е притеснение за майката.
Мнението беше редактирано от Теди на 21.04.20 15:55.
23.04.2020г.
Ходих за биохимичен скрийнинг и ранна ранна фетална морфология, но не направихме морфологията, защото бебето е по-малко от 12та седмица, така че след две седмици. Иначе всичко, на външен вид и звук му е наред, движи се с 6дена назад, защото явно съм забременяла малко по-късно. Докторът каза, че вероятно е момиче, но след две седмици ще установим с по-голяма сигурност - по обективни причини разбрахме, че Дамян е момче още в 11 седмица, защото, както каза докторът тогава, си мандахерцаше инструмента 😆😆😆
Тъй, де, надявам се, че всичко на бебето ще е наред. И, че ще се потвърди женския пол. Не, че имам претенции, но с баци си имаме планове 😆😆😆, та от тази гледна точка 😆😆😆
Оказа се, че съм качила 2 кила, което е огромна изненада, защото ги усещам като 5 😆
54кг. Ако успея да отида да раждам не повече от 64, ще се супер. Но...в крайна сметка не зависи само от мен.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.04.20 09:36.
24.04.2020г.
Храна:
09:00 - препечени филийки домашен типов хляб с кашкавал, краставица;
11:00 - сладолед;
14:00 - 1/2 омлет от 3 яйца със сирене, краставица + 2 чаени лъжички червен сос;
17:00 - другата 1/2 от горното;
18:00 - вафла с тахан;
20:00 - пилешко бутче, краставица, картоф на фурна;
После заспах и се спасих от последващо ядене. Изминалата седмица гледах много телевизия (захванах “Supergirl” по Netflix), обаче вчера прекратих това което цял ден четох книга хартиена. До вчера имах няколко дни просветление с много леко гадене и никакви болки, но вчера таи серия се прекъсна. Имах един ужасен ден, в който имах пълно затъмнение на разума - приядоха ми се донати, щото в тъпия сериал постоянно ги ядяха и накрая и на мене ми се прияде...и ги получих...и после съжалих хиляди, хиляди пъти. Такива зверски киселини, не, че не знаех много добре какво ще стане...но беше мозъчно затъмнение. Постфактум пих вода и ... нейното въздействие, както съм отбелязвала, е мигновено опразване на стомаха през устата 😆😆😆
25.04.2020г.
Храна:
9:00 - две филийки домашен хляб, препечени, с кашкавал, домат;
13:30 - агнешка дроб сърма с кисело мляко;
14:00 - вафла “Хармоника”;
15:00 - 70 г сладолед, царевичочки;
20:00 - омлет от две яйца с кашкавал, краставица.
26.04.2020г.
Храна:
09:30 - 1 филия домашен хляб препечена с 40 г кашкавал, краставица;
10:30 - капучино (Десо ми направи - първи опит, неуспешен - беше мляко с кафе, но беше вкусно не съм пила кафе близо 3 месеца, поради отвращение към него);
12:30 - същото + 70 г сладолед;
15:30 - омлет от две яйца със сирене, малко червен сос;
17:00 - таханова вафла;
20:30 - свинска флейка с малко медена горчица, краставици;
Допил ми се е много, ама много, джин с тоник, обаче няма как да пия 🙃 И ми се е допило много охладено бяло вино с лимон. Обаче и това не смея, макар че баци и Санчо казаха, че може, но не съм се престрашила.
Днес болки само след разходката, имам някакво, измамно според мен, усещане, че водата, която натрупах последните 7 седмици, леко се е отдръпнала. Престраших се да си пробвам най-тесните рокли, ще трябва лекичко да им повдигам талията над корема, за да са ми напълно комфортни, иначе са си ми по мярка, като изключим деколтето, де. Така че засега роклите са в играта, естествено, няма къде да ги нося, защото не ходя на офис. Но това е друга тема. Ако нещата се развиват добре, би трябвало гърдите ми да не растат повече, да расте коремът, а от ръцете и краката само да губя мускулна маса и да се сдобивам с вода и целулит 😆😆😆 Много романтично.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.04.20 19:32.
27.04.2020г.
Храна:
09:00 - 1 печена филийка домашен хляб с кашкавал, краставици, капучино (успешно!);
11:00 - вафла “Хармоника”;
12:30 - още една филийка и краставици;
15:30 - омлет със сирене, краставици;
16:30 - царевичочки;
18:30 - няколко резена сирене;
20:00 - суши без сурова риба;
Нямам кой знае какъв коментар, днес се чувствах енергична сутринта и през деня. Имах позиви, но самото ми себеусещане беше далеч по-прилично. И вчера беше така, чак вечерта, както и днес, ми стана зле. Но! Това, че има време, в което не ми е зле, е достатъчен повод за радост и доволство.
Искам да намаля въглехидратите, но в момента няма как да стане, не знам дали го писах нагоре това, все тая, не ми е възможно в момента.
От дневника на точката ми се приядоха кожи и уши, после се завъртя разговор за мозък и език...и накрая се обадих на тате да измисли нещо 😆😆😆
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.04.20 21:21.
28.04.2020г.
Храна:
09:30 - две филийки препечени с кашкавал, краставици, капучино;
13:30 - омлет от две яйца със сирене и домашна лютеница,
15:30 - плодова салата от киви, ябълка и банан;
16:30 - царевичочки;
19:30 - свинско контра филе, картофи на фурна, сух таратор, салата Айсберг, краставици, червени чушки;
20:30 - сладолед.
Пие ми се бира, пие ми се бира на пейка. Пие ми се джин с тоник и прясна краставица.
Кантарът, на който си следя теглото по принцип, потвърди, че съм качила между 1.5 и 2 кила. Устройва ме напълно на този етап.
Коремът ме заболява като походя малко.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.04.20 20:16.
29.04.2020г.
Храна:
07:00 - филийка и половина домашен хляб с кашкавал, сух таратор, киви;
10:00 - ябълка;
10:30 - капучино, Лимецка с тахан (доста далеч от БОЖЕСТВЕНАТА “Хармоника”, която ми е абсолютният фаворит сред вафлите);
13:00 - салата айсберг, около 40 г маслини, две варени яйца, една цяла краставица, подправена с домашен ябълков оцет, зехтин и морска сол, една изостанала филийка от закуската ми с кашкавал;
16:00 - капучино, “Хармоника”;
17:30 - последния остатък от закуската - малка препечена с кашкавал филийка;
19:00 - картофи на фурна, 2 парчета сотиран телешки език, салата айсберг, краставица, морков, червена чушка;
20:30 - сладолед;
22:00 - остатъка от салатата и още две парчета език.
Сутринта се събудих в 6, стомахът ми свиреше, гадеше ми се зверски от това, че е празен. Пих вода с лимон и портокал (по примера на Теди съм замразила парчета), с надеждата да притъпя, и да заспя пак, и да изкарам до 09:00, но не... В 7:00 се отказах, станах и си направих закуска, и после пак заспах. Мисля, че просветва вече, на обяд ядох варени яйца, които досега ми бяха адски противни, вече нормалната храна, която в нормални времена е част от менюто ми, започва да ми става вкусна, както преди, започвам да готвя с удоволствие. Дано не е заблуда за няколко дни и пак да се върна в старото положение. Вечер си ми е лошо, но го преживявам. Днес доста ходих - първо до поликлиниката, после с Десо се разходихме за малко, после до детската градина за някакви продукти за децата. Ако времето предполага, Десо като приключи ще направим още една улична разходка. Въпросът е, че днес, след всичкото ходене, нямах тежести и болки. Навън си получавам позиви, но секретът по гърлото доста ми “помага”. Като цяло се чувствам обнадеждена. В понеделник съм на преглед и ако преценят, че резултатите от биохимичния ми скрийнинг са добре, защото аз не съм сигурна, възнамерявам да не взимам повече болнични и да се върна на работа. До 13 май поне ще съм си изцяло от вкъщи, после ще ходя и в офис, но да не си правя сметки без кръчмар. Всичко зависи от състоянието.
След сутрешното събуждане от глад прецених, че определено не е добре последното ми ядене да е в 19:30, затова планирам още едно в 22:00, реално си разделям вечерята на две части.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.04.20 21:48.
30.04.2020г.
Храна:
10:00 - просо със сирене;
11:00 - капучино;
12:00 - чаша прясно мляко;
14:00 - остатъка от просото със сирене;
15:30 - киви;
16:30 - оризовки с пастет от варени яйца с лютеница, краставица;
18:00 - сладолед;
20:00 - пълнозърнести спагети “Болонезе”, салата айсберг с краставица и магданоз;
Някъде ще има сладолед, просто не знам кога. И не съм измислила какво да хапна преди лягане. Но има време. От няколко дни ми се яде просо със сирене, най накрая сколасах да направя. Получи ми се божествено, просо със сирене и гречка със сирене са ми толкова любими! А тая салата айсберг се яви, защото Зо преди няколко дни беше публикувала снимка на салта айсберг с краставици и магданоз и тогава ми се прияде. Постоянно ми се прияждат неща от снимките на хората и се налага да плагиатствам.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.05.20 13:42.
И на мен постоянно ми се прияждат неща от дневниците, сега отивам за елда и сирене! ❤😁
01.05.2020г.
Храна:
10:30 - просо със сирене, капучино;
13:00 - остатъка от просото със сирене и остатъка от капучиното;
13:30 - киви;
15:30 - салата айсберг, краставица, магданоз, маслини, авокадо, варено яйце;
17:00 - “Хармоника”;
18:30 - сладолед;
20:00 - четири парчета пица “Карбонара”
Много дълга разходка днес, събират ми се около 6км. Поуморих се и ме заболя шкембата, но се жертвах и пих но шпа. Имам нужда от движение и полагам максимални усилия в рамките на безопасността.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.05.20 21:18.
02.05.2020г.
Храна:
09:30 - просо със сирене, капучино;
12:00 - остатъка от просото и капучиното;
13:30 - “Хармоника”;
15:30 - салата айсберг, краставица, авокадо, варено яйце, две парчета пица “Карбонара”;
17:30 - сладолед;
21:00 - салата айсберг, краставица, авокадо, яйце, едно парче от пицата;
Днес се разхождахме в парка. Сумарно с кварталната обиколка са някъде около 4-5 км, вчера бяха повече, ама днес ме заболя шкембето.
Стане ли 15-15:30, започва да ми се гади и да ми е лошо. Това си е постоянната тенденция. С водата не се разбираме и това си е. Разреждам малко сок от касис и до 500мл - вода, това е най-доброто, което мога да направя, явно така ще продължи до края.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.05.20 21:22.
03.05.2020г.
Храна:
10:30 - просо със сирене, капучино;
12:30 - “Хармоника”, чаша прясно мляко;
13:30- царевичочки;
15:30 - салата айсберг, краставица, домат, шунка, кашкавал, авокадо, червен сос (майонеза + кетчуп);
17:30 - “Хармоника”, царевичочки;
19:30 - ред шоколад;
20:30 - аспержи, картофи на фурна, сирене с домат на фурна;
22:30 - ябълка;
Значи тия дни големи оферти, предните два дни силно намалено авокадо, готово за ядене! Спрях да купувам откакто започнаха да му слагат идиотска цена от 2+ лева за бройка. Днес попаднах на аспержи на човешка цена! Никога, ама никога иначе.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.05.20 20:48.
04.05.2020г.
Храна:
10:30 - последното парче пица, парче шунка, капучино, ред шоколад;
13:30 - салата айсберг, домат, краставица, червен боб, шунка, червен сос, две аспержи;
15:00 - едно авокадо;
17:00 - прясно мляко с протеин, ред шоколад;
20:00 - свинска вратна, домат, краставица, резен кашкавал, 70 г сладолед;
Ще си допиша яденето като се случи.
Днес бях на консултация, най-сетне регистрирахме тая бременност 😆😆😆 Бебът си седеше с гръб и отказваше да се обърне, за да му видим пола 😆😆😆 Докторът каза, че е много енергично и доста се движи, значи можем да си направим сметка, живи и здрави, какво ме чака занапред докато е в корема, както и после. Все пак винаги съм казвала, че рано или късно клетвите на родителите с будещи се нощем деца ще ни застигнат 😆😆😆 и ще се сдобием с будещо се дете 😆😆😆 Това в кръга на шегата, естествено. Според днешния ултразвук, се движи с 5 дена назад, а терминът ми е на 7.11. Ясно е, че с Десо градим армия от Скорпиони. 😆😆😆 Както и друг път съм отбелязвала.
Дойде ниско дозирането Д3, мъката с огромното хапче свърши. Но за сметка на това дойде и магнезият, така че кел файда. С рибеното масло не мога да се преборя още.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 04.05.20 19:52.
05.05.2020г.
Храна:
09:30 - зелник, кашкавал, капучино;
12:30 - пилешка супа;
16:00 - салата айсберг, авокадо, варено яйце, шунка, две редчета шоколад;
17:30 - десертче киндер кънтри;
20:00 - салата айсберг, краставица, варено яйце; две парчета пица Карбонара;
Днес пешеходствах 9км! 3км до баци и обратно, после се прибрах да ям, после пак излязох - из квартала и в парка - още 6км.
През нощта спах отврат, събудих се в 2 с ужасни болки във врата, респективно главоболие, ставах, мачках се, болеше ме корем, но си казах, че стомахът ми е празен и не мога да пия хапче. Затова легнах по гръб и се концентрирах върху това да отпускам корема - звучи идиотско, но съм заспала и явно е спряло да ме боли.
От шестата седмица на тази бременност сънят ми е безкрайно накъсан от една страна заради честите ставания до тоалетната, а от друга - сънувам изключително странно, сякаш сънувам през цялата нощ и то един и същи сън, от който излизам като стана до тоалетната и се връщам като се върна. Това много ме уморява, защото имам чувството, че мозъкът ми не си почива. Сякаш постоянно съм във фаза на плитък сън.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.05.20 19:28.
06.06.2020г.
Храна:
09:30 - капучино, 1/2 кашкавала;
12:30 - прясно мляко с канела, блокче шоколад;
14:30 - тортильони с пилешки гърди и сметанов сос;
18:00 - сладолед, киндер кънтри;
19:30 - агнешко, салата айсберг, краставица, левурда, домашна погача.
Попрекалих малко с въглехидратите днес, ама тате изпрати погача заедно с агнето!
Днес сутринта се изпуснах да остана гладна и докато Десо ми правеше капучино, аз пийнах глътка вода, след което последва лоша серия. Но с капучиното нещата се оправиха.
6км е разходката днес, но в това са включени и разни задачки, като това да кажа сбогом на Чубака, след тримесечен стоицизъм.
Системата а детските градини преди няколко години щеше да ме убие, но системата с училищата ще ме довърши.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.05.20 21:31.
07.05.2020г.
Храна:
09:00 - капучино;
10:00 - две филийки домашна погача с домашна лютеница о сирене;
12:00 - млечен крем;
13:30 - тортильони с пилешки гърди, киндер кънтри;
17:30 - една филийка с лютеница и сирене, една филийка с бри и краставица;
20:00 - контрафиле на фурна, салата айсберг с краставици, червени чушки, левурда и авокадо, аспержи;
Бях на морфология днес, потвърди се женски пол, но според мен това все още не е сигурно 😆😆😆 Десо е напълно убеден, че си е направил момиче.
За момента плацентата покрива каналите, надяваме се до 5-6 седмици, да се качи нагоре, реално нямам никакви причини за плацента превия, но се надявам, че е твърде рано за крайни становища.
На Дамян плацентата беше предлежаща и си имах възглавница!
Само да сме живи и здрави!
Днес първи работен ден, Боби беше казал нещо за понеделниците - е днеска ми беше понеделник. Ядосах се на сто неща, но условието да се върна на работа беше да запазя пълно спокойствие относно всякакви работни процеси и да не си слагам нищо на душата, което е доста трудно...особено като установиш, че си положил нечовешки усилия нещо да бъде качествено, а някой, който е трябвало да довърши 5% от работата ти, като просто е трябвало да следва пътя ти, е иза**л едно голямо на всичко, което си правил. 😭
Но! Кот - такоа.
08.05.2020г.
Храна:
09:30 - миниатюрни филийки домашен типов хляб с кашкавал, червена чушка, капучино;
12:30 - остатъка от филийките;
14:00 - 1/2 купичка пилешка супа;
17:00 - парче кашкавал, половин вафла “Ана”;
19:00 - киви;
20:00 - свински врат, салата айсберг с краставици, левурда и авокадо, кашкавал;
22:30 - ябълка, кашкавал ( за да избегна събуждане от празен стомах, че ми разсипва съня, който и без друго е катастрофа);
Нищо за отбелязване, освен, че вторият ми работен ден беше версия 2.0 на първия. Дано от понеделник да тръгне по-адекватно, тегава ми е концентрацията и екранът доста ме саботира, затова работя само с един в момента.
Около 7км ходене.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 08.05.20 22:30.
09.05.2020г.
Храна:
6:00 - филия козунак с кашкавал;
10:30 - “попара” от козунак с кисело мляко;
14:00 - салата айсберг с краставици, левурда, авокадо, кашкавал, боб, кънтри;
16:00 - 20:00 - няколко малки глътки бяло вино, зелена салата с краставици и репички, фузили с краставици, пилешко филе с корнфлейкс;
22:00 - парче домашна питка с кашкавал и краставица;
Няколко часа изкарахме при едни приятели на двор. Прибрахме си малкото момче, много ми беше домъчняло вече 💚💚💚
Имах адски главоболие, ама направо ужасяващо, тип мигренозно, в едната половина на главата, усещам, че вратът и очите са намесени, защото ме болят очните дъна, а на врата има няколко места, на които като натисна, болката спира.
Нямах много движение, но пък беше хубаво време навън.
Епичен провал на плана ми да ям в 22 предната вечер, за да не се будя в 6 - събудих се в 4, налегнаха ме мисли за училища и предучилищни. В 6:0 станах, хапнах една филийка размразен козунак, направих си попарата с козунак и кисело мляко, после пак легнах и спах до 10.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.05.20 15:41.
10.05.2020г.
Храна:
10:30 - малко парче домашна погача, кашкавал, краставица, капучино;
12:30 - малък кроасан с шоколад;
16:00 - дюнер Лайт (само месо и зеленчук), кънтри;
21:00 - салата айсберг, краставица, авокадо, две парченца пица Карбонара;
Днеска движението 7км за целия ден.
11.05.2020г.
Храна:
09:00 - размразен козунак с кисело мляко, капучино;
13:30 - омлет от 2 яйца гъби и кашкавал, краставица, авокадо, кънтри;
16:00 - останалата 1/4 от омлета, една царевичочки;
19:00 - две хапки сладоледена бисквита, парче шунка;
20:00 - свински врат, салата айсберг, краставица, авокадо;
8км днес.
Работата определено ме уморява, днес работих човешки, успях да свърша и доста работа, и доста бързо. Но определено ме уморява. Целият следобед ми беше лошо и имах доста позиви, както и главоболие. Няма какво да направя, но ще задържа работата само на лаптопа, без монитора, защото май е най-малкото зло. Ще опитам тая седмица да ида на офталмолог да видим какъв ми е проблемът с очните дъна.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.05.20 08:56.
12.05.2020г.
Храна:
08:30 - остатъка от размразения козунак с кисело мляко от вчера;
11:30 - салата айсберг с краставица, две варени яйца, шунка, кашкавал;
17:00 - половин студена вратна пържола с горчица, едно резенче бри с една лъжичка сладко от сини сливи;
19:00 - резенче делишу;
21:00 - пилешко от бут, салата айсберг с краставици, червени чушки и аспержи, малка купичка талиатели с доматен сос с магданоз и босилек;
Ходене 5км.
Тренировка с ластици А.
Няма да я описвам, защото не съм ги научила тия засукани упражнения. Беше много хубаво. Но си искам интервалите 😔
13.05.2020г.
Храна:
08:30 - пилешка супа (знаеш, че нещата не са твърде добре, когато ядеш пилешка супа за закуска, БЕЗ бира и не си пил на предишната вечер 😆😆😆);
09:00 - капучино;
13:00 - салата айсберг с краставици, червени чушки, едно варено яйце, 70 г кашкавал, един слайс варена шунка;
15:00 - сладолед;
17:30 - два резена бри с една чаена лъжичка сладко от сини сливи, няколко хапки делишу, малко кроасанче с ванилия;
20:30 - пилешко от бут, салата айсберг с краставици и чушки;
Днес само 4км движение, от които даже само 3 са разходка. Имах кофти работа днес и не летеше, та не можах да изляза на обяд, а само след работа. Обаче пък имах малко дискомфорт следобеда, така че от своя страна следобедната разходка беше картичка.
Вчера тренировката ме освежи доста и макар да ми беше странна, от гледна точка, че нямам рутината, на която съм свикнала, в този вид упражнения, определено ме “буустна”. Днес имам леко доловима мускулна треска, но очаквам утре да е силно осезаема. Тамън за тренировка Б.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.05.20 19:48.
14.05.2020г.
Храна:
08:30 - филийка размразен козунак с котидж, капучино;
11:30 - 4 царевичочки с котидж, шунка и червена чушка;
15:30 - филийка размразен козунак с резен кашкавал;
17:30 - мини кроасан с ванилия, голям слайс шунка;
18:00 - ягоди, киви;
19:00 - печен кренвирш с дижонска горчица, салата айсберг с краставица, авокадо и червена чушка;
22:00 - ще търся нещо за ядене, че днес много рано вечеряхме
Днес движение ЗЕРО. Имах адски многооооо работа, пак не успях да изляза на обяд, а и беше ужасно топло. След работа пък бях адски уморена и след доста канене, реших да пропусна. До тренировка не се стигна, усетих на няколко пъти днес Бракстън Хикс.
15.05.2020г.
Храна:
09:00 - филийка размразен козунак с кисело мляко, капучино;
13:00 - салата айсберг с краставица, червена чушка, авокадо и кашкавал;
15:30 - малък кроасан с конфитюр от праскови, чаша прясно мляко с канела;
17:00 - резен кашкавал;
18:30 - салата айсберг с краставици, червена чушка, две варени яйца и кашкавал, две парченца пица Карбонара;
Аааааадска умора днес, адска! В момента очите ми се затварят. Не знам как ще удържа до 22:00.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.05.20 18:41.
16.05.2020г.
Храна:
09:00 - тортильони със сирене, капучино;
13:00 - две червени чушки със сирене;
14:30 - 70 г сладолед;
17:00 - салата айсберг с краставици, чушка, печурки, варено яйце и сирене;
20:00 - киви, диня;
22:00 - една царевичочка с парче кашкавал отгоре.
Голяма находка - мислех, че съм си занесла дрехите и сутиените от предишната бременност за рециклиране, но се оказа, че съм ги прибрала, така че в много отношения съм спасена (предимно откъм сутиени). Аз си влизам във всички рокли, които обикновено нося, но на част от тях напъвам ципа в частта на гърба/гърдите и не е нужно това. Но си намерих супер удобните бременни рокли от миналия път и съм много щастлива.
Мисля, че е много рано да усещам движение/хълцане на бебето, обаче е факт, че усещам нещо много познато. Но е рано. И може би се бъркам. И все пак ... всичко съм забравила, все едно ми е за първи път 😆
Едно от стандартните ми летни рокли за НЕбременни състояние - опъва на гърдите/гърба, иначе съм идеално. И една снимка с тениска от предишната бременност, на нея коремът изглежда толкова голям заради ъгъла на снимане. 😆😆😆След 25.05 ще отида да се премеря на кантара, интересно ми е как се движи теглото.
Раздвижихме из квартала - 5-6км.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.05.20 21:47.