Декстроза / Малтодекстрин

03.10.10
14:19

Здравейте да знаете откъде в София мога да си закупя декстроза/малтодекстрин на едро 5-10кг. ? Кой е по-добрият вариант за след тренировка?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 07.07.11 08:11.

03.10.10
14:29

Ето ти 2те в едно както е най-добре за след тренировка според доста хора http://redis.bg/?page=products&view=65 и аз се чудя сега какви бързаци за след тренировка да си купувам и май ще се спра на това .. то друг евтин продукт с декстроза и малтодекстрин не мога да намеря аз :) освен на пикко  по отделно откадето не ми се пазарува нещо

Мнението беше редактирано от hardrlz на 03.10.10 14:30.

03.10.10
14:35

От ПиКко, декстроза-1.8лв, малтодекстрин-2.2лв/кг. И двете са подходящи, аз предпочитам малтодекстрина. Слагам и малко какао за вкус.

Krasimir Yolov

03.10.10
15:06

При положение, че не си наясно кой въглехидрат за какво точно служи, по-добре си вземи първо по 1кг да го опиташ, пък после лесно може да си купиш повече. Малтодекстрина представлява няколко свързани глюкозни остатъка - най-често между 6 и 10. Не качва рязко кръвната захар (глюкоза) както приема на свободна глюкоза, но въпреки това не е подходящ при диети за отслабване. Поддържа енергийно ниво подобно на фруктозата, но с тази разлика, че влияе много по-силно на кръвната захар, а от там и на мускулния гликоген. Преди около 15 години имаше изследвания на ефекта на 15 грама малтодекстрин и 5 грама креатин монохидрат върху издръжливостта на велосипедисти, приети преди колоезденето. За бодибилдинга такива резултати не са от голямо значение, но за спортовете свързани с издръжливост са от ключово.

03.10.10
15:23

А защо тогава малтодекстрина е с по-висок ГИ-105 от глюкозата? Пил съм глюкоза на прах/полутечна и преди.
Май ще трябва да ходя до Казичене ...
И каква е разликата между глюкоза и декстроза?

Мнението беше редактирано от Mr.Pump на 03.10.10 17:37.

Krasimir Yolov

03.10.10
15:38

Не знам какъв му е ГИ на малтодекстрина, но не прави пик на кръвната захар, какъвто прави глюкозата, а се променя платовидно. Точно затова някои използват глюкозата за прием след тренировка, защото до колкото знам “въглехидратния прозорец” е до около 30 мин. Това е времето когато приетите въглехидрати (моно-, ди- и олиго-захариди на глюкозна основа) в най-голяма степен имат възможност да се отложат като гликоген в мускулите, а не като мазнини. Това е строго индивидуално естествено. 
До колкото знам и в склада на ПИК&Ко в кооперацията “Христо Ников” (до Данон-Сердика) също продават и на едро.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 03.10.10 15:43.

03.10.10
15:54

Във пикко Варна дали ще продават по 1 кг , някой ако знае да каже , че тука протеина само 10 кг чувал дават

Мнението беше редактирано от hardrlz на 03.10.10 15:54.

14.02.15
12:03

Здравейте,

За да не пускам нова тема, някой може ли да ми каже към настоящия момент къде точно в София мога да закупя декстроза или малтодекстрин?

Не знам за на едро, но във верига Фантастико съм забелязал пакети глюкоза, декстроза, фруктоза и т.н на пакети от по 100/200/500грама на добра цена. Надявам се да съм ти помогнал :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1