16.12.10
00:25
казано от Стоянчо на 16.12.10, 00:13:
Айде бе, лятото ви виках на по бира, не щяхте... Сега може да се с’берем на по чайче някъде :)
С ром или чисто :D
Бъзикам се - аз съм от тея дето не пият :)
Сега за новата година съм решил и без цигари да карам, а ако спра и секса направо кажете къде да подавам молба да ме канонизират приживе :D
Хора, мъка ми е от сутринта :(
Отварям фейса и гледам снимки на познати. Гледам нашите малки “колоездачи” ходили на хижа, размахват се едни бутилки, позите им са едни такива с вдигнати щракащи пръсти във въздуха.
После гледам снимките на колоездачите от Сърбия. Снимките им не включват сръбска плескавица. Колоездачите са на байк лагер. Те са или на колелета в снега, или във физкултурен салон правят някакви разтяжки с топки, или тичат.
Добре де, само ние ли сме толкова смотани, мамка му (devil)
После прочетох за джибровите деца и съвсем се спихнах.
След малко излизам да карам колело. Сама. Всички други се крият зад бурето и пържолата.
16.12.10
09:31
Анелия, ясно ми е защо ти е криво, проблемът е доста сериозен. Вероятно младежта от форума ще ми скочи на нож, но причината за това са невежеството им и типичната за младите хора склонност към неориентирана независимост.
ОГРОМНА част от младите хора нямат НИКАКВА представа какво значи да си спортист, въпреки че много от тях се смятат за такива. Те нямат представа как се преследват наистина спортни резултати, по-лошото е, че нямат желание да разберат и да го правят. Непрекъснатите купони да зори, странно изкривените от алкохол физиономии и тела, щракането с пръсти върху маси и столове - това са ценностите и честта на много млади “спортисти”. Имал съм контакти и възможност да наблюдавам спортисти от друга националност на моята възраст и по-малки... и те са млади, и на тях им се щурее, но не е същото. За тях думата ‘спортист’ има друг смисъл. Не слагам всички под един знаменател, нека не насочваме разговора в тази посока. Та... нищо ново и неестествено не си видяла за съжаление.
Бива ли баш в това време да спукам гума :D Сега ходи сменяй в студа и виелицата, пък и до Била не стигнах, та да си взема овес :D Деня тръгна бомба :S
@ Всички билдъри от района Аз мога да дойда към вас някъде, че да не се разкарвате до Овча купел, само кажете къде. Понеделник вечер примерно, да направим един bench day ? :D
казано от Кольо Пияндето на 16.12.10, 09:31:
Анелия, ясно ми е защо ти е криво, проблемът е доста сериозен. Вероятно младежта от форума ще ми скочи на нож, но причината за това са невежеството им и типичната за младите хора склонност към неориентирана независимост.
ОГРОМНА част от младите хора нямат НИКАКВА представа какво значи да си спортист, въпреки че много от тях се смятат за такива. Те нямат представа как се преследват наистина спортни резултати, по-лошото е, че нямат желание да разберат и да го правят. Непрекъснатите купони да зори, странно изкривените от алкохол физиономии и тела, щракането с пръсти върху маси и столове - това са ценностите и честта на много млади “спортисти”. Имал съм контакти и възможност да наблюдавам спортисти от друга националност на моята възраст и по-малки... и те са млади, и на тях им се щурее, но не е същото. За тях думата ‘спортист’ има друг смисъл. Не слагам всички под един знаменател, нека не насочваме разговора в тази посока. Та... нищо ново и неестествено не си видяла за съжаление.
Няма да ти скачам на нож, мисля, че не гледаш от правилен ъгъл. Никой клатещ тялото си, подпийнал, в ритъма на тялото на друго подпийнало цвете от другия пол на места, където се предполага, че е чисто, защото там се храним, не се бие в гърдите, че е спортист. Пък и истината за (глобално) съществуването е нещо, което поради една или друга причина, не знаем. Затова никой не отхапва твърде голям залак да го мъдри. Хората гледат в по-малък мащаб и търсят индивидуалния смисъл. Тайната далеч не е в спорта.
Твоето мнение може да има и един дрифт фен - да се чуди как хората предпочитат да се забавляват по други начини, вместо да търкат гуми с колата на някоя писта.
Но може би не това се опитваш да кажеш. Може би искаш да кажеш, че грозната гледка е как трениращите тук-таме несериозни хора се имат за сериозни и амбицирани, но в същото време скачат по масите и щтракат с пръсти. Ако това е случая, то си прав. Не е гот - необективно и нереалистично е поведението им, но ако се опитваш да кажеш, че хората просто нямат желание да спортуват и да живеят здравословно, да каляват душите и телата си чрез дисциплината в избрания спорт и да са наистина сериозни за това, то не си прав. Свободна воля имаме всички. Неправилно е да се появяват от време на време хора, които да те съветват какво би било добро да правят с живота си.
Аз смисъла на живота не го знам. И докато не го разбера, ще греба с пълни шепи от всичко, без да се ограничавам от каквото и да е само заради някакъв си конкретен (моментен) интерес, който дори не вземам толкова насериозно.
казано от korpusito на 16.12.10, 11:10:
Бива ли баш в това време да спукам гума :D Сега ходи сменяй в студа и виелицата, пък и до Била не стигнах, та да си взема овес :D
Кажи къде си с куриер ще ти пратя овессссс :P
Какво лошо има в това, че са щракали с пръсти и че са пили ?
Не са ли хора и те ?
16.12.10
12:23
А някой желаещ да прескочи до Варна да ме поиздърпа лекинко до вкъщи... Или поне да ми донесе обувки с грайфери :D
16.12.10
12:36
казано от Thrash на 16.12.10, 11:43:
Никой клатещ тялото си, подпийнал, в ритъма на тялото на друго подпийнало цвете от другия пол на места, където се предполага, че е чисто, защото там се храним, не се бие в гърдите, че е спортист.
Може би извадката ти не е достатъчно представителна ;)
Но може би не това се опитваш да кажеш. Може би искаш да кажеш, че грозната гледка е как трениращите тук-таме несериозни хора се имат за сериозни и амбицирани, но в същото време скачат по масите и щракат с пръсти. Ако това е случая, то си прав. Не е гот - необективно и нереалистично е поведението им...
И такива има, да. Като цяло, обаче, визирам активни спортисти, не съботно-неделни ритнитопковци или плажни билдъри.
...ако се опитваш да кажеш, че хората просто нямат желание да спортуват и да живеят здравословно, да каляват душите и телата си чрез дисциплината в избрания спорт и да са наистина сериозни за това, то не си прав.
Изрично казах, че не слагам всички под един знаменател. Истината е, обаче, че неподозирано много хора не са наясно какво представлява спортната дисциплина и/или не желаят да я спазват. Причината е простичка - различен фундамент на ценностната система. За някой геройството е днес да хвърли копието 10 см по-далеч от вчера, за друг - да се напие до безпомощно състояние днес и утре да разпитва какво е правил... Разни хора, разни идеали.
Свободна воля имаме всички. Неправилно е да се появяват от време на време хора, които да те съветват какво би било добро да правят с живота си.
Никого нищо не съветвам в случая. Надявам се си забелязал, че практически спрях да пиша извън дневника си (изключенията са твърде редки). Направих го заради няколко безполезни форумни рицари, борещи се за свобода. Щом е неправилно, лесно мога да не пиша изобщо. Твърде малко хора ще стигнат и до половината на моя път. Всеки има глава на раменете си - един иска да отслабне с глад, друг употребява забранени субстанции, трети просто не знае какво иска... С подходящ съвет човек може да намали броя на допуснатите грешки и да съкрати времето до постигане на поставените цели. Естествено - може да се пребори и сам. Аз съм стигнал до тук благодарение на хора, които са ме съветвали. Често съветите, които съм получавал, са ми изглеждали абсурдни и глупави, но днес аз ги оценявам по коренно различен начин. Въпрос на избор... уловката е, че някои от съветите са тънките детайли, които правят разликата между обикновения спортист и шампиона. Това вече е въпрос на амбиции.
Аз смисъла на живота не го знам. И докато не го разбера, ще греба с пълни шепи от всичко, без да се ограничавам от каквото и да е само заради някакъв си конкретен (моментен) интерес, който дори не вземам толкова насериозно.
Аз съм в друга позиция и повече неща са ми ясни (не всичките, разбира се).
Затова съм изградил и собствена позиция по някои въпроси.
16.12.10
12:46
@Thrash: Свободна воля? Ето ти цитат от известен тебе автор:
Experts in ancient Greek culture say that people back then didn’t see their thoughts as belonging to them. When ancient Greeks had a thought, it occurred to them as a god or goddess giving an order. Apollo was telling them to be brave. Athena was telling them to fall in love.
Now people hear a commercial for sour cream potato chips and rush out to buy, but now they call this free will.
At least the ancient Greeks were being honest.
Свободната воля в стадото се формира на база къде да се пасе в следващите няколко минути, свободната воля на слабите тийнове се формира от напомпани батковци говорещи за чиста мускулна маса и т.н. Каква искаш да е свободната ти воля, ако си заобиколен от хора без ценностна система? Пък и нека не забравяме, че само в бг един гей-парад може да обърне свободната воля на всичките деца. А един парад ‘Четете книги’ или ‘Нека спазваме законите’ не би имал подобен ефект :)
Избирането на стадото, не е ли някакъв признак за наличието на свободна воля и избор?
Тези деца нямат избор! Защо ли? Защото класните им ги водят на хижа, а не на спортен лагер! Как ще изберат другото като няма достъп до него, като не са го виждали? Не съм казала да не се забавляват или да не ходят на дискотеки. Напротив, нека ходят. Но трябва да имаме и някакъв клубен спорт с мероприятия извън стандартните. Да се водят децата на състезания, те сами ще се амбицират. Ако им се каже: който отговаря на някакви условия/покрие норматив, той/тя заминава за лагер. Но така без никакъв стимул, няма как да стане.
Няма да се получи, а ако се получи ще е в някаква много извратена форма.
Все пак, децата на свинете не стават лебеди.
16.12.10
13:42
Добре ли е 3 упражнения за големите и по 2 за малките МГ и всеки път корем?
16.12.10
13:52
Анелия, това, за което говориш, опира до пари. В момента в България пари за спорт се дават най-често на лична основа, без пряка полза за този, който ги дава. Ако това се промени един прекрасен ден, може би ще е по-лесно. Тогава, обаче, ще има друг сблъсък... Отиваш на лагер на планина за физическа подготовка (поне за 2 седмици!), тренира се три пъти дневно - целенасочено и здраво. Колко от младежите са склонни да стават в 6:00 и първата им тренировка да бъде в 6:30? Това не е каприз, защото трябва да има достатъчно време да се тренира още веднъж преди обяд. Ще има ли глезльовци, на които ще им се спинка и няма да им се става толкова рано, за да тичат в студа? Ще има, разбира се, но те ще отпаднат моментално, останалите знаят, че си струва. Ще има ли гъзарчета, които ще ходят по дискотеки, а след това отборът ще разчита на тях? Ще има ли мамини синчета, които ще се оплачат на тати, че днес треньорът им се е скарал и ги е наказал с допълнителни обиколки на стадиона, защото не се стараят по време на тренировка? Ще има и такива... 6th е прав - не от всеки става спортист. Всеки може да се пъчи в интернет. Всеки може да претендира за свобода. Спортът е нещо друго.
@head, с най-голямо удоволствие! Тренировка, хубаво, но може би на Славия да отидем, другия вариянт е и ние като колоездачите - да пощракаме с пръсти :D , ма то тука и кръчми няма. Цигарите хубаво си решил да ги спираш, аз след 15-тина години пушене ги отказах преди два месеца и съм много доволен, че се появи тая воля в мен :D
п.п. Нямам ‘цитирай’ , ‘редактирай’ и с логването ми е проблем. Дано скоро се оправят тези неща. Нещата отиват към греяна ракийка тая вечер - с 38 градуса съм :(
Анелия, права си за алкохола, но какво му е лошото че са “щракали” с пръсти :D На един рожден ден преди 3-4 дена, пих малко, ама това не ми попречи да направя сеир на заведението и да се качвам по масите (е малко ме боля врата на другия ден, щот съм висок и ми се удряше главата в тавана, ама друга тема е това) :D :D
казано от Oranje на 16.12.10, 12:46:
@Thrash: Свободна воля?
И затова понякога се нараняваме съвсем съзнателно, защото не винаги това, което мислим зависи от нас. Смятаме, че просто сме такива, т.е. “това съм си аз, такъв съм си”, а реалноста е, че “то” е едно такова нещо в главите на всички ни, което несъзнателно попива всичко преживяно, чуто и видяно и говори вместо нас. Когато започнем да мислим повече върху въпроса, осъзнаваме, че “то” не е истинсното ни “аз’‘. Затова на пук на него знаем, че трябва клякаме, колкото и да ни се ще да правим бицепсови сгъвания. Че трябва да поздравиме учителя и да му се усмихнем, а не чрез поведението си да покажем на всички колко много не го харесваме. Че имаме всички причини на света да спрем цигарите, но изопачаваме това, че просто ни харесва и пренебрегваме вредите от пушенето, затова не ги спираме, но дойде ли време да спрем, слагаме ташаците на егото на масата и ги смачкваме с чука за месото - т.е. психическата болка от отказването им е по-голяма от физическия глад на тялото за никотин. :)
Пичове, лаптопа ми е в гаранция. Искам да го почистя
Ще ми струва ли нещо? От стемо е...
казано от alabalaa на 16.12.10, 22:37:
Пичове, лаптопа ми е в гаранция. Искам да го почистя
Ще ми струва ли нещо? От стемо е...
Мисля че се заплаща, 1 приятел преди 1 год. като ходи му искаха 5-10 лева за изчистването, а му беше във гаранция.
16.12.10
23:10
Мм,сочно,хубавко пиле на фурнаа..а вие си сипете тая кока-кола.. :D
http://vbox7.com/play:2773ff36
17.12.10
00:27
казано от FaceOff на 16.12.10, 17:19:
п.п. Нямам ‘цитирай’ , ‘редактирай’ и с логването ми е проблем. Дано скоро се оправят тези неща. Нещата отиват към греяна ракийка тая вечер - с 38 градуса съм :(
Лошо. И аз се разболявам нещо. Сигурно съм настинал докато разривах на два пъти колата днес. Ще проведа добро лечение с пилешка супа след малко :)
Тея проблеми с логването и бутоните и аз ги имам.
17.12.10
11:21
Ко прайте в тоя сняг :D
17.12.10
11:32
казано от alabalaa на 16.12.10, 23:07:
Аз мисля, че е около 50,а не 5-10 :D
Върви в Мултирама - 30 лв е. По-добра рано отколкото късно (както стана при мен) и чаках 1 месец да ми го върнат от сервиза.
п.п Колата ми е ПОД сняг. Ще трябва да ровя като къртица за да си проправя път към фитнеса. Ум царува, ум патки пасе :D
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 17.12.10 11:33.
17.12.10
11:41
Аз мятам салта :D въпреки, че съм ги позабравил .. :D бъ-бъ-бъ :D
казано от CircleOfPain на 17.12.10, 11:21:
Ко прайте в тоя сняг :D
Де да беше само сняг... Проблемът ми е леда! Всички квартални улици са дебело заледени и най-малкия наклон създава проблеми за колите, които не са 4х4.
Погледнете клек със 290 кг. без ръце :O http://www.youtube.com/watch?v=pg8D90wUvAo&feature=rec-LGOUT-real_rn-1r-2-HM
http://www.youtube.com/watch?v=xkiDxSW5_TE&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=09vu3Ux_McA&feature=related
Хич не се учудвай :)
http://www.youtube.com/watch?v=zJ5cgKnqjYk&feature=related - Това впечатлява повече ,442 тяга без никаква екипировка :)
Между другото днес имам рожден ден. И изобщо не ме вълнува. o_O Предишни години ме е трепкало нещо, а сега изобщо.. Някой друг такъв да има?
ПП Не си търся честитки. :)
И аз съм така за рожденните ми дни. Като малък много се радвах, сега не е същото :)
Вчера си смених паролата в abv-to обачеееее :D или съм забравил,какво съм писал или нещо съм я объркал.Лошото е,че не съм си сложил алтернативен meil и с рожденната ми дата не става :-/ Browsera ми е Opera и се чуда тя не съхранява ли някъде записаните пароли та да мога да си я видя o.O Казвайте някакви алтернативи,ако има,защото 1 час вече се мъча и нищо.
казано от CKOTA на 17.12.10, 19:50:
Да не си бил на български като си писал паролата? Главни/малки букви?
Досетих се за тия неща,пробвах но не става нищо.На истина бях ядосан и набързо ги написах 100% нещо съм сгафил.И в Операта никъде не намирам сейфове на пароли и имена. . .
Мнението беше редактирано от mazster на 17.12.10 20:08.
казано от TheRunawy на 17.12.10, 16:46:
Между другото днес имам рожден ден. И изобщо не ме вълнува. o_O Предишни години ме е трепкало нещо, а сега изобщо.. Някой друг такъв да има?
ПП Не си търся честитки. :)
Мдам :)
На добра дата си :)