McDonalds крошета

Прескочи до:

Попаднах на следното четиво и ми стана интересно да чуя мненията ви за създалата се ситуация (без опит да накланям “за” или “против”):

http://nikolay.bg/2010/mcdonalnds-и-кроше/

Даже една анкетка ще добавя.

09.10.10
20:05

Да, подкрепям. Въпроса е идеологически и няма нищо общо с фитнеса, тренировките и диетите.

Владимир Недков

09.10.10
20:11

Добри намерения, кофти подход. Мъжът няма да спре М. Само ще смени мола.

09.10.10
20:13

Не подкрепям тази постъпка на този младеж,защото всеки избира как да въспита детето си ! Може да му го каже без да го удря!Сега ако бащата му отвърне с някоя псувня или нещо подобно,токава го заслужава!Но пак както всеки си избира как да живее ,така и всеки избира как да въспита и с какво да храни детето си !

09.10.10
20:14

Трябвало е да удари братята Макдоналд преди 60 години,както и цялата американска хранително-вкусова индустрия!

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 09.10.10 20:21.

head_hunter

09.10.10
20:53

Глупава постъпка - унижил е човека пред детето му. Ако идеята е да се спре тази идотщина Макдоналдс, KFC или тям подобни буклуци да му беше връчил копие на филма Super size me. Да беше поговорил с човека и да му обясни за какво става въпрос при бързото хранене. В началото, когато реших, че е време да променя хранителния си режим почнах да си нося домашно приготвена храна според изискванията ми и познайте какво - станах обект на бъзици. Сега почти всички си носят храна, внимават с какво се хранят, а някои дори станаха доста сериозни във фитнеса. Говорим за хора на 40+ години. Всичко е до подход и към всеки човек може да бъде намерен такъв, но въпроса е дали си заслужава усилието.

09.10.10
21:12

Не бих могъл да подкрепя нанасянето на лека телесна повреда (в най-добрия случай). 5 години са ме учили, че не е редно :D

09.10.10
21:49

Адски глупава постъпка.

09.10.10
22:17

Не, всъщност. Защо да подкрепям? Бащата е идиота, какво ми пречи на мен това? Нека прави каквото си иска. Мен никой не ми идва с юмруци в лицето, че не му харесва как си живея живота.

Не ми харесва, но не е и моя работа кой на кого е решил да бъде курва.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 09.10.10 22:17.

09.10.10
22:59

Гласувах НЕ. Не защото намирам нещо нередно в конкретната постъпка де - по принцип боят изгражда, на твърде много хора точно бой им липсва, а не права и подобни.
По скоро съм против това да ти пука толкова за добруването на другите, че да си дадеш труда да направиш нещо такова. Да се оправят, в крайна сметка нали е добре известна приказката за акъла, дето не е ху... така де, да не бъдем вулгарни :)

Мнението беше редактирано от G33K на 09.10.10 22:59.

09.10.10
23:39

Пьлна простотиа гласувах с не

Не подкрепям шамара.
Останалото заслужава ръкопляскане - че на някой му пука за другите, че се опитва да направи нещо, пък било то и погрешно в случая. Важното е, че взима някакво отношение.
Защото замислете се - колко от нас ще го направят? Към приятели, познати - да, ще им направим забележка (неведнъж), но към непознат - едва ли.

Каузата е правилна. Методиката за защитата й - не особено...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.10.10 06:51.

10.10.10
07:02

И кое и е правилното на каузата? Да оправяш света ... :D
На всеки му е дадена глава и тя си има предназначение. Който не иска да я ползва - жив и здрав, то не може от 8 милиарда всичкото да е читаво.

казано от G33K на 10.10.10, 07:02:

И кое и е правилното на каузата? Да оправяш света ... :D

Каузата е здравословен начин на живот и осигуряване на такъв за детето, което е дълг на всеки родител.
Защо и до колко родителите са безотговорни мърлячи е съвсем друга тема.

10.10.10
08:31

Абсолютна дебилщина.... Само се е направил на интересен “бутача” Ако всеки си вреше носа в нещата на другите то по улиците щеше да е постоянно меле.. Та коя храна от заведенията за бързо хранене която се яде в движение е полезна ? пълен простак.
Дали ще купи на детото МакДоналдс , дюнер , пица , сладолед , вафлички , зрънчо, хот-дог , кебапчета и тн. е все едно.

Не. Както повечето казват: кофти подход. Ако бях на бащата бих му отвърнал. Той сам е решил  как да възпитава детето си.

10.10.10
09:13

казано от anxiety на 10.10.10, 08:38:

Не. Както повечето казват: кофти подход. Ако бях на бащата бих му отвърнал.

И по закон ще си в правото си (само гледаш да не превишиш интензитета на нападението, сиреч да не му извадиш очите от бой :) ).

10.10.10
10:35

11 човека са “подкрепили”.
Интересно ми е, какви са им доводите.

Вие сте родител, седнал в ресторант с детето си. Поръчали сте пилешки пържоли.
Към вас се приближава неидентифициран човек, който ви изкрещява че сте ви идиот, мършоядец и др. и ви набива един тупаник.
Подкрепяте ли вегетарианците? :)

И още една аналогична, доста по-реална и по-хардкор, за която не искам отоговр, макар и да завършва с въпросителна:
Вие сте мюсюлманин, смятате че християните живеят в грях. В кой град ще е най-справедливо да предприемете терористична акция, с която да оповестите справедливостта на каузата си и да спомогнете за спасението на душите им?

Мнението беше редактирано от 6th на 10.10.10 10:45.

Анонимен

10.10.10
11:03

Няма да отговоря...

10.10.10
11:21

Аз пък подкрепям “нападателя”.
Защото от “разумни обяснения” повечето младежи и техните родители нищо не прихващат. Проверено. Имам даже една позната, която води сина си КАТО НАГРАДА в МД. Малоумно, ама факт. И каквито и доводи да и изтъкнеш - “оно си рупа, ли рупа”...
Ударил едно леко кроше - повредите по бащата са по-малки, отколкото повредите по детето при епизодично хранене в МД. Според мен си струва.
И за това гласувах с “да”.

10.10.10
11:55

награда...в МкД...еххх мамка му и загубена казуа...напомня ми на времето, което изкарах в Америка...там ми идваше да застрелям всикчки прасета(буквално)-тъпчат дееба и дебилите по 3 биг-мака с картофи и вика-ще съдя Макдоналдс-божа опази!!!...ама...трябва да ги приемаме и наистина да се опитваме да прокламираме алтернативи...иначе както каза горе едно момченце, ще трябва постоянно да сме в мелета:)))

10.10.10
12:00

казано от mitaka101 на 10.10.10, 11:21:

Аз пък подкрепям “нападателя”.
Защото от “разумни обяснения” повечето младежи и техните родители нищо не прихващат. Проверено. Имам даже една позната, която води сина си КАТО НАГРАДА в МД. Малоумно, ама факт. И каквито и доводи да и изтъкнеш - “оно си рупа, ли рупа”...
Ударил едно леко кроше - повредите по бащата са по-малки, отколкото повредите по детето при епизодично хранене в МД. Според мен си струва.
И за това гласувах с “да”.

Хората като цяло имат едно такова свойство, че ако не им стига акъла да осмислят нещо, не прихващат никога независимо дали се ползват модерни (разумни обяснения) или класически (бой) методи. И просто не си струва усилието да се напъва човек, в крайна сметка да се замислим - и храната не е безкрайно количество, ако цялата 8 милиардна гмеж ядеше само качествено дали щеше да има за всички? :D Те затова се правят тия “храни” и прочие, отдавна е известно, че хората с акъл не са мнозинство.
Затова най-добрата позиция, която човек с акъл може да заеме, е да наблюдава и дори с времето да започне да се забавлява отстрани. Затова аз гласувах с “не”, иначе не съм конкретно против “нападението” :D

edit:

казано от slavko на 10.10.10, 11:55:

ама...трябва да ги приемаме и наистина да се опитваме да прокламираме алтернативи...иначе както каза горе едно момченце, ще трябва постоянно да сме в мелета:)))

Алтернативи има достатъчно и за всички. Когато ходих преди няколко седмици на кино в мола на въпросния етаж имаше 3-4 места за хранене - някакви съмнителни манджи, глупости, и някакви пържоли, и макдоналдс. На пържолите минах за 1 минута - нямаше жив човек, на макдоналдс имаше на 3-4 каси по 10-15 човека опашка. Алтернативи има, мисъл - не. И така трябва да е, естествен отбор му се вика.

Мнението беше редактирано от G33K на 10.10.10 12:04.

10.10.10
12:18

Абе който си иска ще си яде на мак доналдс .. нищо по различно от лайняните салами по магазините , въпроса не е дали ядеш макдоналдс ами дали спортуваш !

Изобщо не е и това въпросът.

10.10.10
13:14

В една цивилизована държава хората биха се намесили в подкрепа на мъжа,а не да стоят като тичпините сеирджии. Това за мен не е нищо по-различно от едно нападение и ако ми се беше случило на мен щях да го попилея (или поне да се постарая максимално според възможностите ми).
П.П. Или да започна аз да “влизам” с коляно в главата на всеки пушач от съседната маса, който ми трови живота (и неговия)???

Мнението беше редактирано от Alexander Katzarski на 10.10.10 13:16.

head_hunter

10.10.10
13:42

казано от Alexander Katzarski на 10.10.10, 13:14:

П.П. Или да започна аз да “влизам” с коляно в главата на всеки пушач от съседната маса, който ми трови живота (и неговия)???

Само да си посмял и ще пропушиш  :D
Тъпо е, но бих си върнал при това тъпкано  ;)
Никой няма право да ми дава наклон на х.я какво да правя, ям или е..а.
Просто въпросния човечец не е попаднал на някой дето ще му завре главата в задника и ще го накара да диша дълбоко.
Ми то по тая логика дайте да спираме всичко - ходете пеша на работа заради вредните газове, не купувайте хартия заради дърветата, спрете да се е...е щото планетата е пренаселена, алкохола и той е вреден, спирайте месото щото не бива да се убиват животни, палете вечер свещи да се пести електроенергията и т.н. Организма има свойте нужди и да ти се прияде нещо е съвсем в реда на нещата. Едва ли въпросния баща тъпче сутрин, обед и вечер малкия дзвер против волята му в Макдоналдс. Тези от Вас които са гледали деца знаят какво е да ти се запъне един малък инат. Все пак въпросния баща не е водил детето си да дави малки котенца, а просто да му вземе сандвич и в 90% съм сигурен, че е било заради тъпите играчки. Като порасне хлапето може да му се обясни, че това е вредно и да се образова малко, но я пробвайте да го обясните на пет годишен тиквеник. Егати живота не е само фитнес, салати, овесени ядки и хранителни добавки.

п.п. Поведението на “бияча” граничи с фанатизъм, а може би отдавна е преминал и границата.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 10.10.10 13:46.

10.10.10
14:48

Еми фанатик ли е бил младежа, или просто му е било писнало и не е можел да се контролира (никой да не се прави, че не му се е случвало), го е направил. Вярно, лоша дума е фанатизъм, защото това е един вид прибягване до крайности в името на каквото и да е. А всички знаем, че крайностите освен за пари и жени не водят до нищо хубаво. Но въпреки това, къде нормалните хора ще се организират да спрат да ядат МД за два месеца, примерно, че да ги бутнат? Само анти-МакДоналдс фанатик може да предприеме нещо (не да постигне, а да предприеме). Това е тъпата истина - само такъв фанатик/анти-всичко/архист е готов да се надигне срещу машините. Другите обичат да гледат в земята, защото е лесно и защото не трябва да се интересуват - така или иначе ще умрат някой ден.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 10.10.10 14:50.

10.10.10
15:18

казано от Thrash на 10.10.10, 14:48:

Това е тъпата истина - само такъв фанатик/анти-всичко/архист е готов да се надигне срещу машините. Другите обичат да гледат в земята, защото е лесно и защото не трябва да се интересуват - така или иначе ще умрат някой ден.

Защо трябва да се надигаш срещу каквото и да било, когато имаш възможност (при достатъчна интелигентност) сам да си уредиш собствените неща перфектно, във всяко отношение? И при това в обозримо бъдеще няма изгледи това да се промени. Да я нямаше тази възможност, разбирам, ама да оправяш света е крайно безсмислена кауза. Всеки сам носи отговорността за грижата за себе си.

Иначе голям пацифизъм цари тук, всички за единия шамар се хващат и възмущават - айде, юристите как да е, ама другите какво толкова се стягате :D

10.10.10
15:23

казано от G33K на 10.10.10, 15:18:

Иначе голям пацифизъм цари тук, всички за единия шамар се хващат и възмущават - айде, юристите как да е, ама другите какво толкова се стягате :D

Утре като ти го плеснат тоя шамар на теб, ей така, без никаква видима причина и въпросния човек избяга ще се тресеш от нерви 2-3 дни по-късно :P

Анонимен

10.10.10
15:35

На щанда за плодове трябва винаги да си в гард в такъв случай.

head_hunter

10.10.10
15:41

Я избягал, я съм го хванал  ;)
Стоянчо, имам страхотна стратегия за случаите за превишаване пределите на неизбежна самоотбрана - утряш му и една п...а та да го е срам да се оплаква после  :D

10.10.10
15:45

казано от G33K на 10.10.10, 15:18:

казано от Thrash на 10.10.10, 14:48:

Това е тъпата истина - само такъв фанатик/анти-всичко/архист е готов да се надигне срещу машините. Другите обичат да гледат в земята, защото е лесно и защото не трябва да се интересуват - така или иначе ще умрат някой ден.

Защо трябва да се надигаш срещу каквото и да било, когато имаш възможност (при достатъчна интелигентност) сам да си уредиш собствените неща перфектно, във всяко отношение?

Щото е егоистично.

10.10.10
15:53

Аха! А егоизма, не е общественополезен.  8-)

10.10.10
16:04

Абе чак егоистично .. едно време това е било естествен отбор - когато са оцелявали само най-пригодните не е било егоистично, а сега е :D. В днешно време така или иначе няма селекция и оцеляват какви ли не индивиди (всички, всъщност), но пак няма как всички да са читави - просто тези, които едно време са щели да загинат, съществуват на системи. Това е по принцип, но може да се пренесе и в частния случай с храната, както и за всичко останало.

Мнението беше редактирано от G33K на 10.10.10 16:04.

head_hunter

10.10.10
16:05

Като искате общественополезен труд - садете дръвчета по градинките, а не бийте хората.  :D

п.п. G33K - “Бог създаде разнообразието, а Колт внесе равновесие”. Ясно е, че ако видя, че ще се мре да извадя пищова  :D

Мнението беше редактирано от head_hunter на 10.10.10 16:21.

Против такива прояви съм тотално. Насилието не е начин за постигането на нищо смислено.

10.10.10
19:56

Като я видях, веднага се сетих  за тая тема:

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2287/1376022048204389275112595802217hMLh0n5vT8O124kfFD2.JPG

Това да не си съгласен с решението на някой и силово да му налагаш определено решение или начин на мислене, без дори да го информираш, са коренно различни неща.
Простотизмът понякога ходи по тея, дето се мислят за умни и информирани. Даже често някой прочел една книжка придобива комплекс, че знае всичко и не допуска чуждо мнение. Та в случая болният комплексар, ако случката е стинска, е човекът с шамара... Нема никаква морална дилема. Понякога точно бедните на познание се опитват да се натягат за най - богати.
Не че харесвам макдоналдс, не ме разбирайте грешно, ако чуя че са ги забранили може и да се зарадвам, барабар с кентъки и прочие чикини, но....

А на децата сладолед, кола и шоколад забранено ли е да вземаме?
Същността не е в това да вземаме винаги правилни, а по скоро предимно обосновани и съзнателни решения.

10.10.10
21:31

А забравихте ли как таткото пуши в стаята пред лапето? Или как псува съседа, който му е паркирал на мястото? Или как се налива с бира и детето му по една случайност обича метъл и разходките в градинки с пейки? :D Колко лоши примери дава таткото, някой дава ли си сметка?

Татковците трябва да се бият за толкова много неща, че да го удариш само заради McDonalds e равностойно да си удариш кучето, защото се е изкендзало в стаята преди 10 дни

11.10.10
05:58

Моята логика е такава:
И двамата си имат хоби - единия да трови детето си, а другия да криви главите на тези, които тровят децата си.
И двамата не са прави, ама дон Кихот-овския напън на втория буди съчувствие в мен и затова избрах него.
Защо в анкетата няма трети и най-пълен (според мен) отговор : “и двамата са ш.бани идиоти, особено единия” ???

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1