24.10.10
21:36
Такам ... много съм се надъхал на тоя креатин. Гледам евтин е, обикновен(чист) креатин и очаквам резултати от него. Та, някой да каже нещо положително или отрицателно за него, ако го е ползвал !? Забелязах, че няма CREAPURE съставката, за която знам само, че е доста важна, без да знам защо :D
Оставям ви да ударите по 1-2 мнения за продукта, че да знам дали да го мятам. Надъхал съм се за 2 опаковки от 500гр., идват около 40 лв. :)
2 опаковки са много, ако е 20 лв една, няма какво да питаш толкос, взимаш и пробваш, тя ти е достатъчна за начало.
Ако ти хареса - почивка, и след това се набутваш за още една ;)
25.10.10
06:35
Тази тема ще ми е интересна, защото Ноември смятам да взема монохидрат и още не съм решил кой. Засега съм се спрял на приомафорс, но ако на Сайтек креатина е хубав може него да пробвам ;) Някой който го е взимал да се изкаже
пп: като гледам кре алкалина е намален на 32лв, май ще се пробва докато е на промо цена :D
Мнението беше редактирано от CircleOfPain на 25.10.10 06:53.
Аз съм ползвал трикреатин малат (CREATIM) на SCITEC и съм доволен, има видим ръстеж в ръцете ми и повече килограми вдигам. Четох в темата за креатина че между монохидрата и трикреатина няма разлика, просто в трикреатина има някаква добавена киселина.
Мнението беше редактирано от Мъстън на 25.10.10 07:49.
25.10.10
07:36
Ти кой от всички вносители на Сайтек си :D
Ако бях вносител щях да ти изпратя един каталог с продукти и цени, не съм испратил нито на теб, нито на които и да било. Не е правилно да наричаш вносител на дадена марка всеки които каже някоя добра дума за продукта “Х” и така.
Мнението беше редактирано от Мъстън на 25.10.10 08:39.
25.10.10
09:12
А я кажете ще сбъркам ли ако взема тази опаковка, дето е без CREAPURE съставката и ако има някой с по-голям опит от мен (в което съм сигурен) да ми обясни какво точно представлява :)
25.10.10
09:24
казано от Калоян Цонев на 25.10.10, 09:12:
А я кажете ще сбъркам ли ако взема тази опаковка, дето е без CREAPURE съставката и ако има някой с по-голям опит от мен (в което съм сигурен) да ми обясни какво точно представлява :)
Погледни и Creabolikum 750g - 36лв, не помня на коя марка беше.
25.10.10
09:31
казано от sport4life на 25.10.10, 09:24:
казано от Калоян Цонев на 25.10.10, 09:12:
Погледни и Creabolikum 750g - 36лв, не помня на коя марка беше.
Не мисля, че мога да се доверя на недоказали се фирми...ще изчакам още някой отзив и накрая ще направя както ми каза Сашо щангиста и “ще” взема 1 кутия да видя как ще ми се отрази :)
26.10.10
00:35
Аз си го взех от Сашо същия креатин преди 1 седмица и за сега съм доволен. Усещам как ми дава повече сила ( за първия път пия креатин) Като го изпия целия тогава ще мога да правя някакви генерални мнения. За сега съм много доволен.
26.10.10
10:32
И аз съм в голяма чуденка между този Monohydrate и Mega Kre-Alkalyna на Scitec.Ще ми е интересно какви са отзивите за монохидрата, тъй като до преди 2 седмици изпих една малка опаковка Alkalyne на EFX и слаба работа...Според вас дали от по-големи дози Alkalyn бих го усетил или да пробвам Monohydrate?
26.10.10
21:02
Аз съм пил единствено Alkaly-X (даже ми е недопит) на Сайтек и усетих увеличение в силата, но недостатъчно според мен...20лв. не са много щом става дума за КРЕАТИН :D:D
27.10.10
07:51
Ти какво очакваш от моно? Ще вдигнеш работните тежести с максимум 10 кг, повторенията с 3-4, ще качиш 3-4 килограма, от които после ще запазиш максимум 2 и това е. Които и да вземеш, те са едни и същи, поне гледай да е микронизиран.
27.10.10
07:54
казано от FINISH FIRST на 27.10.10, 07:51:
.. поне гледай да е микронизиран.
Обяснение !?
Точно това, което написа очаквам :)
29.10.10
15:00
Аз пък съм чувал, че е по добре да не е микронизиран ? Аз съм пил на Weider креатин и беше супер добър. Утре чакам праймафорса да ми дойде и след около 2 седмици може и да мога да го оценя :P
26.03.14
19:46
На скоро приятеля, с които ходя на фитнес ме зариби да си зимаме креатин.. Питахме собственика на фитнеса за кре-алкалина, но каза, че според него обикновения креатин монохидрат и по-точно този в заглавието е по-добър. Цената е доста добра, доверявам се на марката, но се притеснявам.. Казаха ми, че се задържа вода и следователно релефа изчезва, ставаш по-масивен и т.н. Даже, че ако пиеш 2 водки и мускулите изчезват. Вече не знам какво да вярвам :D Не, че не искам да кача малко килограми, но успоредно с тях искам и релефа да си остане колкото може. Фрапираща ли е като цяло разликата след употребата на креатин ?
10.06.15
20:31
казано от Ерик Тонев на 26.03.14, 19:46:
На скоро приятеля, с които ходя на фитнес ме зариби да си зимаме креатин.. Питахме собственика на фитнеса за кре-алкалина, но каза, че според него обикновения креатин монохидрат и по-точно този в заглавието е по-добър. Цената е доста добра, доверявам се на марката, но се притеснявам.. Казаха ми, че се задържа вода и следователно релефа изчезва, ставаш по-масивен и т.н. Даже, че ако пиеш 2 водки и мускулите изчезват. Вече не знам какво да вярвам :D Не, че не искам да кача малко килограми, но успоредно с тях искам и релефа да си остане колкото може. Фрапираща ли е като цяло разликата след употребата на креатин ?
Ами всъщност водата която се задържа от креатина се задържа ВЪТРЕ в мусколите. Така че не, няма да изчезнат. В крайна сметка водата не стои между мускола и кожата или в мазнината, така че. А и самото надуване се получава при пренасищане с креатин, ако си пиеш в нормални количества не е проблем. Иначе ефект определено има, ще имаш около нека кажем 10 процента повече сила, мусколите се възтановяват по-добре и по-бързо и има куп други положителни ефекти. В крайна сметка си заслужава.
02.08.16
13:34
Пил съм монохидрата на Scitec. Мислех, че между различните марки няма кой знае каква разлика, но явно има. Пил съм креатини на 3-4 различни марки, всичките монохидрати и този на Scitec е най-зле. Пих го около месец и накрая го изхвърлих, защото не ми действаше по никакъв начин. А и честно казано, нещо за да е доста по-евтино за мен означава, че е по-ниско качествено.
Аз нямам голям опит с хранителните добавки, и винаги съм се чудил как се разбира че действат. Някой като пита: “на едисикоя фирма едисикоя добавка бива ли я?” какво всъщност се има предвид? Как се измерва ефикасността на дадена добавка? Например аз за себе си знам, че аспирина ми помага при махмурлук, а аналгина още повече. Но разлика между това дали е на Байер или на Чайка фарма в аспирина не мога да направя никога. Както никога не мога да се напия по един и същи начин, или да спя еднакво малко време предишната нощ че да мога да направя обективно сравнение - всички останали фактори да са същите, само лекарството да е различно. По същия начин като пиете креатин на няколко различни фирми, как успявате за някакъв по- дълъг период (то едва ли се вижда ефекта от креатина за 1 ден, не знам - може би трябват седмици за да се види ефект?) да повторите тренировките, храната, спането, сезона, стреса, моментното физическо състояние и натренираност и още там други неща, които имат влияние върху мускулния растеж и/или възстановяването? Каква е вероятността докато си поемал креатина на едната фирма да си тренирал по- здраво и/или по- умно, да си се хранил по- добре, да си се наспивал повече, да си нямал ново гадже, за която да се вълнуваш, да не си бил в сезон където стреса е по- голям и затова да си се напомпал осезаемо по- добре?
Въпроса ми е принципен, питам за да знам какво да следя и какво да гледам ако приемам креатин или друга добавка.
02.08.16
15:23
казано от Димо на 02.08.16, 15:14:
Как се измерва ефикасността на дадена добавка?
Общо взето адекватна преценка може да направи само човек с достатъчно опит, познаващ добре себе си. Такъв човек знае кое натоварване при какви условия как му се отразява и как възстановява, съответно може да разграничи действието на някоя от добавките.
казано от Кольо Пияндето на 02.08.16, 15:23:
казано от Димо на 02.08.16, 15:14:
Как се измерва ефикасността на дадена добавка?
Общо взето адекватна преценка може да направи само човек с достатъчно опит, познаващ добре себе си. Такъв човек знае кое натоварване при какви условия как му се отразява и как възстановява, съответно може да разграничи действието на някоя от добавките.
Дам, и аз така предположих, че не е лесно да се направи оценка, затова се чудя колко лесно различни хора размятат мнения: “тая добавка е супер, на едисикоя фирма съкс”.
Фактора с цената също го има - в общия случай по- скъпото е и по- качествено. Но понякога го има и обратния ефект - в едно сравнително скорошно проучване на кремчета козметични учудващо се оказало че в на Нивеа кремчетата ширпотреба има повече активни вещества, отколкото някакви в козметиката на суперскъпи линии на бутикови фирми. Защо? Ами защото Нивеа продава десетки милиони, съответно печели и може да плаща за развойна дейност и за съставки, докато бутиковите фирми имат малки обороти (защото са скъпи и не са много лудите/богатите, които си ги позволяват), високи разходи за опаковки и имидж и остават малко пари за лаборанти и активни вещества.
02.08.16
17:37
Бих ти предложил на Olimp креатин монохидрата. Качих 2/3кг от него и най-вече имах много по-голяма сила от преди това. Възстановявах се по-бързо.
Задържането на вода не пречи на релефа.