14.05.19
22:41
казано от Венелин Янчев на 01.05.19, 08:45:
Здравейте ! Казвам се Венелин и бих искал да споделя проблема си ! На 40 години съм от град Варна , просто като информация . И така , всичко започна на 25 март тая година , когато към 1 .30 по среднощ когато оправях едни документи се ядосах и цялото ми лице се зачерви , все едно съм слънчасал . И на шега реших да си премеря кръвното и то се оказа 160 на 100 и направо се втрещих , и бързо намерих в аптечката половин Хлофадон и го изпих . Но при следващото мерене изобщо не беше паднало , ами се беше покачило до 173 и вече бях решен да извикам линейка. Учудващо но нямах нито световъртеж нито ми беше лошо , нито ме болеше глава . Когато дойде шелдшерката и го замери и то беше пак 170 , и докато се забави с кардиограмата която ми каза че била нормална , когато пак ми го измери то беше вече 140 . Явно се бях успокоил ! И като се почна едно лудо мерене на кръвно през следващите дни и винаги през нощите стъпаловидно ми се качваше кръвното от 140 , в 1 беше 150 в 2 160 и нещо .Направо се побърках от страх , признавам си . Бих искал да уточня че до преди да го измеря това високо кръвно , пиех по половин литър кафе предимно следобед придружено с мляко . И през нощите получавах сърцебиене , често уриниране по малко течност с чувство за парене и дори тремор .Та се наканих и отидох на кардиолог , като на прегледа доста се притесних , и първоначално кръвното когато лекарката го измери беше 145 на 90 а след прегледа ( след кардиограмата и ехокардиографията ) падна на 130 на 80 . Тя допусна че може би е нещо свързано с нервната система и ми изписа един диуретик и бетаблокери които трябваше да ги пия рано сутрин . Нормализираха се неща но не съвсем, понеже когато бях в някаква психо-емоционална възбуда или полова , кръвното ми рязко се качваше до 150 до 164 и само за около минута се нормализираше до 125 и 120 , да не говорим за пулса който една вечер беше станал на 123 а една сутрин се събудих с пулс 109 . Освен това имах и болки ту в гърба , ту в ръцете , чувство за опъване и притискане сякаш на вените , почти перманентно сърцебиене , направо с просто око се виждаше как корема ми тупа и вибрира в легнало положение . Не можех да спя през нощите защото сърцебиенето не ми позволяваше , и заспивах с лексотан . Да не говорим че през тоя период имах и пристъпи с силно зачервяване ( все едно съм изгорял от слънцето ) и замъглено зрение , при някаква психо-емоционална възбуда . Когато отидох на вторичен преглед при кардиоложката , тя директно ми даде направление за психиатър , а когато отидох на психиатър той ми каза че било представете си Паническо разстройство . Но аз познавам това разстройство , понеже братовчедка ми страдаше от него , и моите симптоми далеч не може да се свържат с това състояние . Психиатъра ми изписа анти-депресанти , но според листовката те предизвикват учестен пулс , който и без това си го имам , и не знам просто какво да правя . Моля някой за съвет , дали моето състояние може да е вегетативна дистония или би трябвало да се консултирам и с невролог ? Ако някой е по - запознат ще му благодаря за съветите .