Всичко върви по план. Вече започнах да смъквам и то видимо. Но не знам колко точно, щото тоя кантар много мърда, но от талията има - 2см. и оня панталон, дето миналата година го разпрах, днес го обух и ми беше ок.Е, не ми висеше, но не ми беше и тесен.
Тия дни не ходих на фитнес, щото миткахме с малкия по планините. В пон. и вт. на Алеко, днес на Морените и после до Ветровала, че жегата е страшна...
Но с храната се справих отлично. Единствено - днес нямах сирене на закуска /мъжът ми вчера го опука цялото/, но пък ядох шопска на обяд със сирене.
Утре вече ще ходя на фитнес и ще кажа.
Утре ми е и зареждащ ден - мммммням!
Днеска си похапнах добре и още предстои похапване мммняяяяяямм, както казах вчера.
Тренировката ми беше за бицепс и трицепс и се чувствам супер!
та,
8.30 - 100гр. овесени ядки, лъжица мед
11.00- ябълка
12.00 - варен ориз с купа зеленчуци - домати, краставици, чушка, лук
15.00 - ябълка
15.30 - 100гр. варен ориз
довечера - пиуе, но не със зеуе ;))), а със салата :))))
Днес
8.20 - препечена филийка с варено яйце и сирене
11.30 - ябълка
12.30 - печени чушки с чесън и магданоз, задушени броколи, кашу
13.40 - ябълка
довечера - пиле.
След вчерашното ядене на риба установих: рибата не е пиле, ама пък и пилето не е прасе :((((
Още три-четири кг. и инструкторът ще ме “награди” с цяла каничка айрян, обеща. А аз тайничко ще се наградя с една свинска вратна :)))
Тренировката днес -
крака и корем.
този уикенд -
всичко върви по план. Не съм нарушавала, само размених мястото на месото в неделя - вместо на вечеря го ядох на обяд. Просто нямаше как - леля ми беше направила превъзходно телешко задушено.
Днес -
8.20 - препечена филия с варено яйце и сирене
10.00 - ябълка
12.30 - домати
15.00 - ябълка
за вечеря ще има риба - пъстърва.
Кажете ми, моля ви се истински пълнозърнест хляб, както и овесени ядки. Моите вече за втори път развъждат молци....
Кажете ми, моля ви се истински пълнозърнест хляб, както и овесени ядки.....
нама такъв, освен ако не си го замесиш вкъщи или в краен случай от киселия немски мокър хляб. Лятото винаги има молци и аз им се нервя...
свекърва ми вчера ми каза някакъв анти-молец за храна специално се продавал в БИЛА, обеща да купи и ще ти кажа какво е.
А днес ми се провалиха всичките планове за тренировка - имам страхотно стомашно неразположение.
Добре, че днес ми е оризеният ден!
Стана голяма тъпотия - провали ми се и диетата, и тренировките. Утре влизам в болница и това е. Няма диета, няма тренировки. Само смрад на болница и гадна болнична храна. Еми... тва е положението.
Не се ядосвай, Макси. Диетата и тренировките ще те чакат. Успех и дано всичко е наред!
Не се ядосвай, Макси. Диетата и тренировките ще те чакат. Успех и дано всичко е наред!
Благодаря!
Пиша от болницата- скука голяма.Но държа да се похваля - съумях да си спазвам режима. Но калцият ми е на долна граница,ще трябва да взема мерки.БЛагодаря ви! Вторник се надявам да съм на линия!
и ето ме вкъщи. Уж съм здрава и веднага да се похваля - - 4 кила!
Йеееееее!
Сега, обаче, трябва да се преговаря с културистчето - калцият ми е на долна граница и няма да стане само с 50гр. сиренце сутрин.
Ще трябва нещо да се мисли. Надявам се утре-в други ден да си отпочина от болницата и да ида на фитнес. Как мислите, трябва ли да чакам повече?
Ще питам и личната докторка.
Еми - това е, no place like home!
А какво ти беше за да те приемат в болница?
Извинявай, ако вече си казала, но май не прочетох :)
А какво ти беше за да те приемат в болница?
Извинявай, ако вече си казала, но май не прочетох :)
не съм казала - бъбреци. Хроничен пиелонефрит :)))
и ето ме вкъщи. Уж съм здрава и веднага да се похваля - - 4 кила!
Йеееееее!Сега, обаче, трябва да се преговаря с културистчето - калцият ми е на долна граница и няма да стане само с 50гр. сиренце сутрин.
!
С повече млечни има вероятност съвсем да останеш без калции. Не е решение да увеличиш сиренцето. Вероятно имаш дисбаланс в съотношенията калции-магнезии-цинк. Калции има и в много немлечни неща, които даже и не предполагаш. Може би просто се адаптираш още към режима
оф, писах, но изчезна...
исках да кажа, че приемам предложения за храни, съдържащи калций. Аз магнезий пия заради крампите. И аз си помислих, че може да се адаптирам към режима, а личната пък каза, да се повтори изследването и тогава ще каже дали наистина е на долна граница. Странно е какво ли не правят по лабораториите и какви ли не глупости излизат като резултати...
карай. Чувствам се отпаднала и все пак реших да скипна фитнеса тази седмица, за съжаление. беше добре да се видя с инструктора, защото той каза, че като смъкна 3-4 кила ще вкара и други продукти, а аз вече свалих...
Калций - сусам, нахут, соево мляко, тофу, боб
Магнезий - сурови какаови зърна - няма да намериш по-добър източник от него
След като се чувстваш отпаднала - почивай. Инструктора ти най-вероятно е имал предвид да свалиш 3-4 кила с диета и тренировки, а не в болнични условия. Не бързай - по-важно е да се възстановиш, а както ти казаха по-горе - режима няма да ти избяга. :)
благодаря!
да, така е - няма да ми избягат, но аз всъщност в болницата си го спазвах режима - не се ли брои?! И утре ще направя въглехидратния ден...
е не успях днес да направя въглехидратния ден, дори мааалко наруших- в четири часа изядох едно парченце сладък салам.
иначе - реших да не ходя на фитнес до понеделник-вторник следващата седмица - все пак след това драйфане и растройство, и бъбречна криза, и антибиотик, трябва да се възстановя.
Храната -
8.20 - варено яйце, препечена филийка
11.00 -две праскови
13.00 - салата с речени чушки, домати и краставички, 50гр. сирене, 30гр. суров бадем
15.00 - две малки прасковки
17.00 - парченце сладък салам - той е с обикновени бисквити - 60гр.
20.00 - пиле на скара - 150гр. без кожа, печени чушки, една хапка създърма
вода - изостана. Само литър.
Днес - въглехидратен ден
8.00 - стотина, сто и нещо гр. овесени ядки с една лъжица мед, кафе
10.00 - ябълка
12.00 - 100гр. ориз със зеленчуци, зеленчуково кюфте
15.00 - ябълка
16.00 - ориз
19.00 - пиле на скара, салата
За водата още не мога да кажа :)
Видяхме се с инструктора. Това, което говорихме, беше следното - продължавам си режима, но може да включа на обяд зеленчукови супички, за тренировките - след четири-пет дни минимум.
Ходих и до личната - тя предложи в края на месеца да направим контролен калций, а сега нищо да не правим, но да ям кисело мляко. Ама... хайде ще видим...
Мнението беше редактирано от maxxi на 03.08.11 20:39.
Измина месец от началото на режима и новата тренировъчна програма.
Първите две седмици, естествено, докато свикна с режима, не го спазвах напълно точно - напр. пиех следобяд айрян, после се оказа, че не може.
Друго - с тази бъбречна криза направих жестоко растройство с повръщане, и пак не можах да го спазвам - това бяха три дни почти само на въглехидрати - препечени филийки, солети и пак солети и препечени филийки...
И така - все пак съм доволна от резултатите - -3-4 килца и вече е видимо. Най-много има разлика в корема и паласките, за съжаление и в циците :( , както и в над коляно и бедро, и задника, де... Обиколката на бицепса ми малко се инати, но и тя е мръднала леко - -1см.
Но няма да описвам още мерки и теглилки, защото те все още мърдат, не са стабилни. И така - чувствам се добре, вече не изпитвам това чувство на глад след обяд и рядко ми се дояждат храни, които ги няма в режима. Липсва ми айрянчето, обаче.
Миии, ще мерим след още две седмици :)))
Вчера
8.00 - препечена филийка с вярено яйце и 50гр. сирене
10.00 - диня
12.00 - салата с чушки, домати и краставица, 30гр. сурови ядки, 1/2 зеленчуково кюфте
15.00 ябълка
16.00 - диня
20.00 - сьомга на скара, печени чушки
Днес
8.00 - препечена филийка с варено яйце и сирене
10.00 - диня
12.00 -салата с печени чушки, домати и краставички, една чушка бюрек, 30гр. ядки
15.00 - диня
16.00 - ябълка
19.30 - 20.00 - сьомга на скара, печени чушки
вода - достатъчно
Тези дни не съм спортувала. Дадох си малко почива, а имах и лична работа. Режимът обаче си го спазвах. Бързам да се похваля - 67кг! Трайно!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 18.08.11 09:35.
Днес ходих за първи път на фитнес, откакто се разболях - близо три седмици. За моя голяма изненада, такава енергия ми дойде, че изобщо не усетих тренировката. Екстра съм си!
Скипнах упражненията за корем, поради причини, които ще запазя за себе си.
Храната - два дни нещо обърках, но не много.
Днес пак -
8.00 - варено яйце, препечена филийка, сирене
11.00- киви
12.00 - салата с печени чушки, домати и краставици, 30гр. лешник
15.00 - праскова
За вечеря има пиле и риба. Ще видим кое ще ми се дояде повече.
Страхотни киселини ме мъчат от няколко дни, направо ми изгаря хранопроводът, каквото и да хапна :((((
Помоооощщщщ.......................
Каквото и да хапна, изгарям от киселини. Нищо забранено не съм яла... Така съм от няколко дни, но вчера и тази сутрин е много зле. Какво да правя?
18.08.11
09:21
Привет,
“Горенето” къде го усещаш - около пъпа или нагоре към сърцето?
ПС: Всъщност, май разбрах къде е проблема. Всичко се върти около калция. Високи нива на калций (hypercalcemia) могат да причинят производството на прекалено много стомашни киселини.
Странното при теб е, че нивата ти на калций са ниски по последна информация.
Други въпросчета: При положение, че имаш ниски нива на калций, защо не ядеш млечни и храни богати на калций? Взимаш ли калций като хранителна добавка? Взимаш ли витамини и минерали като хранителна добавка?
Секрецията на стомашни киселини е под контрола на автономната нервна система и процеса се крепи на силна обратна връзка т.е. организма знае кога да секретира киселини и кога да спре.
Други причини за секрецията на много киселини е яденето на прекалено много фибри, мазнини и не на последно място - стрес. На последното си била подложена доста напоследък. Отделно ядеш и доста плодове и зеленчуци. Като цяло и хранителният ти режим не ми допада, но виждам, че следваш съветите на друг човек и няма да се мешам.
Възможна причина е да си се заразила с Helicobacter pylori .
След ядене стой известно време в изправена позиция или седнала, но не се свивай или не лягай.
Най-добрият съвет, който мога да ти дам е да не чакаш до края на месеца, а още сега да си направиш тест на калция, защото симптомите са крайно противоречиви. Киселините говорят за високи нива на калций, а последното ти изследване показва обратното. Въобще - отиди на лекар, за да видят и за бактерията.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 18.08.11 10:24.
Днес ходих за първи път на фитнес, откакто се разболях - близо три седмици. За моя голяма изненада, такава енергия ми дойде, че изобщо не усетих тренировката. Екстра съм си!
Скипнах упражненията за корем, поради причини, които ще запазя за себе си.Храната - два дни нещо обърках, но не много.
Днес пак -
8.00 - варено яйце, препечена филийка, сирене
11.00- киви
12.00 - салата с печени чушки, домати и краставици, 30гр. лешник
15.00 - прасковаЗа вечеря има пиле и риба. Ще видим кое ще ми се дояде повече.
Страхотни киселини ме мъчат от няколко дни, направо ми изгаря хранопроводът, каквото и да хапна :((((
всички храни от менюто ти образуват киселини с изключение на краставиците и препечената филийка. Спри ги за известно време. Помагат сладки плодове, задушени зеленчуци/тиквичка, морков, цвекло/, картофи, варен ориз, препечен НЕ пълнозърнест хляб.
П.П и аз имам киселини от въпросните храни, а ги обожавам.....гадно и нестправедливо е
18.08.11
12:37
За калция-скоро ми се клеха в черупките от яйца:)) Стриват се на прах и се поръсват върху храната. Естествено, яйцата трябва да са пресни, и естествено трябва да се посъветваш ако идеята ти допада.
Съчувствам за киселините, имала съм само веднъж, пих една цитронада и ми минаха.
Успех!
18.08.11
12:53
За калция-скоро ми се клеха в черупките от яйца:)) Стриват се на прах и се поръсват върху храната.
Пресни или не, ако има риск от салмонела от ядене на сурови яйца, то рискът е поне два пъти по-голям при черупките им. Докато за да се зарази вътрешността на яйцето е необходимо яйчниците и червата на кокошката да са заразени от бактерията, то за да се зарази черупката е достатъчна околната среда и по специално фекалиите от заразени животни и хора.
Та...не е добра идея...според мен. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 18.08.11 12:54.
18.08.11
12:59
Не се ядат сурови. Черупките се запичат преди да се смелят. Както и да е, не съм го пробвала, само съм чувала добри отзиви.
Мнението беше редактирано от lazyfitnessimmigrant на 18.08.11 13:01.
18.08.11
13:06
След термична обработка може и да става. Има някакви рецепти из Интернет и според тях от една черупка се усвояват към 200-300гр. калций, а съдържат и сумати други нутриенти. Не е малко, но излишна работа според мен. :)
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/supp2.php
Аз от доста време не консумирам пълнозърнест хляб - от него получавам жестоки киселини, както и от брашното. Един приятел на скоро ми каза, че е сигурен в качеството на определена марка пълнозърнесто брашно и ще взема да го пробвам. Но ще му поискам и рецепта, че то пък имало значение и самата технология на хляба - в едно брашно се слагало повече вода, докато в друго - по-малко.
Както и да е. Днес съм по-добре, не ми изгаря така /за сега/.
В горната част на хранопровода ми изгаря, но мисля, че няма общо с калция :)) Ще изчакам още малко и ще преценя какво да правя.
Може би яйцето ще скипна за два-три дни, да видим - понякога от яйца ми става тежко на стомаха, а и с кафето прекалявам...
Както и да е, благодаря за съветите!
Хубав ден!
18.08.11
13:09
В горната част на хранопровода ми изгаря, но мисля, че няма общо с калция :))
За съжаление, това е по-лошия вариант, който се надявах да не е. Сега вече задължително се прегледай.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gastroesophageal_reflux_disease
Намерих го и на български - http://www.puls.bg/illnes/issue_71/ .
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 18.08.11 13:14.
В горната част на хранопровода ми изгаря, но мисля, че няма общо с калция :))
За съжаление, това е по-лошия вариант, който се надявах да не е. Сега вече задължително се прегледай.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gastroesophageal_reflux_disease
Намерих го и на български - http://www.puls.bg/illnes/issue_71/ .
Леле! не предполагах, честно казано, че едни киселини могат да се дължат на такова сериозно нещо... Ще се наблюдавам още малко и ако не изчезнат симптомите или се повторят, ще ида на лекар. Благодаря ти!
18.08.11
14:08
Пробиотици пробвала ли си?
Не съм пробвала пробиотици, честно казано.
Опитах се да не обръщам внимание на корема си, но сега пак ми се повдига и ми е тежко, а днес съм яла следното:
8.00 - препечена филия с яйце
12.00- домат с една чушка бюрек, като й махнах панировката
16.00 - диня
19.00 - риба
и сега направо едвам гледам..............
иначе - тренировката протече много добре.
Гръб/рамо
Имах енергия и ми беше супер. Даже кардиото ми дойде екстра, исках още!
Дано този стомах скоро мине, че съм станала супер раздразнителна и нервна.
19.08.11
21:02
Този стомах вече трябваше да е минал. Всеки е имал киселини и различни видове стомашни проблеми, но временните неща са точно такива - за определено време и в повечето случаи за кратко. При теб ми се струва, че се проточва повече. И аз мразя лекари, но....трябва си.
Поздрави!
Ето ме!
След кратко прекъсване - не съм писала известно време, но всичко върви по план. Ходя на фитнес не повече от три пъти седмично, но не защото не искам, а така се получи.
Мнението беше редактирано от maxxi на 07.04.12 19:37.
За съжаление пак съм възпрепятствана да ходя на фитнес - малкият си е у дома :(
Понеделник и вторник имам със студентите до 13 часа, та чак в сряда ще ида отново. Доста ми е кофти по тоз случай, но... кво да се прави.