Хранене веднага след тренировка

Прескочи до:
BR

07.02.11
18:38

Независимо от това в колко часа ти е тренировката,след нея задължително приемай въглехидратна храна.Комбинацията от бързи и по-бавни въглехидрати,както в твоя пример е идеална.Колегата по-горе го е обяснил изключително добре!

Мнението беше редактирано от Brute на 07.02.11 18:39.

Само се обърках като прочетох всичко тук. Значи примерно 2 филии с мед и масло, банан и 2 варени яйца е доста добре за след тренировка.. нали ? :D

30.01.12
21:09

Адски спорен е въпросът. В момента пробвам с чисто протеинова храна, без да се ангажирам с целенасочено хипервъзстановяване на гликоген.

20.10.12
22:57

значи за сега тъй като не се знае няма да е лошо примерно да се пробва 2 филии с мен и масло и банан за след тренировка и както каза момчето 2 яйца

21.10.12
09:47

Аз пък от други източници попаднах на теорията ,че приемането на храна веднага след тренировка(каквато и да е храна) вдига инсулина,което автоматична намалява хормона на растежа и така не може да се извлече максимума от тренировката.Там съветът беше да се яде обилно pone 30мин до един час след тренировка,без известното въглехидратно зареждане на гликогена.

казано от spook на 21.10.12, 09:47:

Аз пък от други източници попаднах на теорията ,че приемането на храна веднага след тренировка(каквато и да е храна) вдига инсулина,което автоматична намалява хормона на растежа и така не може да се извлече максимума от тренировката.Там съветът беше да се яде обилно pone 30мин до един час след тренировка,без известното въглехидратно зареждане на гликогена.

Скоро ще пусна статия за хормона на растежа и се надявам да не се пишат вече такива глупости. Хормонът на растежа и неговото движение по това време няма ниииищо общо с резултатите от тренировката. Отделно, че дори да е вдигнат, това по никакъв начин не значи, че тялото се намира в по-благоприятно състояние за растеж. За гликогенното зареждане съм съгласен, че е абсолютно ненужно, стига човекът да не тренира същите мускули в същия ден отново.

Колкото до следтренировъчното хранене - препоръчително е да имаш 25-30 грама протеин до 1-2 часа. Не е задължително, но теоритично може да оптимизира нещата. Целите са 2: 1)спиране на протеиновия разпад;  2) активиране на протеиновия синтез.

22.10.12
00:09

казано от Ради Хаджирадев на 21.10.12, 14:06:

Скоро ще пусна статия за хормона на растежа и се надявам да не се пишат вече такива глупости. Хормонът на растежа и неговото движение по това време няма ниииищо общо с резултатите от тренировката. Отделно, че дори да е вдигнат, това по никакъв начин не значи, че тялото се намира в по-благоприятно състояние за растеж. За гликогенното зареждане съм съгласен, че е абсолютно ненужно, стига човекът да не тренира същите мускули в същия ден отново.

Колкото до следтренировъчното хранене - препоръчително е да имаш 25-30 грама протеин до 1-2 часа. Не е задължително, но теоритично може да оптимизира нещата. Целите са 2: 1)спиране на протеиновия разпад;  2) активиране на протеиновия синтез.

Благодаря за разяснението за хормона на растежа.Иначе аз след тренировка докато си тръгна от фитнеса и стигна до центъра си минава поне половин час преди да ям .И ям обилно.Никога не съм ял глюкоза веднага след тренировка.

Мнението беше редактирано от Гената на 22.10.12 11:35.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1