04.03.11
10:52
....
8:00 - 10 гр. шоколад Елегант + 6 с.л. овесени ядки, стафиди, сусам, бадеми, 1 ч.л. мед + чаша кафе;
...
Може ли да споделиш как ядеш овесените ядки, защото на мен ми е много трудно да ги консумирам без да са опечени или накиснати в нещо.
04.03.11
11:20
Може ли да споделиш как ядеш овесените ядки, защото на мен ми е много трудно да ги консумирам без да са опечени или накиснати в нещо.
Вечер си ги заливам с вода, за да поемат и да се размекнат. Наистина няма начин да се ядат без да са накиснати(поне според мен) :)
Има, ама е само за хардкор маняци! Често ми се случваше преди да хвана шепа с овес и да ги дъвча на сухо като нямам време да ги приготвям. По мое мнение са отвратителни когато са накиснати още от вечерта на предния ден, ако става дума за закуска.
Аз както ги ям, може на много хора да не се хареса, но мен много ме кефи - слагам овеса в купичката, заливам с мляко и натрошавам сирене вътре. Консумира се веднага след приготвяне.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.03.11 11:32.
04.03.11
11:32
Ако нямаш физическата възможност да тренираш повече от 2 пъти, тогава няма за какво да се тревожиш. Но ако имаш време аз бих те посъветвала да тренираш по-често. Това няма да навреди на психическото ти състояние, напротив, по- скоро би ти помогнало.
От както тренирам по-често усещам как настроението ми е по-добре. Забравям за проблемите около мен и се чувствам свободна :)
Напълно вярно! Тренировките имат чудесната способност да изчистват съзнанието ми от глупостите, които през останалото време ме напрягат. Когато вляза в залата и всички мои проблеми остават извън нея, извън съзнанието ми. Дори и за някакво време след приключване на заниманията пак мислите ми са далеч по - позитивни. Не съм допускала, че именно фитнесът ще ми носи подобни радостни емоции. Много пъти ме е спасявал от различни неща, помагал ми е да преодолея едно или друго препятствие в живота ми. Щастлива съм, че мога да спортувам, че имам волята и желанието да продължавам! Вече не се напрягам да мисля дали има резултати и някакъв прогрес по отношение на поставените от мен цели. Започна ли тренировка, просто й се отдавам от сърце и душа (sun).
04.03.11
11:35
Има, ама е само за хардкор маняци! Често ми се случваше преди да хвана шепа с овес и да ги дъвча на сухо като нямам време да ги приготвям. По мое мнение са отвратителни когато са накиснати още от вечерта на предния ден, ако става дума за закуска.
Аз както ги ям, може на много хора да не се хареса, но мен много ме кефи - слагам овеса в купичката, заливам с мляко и натрошавам сирене вътре. Консумира се веднага след приготвяне.
Доста спартански начин на приготвяне. До този момент не съм си и помисляла да пробвам, но някой ден може да се престраша... Може да не е толкова лошо :)
и аз не мога да ям накиснати овесените ядки и за целта сутринта ги слагам с кисело мляко в блендера и за минута закуската ми е готова - изпивам сместа (даже не иска дъвчене)
04.03.11
22:40
Удивителен ден!
Меню 04.03.2011:
8:00 - 10 гр. шоколад с лешникова паста + 6 с.л. овесени ядки, стафиди, сусам, 5 бадема ;), 1 ч.л. мед + чаша кафе;
12:00 – 150 гр. извара + 1 банан ;
14:00 – 1 ябълка;
14:30 – 1 корни;
18:30 – пилешко шишче + салата от доматки със сиренце и босилек;
22:00 – 1 портокал;
2,5л. вода.
Тренировка (h):
- 10 мин. пътека( 5 мин. ходене + 5 мин. тичане);
- 3 x 20 лег преса с 15 кг;
- 3 x 15 напади с гири 3 кг;
- 3 серии x 10 повторения качване на стъпало на по – ниска степен;
- 3 серии x 20 повторения бедрено сгъване с 12,5 кг;
- 3 серии x 10 бедрено разгъване 10 кг;
- 3 серии x 20 глутеус ритник;
- 3 серии x 15 абдуктор с 12.5 кг;
- 3 серии x 15 аддуктор с 12.5 кг (редувах аддуктор/абдуктор и едва тогава почивах между сериите);
- 3 серии x 12 придърпване на горен скрипец 15 кг;
- 3 серии x 15 придърпване на долен скрипец 10 кг;
- 3 серии x 12 едностранно гребане с гири 4 кг;
- 4 серии x 12 чуково сгъване с гири 3 кг.;
- 4 серии x 10 бицепсово сгъване с лост 8 кг;
- 3 серии x 20 коремни преси (за горна част);
- 3 серии x 15 вертикално повдигане на краката на стенд(с прави крака);
- 10 минути пътека(5 мин. ходене +5 мин. тичане 10 км/ч) + 15 мин. кростренажор;
Относно храната съм доволна. С тренировката малко прекалих, но не се почувствах пренатоварена, като изключил леките болки, докато правех бицепсовото сгъване с лоста. Утре ще си покаже дали съм се натоварила повече от необоходимото.
Сега малко ще се отклоня от днешния ден.... При цялото ми старание за хранене, трениране и т.н. резултатите, които преследвам, са в необозримото бъдеще. Ще си позволя да постна моя снимка, която е правена през 2008 г., когато считам, че бях във върхова форма. Ще отбележа, че тогава тренирах веднъж в седмицата, хранех се когато и с каквото ми падне. Освен пиенето на вода в промишлени количества и ходене пеша(доста), друго не съм правила по онова време. Но пак акцентирам на храната, която беше под всякаква критика тогава. Не мога да проумея как тогава съм постигнала тази си форма, а сега нещата не се получават както трябва. Искам да се моделирам по подобен начин, както тогава. Очевидно си остава загадка какъв е правилният начин.
Мнението беше редактирано от Iva Dimitrova на 05.03.11 09:19.
07.03.11
22:37
Привет!
Няма да пропусна да си внеса в дневничето всичко от последните дни :)
Меню 05.03.2011:
11:30 – палачинка с мед и плодове + мляко с нес;
15:00 – 150 гр. извара + 1 банан ;
18:30 – пилешко филе + салата от доматки със сиренце и босилек;
2,5л. вода.
06.03.2011:
11:00 - 10 гр. шоколад с Елеганг + 6 с.л. овесени ядки, стафиди, сусам, 5 бадема, 1 ч.л. мед + чаша кафе;
15:00 – 100 гр. извара + 1 ябълка ;
18:30 – салата от домати и сирене + малко кашкавал + 1 кюфте и 1 кебапче + малко сурови бадеми;
22:00 – 1 портокал;
1,5л. вода.
Днес:
7:00 - 10 гр. шоколад Елегант + 2 филийки хляб вита с пастет от риба тон + чаша кафе;
12:00 – 200 гр. извара + 15 лешника ;
15:00 – огромен сандвич с риба тон(наваксвам си с рибката), кисели краставички, сушени домати и ръжен хляб;
19:00 – салата от домати с моцарела и сос песто;
22:30 – 1 портокал;
2 л. вода.
Тренировка(чисто кардио) 06.03.2011:
20 мин. вело + скачане на въженце 14 мин.
Засега само толкова :)
Лека нощ!
09.03.11
09:47
Добро утро!
Вчера така и не успях да стигна до тук да пиша. Но днес на патерица искам да честитя празника на всички бб - тиймърки и да им пожелая да са още по - обичани, красиви, уверени в себе си, успели жени и да са още по - амбициозни и целеустремени! (sun)
С радост ще споделя, че вчерашният ден за мен бе един зареден с щастливи емоции, много позитивна енергия и вяра вторник, който ще помня винаги! (h)
Що се отнася до режима ми... малко се отклоних. Това по никакъв начин не ме смущава. Чувствам се добре и съм много силно стимулирана да продължа напред да преследвам своите цели(не само свързаните с фитнеса, но и тези в живота ми)!
Все пак да направя и кратък описа - 08.03.2011:
7:00 - посрещане на деня: 10 гр. шоколад + 2 филийки хляб Вита с медец + чаша кафе;
12:00 – обедно зареждане с енергия: 150 гр. извара + 1 ябълка ;
16:30 – малко подкрепа, за да дочакам вечерята: 40гр. тиквени семки(печени) + 1/2 ябълка;
18:30 – разходка до местния МОЛ, където си подарих поредната хубава книжка(обожавам да се глезя с книги, което измества всякакви желания за шопинг на дрехи и дрънкулки), където на топла чаша мляко с какао споделих свои вълнения с моето маме (sun);
20:00 - сладка вечеря: малко задушени картофки + доматки + малко месце + огромно парче кекс с какао, орехчета и ябълка);
1,5л. вода.
Вчера бе ден, изпълнен с магия (sun)
Пожелавам ви една приятна и лека сряда!
И поздрав от мен:
http://www.youtube.com/watch?v=6jvDpP5kvz8
10.03.11
07:08
Привет в ранното утро на днешния ден! :)
Храна 09.03.2011:
7:00 – филийка бял хляб с лютеница + чаша кафе;
12:00 – 150 гр извара;
15:00 – 1 банан;
16:00 – 1 корни + 1 бонбон Линд;
22:30 – след многочасово бъбрене по телефона най – сетне обърнах внимание и на 1 портокалец;
1, 5 л вода(срам ме е от оскъдното количество)
Тренировка:
- 10 мин. пътека( 5 мин. ходене + 5 мин. тичане);
- 3 серии x 15 придърпване на горен скрипец 25 кг(голям зор беше);
- 3 серии x 15 широко гребане с лост 15 кг;
- 3 серии x 12 флайс с гири 4 кг;
- 3 серии x 15 бицепсово сгъване с гири 5 кг от наклонен седеж;
- 3 серии x 15 повдигане на гири встрани 5 кг;
- 3 серии x 15 придърпване на долен скрипец 5 кг(това за трицепс и беше до пълен отказ);
- 4 серии x 10 бицепсово сгъване с лост 8 кг;
- 3 x 15 напади с лост 10 кг;
- 3 серии x 20 клякане с лост 10 кг;
- 3 серии x 45 коремни преси (суперсерии ...коремните ми мускули изгоряха);
- 20 минути пътека(ходене 5км/ч – нововъведение) ;
Вчера инструкторът, с който тренирам липсваше и аз реших да рискувам с неговия колега. Той естествено си има свой стил, който не ми се вижда подходящ за мен, но си мисля, че тренировката с него все пак бе ефективна и най - вече разнообразна. Днес естествено имам мускулна треска на доста места, което обаче не ме смущава :) Тази седмица искам да направя още едно посещение в залата, но най - вероятно ще си тренирам сама(тъкмо да си припомня как беше), както и едно кардио в къщи, но ще видим кое кога и как :)
Да споделя малко откровения. В сряда една колежка най - учтиво ми даде своето скромно мнение, а именно, че съм качила килца :) Аз бях изенадана от този внезапен изблик на откровение. След това реших да се поогледам по - задълбочено и установих, че тази нейна оценка си е с основание :) Няма лошо. Аз ще помисля какво точно не е наред.Очевидно тялото и съзнанието ми не се поддават на всички мои манипулации и някъде дълбоко в мен е настъпил сериозен блукаж, който трябва да бъде отстранен по някакъв начин. Но засега нямам и на идея как точно ще успея да се справя с този проблем.
Успешен четвъртък на всички!
10.03.11
07:59
http://www.youtube.com/watch?v=vtz8TmL1j_w
Мнението беше редактирано от Iva Dimitrova на 10.03.11 10:27.
11.03.11
10:02
Добро утро!
Меню 10.03.2011:
7:00 – 2 филийки Вита: 1 с кашкавал и 1 с медец + 1 яйце + кафе със захар;
11:00 – 1 ябълка +150 гр извара;
16:00 – 150 гр. пилешко на скара + 1 домат + 1 филия Вита;
17:00 – 1 банан;
18:30 – 1 кебапче + 2 мини кюфтенца + малко слънчоглед;
20:30 - 1 портокал;
2, 0 л вода.
Днес ще тренирам. Разколебана съм дали сама или с инструктора, с който бях последния път(още имам мускилна треска навсякъде). Моят си липсва тази седмица.Не зная как да постъпя :( Днес имам голямо желание да тренирам качествено, но и разнообразно. Миналият път упражненията за горната и долната част бяха разменени и започнах първо с горната, като после ми разясниха, че така било правилно и доста по - ефективно. Но не усетих някаква разлика(все пак това бе само 1 тренировка, организирана по този начин). Друго нещо, което не разбирам е защо ходенето на пътеката трябваше да е на такава бавна/ ниска степен - 5км/ч?
Желанието ми да постигам положителни резултати само се увеличава и по тази причина непрекъснато възникват въпроси :) Ще съм много благодарна по - запознатите съфорумци да споделят опита и знанията си по по - горните неясноти и въпроси :D
Лек и успешен петък на всички! (sun)
http://www.vbox7.com/play:b7d64a4f
15.03.11
16:03
Привет!
Меню 11.03.2011:
7:00 – 1 ред шоколад + овесени ядки със стафиди и орехи + кафе със захар;
11:00 – 1 ябълка +150 гр извара;
15:00 – 150 гр. пилешко на скара + 1 домат + 1 филия Вита;
16:00 – 1 корни;
Тренировка
20:30 – 100 гр. пилешко + 100 грама извара;
2, 5л вода.
Тренировка:
- 10 мин кардио – пътека: 5 мин. ходене + 5 тичане;
- 3 серии x 20 клякане с лост 5 кг;
- 3 серии x 15 аддуктор с 12.5 кг;
- 3 серии x 15 пек-дек с 7кг;
- 3 серии x 20 повдигане на ръце встрани с гири 4 кг;
- 4 серии x 12 бицепсово сгъване с гири 3 кг.;
- 3 серии x 20 коремни преси (за горна част);
- 11 минути пътека(6 мин. ходене +10 мин. тичане 10 км/ч) + 10 мин. кростренажор;
12.03.2011:
Ставане в 12:00(това поради причината, че си легнах чак в 4:00)
12:30 – 1 ред шоколад + кукис с шоколад и стафиди (50 грама)+ кафе със захар;
16:00 – 1 ябълка +150 гр извара;
18:30 – овчарска салата + хляб(бял!);
21:30 – 1 портокал;
2л вода
13.03.2011:
9:30 – 1 ред шоколад + овесени ядки със стафиди и орехи + кафе със захар;
Тренировка
13:30 – 150 гр извара + слънчоглед и бадеми(дали тази комбинация е правилна);
18:00 – 1 кюфте+ 1 кебапче + бадеми;
21:00 – портокал , който беше ужасен(не зная какво ги правят тия плодове и зеленчуци, но на моменти се замислям дали не си вредя с тях, като им слагат Бог знае какви неща);
2л. вода
Тренировката бе чисто кардио - 15 мин вело и 15 мин въже(този път се получи добре).
14.03.2011:
7:00 – 1 ред шоколад + овесени ядки със стафиди и орехи + кафе със захар;
11:30 – 1 ябълка +150 гр извара;
15:00 – 150 гр. пилешко на скара + хляб (ръжен и не особено малко като количество);
20:00 – пиле на грил + хляб + картофена салата (просто удивителна комбинация... с хляб да хапна още хляб, че да съм яла хляб) + 80 грама шоколад(нямах спирачки, но си го бях наумила и това е);
2 л вода.
В събота си направих измерване на % мазнини и се резултатът е 13,4%, което е под нормата. За мен това е необяснимо, но със сигурност си има логични причини, които ще ги изяснявам тепърва.
Утре пак...
15.03.11
17:16
Днешният ден ми донесе много горчивина. Не бих искала да го забравям. По тази причина реших да го отбележа. Понякога човек не може да остане равнодушен колкото и да се старае. Поне не и в самото начало... Искам да мога да променя обстоятелствата, но те са един обективен фаткт, който не подлежи на контрол. Въпросът от тук насетне от кой ъгъл ще погледна - позитивния или противоположния...Единственото, което мога да направя е да се абстрахирам от загубите, които претърпявам, както и от разочароващите лоши новини и да продължа напред.
http://www.youtube.com/watch?v=L2GaCnAiuvo
15.03.11
17:26
Разбира се позитивния ъгъл и само напред да бъде погледът ти.
В контекста на днешния ти ден “Всичко, което не ни убива ни прави по-силни!”
И нещо, което е непоправимо вярно ” След дъжд винаги изгрява слънце :)”
Горе главата и смело напред :)
Днешният ден ми донесе много горчивина. Не бих искала да го забравям. По тази причина реших да го отбележа. Понякога човек не може да остане равнодушен колкото и да се старае. Поне не и в самото начало... Искам да мога да променя обстоятелствата, но те са един обективен фаткт, който не подлежи на контрол. Въпросът от тук насетне от кой ъгъл ще погледна - позитивния или противоположния...Единственото, което мога да направя е да се абстрахирам от загубите, които претърпявам, както и от разочароващите лоши новини и да продължа напред.
http://www.youtube.com/watch?v=L2GaCnAiuvo
Според мен винаги трябва да се гледа от позитивният ъгъл на нещата. Така си гарантираш по-бързо изправяне срещу проблемите и тяхното преодоляване. Наистина понякога живота ни се струва жесток, несправедлив и изпълнен с препядствия, но винаги има светлина в тунела. Повярваими всяко зло се забравя рано или късно, и след това колкото и да се мъчиш да си спомниш няма да можеш. Горе главата и скорошни усмивки :)
20.03.11
11:22
Първо искам да благодаря на Aktrisata и ralista за подкрепата и окуражителните думи!! Имам нужда от това!! Сега съм в малко труден период, но се надявам съвсем скоро да отмине и да дойде по – спокойно и приятно време :)
Поради многото дни, през които не писах, не мога да опиша всичко, което съм хапвала. Това обаче не ми пречи да споделя, че хранителният ми режим е тотално развален – много сладкиши присъстваха в менюто ми, много бял хляб и като добавим и плашещо големите количества... Но като цяло не съм си позволявала да преяждам по начина, по който обикновено го правя – до степен да ми стане лошо. През тези дни това поне го нямаше. Хранех се по – обилно, но в границите на нормалното. Това за мен си е постижение, имайки се предвид, че в такива напрегнати и доста мъчителни периоди губя всякакъв контрол както над емоциите, така и над режима си.
Мога да споделя поне за двете тренировки, които направих в сряда и в петък :)
Тренировка 16.03.2011:
- 15 мин кардио – пътека: 5 мин. ходене + 5 тичане + 5 ходене;
- 4 x 20 лег преса с 15 кг;
- 4 серии x 15 напади с гири 2 x 3 кг;
- 3 серии x 15 повторения качване на стъпало - високо ниво;
- 3 серии x 15 едностранно гребане с гира 3 кг;
- 3 серии x 15 избутване на машина с гръдни мускули с тежест 15 кг;
- 3 серии x 15 пек-дек със 7кг;
- 3 серии x 15 бицепсово сгъване с гири 3 кг;
- 3 серии x 12 бицепсово сгъване с гири 3 кг – чукчета(тук не успях да вместя нещо по – различно и по тази причина направих две почти еднакви упражнения).;
- 3 серии x 20 коремни преси;
- 20 мин кростренажор;
Тренировка 18.03.2011:
- 4 серии x 20 клякане с лост 10 кг;
- 3 серии x 14/ 12/ 10 повторения качване на стъпало от по – ниско към по – високо ниво;
- 3 серии x 15 придърпване на вертикален скрипец 15 кг;
- 3 серии x 15 повдигане на ръце в страни с гири 3 кг до отказ;
- 3 серии x 12/ 10/ 10 трицепсово разгъване с минимална тежест до отказ;
- 3 серии x 20 коремни преси;
- 10 вело + 10 мин. степер;
Поне тренировките ми не се влияят от някакви настроения. Когаto вляза в залата забравям всичко и всички и се концентрирам само над тук и сега. Трябва да се науча да прилагам тази така полезна практика във всичко останало и нивото ми на ефективност доста ще се повиши (sun)
Следващата седмица не гарантирам, че ще съм редовна тук, но след нея нещата мисля, че ще се пооправят :)
Всяко зло - за добро! Като печелиш не знаеш какво губиш, и като губиш - не знаеш какво печелиш! Важното е да си научаваме уроците! Давай напред, не мисли в миналото. И не мисли в белия хляб :D . Съсредотачайва се в залата, разтоварвай се и си прави купона! Името на дневника ти е достатъчно мотивиращ.
21.03.11
09:17
Честита Пролет на всички! С пожелания да е една нежна, ароматна и изпълнена с добро настроение!
kozunak, наистина е хубаво да се концентрирам над положителните неща, които правя, дори те да са малко(засега). В момента съм на нещо като финална права и ще е по – правилно да засиля именно сега, а не да забавям, защото финалът вече се вижда :) След това най – вероятно пак ще е натоварено, но съвсем няма да е като сега.
Вчера реших да се отбия в залата до нас, която не може да се сравнява с друга, в която си ходя през останалото време, но пък беше някакво разнообразие.
Тренировка 20.03.2011:
- 15 мин кардио – пътека: 7.30 мин. ходене + 7. 30 тичане;
- 4 серии x 20 клякане с лост 5 кг;
- 3 серии x 10 повторения бедрено сгъване с 15 кг – не знам как е конструиран този уред, но беше много кошмарно изпълнението на всяко 1 повторение и се натоварваха някакви други мои части, не и тези, които би следвало;
- 3 серии x 20 глутеус ритник на уред с тежест 15кг – две почти еднакви упражнения, но реших да не се занимавам с измислянето на някое друго(тренировката ми бе по – скоро за разнообразие и тонус, та не съм се напрягала особено;
- 3 серии x 15 бицепсово сгъване с гири 4 кг от полулег на лежанка – мога да кажа, че едва успявах да докарам до последното повторение и мускулите ме боляха доста, но не се отказах и вечерта съотвтно имах болки в дясната ръка, което си е предупреждение да не прекалявам и да не насилвам тялото си;
- 3 серии x 12 бицепсово сгъване с гири 4 кг – чукчета;
- 3 серии x 18 вертикално повдигане на краката на стенд(с прави крака);
- 10 вело + 10 мин. пътека – ходене под наклон, като бях оставила уреда на някаква програмка и той си изчисляваше на какъв интервал да променя наклона – доста натоварващо за бедрата;
Що се отнася до храната вчера – много и каквото си искам:
10:00 – 1 ред шоколад без захар + меденка + кафе със захар;
15:00 – овчарска салата( огромно количество + пилешко шишче);
18:30 – малко домашна баница+ доста ядки;
20:00 – ½ портокал и ½ грейпфрут;
1.5 л вода.
В заключение на менюто ще кажа, че количеството ми дойде много, но нямам намерение да го мисля. Резултатът от миналата седмица е + 1.5 кг. Тази седмица ще видим какво ще се получи, но пак не смятам да тормозя тялото си, карайки го да приема храна, която не желае. Това ще е нещо като експеримент. Да видим колко още ще продължи да се съпротивлява на полезната храна, която спомага за това, което искам и вместо това да се стреми към въглехирдатите – вредните и по – полезните.
Сега да се заемам с работа :)
Лека и успешна седмица на всички!
http://www.youtube.com/watch?v=-4kTei0XrCs&feature=related
21.03.11
09:52
Радвам се, че се завърна :)
Честита пролет и на теб.
Пожелавам ти с по-дългите, слънчеви и свежи дни, да имаш и повече усмивки на лицето си, с които да заразяваш хората около теб :)
21.03.11
22:08
Много благодаря за топлите думи :* ! Мисля, че пролетта ще внесе светлина, оптимизъм и повече вяра (sun)
Май съм попреуморена и това си казва тежката дума. Днес оправях една грешка около 40 минути, а при нормални обстовтелства ми отнема не повече от 5 минутки (blush). Това не ме отчая и си продължих работата дори и след работно време. Няма да се предам без бой ;) Но на път за дома установих, че имам сериозна нужда от сън и почивка. В мен започна да се заражда мисъл да пропусна тазседмичните тренировки или да направя най – много 1. Не съм го решила окончателно. Предстои ми анализ „за и против”, който евентуално ще бъде утре. Но мисля, че след като над година не съм си позволявала да пропусна нито една седмица, е настъпило времето да се откъсна от залата, от домашните тренировки. На мястото им да вместя нещо ново, различно и забавно. Засега нямам идеи и в този ред на мисли приемам всякакви предложения :D
Нека не се отплесвам много и да опиша какви чудеса вместих в днешното си меню:
7:00 – 1 ред шоколад без захар + филийка и половина пълнозърнест хляб(1та с кашкавал и филе и ½ с медец) + кафе със захар;
10:00 – 1 ябълка;
11:00 – кисело мляко Данон(известно ми е, че е наблъскано с какви ли не вредни работи, но нали съм преминала на режим „ям каквото и колкото ми се яде) + 4 овесени бисквитки;
14:00 – 1 портокал;
15:00 – ориз с гъби и малко сурови ядки;
17:00 – 1 банан;
2 л вода.
Нямаше нищо след банана, защото стомахът ми се разбунтува. Все още гаденето не е отминало и най – вероятно ще ям чак утре.
Сега се запътвам към леглото, но преди това ще споделя с вас едно специално музикално творение, което винаги ще свързвам с един много обичан и специален човек за мен, който винаги ме е подкрепял и ми е давал най - добрия пример в живота (sun)
http://www.youtube.com/watch?v=wV95l9QXL1k
Мнението беше редактирано от Iva Dimitrova на 21.03.11 22:13.
21.03.11
23:14
Ива, щом усещаш, че е време за почивка - почини си. Разнообрази се тази седмица - ходи на кино, боулинг, в някой нов ресторант с приятели, чети любимото си списание или книга с чаша вино и т.н. Аз примерно ще разнообразя уикенда си с разходка в Сандански с приятелки и мисля да се забавлявам и прекарам повече време на вън, да се насладя на усмивката на слънцето :)
Пожелавам ти приятна и емоционална седмица :)
22.03.11
09:29
Благодаря ти за хубавите предложения (hug)! Мисля, че някоя и друга игра на боулинг би ме се отразила добре. Най – голямото ми желание обаче си остава желанието ми да изляза от София поне за малко. Благородно ти завиждам за разходката в Сандански :D При мен скоро май не се очакват такива мероприятия...
Днес като за начало ще гостувам на майка и съм подготвила някои интересни занимания, които със сигурност ще бъдат интересни и разтоварващи и за двете ни :) Мероприятията за утре още не съм ги съчинила, но засега имам предложение за вечеря с приятели, което не е никак лош вариант. Но забавното е, че фитнесът ми липсва още от сега. За тези три години съм развила сериозна връзка с него (blush) и не мога да издържам дълго без него. На някакво подсъзнателно ниво ми е залегнал като активност, превърнал се е в част от мен и трудно удържам фронта да не се весна в залата ;)
Нещо, което отново ме тормози е, че последните дни не мога да спя въобще. Днес си се събудих в 4 часа и това беше. Вчера не мигнах почти цяла нощ. За изминалите 48 часа я ми се събират 6 часа сън... я не. Не мога да работя като съм уморена и се чудя какви стимулиращи храни, напитки или други неща да ям или пия, за да издържа до края на работната седмица :(
Това е засега от мен... Хубав ден на всички, но не без един свеж поздрав (sun)
http://www.youtube.com/watch?v=sKwG5SM8sKk
22.03.11
09:52
Хмм, това със съня не е добре. Не знам каква е причината за липсата на сън - предполагам мисли, които не дават на мозъкът ти да заспи, а очите са затворени от умора. Аз бях така преди месец някъде.
Сега след като разнообразиш ежедневието си и имаш хубави емоции мисля, че ще успееш да се урегулираш съня.
По отношение на стимулиращи храни - аз бих увеличила приема на въглехидрати.
Има къде по-подготвени bb-team-ъри, които могат да ти дадат съвет.
За “връзката” със залата те разбирам напълно! :)
Здрасти, Ива :) Пробвала ли си да пиеш билкови чайчета? Имала съм периоди на безсъние, в един момент е толкова гадно, че не знаеш кое е реално и кое не... Затова те съветвам да си правиш чай от маточина - вкусен е, и с малко медец е чудесна рецепта за сън :)
22.03.11
11:04
Привет, Atom! :)
Да, пия чайчета. Даже всяка вечер си правя именно от маточина(нали спрях сънотворните), но ефект няма. Убедена съм, че това безсъние ме тласка да се храня главно с въглехидрати, защото организмът ми иска да си набави енергия от единствения възможен източник след съня,а именно от храната. Това никак не ми се нрави, но нямам избор. Трябват ми сили, следователно трябва да се храня повече. Друг вариант не съм открила засега. Но цялото ми внимание е насочено към търсенето на някакви решения относно невъзможността ми да се наспивам. Просто копнея да си легна и миг по - късно да съм заспала и да се събудя едва след поне 8 часа здрав и зареждащ със сили сън :(
Мисля, че ако затоплиш равномерно цялото тяло до 37 градуса, чисто физиологична реакция е то да заспи (някой някога ми го е споменавал). Може би си опитвала, но аз все пак да кажа :)
Топла напитка с повечко канела (чай или малко червено вино) + равномерно цялостно загряване е новото ми предложение :) Ако трябва използвай електрическо одеало или нещо от сорта. Въздухът в стаята нека е свеж, дори може и хладен да е, а ти се затрупай с много завивки.
Не се притеснявай, и този период на безсъние ще мине рано или късно. Сигурна съм, че му се вижда края вече :)
22.03.11
11:48
Мисля, че методът със загряването на цялото тяло ще е доста ефективен :) Този съвет ще го приложа на практика. Електрическо одеалце си имам и го използвам всяка вечер, но за да може тялото да се отпусне за сън винаги го изключвам след десетина минутки, за да не прегрявам. Свежият въздух, както ти казваш, е от съществено значение и наистина е по - добре в стаята да е прохладно(на горещини никой май не може да спи :)). Залежалото от Нова година винце ще ми влезе в употреба вече :) Дано подейства и през следващите нощи да ми осигури хубав сън (sun)
Благодаря много за полезните съвети, Atomche (hug)!
Не е много фит, но тоя момент с виното работи...аз така се лекувах една вечер след доста нискокачествен сън 2-3 седмици преди това. Цапнах му едни 200-300 мл. на екс почти и заспах като бебе : )))
Мнението беше редактирано от Инис на 22.03.11 11:53.
Ива ,през няколко поста повтаряш - в дупка съм, в емоционален срив съм, в депресия съм..Ако това е налице е нормално да не спиш, да ти се яде сладко и да си парцал. Реши си емоционалните проблеми и всичко ще се оправи
22.03.11
13:49
diva 97, добре казано :) Правя каквото мога, но това може да отнеме време, което не означава, че докато не се оправят нещата ще се оставя да да будувам всяка нощ. НЕ! Проблемите ми(каквито и да са те), очевидно не могат да изчезнат от раз. След време и нещата ще придобият по - нормален вид. До тогава аз ще продължа да търся начин да спя :)
Благодаря ти за съвета!
25.03.11
09:18
Привет!
Добрах се до тук и е време да опиша предишните дни :)
Mеню :
22.03.2011:
7:00 – 1 ред шоколад без захар + филийка пълнозърнест хляб с пастет от риба тон + кафе със захар;
10:00 – 1 ябълка;
11:00 – кисело мляко с мюсли и ягода + 4 овесени бисквитки;
14:00 – 1 банан;
15:00 – ориз с гъби и 1 домат;
18:00 – 1 бъркано яйце със сирене и настърган домат + 1 ½ филия бял хляб + 3 сладки;
2 л вода.
23.03.2011:
8:00 – 1 сладка + филийка бял хляб с пастет + кафе със захар;
12:00 – кисело мляко с мюсли и ягода + 4 овесени бисквитки;
15:00 – 1 банан;
15:30 – 100 гр. пуешко филе + 1 домат;
16:00 – 4 овесени бисквити + 1 корни (падна ми кръвното и започна да ми прималява и набързо взех дозата захар);
2л вода
Тренировка:
23.03.2011:
- 3 серии x 15 напади с гири 2 x 3 кг;
- 3 серии x 20 повторения клякане без тежести като се допирах до стъпало – 10 повторения до по – високо ниво и 10 до най – ниското възможно;3 серии x 20 повторения бедрено сгъване с 15кг;
- 3 серии x 10 повторения навеждане с прожиниране с лост 5 кг(очевидно това, че не го бях правила от доста време ми бе повлияло и мускулите започнаха да горят моментално)
- 3 серии x 15 повдигане на ръце в страни с гири 4 кг(някой бе присвоил 3 килограмките ;)) до отказ;
- 3 серии x 15/ 12/ 12 трицепсово разгъване с малко по – голяма тежест до отказ;
- 1 серия x 15 вертикално повдигане на краката на стенд(с прави крака);
- 100 повторения без почивка коремни преси за горна част;
- 10 кростренажор + 10 мин. степер;
24.03.2011:
6:30 – 1 ред шоко без захар + филийка и 1/2 ръжен хляб с пастет от риба тон + кафе със захар;
10:30 – 1 ябълка;
11:00 – кисело мляко с ръжени ядки, малко стафиди, малко сурови ядки, 1 банан, ч.л. мед;
12:00 – отново ми застърга стомаха и хапнах 1 парче шоколадов сладкиш с лешници – около 50 гр.
14:00 – 1 портокал;
15:30 – 150 гр. извара + 2 ръжени сухара;
18:30 – 240гр пилешко филе с пармезан + 150 гр. картофено пюре;
2л вода, 4 чая.
Успешен ден на всички! :)
28.03.11
15:26
Привет в първия ден от седмицата! Пожелавам тя да е много спокойна и успешна за всички! :)
Меню 26.03.2011:
08:30 – 70 гр. Шоколад + кафе с кафява захар;
14:30 – 50 гр. сурови ядки;
16:30 – горещ шоколад с канела (sun);
28:30 – зелена салата с морски дарове + хляб и кашкавал;
1,5л. вода.
27.03.2011:
10:00 - 6 с.л. овесени ядки, стафиди, сусам, няколко лешничета, 1 ч.л. мед + чаша кафе с кафява захар;
14:00 – пилешка супа с филийка хляб + малко кашкавал + 1 овесена бисквита ;
18:30 – 70 гр. сурови лешници;
2 л. вода.
Храната ми е доста странна, но така ми харесва и се чувствам отлично. Сега, когато зная, че не съм ограничена спрямо каквото и да е, вътрешно се чувствам по – спокойна и удовлетворена :)
Разбира се не се въздържах от петъчната си тренировка и посетих залата, където имах една доста интересна случка, но за нея по – късно...
Тренировка 25.03.2011:
- 15 мин кардио – пътека: 7 ½ мин. ходене + 7 ½ мин. тичане;
- 3 серии x 20 клякане с лост 5 кг;
- 3 серии x 12 повторения бедрено разгъване 12,5 кг.;
- 3 серии x 10 повторения навеждане с прожиниране с лост 5 кг;
- 3 серии x 12 бицепсово сгъване с гири 4 кг – чукчета;
- 3 серии x 15 бицепсово сгъване с гири 4 кг от полулег на лежанка;
- 3 серии x 26 коремни преси (за горна и долна част);
- 20 минути степер;
Във връзка с тренировката искам да споделя, че ме заговори една от посетителките в залата, която посещава този фитнес от близо 10 години(резултатите при нея са впечатляващи, но с някои неща е попрекалила). Та това девойче набързо ми даде мнение без да й го искам, но това не е важното, интересен е съветът който ми даде. Обясни ми, че най – ефективно по отношение на моите цели(които набързо й споделих), е да започвам с упражнения за горна част, за да имам сили и едва след това да се захващам с долната, на която искам да придам по – фин вид. Разбира се тя не е първата, която ми дава този съвет, но едва когато видях резултатите при нея се чувствам по – склонна да разменя упражненията. Възнамерявам още следващия път да опитам :) Вярвам, че ще даде резултат.
Реших да възобновя домашните занимания, но леко да ги поразчупя. И в събота и в неделя си отделих по 5 минутки за разкършване на доста енергична и приятна музика, а след тях още 15 скачане на въже, като тук имаше различни интерпретации, които внесоха разнообразие и настроение в това начинание. Имам и други идеи за упражнения и навън, но тях ще ги реализирам по - натам, когато времето се постопли.
Неделната вечер уползовтворих по много приятен начин - кино с приятели. Буквално бях забравила, че следва понеделник (sun)
http://www.youtube.com/watch?v=4DO8GsIYfhQ&feature=related
29.03.11
09:49
Добро утро!
Хапване - 28.03.2011:
7:20 – 1 ред шоколад без захар + филийка и 1/2 ръжен хляб с пастет от маслини+ кафе с кафява захар;
11:00 – кисело мляко с ръжени ядки, 1 банан, 4 ръжени бисквити, ч.л. мед;
15:00 – хляб с извара;
19:00 – 250 гр. сирене под капак;
2, 5 л. вода .... Налегна ме неутолима жажда за вода точно когато си легнах. Постарах се да не прекалявам, защото зная, че не е никак добре за организма да се приемат големи количества течности преди сън.
Нямам търпение да дойде петък :)
Хубав ден на всички!
30.03.11
09:07
Още един дъждовен ден.... Никак не ми се ставаше тази сутрин. Исках да си остана сгушена и спяща под завивките докато не се почувствам изцяло отпочинала. Разбира се тези мои копнежи си останаха неосъществени. Дори в този момент ми е сънено още. Настроението ми е леко меланхолично. Вероятно сивите облаци и дъждецът ми въздействат...
Меню - 29.03.2011:
7:20 – 1 ред шоколад без захар + филийка и 1/2 ръжен хляб с пастет от маслини+ кафе с кафява захар;
15:00 – 2 кюфтета на скара + 1 филия хляб;
18:00 – зелена салата с доматки, краставици, пресен лук + бъркани яйца със сирене и 2 филии хляб;
20:00 плодова салата 300 гр.;
2 л. вода
Днес се колебая къде да тренирам. Вариянтите са два( третият не е за сега) – в залата до нас или там, където си тренирам почти винаги.... Най – вероятно ще се отбия в тази до нас. Само се надявам да не е претъпкана с хора...
Спокоен ден!
http://www.youtube.com/watch?v=u7K72X4eo_s
31.03.11
09:10
Последни метри до финала...Надявам се всичко да приключи успешно :)
Меню - 30.03.2011:
15:00 – 1 корни;
18:00 – дроб по селкси, но количеството беше буквално нищожно;
21:30 – сурови ядки + 1 ябълка, идиотско решение да ям тези неща по това време, но вчера бях много уморена и изнервена.
2 л. вода
Работният ми ден започна в 8:30 и приключи след 19:30, което възпрепятства тренировката ми. Недоволството ми се увеличи още повече, но нямаше как... Работата си е работа. Довечера ме очаква нещо много приятно. Моята най – близка приятелка има рожден ден и след работа ще й връчим подаръка – малко кученце, за което тя мечтае от години. Очаквам този момент с голямо нетърпение!!! (sun)
http://www.youtube.com/watch?v=UGISLr9s_ZU&feature=relmfu
01.04.11
10:04
Добре дошъл, Април (sun)
С теб идва пролетното и ведро настроение. Искрено се надявам да ми донесеш приятни и сладки емоции (F)
Що се отнася до вчера:
7:20 – 1 ред шоколад без захар + филийка и 1/2 ръжен хляб с кашкавал+ кафе с кафява захар;
15:00 – питка хляб с дробчета по селски ;)
19:30 – говеч със сирене, яйце, пилешко, доматки и кашкавал и вълшебно бяло вино, което изпари всички лоши мисли и ме накара да се отпусна и успокоя (sun) ;
2 л. вода
Емоциите, които ми се струпаха в последния ден на март бяха всякакви, но най – милото и зареждащо ме преживяване бе да видя моята приятелка щастливо гушкаща новото си мъниче, което кръсти Арчибалд. Това малко пухкаво топче ме развълнува и разнежи така, както не съм подозирала, че някой би могъл да го направи (blush). За съжаление сега няма как да кача и снимка, но утре ще се постарая :D
Сега желая прекрасен и шеговит в духа на 1–ви април петък!
http://vbox7.com/play:77a045af
04.04.11
11:17
Привет :)
През почивните дни си малко почивка от форума и въобще от всякакви подобни интернет занимания, но днес пак съм на линия.
В петък и в неделя тренирах, но ще опиша само първата.
Тренировка 01.04.2011:
- 10 мин кардио – пътека: 5мин. ходене + 5 мин. тичане;
- 3 серии x 20 клякане с лост 10 кг;
- 3 серии x 12 повторения бедрено разгъване 12,5 кг.;
- 3 серии x 15 на всеки крак качване на стъпало ;
- 3 серии x 12 бицепсово сгъване с лост 8 кг;
- 3 серии x 15 бицепсово сгъване с гири 4 кг чукчета;
- 3 серии x 26 коремни преси (за горна и долна част);
- 20 минути пътека – 5 ходене + 10 тичане + 5 ходене под наклон;
2л. вода
Храната ще я спестя, защото се състоеше главно от въглехидрати(не от по - полезните обаче). Не спазвах нищо освен това, че исках да се наспивам добре, да се раздвижа качествено и да се храня достатъчно.
Най - сетне инструкторът ми се завърна след дълго отсъстване. За съжаление облекчението ми бе за съвсем кратко, защото ще се наложи или да тренирам сама или да го сменям с друг. Нама лошо в самостоятелните тренировки, но бях запланувала да се отдам на тях след около месец или два. Лошото е, че в залата са само двама(до май ще е така, когато станат трима) и при положение, че моят се мести сутрин, единствената ми възможност е другият, на който му нямам много доверие. Тази седмица възнамерявам да се отдам максимално на фимнастики и въобще раздвижващи неща. Ще сведа до минимум срещи с който и да е и разни други странични занимания. Малко ще се изолирам от оклния свят. Това ще е във време извъна работното разбира се :) Имам нужда да се концентрирам над себе си. Още повече, че в събота ме очаква едно доста болезнено в емоционален аспект събите. Искам да съм спокойна, както съм в настоящия момент.
Пожелавам ви една спокойна и ползотворна седмица!
http://www.youtube.com/watch?v=ryalMzJhmO8
Мнението беше редактирано от Iva Dimitrova на 04.04.11 11:19.
05.04.11
10:46
:)
Храна 04.04.2011:
6:30 - 0, 3 л вода + 15 гр. шоколад без захар;
9:00– 2 филий ръжен хляб с пастет от маслини + кафе с кафява захар;
11:30 – 1 ябълка;
12:00 – ръжен хляб със салата от домати, краставици, зелена салата, малко пилешко филе, съвсем икономично кашкавал;
16:00 – 1 банан + 150 гр. извара + остатъци от стафиди;
19:30 – задушено сирене с домати;
2 л. вода
Разделих сутрешната закуска на 2 части, но не съм убедена дали е по - добре от преди или не е. Искам да внеса някакво раздвиждване в храненето, защото до този момент нито един от вариантите не ми понесе добре(поне не и за дълго).
Вчера си тръгнах пеша от работа и минах през парка. Разходката ми продължи около 40 минути, които бяха много приятни за мен. Слънцето повиши настроението ми. След парка реших да се кача на някакво превозно средство. Беше ме обзело нетърпение да започна с четенето на една нова кинига, която си взех :D Оказа се много увлекателна (sun)
Хубав ден!
Мнението беше редактирано от Iva Dimitrova на 05.04.11 10:47.
05.04.11
13:30
Не знам за теб, но аз сутрин като “отворя” очи и на врата на стаята се зачудвам дали към кухнята или към банята да тръгна :D. Само овесените ми ядки с млякото и лъжицата мед са ми в главата, а и стомахът ми “плаче” за тях :)
А какво от различните варианти хранене не ти понася? В какво се изразява недоволството ти - липса на енергия и тонус, или стомашни раздразнения?