Закуска

12.02.11
15:25

Какво най-често закусвате когато сте на хранителен режим за покачване на тегло. Като се има в предвид, че времето между вечерята и закуската на другия ден е доста голямо трябва ли и самата закуска да е “голяма” ??

абсолютно... след сън тялото не е приемало храна 7-10 часа ( зависи колко си спал ) и се нуждае от протеини ( обилно количество ) може и някакъв бърз въглехидрат ( банан,мед ... ) малко след това въглехидрати, разбира се тази липса на храна може да бъда ограничена донякъде с приема на извара или казеин приди лягане за да не е съвсем на ‘’сухо’’ тялото през ноща :)

12.02.11
15:37

т’ва ясно.. ама главно искам да знам какво закусвате при качване :)

аз лично 5 яйца и мед :) ... това не е много но и след сън не съм много гладен

Преди да легна (около 10-11ч) доза смесен протеин 84%казеин/16%суроватка,като стана (около 7) мюсли с много орехи и мед вътре,когато усетя,че организма ми е буден правя протеинов шейк!Моите наблюдения са,че след събуждане (може и само при мен да е така),ако взема доза протеин усвоявам по-малко...започват характерните признаци на неусвояване на протеин-газове,по-често уринирам...,ако обаче преди това вкарам въглехидрати “разсъня” се и глътна протеина няма и спомен от горепосочените признаци :)

12.02.11
15:48

А какво мислите за моя вариянт..каато стана в 6 за у-ще си правя 1 купа шоколадово мюсли с кисело мляко и мед/ленено семе ??

12.02.11
18:08

казано от Петко_Тодоров на 12.02.11, 15:48:

А какво мислите за моя вариянт..каато стана в 6 за у-ще си правя 1 купа шоколадово мюсли с кисело мляко и мед/ленено семе ??

+3 яйца и си чук!
Овесените ядки са по-добрия вариант от мюслито. Или ги редувай, или ги мешай, но не само мюслито.

P.S. Аз ям овесени ядки с кисело мляко и намачкан банан. Ако нямам банан слагам нещо за вкус (конфитюр, захар). Ако можеш да слагаш и някакви ядки (до колкото знам орехи най-добре) ще е супер закуската. Като добавиш 2-3 яйца вече имаш обилна закуска. Въпроса, е че аз яйцата ги ям ако съм си си сварил предишната вечер, защото сутрин нямам време.

Мнението беше редактирано от DaMp370 на 12.02.11 18:13.

27.02.11
11:20

Моят сутрешен режим е следния,ставам към 5(преди да се е събудило семейството),и веднага резвам една доза суроватка,след около 20мин,кафе паузата хапвам 60-70 грама пшеничен зародиш със ситно начукани орехи ,прясно мляко и към 100 грама кашкавал.Тъй като нямам друго време през деня във 6 слизам в залата,и към 7 вече съм приел втората доза суроватъчен протеин

Понякога вместо зародиш(вкуса не е от най добрите) хапрвам корн флейкс

Brute

27.02.11
11:51

Арнолд е казал’‘Да закусваш с бързи въглехидрати е като да сипваш в резервоара на колата си захар!’‘.Преобладаващо се закусва с комплексни и може да се добавят и малко бързи.Лично аз закусвам с 8 яйца,от които 3 цели и 5 белтъка,150 грама овесени ядки,1 банан и чаена лъжица мед.

27.02.11
22:15

След ставане доза протеин, ако е тренировъчен ден добавям и една ябълка. Следва тренировка и след това другата закуска:
4 яйца, 70гр овесени ядки, 50гр стафиди, 1с.л. ленено семе, 1с.л. какао + фреш от лимон и портокал.

27.02.11
22:31

9-10 лъжици овесени ядки със прясно мляко или кисело, може и канела да сложа или мед. + 3-4 варени яйца, или 1 доза протеин.

27.02.11
22:34

Важно за мен и като цяло го спазвам закуската ми да е обилна (80гр макарони със 100гр сирене или 2 сандвича с шунка/сирене/кашкавал + 2 яйца+плодове/омлет с 3 цели яица и 100гр сирене + 2 филии пълнозърнест+плодове). Закуската ми почти не се променя в периода за чистене и такъв за качване.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.02.11 22:36.

Denis22

28.02.11
10:40

Аз наскоро взех да ям 2 сандвиа (двойни) с кашкавал и салам :) Протеина си го има в кашкавала около 25грама има си го и въглехидратчето от хляба,има си я и мазнината пак от кашкавала :P

28.02.11
10:43

Зависи,ако ще тренирам след закуска то това са овесни ядки около 40-50 грама + 1 цяло яйце и 5-6 белтъка допълнително,защото тогава ми е нужен бърз протеин преди тренировка
Ако не тренирам няма проблем да ям и 3-4 цели яйца,отново със овес и някакъв плод/банан например/

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1