Лош дъх - употреба на месо

19.02.11
12:29

Здравейте на всички.Имам следния въпрос.Дали има връзка употребата на месо и лошия дъх.Като казвам употреба на месо имам впредвид всеки ден?По колко месо консумирате?И ако има някой,който е забелязал,че има връзка между двете неща нека да пише какво мисли.Благодаря

19.02.11
13:37

Няма връзка между двете неща освен ако не го ядеш развалено :D

19.02.11
14:35

Не го ям развалено.Просто питам,защото някои хора смятат,че при прекомерна употреба на месо се получавало загниване в човешкия организъм,вследствие на невъзможността да се обработи.Оттам този гнилостен процес влияел на дъха при хората.Ти по колко месо консумираш?

19.02.11
14:40

Това в някой вегетариански сайто ли го прочете? ;)
Ям над половин кило месо всеки ден. Нямам проблеми с лошия дъх (поне няма оплаквания досега :D)

19.02.11
14:43

Няма такова нещо.Аз ям по почти кило на ден и нямам лош дъх.Оправи си зъбите.

19.02.11
14:50

Ако имаш дупки между зъбите, месото може да се завира там и да текат гнилостни процеси, които да причиняват лош дъх. Почиствай добре събите с клечка и/или конец.

19.02.11
15:09

казано от Gogo1984 на 19.02.11, 14:35:

Не го ям развалено.Просто питам,защото някои хора смятат,че при прекомерна употреба на месо се получавало загниване в човешкия организъм,вследствие на невъзможността да се обработи.Оттам този гнилостен процес влияел на дъха при хората.Ти по колко месо консумираш?

Като тренирах по 1 килограм+ месо на ден... за дъха нямам проблеми , но аз по цял ден дъвча дъвки така че и да съм имал кои да ти каже... а пък на мен лично като ми заседне нещо между зъбите ме дразни адски много и се побърквам без да го махна от там. Незнам ти как си.

19.02.11
15:52

На мен едно кило месо на ден ми се струва доста,но пък всеки как си знае най-добре.На задната част на езика имам един налеп(бледо-жълт) и оттам ми идва и притеснението най-вече.Иначе проблеми със зъбите нямам.Нямам някакви болки в стомаха.Значи и оттам не е.Някой да е имал подобни проблеми?

19.02.11
17:34

Както каза Anelia, освен да ти остава месо между зъбите. Езика също подлежи на миена както и зъбите ;) Ако хигиената куца не търси проблема в храната

При прекомерна употреба на карнитин се получава лош дъх. Не знам дали взимаш,но от 3 и повече грама на ден ти замирисва силно и потта даже...

19.02.11
23:47

Този налеп, който говориш е най-вероятно причината. Отиди на лекар, защото нищо чудно да е гнойна ангина и от там идва и лошият дъх.

20.02.11
01:38

Ще вметна само, че 90% от проблемите с лошия дъх са причинени от бактерии върху езика, основно във задната част. Ако зъбите ти са здрави и нямаш развалени, то почиствай езика си със специална четка. Ако нямаш такава или не можеш да намериш, давай леко с четката за зъби, после я изплакни хубаво и повтори.

Не е лошо и вечер с вода за уста една бърза промивка.

Ако си навън след обилни хапвания, най-добрия ти приятел е някоя дъвка без захар. Добре познатия Orbit, Airwaves и др.

Мнението беше редактирано от Somenone на 20.02.11 01:41.

20.02.11
12:01

Хранителни добавки не ползвам никакви.Доста пъти съм бил на УНГ специалисти.Нямам проблем с гърлото.За гнойна ангина не ми се вярва.Все пак са ме гледали поне едно 4-5 човека УНГ.Мисля си,че поне един от тях щеше да го види това.Аз също смятам,че това идва от езика.Него го почиствам с една лъжичка имам.Никакъв ефект.Налепа си е все там.Чета тук на едно място,че този цвят на езика(бледо-жълт)най-вероятно се дължи на сероводородни съединения,които се отлагат в устата.Анаеробни бактерии и т.нПравил съм си гърлен,носен секрет и нищо не излиза.Преди 3 седмици си правих и на езика за секрет и там нищо.Нямам стомашни оплаквания.И там като не е не знам.Тежка медицинска дилема съм

20.02.11
13:03

щом си се заел със сериозно разследване на проблема-БРАВО
може да имаш някакви проблеми със стомаха,защото не е нормално да имаш постоянно обложен език
но само да вметна че не смятам че има такова нещо като “гнилостни процеси в организма,натрупване на шлаки или токсини”
което не се усвои, просто се изхвърля
така че провери дали по тази линия всичко е наред

20.02.11
18:02

Не знам какво да кажа.Видял съм се в чудо с тази работа.Много е зле ситуацията

30.06.11
09:48

По принцип лошият дъх идва от стомаха, а не от устната кухина. Така че те съветвам да потърсиш проблема в това, което консумираш и месото определено влияе на това според мен..поразрови се малко из нета и ще откриеш много информация..има един сайт за суровоядство доста популярен, там има информация мисля :)

Внимавай много какво месо ядеш, а и от всякаква храна, която поемаш. Относно лошият дъх, мисля че орбит ще ти помогне поне временно, докато не разбереш от какво ти се повдига лошия дъх :)

Мнението беше редактирано от Ангел Ненов на 13.07.11 21:29.

18.07.11
22:25

На какъв хранителен режим си и влияе ли това на дъха ти?

25.07.11
01:14

Ако си в кетоза може от ацетона да ида лошия дъх. Иначе, не смятам, че 1 кг месо е много за 1 ден за голям мъж. 4-5 порцийки по 250 гр. са напълно в реда на нещата.

26.12.12
00:48

здр.само да ти кажа,че не си сложна медицинска дилема -просто шото лекарите няма да оправят-имах мн сходен проблем,още не съм го решил нацяло но знам как-бледожълтия налеп в основата на езика значи неправилно храносмилане,смилай храната добре и бавно и да не те лъжат,че нямало токсичност в дебелото черво-следствие на запек се натрупват токсини-изчистват се с лактофлор пробиотик или линекс и се взимат поне 3-4 месеца.За налепа -по сяка вероятност е от гъбички стрептокок или стафилокок-във една чаша вода сипваш 1 чаена лъжица сода бикорбанат  разбъркваш много добре и след 2 минути жабуриш особено в основата на езика без да гълташ -тва поне месец-два докато по езика ти няма никви гъбички тогава се решава проблема с лошия дъх-и забрави лекари,лекарства-аз само се натрових от тях-натурална ментова вода за уста също помага.Успех.Моя проблем също беше мн сложен,но бях при лекар хомеопат и ми каза всичко.

26.12.12
00:49

Благодарим,че сподели година и половина след създаването на темата,много ще помогне на топик стартъра.

26.12.12
08:44

Не можем да знаем обаче докъде се е докарал човека налепа ако е по-дебел и е станал жълт-може да значи хронично заболяване-хроничен гастрит  или колит-моя поне е бял и вече изтънява тва значи ,че се справям със заболяването.При гастрита има загниване на белтъчна храна,така че е хубаво през този период да се забравят яйцата,а за гъбичките-да не се яде мляко и млечни продукти за 2-3 месеца-те предизвикват развитието на гъбичките и изобшо сички  неща,които влошават състоянието-храненето в такива случаи е много важно,ама поне здравословно-най-много помагат плодовете и зеленчуците и силен антиоксидант като витамин це на джеймисън 500мг.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1