Ще постите ли?

Прескочи до:

07.03.11
14:12

А наясно ли си всъщност какво е това вътрешен мир и как се постига? ;) То много неща са се утвърдили през хилядолетията, в които обаче няма никакъв резон или смисъл. За да постигнеш вътрешен мир, първо трябва да намериш какво те тревожи. Ама честно да признаеш пред себе си, какво е това, което ти нарушава вътрешния мир ;) И като разбереш истинската причина, да я отстраниш.
Всичко друго е отвличане на вниманието от истинския проблем и самозаблуда, и няма да се реши с постене и пречистване, било то физическо или духовно.

fire.is.my.nature

07.03.11
14:44

казано от Петко К на 07.03.11, 14:12:

А наясно ли си всъщност какво е това вътрешен мир и как се постига? ;) То много неща са се утвърдили през хилядолетията, в които обаче няма никакъв резон или смисъл. За да постигнеш вътрешен мир, първо трябва да намериш какво те тревожи. Ама честно да признаеш пред себе си, какво е това, което ти нарушава вътрешния мир ;) И като разбереш истинската причина, да я отстраниш.
Всичко друго е отвличане на вниманието от истинския проблем и самозаблуда, и няма да се реши с постене и пречистване, било то физическо или духовно.

100% съгласна . Психологическата част е най-важна . Но често тя може да се катализира от физическата част . :)

07.03.11
17:57

Да, ама в някои друг живот. По скоро бих изпаднал в депресия от това, че не ям месо, ми некви варива. С извинение, ама се излагате, какво ще постигнете с това постене (и аз вярвам, че има бог, да се уточня)..Лапайте месо, че попаднете ли в морето,някоя акула ще пости с вас

Мнението беше редактирано от Riko на 07.03.11 17:59.

BeaWolf

07.03.11
20:25

Не знам за другите,но аз и да не тренирам не мога да не ям месни или млечни продукти :D .

07.03.11
23:24

Радвам се, че темата е станала интересна на много хора. От началото на поста не съм ял месо, а от 2 дни вече не съм ял и продукти със животински произход. Ям предимного зеленчуци, плодове и варива. Така като го казвам звучи доста постно и отблъскващо, но въпроса  е как си го приготвяш. А като имаш мерак всичко става супер. Не навивам никой. Бях един от последните хора, които ще се навият да постят или да не ядат месо и съм влизъл в редица препирни с хора, които го подкрепят и не спортуват. Не ме е срам, че съм го правил. Пак бих го направил защото на всеки би подействало различно. А НА МЕН МИ ДЕЙСТВА СУПЕР! Пълен съм със сила и инергия, на тепиха и на лекции съм концентриран, не се изморявам бързо. Проблема е, че и либидото ми не спада, а все пак е пост ...
За въпросите на Петко и fire, ще кажа, че са много уместни и градивни. Малко смесвате будизма с търсенето на проблема в себе си, пречистване и просветление. Тук става въпрос за друго. Става въпрос за смирение. Да оставиш земните неща за малко и да видиш, че и без тях може да се живее. Много е лесно да кажеш “вие луди ли сте?”. Да брат луд съм, да си ебе майката! И точно тази лудост ми дава сила да правя тяга със 140 на тегло 75кг по време на пост. Не навивам никой да пробва. Просто аз лично останах приятно изненадан.

07.03.11
23:50

казано от power_hammer на 07.03.11, 23:24:

Става въпрос за смирение. Да оставиш земните неща за малко и да видиш, че и без тях може да се живее.

2 въпроса:
Как се смиряваш и изобщо как си го представяш процеса?
Защо си мислиш, че плодовете и зеленчуците са по-неземни от пържолите?

Мнението беше редактирано от G33K на 07.03.11 23:51.

08.03.11
00:23

Да ме питаш как си представям смирение, е все едно аз да те питам как си представяш “въображение”, “умиротворение”,”духовност”,”гледна точка”  и други подобни. Това са общи понятия и нямат образ.
Не мога да определя плодовете и зеленчуците като “неземни”. Като земно определям, не самото месо, яйцето, кашкавала и др., а непреодолимата нужда да си сит, дори това да означава да убиеш друго живо същество(не ме разбирайте погрешно, всички прасета трябва да са пребити и изядени) и да повтаряш, че без тези неща ще си гладен, ще умреш и т.н. като цяло “Ненужния лукс да живееш с повече от необходимото”

08.03.11
09:58

Когато мога, живея в лукс и си позволявам повече. Когато не, се задоволявам с каквото имам. Но се стремя към повече. Това е смирението ;)
Доста хора по света са си на пост и глад целогодишно, но не виждам от това да са станали по-извисени духовно. Когато си на ръба на оцеляването, нямаш много възможности да духовно развитие и изобщо за каквото и да е развитие. Заради липсата на  храна са се водили и се водят цели войни. Точно защото някои хора са нямали възможност да ядат месо постоянно, било заради средата или начина на живот, е възникнал поста и вегетарианството. При други им е било наложено от религията. И разбира се, че няма да умреш, ако не ядеш известно време месо, а ако е за кратко, даже и силата ти няма да пострада.
Въпроса е, дали има смисъл от цялото това нещо.

08.03.11
10:18

По повод за денатурацията на белтъците. Белтъците от храната са ни необходими не във функционалната си форма, а като аминокиселини. Денатурацията на белтъка следователно по-скоро улеснява процеса на усвояването и ензимната дейност при храносмилане.

И не, няма да постя. Нямам вътрешната необохидмост за това, не виждам и смисъла. Да, мога да не ям месо... но ако увелича яйцата. Мисля, че теорията за токсичността на животинските продукти и това, че товарят организма, вече се доказа като отживелица.

Дори смятам да увелича приема на животински храни, за да е здрав организма ми в тези студове и да прогресирам в тренировките. Това е моят вътрешен мир :)

Мнението беше редактирано от Voyager на 08.03.11 10:19.

Било то вътрешен мир, било противопоставяне на изкушенията, това е идеята на постенето, макар че точно храните с които се пости са далеч по-изкушителни от тези заради, които би трябвало да постиш.

И като почнат да ми дрънкат за отнемането на живот и други вегетариански глупости. Точно както беше споменето, растителните храни са също толкова земни, колкото животинскити, както в растенията има също толкова живот, колкото и в животните, просто формите са други. Понякога всичко може да е толкова лицемерно за да се оправдаят някакви идеи, в крайна сметка се започва със зараждането в главата на човека и реалността нерядко се изкривява именно там.

NM

08.03.11
10:50

казано от Петко К на 07.03.11, 13:17:

И каква е ползата да се въздържаш от изкушенията? ;)

Отговора на този въпрос е много дълъг, но ще се опитам да ти отговоря много опростено, в едно изречение. Ползата да се въздържаш от изкушенията е в постигането на свобода, като престанеш да си роб на тялото и на ума си.
Постът е просто средство, чрез което да научим тялото и ума си на послушание, чрез привикването към умереност, както в храненето, така и в мисленето. Като се научим да бъдем умерени в тия двете неща, лесно ще се научим и на смирение. А смирението най-просто казано е това да не осъждаме другите и да не се превъзнасяме над тях. Тогава ще се приближим и до вътрешния мир.

Мнението беше редактирано от ne mo на 08.03.11 10:51.

А аз ще ти отговоря бързо. Досега се опитвах да издържа на изкушението, което е точно храните с които се пости. Това с което се храня в момента ме кара да се чувствам по-добре. В този случай как съпоставяш изкушението с вътрешния мир?

NM

08.03.11
11:46

казано от Десо на 08.03.11, 10:54:

А аз ще ти отговоря бързо. Досега се опитвах да издържа на изкушението, което е точно храните с които се пости. Това с което се храня в момента ме кара да се чувствам по-добре. В този случай как съпоставяш изкушението с вътрешния мир?

Ами храни се умерено без да прекаляваш. Няма нищо лошо в това да се чувстваш по-добре, след като ядеш нещо, което ти харесва. Ако си по-силен от желанието си, а не е обратното, т.е. желанието ти да е по-силно от теб, тогава няма проблем. И това е необходимост за постигането на вътрешен мир. Но вътрешен мир без смирение, няма. За там е необходима и вяра, но тъй като сайта не е религиозен, спирам до тук.

08.03.11
12:20

Дефинирай умерено ;)
За вътрешен мир не трябва вяра или смирение. Просто трябва да погледнеш в себе си, ама честно и да си кажеш - аз съм такъв и такъв, искам това и това и не ми пука за мнението на околните ;)
Хората често правят нещата, защото така “трябва” или е “правилно”, следват готови модели и шаблони, наложени им от обществото и адски много зависят от мнението на околните. Също така се нуждаят от чуждото одобрение, за да са щастливи.
Ако човек се вслушва в желанията си, следва собствените си цели и мечти, може да мисли самостоятелно и си живее живота по своят си начин, ще е в перфектен вътрешен мир, независимо с какво се храни.
Иначе, никакви пости, вяра, смирения и пречиствания няма да помогнат.

NM

08.03.11
13:09

Ако говорим за хранене (това беше темата) умерено е, когато станеш от масата да си леко гладен :), а не да си преял.
Не мога да ти отговоря на останалото, без да засегнем въпроси, касаещи вярата. Но тъй като това не е място за подобна дискусия, няма как да ти отговоря изчерпателно. Много опростено ще кажа, че човекът и обществото в своето развитие са развили определени морални норми. Без тях, нямаше да сме хора. Ако погледнеш честно в себе си и видиш неща, които се разминават категорично с подобни норми, но просто си кажеш “ами майната му, аз съм си, какъвто съм” и не направиш нещо за да се промениш, това не е вътрешен мир. Това е робуване на егото и на самолюбието, които ни дават оправдание да не се развиваме и принизява човешката ни същност. Ако желанията ни са да крадем, да убиваме, да лъжем или просто да се отдаваме на всеки, помисъл, който ни мине през съзнанието, без да го изследваме дали е добър или лош, то тогава ние сме роби, а не господари на себе си. Надявам се да съм направил мисълта си по-ясна. Не отричам казаното от теб, но човек трябва понякога да се замисля и по-надълбоко и тогава започват да се откриват и нови гледни точки. :) А без смирение, вътрешен мир не се постига. Един човек беше казал ” Смирението е храна за душата, а търпението е дом за душата. Ако няма храна в дома, човек излиза извън него...” 
Пожелавам на всички нас, един ден да стигнем до състоянието, в което няма да ни се налага да излизаме “извън дома” :)

Мнението беше редактирано от ne mo на 08.03.11 13:16.

08.03.11
14:31

А, някои сме отдавна там ;)
Мислиш ли, че щяхме да оцелеем като вид, ако древните хора, които са ловували и отглеждали храната си доста трудно, са ставали от масата леко гладни? А ти щеше ли да си толкова умерен, ако не беше ял 2 дни и не знаеше кога ще ти е следващото хранене? ;)
Относно другото, аз нямах предвид да правиш каквото си искаш, за сметка на другите, а просто да имаш собствен път в живота, вместо да разчиташ родители, учители, медии, политици и т.н. да ти казват кое е добро и зло и как трябва да живееш и да ти налагат някакъв модел на поведение (достатъчно е да погледнеш чалга или рап културата).
А в природата няма добро и зло. Това са си наши понятия, както и моралът. Лъвът няма нищо лично против теб, като те яде и не го прави, щото е лош :D Все пак, аз смятам че повечето хора нямат вътрешната потребност да убиват, лъжат и грабят, а и тези, които имат подобна потребност, рядко я изявяват, защото си дават сметка за последствията, пък и често това е изява на някакво друго неудовлетворение.
Въпреки всичко, престъпления, убийства и войни е имало през цялата човешка история, независимо от правилата и моралът ;)
Сега, не се чувствам готов да правя анализ защо е така, макар че имам няколко идеи. Пък и от толкова писане огладнях и ще ходя да хапна една пържола.

Мнението беше редактирано от Петко К на 08.03.11 14:32.

08.03.11
14:58

Прави се най-вече заради бедните,да усетиш техният глад и жажда. Нищо,че е 21 век все още има страни в които хората нямат какво да ядат и пият. На мен лично ми помага много този пост,научи ми на по-силна воля,търпение и биволско спокойствие :D Отказа ме от цигарите,за мен беше най-големият плюс :) Тази година ще постя за трети път :)
Файърче месец Рамадан всяка година е по различно време. Тази година ще бъде от 1 август до 30,в най-големите жеги и когато денят е най-дълъг. Гърч.... :))

08.03.11
15:30

казано от Hiya на 08.03.11, 14:58:

Прави се най-вече заради бедните,да усетиш техният глад и жажда.

А ако нямаме такова желание? ;) Пък и да усетя, какво ще им помогне това на тях? Ако те е грижа за гладните, намери начин да им помогнеш и да ги нахраниш ;)
Относно спокойствието и биволските нерви - пробвай 7 години да се разправяш с неграмотни и комплексирани индивиди във форума, без да можеш да ги напсуваш или набиеш :D

08.03.11
16:37

Изглежда нещата отидоха на една страна ...

Няма да постя, разбира се.

08.03.11
20:16

казано от Петко К на 08.03.11, 15:30:

казано от Hiya на 08.03.11, 14:58:

Прави се най-вече заради бедните,да усетиш техният глад и жажда.

А ако нямаме такова желание? ;) Пък и да усетя, какво ще им помогне това на тях? Ако те е грижа за гладните, намери начин да им помогнеш и да ги нахраниш ;)
Относно спокойствието и биволските нерви - пробвай 7 години да се разправяш с неграмотни и комплексирани индивиди във форума, без да можеш да ги напсуваш или набиеш :D

Петко точно през този месец се плаща данък “Закат”,който е отреден точно за бедните и хора в нужда независимо от каква раса и вероизповедание са. Аз винаги помагам с каквото мога :)
Ааа на тези “хубостници” и Бог да слезе на земята няма да им помогне :D Някои хора просто не разбират това което им се говори и си знаят единствено и само тяхната песен :)
Дай им пълен игнор и ще видиш колко по-добре ще си :)

08.03.11
21:19

А без смирение, вътрешен мир не се постига. Един човек беше казал ” Смирението е храна за душата, а търпението е дом за душата. Ако няма храна в дома, човек излиза извън него...”
Пожелавам на всички нас, един ден да стигнем до състоянието, в което няма да ни се налага да излизаме “извън дома”

Защо и пред кого да се смирявам, при положение че съм най-висшата сила на тая планета (aka човек) :D
I’ve had enough of the Christian bullshit

08.03.11
23:56

казано от nemo nemo на 08.03.11, 13:09:

Много опростено ще кажа, че човекът и обществото в своето развитие са развили определени морални норми. Без тях, нямаше да сме хора.

Спорно е, доколко нямаше да сме хора. Още по-спорно е, какво качество хора сме, развили се и развивайки се по “определени морални норми”, които през вековете и на места са били доста променлива величина и дори и в момента са “според зависи”.

казано от nemo nemo на 08.03.11, 13:09:

Ако погледнеш честно в себе си и видиш неща, които се разминават категорично с подобни норми, но просто си кажеш “ами майната му, аз съм си, какъвто съм” и не направиш нещо за да се промениш, това не е вътрешен мир. Това е робуване на егото и на самолюбието, които ни дават оправдание да не се развиваме и принизява човешката ни същност.

Струва ми се, че засягаш някакъв частен случай. Иначе, подобно обобщение е абсурдно. Ако всички, целяха да се променят и да се впишат в обществените норми, то това би означавало само и единствено 1 нещо: масова посредственост.
А това само по себе си е край на човешките общества. :)
Не за друго, а защото самите обществени норми, нямаше да търпят развитие. Нямаше да има, кой да ги промени, а може би и да ги съчини. :)

казано от nemo nemo на 08.03.11, 13:09:

Ако желанията ни са да крадем, да убиваме, да лъжем или просто да се отдаваме на всеки, помисъл, който ни мине през съзнанието, без да го изследваме дали е добър или лош, то тогава ние сме роби, а не господари на себе си.

В противен случай, ние сме свободни хора? Вкопчени в 10-те Божи заповеди, Конституцията и една библиотечка със закони, етични норми и правила за прилагането им?

Извинявай, но всичките тези неща, нямат нищо общо със смирението и душевният мир.
Ако постигнаш смирение и душевен мир, благодарение на спазването на нечии закони или релиогиозни правила, то ти си затворник.
А това смирение и този мир са просто лъжа.

И по темата - не виждам смисъл в постенето. Само по себе си, евентуално ограничаване на дадена храна, би могло и да е от полза за тялото ни. В този сезон, аргументите в полза на нуждата от постене са предимно религиозни. В някаква степен, могат и да имат общо с начина на живот преди някое и друго столетие, но към днешна дата, не виждам смислен довод ЗА постенето.

09.03.11
00:10

Ще постя, ама в накой друг живот.
Постно пиле без картофи ще си ям !

09.03.11
00:19

казано от Петко К на 08.03.11, 09:58:

Когато мога, живея в лукс и си позволявам повече. Когато не, се задоволявам с каквото имам. Но се стремя към повече. Това е смирението ;)
Доста хора по света са си на пост и глад целогодишно, но не виждам от това да са станали по-извисени духовно. Когато си на ръба на оцеляването, нямаш много възможности да духовно развитие и изобщо за каквото и да е развитие. Заради липсата на  храна са се водили и се водят цели войни. Точно защото някои хора са нямали възможност да ядат месо постоянно, било заради средата или начина на живот, е възникнал поста и вегетарианството. При други им е било наложено от религията. И разбира се, че няма да умреш, ако не ядеш известно време месо, а ако е за кратко, даже и силата ти няма да пострада.
Въпроса е, дали има смисъл от цялото това нещо.

Смисълът може да бъде само и единствено религиозен. Но тъй като това е сайт за фитнес и здравословен начин на живот не ни пречи да опитаме да си извлечем някакви реални изводи (от опит) за това как ни се отразяват постите на силовите постижения, издържливост, хипертрофия, отслабване и тн. Мисля, че и в това има някакъв смисъл и тука всички сме съгласни :)

По повод на въпроса какво е смирението... Много просто, то е обратното на гордостта...

09.03.11
00:28

няколко пъти седмично постя... и после наваксвам.

09.03.11
08:06

казано от G33K на 08.03.11, 21:19:

А без смирение, вътрешен мир не се постига. Един човек беше казал ” Смирението е храна за душата, а търпението е дом за душата. Ако няма храна в дома, човек излиза извън него...”
Пожелавам на всички нас, един ден да стигнем до състоянието, в което няма да ни се налага да излизаме “извън дома”

Защо и пред кого да се смирявам, при положение че съм най-висшата сила на тая планета (aka човек) :D
I’ve had enough of the Christian bullshit

Да, сега това е модерно

09.03.11
10:45

казано от power_hammer на 09.03.11, 08:06:

Да, сега това е модерно

Сега е модерно, но винаги е било вярно ;)
Човек е създал бог със силата на мисълта си - силата на тази мисъл е толкова голяма, че за няколко века този бог почти обективно е съществувал. И по тази логика, човек е Създателя, а богът е този, който трябва да се смирява пред него :D

09.03.11
12:18

Enough said.

NM

10.03.11
10:36

казано от G33K на 09.03.11, 10:45:

Човек е създал бог със силата на мисълта си - силата на тази мисъл е толкова голяма, че за няколко века този бог почти обективно е съществувал. И по тази логика, човек е Създателя, а богът е този, който трябва да се смирява пред него :D

Тук е фитнес сайт, а не сайт за философски и религиозни спорове :), така че по-добре да ги прекратим. Но за всички, които са ме коментирали ще кажа следното, защото явно не сте ме разбрали добре ;)
Основната разлика между човека и животното е свободната воля. Човек е със свободна воля да избира в какво да вярва или пък изобщо да не вярва, да следва определени норми или да не ги следва, да бъде добър или да не бъде, да вярва, че Бог го е създал или пък да вярва, че сам е създал Бога и т.н.
Ти живееш според своите си принципи и възгледи и аз живея според моите си възгледи и вярвания. Всички ще умрем един ден. Ти ще си удовлетворен от живота си защото си живял според разбиранията си, и аз ще съм удовлетворен от моя ако съм живял според вярата си.
НО, ако това, в което аз вярвам е истина, колко по-голяма ще е наградата ми ???? :)
Тема за размисъл в къщи. Не тук. Човекът, започнал тази тема само попита “Ще постите ли?” И не е искал философските ни и религиозни разсъждения. Приятен ден на всички! :)

Мнението беше редактирано от ne mo на 10.03.11 10:38.

10.03.11
18:51

казано от G33K на 09.03.11, 10:45:

казано от power_hammer на 09.03.11, 08:06:

Да, сега това е модерно

Сега е модерно, но винаги е било вярно ;)
Човек е създал бог със силата на мисълта си - силата на тази мисъл е толкова голяма, че за няколко века този бог почти обективно е съществувал. И по тази логика, човек е Създателя, а богът е този, който трябва да се смирява пред него :D

Винаги е било вярно? Пък и ти брат ...
Исус е бил историческа личност и е съществувал. Факт. Това дали е бил илюзионист, луд шапкар или е жонглирал с портокали - не ме интересува. Вярата в по-висша сила, независимо дали се нарича Бог, Алах, Бойко Борисов, Петър Дънов или някаква друга такава простотия е съвсем аргументирана. Последни проучвания твърдят (не знам до колко е вярна), че мисълта има маса и сила, която реагира и се отразява в природата.
Знам, че поста няма нищо общо с това. Това е личен избор.Дали е грешен или правилен, ще ви кажа на 4 април.
Както всески от нас избира дали, да пуши, да ползва презервативи, стероиди или да си купи палто за пудела, така и аз мога да реша дали 40 дена ще съм на чекии и жито.
Ако ви е интересно:
http://en.wikipedia.org/wiki/Institute_of_Noetic_Sciences
Супер лесно и готино е да не вярваш в Господ и  да си атеист. Ама през 18 век ;)

10.03.11
19:06

Аз пък винаги съм си мислел, че има някаква причина постите да са по това време, защото:
1. през този период повечето животни създават и/или отглеждат поколение
2. когато не е имало хладилници (и много други неща) е било невъзможно да имаш месо по това време
Тоест, според мен причината да се пости е доста “битова” (ако мога така да се изразя), но се е променила през вековете.
Постенето няма да ме направи по-добър християнин, нито по-добър човек. Няма да ме накара и да се почувствам такъв.

10.03.11
19:36

казано от power_hammer на 10.03.11, 18:51:

Супер лесно и готино е да не вярваш в Господ и  да си атеист. Ама през 18 век ;)

Сега е по-лесно, тогава си нямал голям избор ;)
Там, където свършва знанието, започва вярата и мистиката.
На този линк не виждам нищо, което може да се свърже с бог или вярата в него. Сили има много, някои даже са висши (в смисъл, че се изисква доста високо ниво на интелект и знание, за да бъдат разбрани ;)), но това не ги прави божествени.

10.03.11
21:16

казано от power_hammer на 10.03.11, 18:51:

Последни проучвания твърдят (не знам до колко е вярна), че мисълта има маса и сила, която реагира и се отразява в природата.

Ми нали тая мисъл от ТЕБ идва бе човек, от теб извира, ти я създаваш и контролираш.
Засега, многократно съм го казвал, тия “проучвания” не са точно проучвания, а леко шашави теории без много действително научно развитие, но и верни да са (не го изключвам, един ден кой знае) - пак ти излизаш да си бог, защото в крайна сметка от теб излиза тая “енергийна маса” (или каквото е там).

А Исус е бил действителна личност, него никой не го оспорва. Имало си го е, факт. И баща му наистина е бог, също не го оспорвам. Само че виж горния пасаж ;) Висшата сила сме ние, сега вече някои повече, други по-малко.... :D

А за поста много се вживяваш, чак грешен и правилен да е - една диетичка си правиш, чак да се определя като грешен и правилен е прекалено ... ;) Щом ти се занимава, не е някакво геройство - някои хора така живеят :)

Мнението беше редактирано от G33K на 10.03.11 21:17.

10.03.11
21:50

По темата за мисълта има 1 филм ‘‘The secret’‘
Може да ви позаинтересува :)

10.03.11
21:55

WALL OF TEXT

:)

Мале как обичам жените...

ъм...

ъъъъ.....

А да,няма да постя сега,никога не съм,никога и няма да го правя.Ако имам деца и те постят,аз ще бъда разочатован.Ако имам деца,няма да бъдат кръщавани.Съжалявам,че бях достатъчно глупав веднъж да отида на църква от любопитство...

Бог дали съществува е релевантно само и единствено ако зависи нещо от него.Тъй като досега не съм забелязал неговото присъствие ,спокойно мога да си го игнорирам.А религията е друго нещо, просто средство за смучене на пари и контрол на масата.

Вярвайте в собствените си способности и мечти,другото е шашма.

10.03.11
22:06

казано от nemo nemo на 08.03.11, 13:09:

балалалдрънкамглупостилалалала......................
но просто си кажеш “ами майната му, аз съм си, какъвто съм” и не направиш нещо за да се промениш, това не е вътрешен мир. Това е робуване на егото и на самолюбието, които ни дават оправдание да не се развиваме и принизява човешката ни същност.
..................

Аз защо съм останал с убеждението, че точно Егото е горивото за нуждата от развитие? Свободния човек е първичен. Първичния човек не вярва, не пости и се оповава на опит, факти и обработена информация, а не на суеверия, вяра и други put key my knee.

Автора и поддръжниците му твърдите, че имате това (или поне се стремите към него):
свобода: Възможност на човек или друго същество да проявява своята воля; липса на ограничения или робство.

Но в същото време ви липсва това:
свободомислие: Безверие, безбожие, невярване в бога.

Несъвместие в убежденията ви виждам. Между другото, директно от тълковния речник ти цитирам значенията на тези думи.
Та, какво излиза? Антонимата на свободомислие е антонима на безбожие - да разбирам, че това е позицията ви? Роби на собственото си творение. Нещо терминологията ви куца - от общи приказки друго ниво на дискусия освен “днеска яко студ, а?” не може да се води.

Иначе, не е че като съм атеист съм свободен, де... Ако остана в тъй наречената цивилизация, съм роб на маркетинг, медии, чалгата и поп културата... Избягам ли в гората, естествения подбор в природата ще ме убие заради недодяланата ми генетика (благодаря на човечеството, за което). Това важи за теб, за Луиджи, Джаброни и всичките christfags. Докато сме живи, ще зависим от нещо, което е извън контрола ни, освен ако не организираме боен клуб и не сринем цивилизацията (В най-добрия случай... В най-лошия - ставаме крайни минималисти, нямащи работа в този форум). Ако обаче съзнателно изберем демо версията на свободата от тълковния речник и отсеем положителното от ситуацията с ограничената свобода, поне ще знаем как и в какво живеем и ще можем да извлечем най-доброто от положението, в което се намираме, щом не сме склонни на радикални промени.

Дотук със свободата ви.

п.п. Човека по-принизен от това не може да бъде. Каквото и да кажем, не може да го оплюе достатъчно - от всичко по много си имаме. Извънземните или са бетер хората и вече сред нас и се подвизават като японци, или нямат намерение да прибарват до такива глупци като нас. Нищо чудно.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 10.03.11 22:09.

10.03.11
22:10

казано от DeadManWalking на 10.03.11, 21:55:

WALL OF TEXT

:)

Бог дали съществува е релевантно само и единствено ако зависи нещо от него.

И да съществува, пак не го харесвам.

10.03.11
23:20

Идеята на статията която постнах и мнението ми за масата и енергията на силата, беше с цел да покажа, че има нематериални, невидими, етерални сили, били те физични и каквито и да е. Дали ти ще си ги наречеш свещенни е твой избор.
Като цяло евала ви за интерпретрацията. Лично на мен ми е по-лесно да вярвам в някаде има нещо по-велико от мен, от колкото да си мисля, че аз съм топ оф дъ поп. Тъжното  е  че се ограничавате. За това започнах поста, за да опозная това, което хулех и ето каква стана.
DeadMan брат, голям авторитет си, много си помагал на всички ни ама ... и аз не съм виждал боксьор с висше, ама все си мисля, че може и да има някаде

11.03.11
00:30

Няма нематериални сили, има такива, които още не познаваме добре. Всичко във Вселената е материално, а ако не е, то така или иначе няма как да ни въздейства, т.е. - не трябва да ни вълнува по никакъв начин ;) Ако под “сили” разбираш по-висш разум от нашия (защото Бог явно е разумен - цели книги е написал ;)), то сигурно има, но това не е причина да им се кланяме.
Иначе си прав, по-лесно е да вярваш, че има нещо по-висше над теб и то носи отговорност за всичко.

Мнението беше редактирано от Петко К на 11.03.11 00:31.

Прескочи до:

Имаме план за твоята по-добра спортна форма!

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1