Дневник на nenb1_10

Темата е заключена.
Прескочи до:

30.03.11
00:48

И аз мисля , че кардиото е излишно-от него се сваля,изчиства...така съм чувала
Като жена е ясно , че си склонна да качваш повече в бедрата...наблегни на силови упражнения за горна част + храна (леко увеличавайки грамажа и калориите)за да растеш и там ,а на тези слаби крачета за сега им стигат няколко аеробни упражнения на трен , за да ги потдържаш стегнати(тук може да греша , но и аз имам нужда от насоки)...с кардиото хабиш мн енергия , а на този етап не си я набавяш...
Като се постегнеш , ще му мислиш за крака-сега на малкото материал и няколко леки натоварвания му стигат
Не се изказвам като хората...не ме бива в писането...на лс ще ти драсна , да не се излагам “публично” :D
Добре да си ни дошла в БГ-то...:)

Здравей, nenb1_10. Както обещах хвърлих един задълбочен прочит на дневника ти. Отне ми доста време докато реша как точно да подходя и какво да напиша, за да ти помогна. Няма да обсъждам проблемите ти, вече беше достатъчно коментирано. Важното е, че вече вървиш по правилния път. Четох, че вече не искаш диети и просто искаш да се научиш да се храниш здравословно. Четох, че имаш чести спадове на енергията. Четох, че тренираш силово + кардио. Разбрах, че не знаеш много от елементарните правила на храненето и затова често подхождаш неправилно и несигурно в избора на храна. Разбрах също, че има много хора, на които може да се разчита в този форум и те го показаха чрез множеството си включвания в дневника ти. Време е и аз скромно да се включа. :)
Чудих се как да подходя. На теб ти трябва бавно увеличаване на калориите до определена граница и съответно да се повишава и теглото ти заедно с това. Последната 1 година ти си лишавала тялото си от много неща, затова реших, че е най-правилния режим за теб е РБД. Това означава да ядеш по малко от всичко, а не само въглехидрати, само протеин...мазнини май грам е ядеш.
Идеята ми е такава (и естествено подлежи на обсъждане и доразвиване). Аз ще ти напиша какво да ядеш 3 пъти през деня, а останалите 2-3 пъти ще бъдат изцяло твое решение. Предлагам 3-те хранения, които аз да ти дам да са закуска, обяд и вечеря. Заедно с това, ще ти дам някои насоки как да комбинираш храната, кое е добре за теб, кога е добре за теб, кое не е добре за теб и т.н. Чрез тези съвети ще можеш да съставяш качествено останалите 2-3 хранения за деня. Отделно ще ти кажа по какъв начин да увеличаваш 3-те хранения, които аз ти препоръчвам така, че постепенно да достигнеш по-нормален прием на калории и същевременно с това да покачиш теглото си.

Закуска:
Варианти:
1. Прясно мляко 3% + Овесени ядки + Яйце + Плод
2. Хляб (пълнозърнест, ръжен) + Яйце + Плод
3. Хляб (пълнозърнест, ръжен) + Сирене + Плод

Обяд :
Варианти:
1. Месо (свинско, пилешко, телешко) + Варени картофи + Грах
2. Месо (свинско, пилешко, телешко) + Ориз + Грах
3. Месо (свинско, пилешко, телешко) + Хляб (пълнозърнест, ръжен) + Грах
4. Месо (свинско, пилешко, телешко) + Боб + Царевица
5. Месо (свинско, пилешко, телешко) + Боб + Грах
6. Месо (свинско, пилешко, телешко) + Царевица + Грах

Вечеря:
Варианти:
1. Извара + Кисело мляко 3% + Ядки
2. Риба  + Зеленчуци

Kоличествата на храните през седмици 1/2 /3 следва да са:
- Прясно мляко – 100/150/200гр.
- Овесени ядки – 20/30/50гр.
- Яйце – 1/цяло + 1бр. Белтък/2 цели
- Плод – 1бр.
- Хляб – 1/2/3 филии.
- Сирене – 30/60/80гр.
- Месо – 50/50/100гр.
- Боб – 100/150/200гр.
- Картофи – 100/150/200гр.
- Грах – 50/80/100гр.
- Ориз – 20/40/50гр. суров продукт
- Царевица – 50/80/100гр.
- Извара – 30/40/60гр.
- Кисело мляко – 100/150/200гр.
- Ядки – 10/20/20гр.
- Риба – 50/80/100гр.

Какво искам да постигна по този начин. Чрез формули и смятане изработих тези 3 хранения така, че да доставят по 50% от необходимите ти за деня калории, въглехидрати, белтъчини и мазнини. Останалите 50% ще си ги набавяш ти и избора на ядене ще е изцяло твой. Целта е бавно и постепенно при една стабилна основа от макронутриенти да увеличиш калориите и теглото си, като това става постепенно. Не случайно грамажите на храната съм ги степенувал в седмиците. Взел съм в предвид как се храниш в момента. Така в края, с оглед на това как ти се справяш с останалите 3 хранения ще мислим на къде да продължиш, дали да увеличаваме храната, дали да я намаляваме и т.н.
Идеята ми изцяло подлежи на критика. Признавам, че има пропуски и съвети за промяна съм готов да приемам. :)

Ето и някои съвети, които се надявам да ти бъдат от полза:
- Махни кардио-то след тренировка. Остави само това преди нея. Пречи ти прекалено много!
- Всяко ядене трябва да се състои от комплексен въглехират + пълноценен протеин + зеленчук.
- Източници на пълноценен  протеин:  Пилешко месо, пуешко месо, говеждо месо, риба тон, сьомга, риба меч, треска, омари, скариди, яйца, кашкавал, нискомаслено сирене, нискомаслено мляко.
- Иточници на комплексни въглехидрати (богати на скоробяла, нишесте) – хляб (пълнозърнест, ръжен), картофи (обикновени, сладки), овес, леща, грах, боб, паста (пълнозърнеста),  ориз (бял, кафяв, но най-вече кафяв) и др.
- Източници на комплексни въглехидрати (богати на фибри) – аспержи, броколи, моркови, царевица, краставици, зелен боб, лук, гъби, грах, домати, спанак, зеле, маруля и др.
- Източници на полезни мазнини – маслиново масло, рапично масло, слънчогледово масло, масло от шафран, ленено масло, фъстъци, фъстъчено масло, кашу и ядките като цяло и др.
- Преди тренировка се яде комплексен въглехидрат + пълноценен протеин
- След тренировка се яде малко прост въглехират  + комплексен въглехидрат + пълноценен протеин.
- Плодове яж до 14ч. След това недей!
- Смесването на въглехидрати + протеин е подходящо по всяко време. Най-добре се вписва сутрин и след тренировка.
- Смесването на мазнини + протеин също е позволено, но не е подходящо след тренировка понеже мазнините забавят усвояването на протеина. Тази комбинация е най-подходяща вечер преди заспиване.
- Смесването на въглехидрати + мазнини трябва да е внимателно. При много въглехидрати, мазнините трябва да са малко и обратното, но никога много мазнини и много въглехидрати (независимо какви).
- Фибрите помагат за намаляването на ГИ на въглехдиратите, като по този начин те влияят още по-слабо върху кръвната захар и съответно инсулина. Затова се препоръчва да присъстват в почти всяко ядене.
- Прочети тази тема - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874 . Можеш да пропуснеш частта със забранените храни...на теб определено са ти нужни пълномаслени продукти и цели яйца.
- Пий вода. Прочетох, че не пиеш и не ти е приятна, но се научи! Минимум 1,5 литра на ден. Всеки един от процесите в твоето тяло изискват наличието на вода. Приблизително 60-70% от тялото е съставено от вода. Кръвта е приблизително 90% вода. Мускулите са приблизително 70% вода. Дори костите са 20% вода.
- Купи си като добавка от някоя аптека мултивитамини и минерали. Ако си купиш и ленено масло ще е още по-добре.
- Отделяй достатъчно внимание на съня. Минимум 6-7 до 9 часа. Докато спиш тялото най-добре се възстановява от тренировките, гори мазнини и синтезира мускулна тъкан.
-    Много внимавай със сладките работи. На твоето телосложение и най-малкото количество прост въглехидрат може да оказва сериозна промяна в кръвната ти захар, което съответно ще предизвика инсулинов пик, съответно рязък спад на кръвната захар и желание за още сладко.

Това е засега. Ако се сещам друго ще пиша пак. Btw… можеш да не се съгласиш с предложението ми...просто ми хрумна.... :)

30.03.11
10:21

ProXxX ти е написал всичко по-важно :) , пробвай да следваш съветите му

30.03.11
13:15

И ако след целия труд на ProXxX, който е вложил, продължиш да се храниш както до сега ......... :)

31.03.11
08:34

[quote author=“ProXxX” date=”
- Смесването на въглехидрати + мазнини трябва да е внимателно. При много въглехидрати, мазнините трябва да са малко и обратното, но никога много мазнини и много въглехидрати (независимо какви).

Имам един въпрос: Означава ли, че ако ям месо+грах+ маслини+ 1ф.п.х - трябва да махна маслините ?

казано от ina_V_ на 31.03.11, 08:34:

[quote author=“ProXxX” date=”

Имам един въпрос: Означава ли, че ако ям месо+грах+ маслини+ 1ф.п.х - трябва да махна маслините ?

Не. Освен ако не са адски много маслини, но се съмнявам. :) В 100гр. маслини има около 10-15гр. мазнини, а 100гр. маслини си е бая продукт :)

ПС: А какво е 1ф.п.х., че нещо не мога да го разкодирам :D Като изключим него виждам въглехидрат само в грахта, а той е изключително комплексен и много малко в 100гр. продукт.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 31.03.11 08:38.

31.03.11
08:41

1 пълнозърнеста филия хляб :)

Значи дори и при тази филия и много грах многото маслини също не са проблем. :) Под много въглехидрати и мазнини в едно ядене имам в предвид нещо от сорта на 50-60-70гр. въглехидрат. Това е много за мен (естествено, зависи от телосложението на човек). При такъв грамаж въглехидрати, мазнините е хубаво да не превишават 15-20.
Под много мазнини разбирам 50-60гр. и тогава въглехидратите е хубаво да не са повече от 20-тина грама.
Примерно на някаква пържола приготвена и плуваща в сметана ако и добавиш 4-5 филии хляб и става грозно :D Всичко е условно де, но в общия случай... :)

ПС: Да не забравяме и най-голямата възможна грешка...Биг Мак + Пържени картофки + Кока Кола = прости въглехидрати + кофти мазнини = предизвестена смърт :D

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 31.03.11 08:53.

31.03.11
08:58

казано от ProXxX на 31.03.11, 08:49:

ПС: Да не забравяме и най-голямата възможна грешка...Биг Мак + Пържени картофки + Кока Кола = прости въглехидрати + кофти мазнини = предизвестена смърт :D

Много благодаря :)  Мисля, че дори и всяко по отделно / Биг Мак + Пържени картофки + Кока Кола / си е грешка, дори да не са комбинирани :)

31.03.11
20:23

1во едно огрооооомно благодаря на ProXxX за старанието и вниманието.

Аз ще помисля за въпроси и тн и ще пиша на лично съобщение.

но ме интересуваше за мазнините. На ден по колко грама минимум трябват?
На 100грама пълнозърнести спагети (62гр въгл.) колко сирене е допустимо (от 10% мазнини на 100гр.)?

Ми аз отговорих малко по-горе, но айде от мен да мине...на 100грама пълнозърнести спагети (62гр въгл.) е добре да не слагаш повече от 150гр. сирене (10% мазнини на 100гр.). :)
На теб, ако спазваш РБД, при 2000 калории на ден, трябва да ядеш по 90гр. мазнини на ден. :)

31.03.11
22:25

Хора, помагайте...

Купих си аз бадемки сурови тука и гледам в съдържанието”брашно”

Взех и едни печени със сол и лимомена киселина.....

Кои да ям :(:(:(

31.03.11
22:33

Яж ги и двата вида. Пак почваш да се вманиачаваш, ей.
Пише “брашно”, защото най-вероятно са бланширани.

31.03.11
22:38

казано от ЛюбенК на 31.03.11, 22:33:

Яж ги и двата вида. Пак почваш да се вманиачаваш, ей.
Пише “брашно”, защото най-вероятно са бланширани.

Еми де да знам. Нали ще ги ям сега преди лягане.

А суровите са по-полезни, ама с брашно, пък другите са печени (по-малко полезни) с киселина....

не знам ще намеря ли въобще някъде без нищо?

Не е от значение, така ли?

31.03.11
22:50

Ще намериш и без нищо. Като ги намериш яж от тях. Сега яж от тези.
За мен не от значение.
За теб ВСИЧКО е от значение и това ме ПОБЪРКВА. А даже не те познавам, не съм те и виждал. Не мога да си го обясня.

31.03.11
23:12

казано от ЛюбенК на 31.03.11, 22:50:

Ще намериш и без нищо. Като ги намериш яж от тях. Сега яж от тези.
За мен не от значение.
За теб ВСИЧКО е от значение и това ме ПОБЪРКВА. А даже не те познавам, не съм те и виждал. Не мога да си го обясня.

Извинявай де! Не знам дали може да се отрази и нали вечер мн се пазя....

Нвм...избърсах ги с влажна кърпа :Д

01.04.11
07:30

Какъв пълнозърнест хляб ядем тук, В БГ?! Чувах за някакъв “Бонус”, но това, което видях не пишеше “пълнозърнест”...хмм

Аз като си купувам хляб, си купувам само на “Симид”. Има пълнозърнест, ръжен, типов, бял...хранителните стойности ме изумяват, особено като прочета 10гр. фибри на 100гр. продукт (giggle) , но сляпо им се доверявам :D

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 01.04.11 11:50.

01.04.11
09:19

казано от nenb1_10 на 31.03.11, 23:12:

Силно се надявам това да е първоаприлска шега.

01.04.11
09:23

казано от nenb1_10 на 01.04.11, 07:30:

Какъв пълнозърнест хляб ядем тук, В БГ?! Чувах за някакъв “Бонус”, но това, което видях не пишеше “пълнозърнест”...хмм

Скоро хляб не съм купувала - последно съм яла на Нилана и Вита....и Бонус(той най - ми вдъхва доверие , защото другите не мухлясват за месец примерно...ама май фалираха , не съм го срещала скоро...

http://www.dobrudjanskihliab.com/files/products/VitaSiluetteClassic_resize1.jpg)
http://www.maksoft.net/web/images/upload/nilana/products/Zarnena_Mozaika1.jpg

В Била и Кауфланд има едни немски - по-скъпи бяха ....
Аз бих заложила на “Добруджа” , хах

За бадемите - хапвай без сол , и да са ги овалвали в брашно (което е странно , ако са сурови ) , то е пренебрежително малко...купувай насипни , че да не ги мислиш тез етикети :)

Добре дошла в БГ :)

01.04.11
11:45

казано от Elle ea на 01.04.11, 09:19:

Силно се надявам това да е първоаприлска шега.

И аз :)

01.04.11
13:11

Ако това не е шега, то наистина се притеснявам за психичното ти състояние. Напълно съм сериозен.
Не искам да звуча обидно, но това вече не е нормално.

01.04.11
13:13

Да повторя останалите. Шегуваш се, нали? Това е предварителна първоаприлска шега, нали?

01.04.11
13:16

А според мен не е никава шега, а реалност. Дано все пак бъркам :)

01.04.11
13:41

гепих си “Бонус” със зеленчуци. Той се води пълнозърнест, нали?
Гледам, че пише “без брашно” :Р

Относно бадемите- филмирах се, сори...не съм по шегите, когато става въпрос за ядене

Днес:
7ч.- овес 50гр.+мляко+9гр. фъстъчено масло
11:15- ябълка (след тренировката)
* Току що обядвах (1:30ч)
400гр. задушени броколи, карфиол, морков+100гр. пилешко+5 екстр. ориз

бях на тренировка и закъснях за часа...умрях си от глад

в 4-5ч- препечена филиика бонус( 2 бр.) намазани с извара+айрян и зеленчуци
7ч. Зелена салата+ кисело мляко
11ч.-сьомга+салата

Забележки? Похвали? :Д

01.04.11
13:54

не се филмираш сама, филмират те...

проблема с избора на хляб ти го решавам от ряз...просто го спираш...

за баластите и фуражите съм писал достатъчно, като ти е вкусно, си ги яж...но по-добре ги намали...ориз, картофи, грах, боб...също рядко...

яж месо, качествени млечни продукти, зеленчуци и плодове, сурови ядки...

това с бадемите и аз не го разбрах...сурови, пък с брашно...

иначе се радвам, че не ги пусна в пералнята...ама няма да се учудя, просто никой не ти е дал този съвет...

01.04.11
14:06

казано от slavko на 01.04.11, 13:54:

за баластите и фуражите съм писал достатъчно, като ти е вкусно, си ги яж...но по-добре ги намали...ориз, картофи, грах, боб...също рядко...

иначе се радвам, че не ги пусна в пералнята...ама няма да се учудя, просто никой не ти е дал този съвет...

Мерси за “решението”, но аз 1 година не съм яла въглехидрати като хората и сега не смятам да се ограничавам повече
Те са ми нужни за да се възстановя. Плюс това в РБД, която евентуално се опитвам да спазвам, те играят доста главна роля.
:)
Бадемите не знам защо са били в брашно. Трябва производителя да питаш :)

01.04.11
14:08

Защо да яде рядко ориз, картофи грах и боб ? Какви мазнини има това момиче да чисти? Тя поне до обяд трябва да приема такива храни, разбира се не в големи количества. А това с пералнята много се смях :)

01.04.11
14:13

казано от nenb1_10 на 01.04.11, 14:06:

Мерси за “решението”, но аз 1 година не съм яла въглехидрати като хората и сега не смятам да се ограничавам повече
Те са ми нужни за да се възстановя. Плюс това в РБД, която евентуално се опитвам да спазвам, те играят доста главна роля.
:)
Бадемите не знам защо са били в брашно. Трябва производителя да питаш :)

Браво, наистина имаш огромни постижения!

01.04.11
14:17

казано от ina_V_ на 01.04.11, 14:13:

Браво, наистина имаш огромни постижения!

Благодаря ти. Много се старая :)
Откакто съм в БГ (няма и 2 дни) вече имам апетит и се чувствам по-свободна и мозъка ми се успокоява сякаш.
хоум, суиит хоум!!!

01.04.11
14:19

Менюто днес ми допада :)
Добре си знаеш за въглехидратите , на този етап са ти крайно необходими и РБД е най-удачният вариант за хранене , докато се възстановиш (мое мнение :) )
На тази зелена салата за вечеря , не се ли връзва 1 варено яйчице :)
С рибата си хапни и бадеми (бърши ги с кърпата ако трябва ,хах, аз не го намирам за странно :P )

01.04.11
14:23

казано от mayasy на 01.04.11, 14:19:

Добре си знаеш за въглехидратите , на този етап са ти крайно необходими и РБД е най-удачният вариант за хранене , докато се възстановиш (мое мнение :) )
С рибата си хапни и бадеми (бърши ги с кърпата ако трябва ,хах, аз не го намирам за странно :P )

ХАХАХА вчера ядох вече бадеми. В понеделник-пак :Д:Д
Та не разбрах тоя Бонус хляб дали е пълнозърнест. Не пише “пълнозърнест”, а аз искам да съм 100% сиг. преди да ям :Р

сори за спама

Поздравииии <3

01.04.11
14:27

казано от nenb1_10 на 01.04.11, 14:23:

казано от mayasy на 01.04.11, 14:19:

ХАХАХА вчера ядох вече бадеми. В понеделник-пак :Д:Д
Та не разбрах тоя Бонус хляб дали е пълнозърнест. Не пише “пълнозърнест”, а аз искам да съм 100% сиг. преди да ям :Р

сори за спама

Поздравииии <3

Този дневник си е твой и можеш да си го спамиш колкото си искаш :) Аз също понякога си го купувам хляба “Бонус”, но в повечето случаи вземам “Вита” , нямам представа кой е истински и кой не е, но на мен хляба не ми е ежедневие :)

01.04.11
14:35

Бонуса си е ок , какво пише в съдържанието , че не го откривам в нета :)
Важното е да няма брашно тип 500 (а той е без брашно , ха ха) ...или поне да е примесено с др. с по-голяма цифра от 500
То , ако не се лъжа , ръжения не е ли по-полезен от пълнозърнестия....защо толкова държиш да е пълнозърнест
Аз преди само Бонус ядях и бях доволна - смело си го хапвай :) , не е бял хляб т.е. прост въглехидрат :)

Мнението беше редактирано от Мая на 01.04.11 21:11.

01.04.11
15:19

казано от mayasy на 01.04.11, 14:35:

Важното е да няма брашно тип 500 (а той е без брашно , ха ха) ,или да е примесено с др. с по-голяма цифра от 500
То , ако не се лъжа , ръжения не е ли по-полезен от пълнозърнестия....защо толкова държиш да е пълнозърнест
Аз преди само Бонус ядях и бях доволна - смело си го хапвай :) , не е бял хляб т.е. прост въглехидрат :)

Съдържание: пшенично зърно, вода, сол,мая. без брашно и консерванти

Не е бърз въглехидрат?

йеййййййй

01.04.11
19:44

казано от nenb1_10 на 01.04.11, 15:19:

казано от mayasy на 01.04.11, 14:35:

Важното е да няма брашно тип 500 (а той е без брашно , ха ха) ,или да е примесено с др. с по-голяма цифра от 500

Съдържание: пшенично зърно, вода, сол,мая. без брашно и консерванти

Не е бърз въглехидрат?

йеййййййй

Определено не е :)

http://zdravbadi.com/Гликемичен-индекс-на-храните.html , колкото е по-високо ГИ-то , толкова е по-бърз въглехидрата.....,но като го смесиш с белтък или фибри (бобови,зеленчуци,пък и тези уж нерафинирани жита в тоя бонус...) това ГИ намалява :)

Мнението беше редактирано от Мая на 01.04.11 21:09.

02.04.11
08:52

Абе хора престанете с тези въглехидрати. За 68 път/ и последен/ пиша. Никой не ти казва да не ядеш въглехидрати, ....Да те са ти нужни, обаче МНОГО по необходими са ти протеините и мазнините, които ти НЕ ПРИЕМАШ. Ти не си на РБР, а на ВВД. Остави си въглехидратите, но увеличи приема на бетъчини и мазнини, защото така не само няма да си нормализилаш теглото, психиката и хормоналния фон, ами може да си докараш още един куп неприятности. Основната ти храна трябва да е протеини и ЕМК, останалото въглехидрати и талаш, защото
1. Белтъчините изграждат органите и тъканите и непряко хормоните
2. Мазнините са нужни за мозъка, за синтезирането и транспортирането на хормони, които дирижират цялото тяло, за изграждане и възстановяване на клетките
3.Въглехидратите са просто енергия-гориво

Аз също ям доста въглехидрати в моментите които съм изтощена и имам нужда от енергия, но не променям останалата храна. Ти какви резултати очакваш?
- повече енергия или
- здраво и силно тяло + повече енергия

казано от diva 97 на 02.04.11, 08:52:

Хайде сега, да добавим и другите важни функции на  въглехидратите за човешкия организъм:

1. Пластична функция. Взимат участие в изграждането на почти всички клетки. Независимо че в количествено отношение това участие е минимално, то е изключително важно. 
2. Защитна фунция. Участват в изграждането на различните видове защитна слуз, която се отделя от жлезите в лигавицата на редица органи, както и в състава на ставните течности.
Енергетичната функция, за коятоговори Дива, спомага и за за правилното  функциониране на централната нервна система, защото мозъка ги използва като основен енергиен източник. Той всъщност е най-големият консуматор на въглехидрати в състояние на покой. Затова недостатъчното им приемане  води до състояние, познато като хипогликемия (ниска кръвна захар), което се характеризира със слабост, сънливост, раздразнителност, дори загуба на съзнание.
Казвам всичко това, за да разбереш важността на въглехидратите за човешкото тяло и да не се лишаваш от тях.

Няма да взимам отношение по другите проблеми в дневника, защото много  хора са дали правилните съвети. Ако имаш интелекта да ги разбереш и волята да ги спазваш - ще решиш проблемите си. Ще те посъветвам само едно - намери баланса и не се лишавай от нищо. Не се притеснявай, че ще качиш малко мазнини, защото в момента по големият ти проблем е ниското тегло. Надявам се, проблемите ти с теглото, да не са в следствие на здравословен или психологически проблем.

02.04.11
10:23

Само за това ли служели? Дали? Ето да прочетеш малко за въглехидратите: http://lmgtfy.com/?q=benefits+of+carbohydrates
Важни за и за мозъка, централната нервна система, метаболизма.
Да разгледаме и разликата в годините ви. Имате разлика от почти 10 години. A с годините нуждите на тялото стават различни. Ако при теб действа хранителен режим с по-малко въглехидрати, то не значи, че при нея ще действа. Точно на нейните години се препоръва 45-60% от калориите за деня да идват от въглехидрати, ако не се лъжа в процентите, но мисля, че бяха нещо подобно.
Също така, ако няма достатъчно въглехидрати в менюто си, организма ще прибягва към протеините за енергия, вместо да гради с тях.

02.04.11
19:46

казано от Dimzata на 02.04.11, 10:23:

Само за това ли служели? Дали? Ето да прочетеш малко за въглехидратите: http://lmgtfy.com/?q=benefits+of+carbohydrates
Важни за и за мозъка, централната нервна система, метаболизма.
Да разгледаме и разликата в годините ви. Имате разлика от почти 10 години. A с годините нуждите на тялото стават различни. Ако при теб действа хранителен режим с по-малко въглехидрати, то не значи, че при нея ще действа. Точно на нейните години се препоръва 45-60% от калориите за деня да идват от въглехидрати, ако не се лъжа в процентите, но мисля, че бяха нещо подобно.
Също така, ако няма достатъчно въглехидрати в менюто си, организма ще прибягва към протеините за енергия, вместо да гради с тях.

Ти прочете ли ми поста от начало до край?
Писах в началото “ОСТАВИ СИ ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ, НО......УВЕЛИЧИ ПРИЕМА НА БЕЛТЪЧИНИ И ЕМК”
А в края писах, че аз също ям въглехидрати. И за какви действащи режими говорим. Тези стандартни фитнес съвети при момичето НЕ важат.

За 10 години опит мисля, че много добре знам за какво служат въглехидратите, НО.... приемайки предимно въглехидрати, както девойката прави няма да се възползва от всичките им функции, щото...без мускулна и тъканна маса, без нормална менструация-за къкъв метаболизъм говорим???
И какви протеини??? ТЯ първо няма грам мускул, който да изгаря, после яде по 100 гр пиле и чаша мляко. За каква енергия от протеини говорим. Протеините отдавна са изядени, сега се изяждат вътрешните органи,клетки и какво ли не.
САМО с  въглехидрати няма да си върне цикъла, нито пък ще качи така необходимите и килограми.
Не е лошо хора , които не са се сблъсквали с хранително разстройство по някакъв повод да не дават крайни мнения.

nenb1_10 , всичко е в твои ръце, никой от нас не може да ти повлияе, ако ти не искаш това.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1