23.06.12
08:19
Здравей, Петя! С интерес чета дневника ти и те поздравявам за стриктността, с която изпълняваш Палеото и редовните тренирови. Не съм много запозната с режима, чела съм за него, мислила съм да го спазвам, но аз няма как да издържа без млечни. Включвам се, защото всеки ден, когато ти чета менюто винаги ми е малко странно как смесваш плодовете в ядене с месо например. Вярно е, че всеки организъм е различен и ако на теб така ти е по-добре няма нищо лошо така да си ги хапваш, но съм чела и знам, че плодовете се усвояват от организма най-добре самостоятелно. Една лека закуска с плод, а след 1-2 часа месото и зеленчуците мисля, че е по-добе. Лек и усмихнат ден (F) (sun)
23.06.12
08:47
През първите дни на палео ми беше малко тежко без кафе, но вече свикнах. Само аромата ме изкушава от време на време, но не бих посегнала. :)
Не ми казвай, че не пиеш кафе защото си на палео :D
Petya, без да те разколебавам и да ти влия - винаги съм смятала палеото за най-глупавия режим.
Здравей, Дани! И благодаря за милите думи. :)
Да, не е много удачно да смесвам плодовете с месото и зеленчуците. Всъщност на мен не ми пречи, чувствам си се добре. Е, малко ми се подува корема, но след 2-3 часа всичко е сравнително нормално. Но причината да го правя това, е че само по това време имам възможност да ям (преди училище) и смятам, че точно в закуската е мястото на плодовете. Следващото ми ядене е чак след училище, което е към 14-15 часа, а тогава мисля, че е късно вече за плодове, макар че понякога и следобед хапвам. Пък ако сутрин хапна само плодове ще издивея от глад. Но скоро като цяло мисля да махна плодовете от менюто, така че проблема ще се реши. :P
Мила, да, гледам да спазвам строго принципите на палеото, и реших да изключа кафето за известно време.. (blush)
Не се притеснявай, всеки си има мнение. Просто аз още не съм пробвала всеки режим и имам желание да го направя, за да мога да открия най-подходящия за мен. За сега се чувствам добре, но мерките все още не падат.. :D
23.06.12
15:30
Петя, повярвай ми, че кафето няма да ти е спънка. На твое място не бих си го слагала на сърце. Ако става на въпрос на мен ми се струва, че маслините и зехтина са в пъти по НЕ палео от...кефето.
Мила, благодаря за съветите. Кафето не ми е особено голям проблем, никога не съм била пристрастна към него. Пия го по-скоро защото ми харесва на вкус, точно заради това и обичам да го пия с прясно мляко. Така че, ако пия кафето така, както наистина го обичам, вече сериозно ще наруша палеото. Но все пак ако някой ден толкова ми се допие, няма да се притеснявам да пийна една чашка. :)
Аз зехтин не използвам, но ми стана интересно защо смяташ, че маслините не се вписват в палеото? Както Дива беше казала, нали растат на дърво? Или може би заради преработките, през които минават и солта, с която са бъкани? :)
Поздрави!
23.06.12
19:15
Ами не знам дали 2,5 милиона години преди новата ера пещерните хора са яли маслини и зехтин и авокадо. Пък и нали храната не трябва да е обработена, възможно най-чистия вариант.
Нямам предвид, че не трябва да ядеш маслини (не съм се интересувала задълбочено от палеото), просто направих сравнение с кафето.
23.06.12
20:51
Петя здравей,
спокойно яж маслини и зехтин, ако искаш да си палео, вземи прочети някой палео сайт (има десетки сайтове, рецепти), за да се успокоиш. Единственото, което виждам в менюто ти, че не е в класическата палео диета са плодовете, различни от т.нар. берис, не знам каква е думата на български, но това са боровинки, малини, които повечето хора ги ядат като десерт, а не на гладно.
Освен това една огромна част от последователите на палео се хранят в следното съотношение- 80% стриктна палео храна и 20% различна от палео, така че ти си прецени според как реагира тялото ти.
Благодаря ви, момичета!
Мила, права си, вероятно не са яли подобни неща, но като се замисля в днешно време колкото и да искам да се доближа до начина им на хранене, това е невъзможно. Но в последния месец преди морето ще се постарая да изчистя възможно най-много менюто.
Joyplovdiv, радвам се да те видя тук! :) Прочетох доста от сайтовете, които предлагат някаква информация за режима, но рецепти не успях да открия. А относно плодовете - скоро смятам изцяло да ги изключа от менюто си, като ги заместя с ядки. :))
23.06.2012:
07;10 - Тренировка
11;00 - 210гр нектарини + 80гр кайсии
13;10 - 100гр (г.с.) свинска вратна пържола + домат + краставица
18;10 - 100гр (г.с.) свински котлет + домат + краставица + 5 маслини
22;45 - 2 варени ^яйца + пилешко кюфте (35гр) + домат + краставица.
През деня - около 60гр бадеми.
Добавки - витамини и минерали.
Тренировка : ХИЙТ 20/10 + загрявка 500м.
Храна - калориите май пак са повече. Разбрах обаче, че мога да изкарам доста дълго само на свински вратни пържоли. За пръв път ги опитвам и направо съм очарована.. :D
Размисли - трябваше да ходя да играя тенис днес, точно заради това и загрявката сутринта беше само 500 метра, но заради жегата ми казаха, че треньорът няма да е там.. :(
24.06.12
10:29
Свинска вратна, опечена на скара и жар сред природата. Живот ли бе да го опишеш! (sun)
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 24.06.12 10:32.
That’s exactly what I mean.. (devil)
24.06.2012:
13;30 - 125гр (г.с.) свинска вратна пържола + домат + краставица + 5 маслини
18;00 - 100гр (г.с.) свински котлет + домат + краставица
22;10 - 3 варени ^яйца + ^краставица + шарена сол (с хималайска сол).
През деня - около 30гр бадеми.
Тренировка : почивка.
Храна - днес беше добре. Не мисля, че съм прекалила с нещо, даже и плодове не ядох. :)
Размисли - нищо интересно - чистене, учене, спане до късно. :)
25.06.2012:
05;40 - Тренировка 1
06;00 - 105гр (г.с.) свинска вратна пържола + домат + 200гр кайсии
15;50 - 100гр (г.с.) свински котлет + домат + ^краставица + 150гр кайсии
19;20 - Тренировка 2
21;45 - омлет от 3 ^яйца + домат + ^краставица + 5 маслини.
През деня - доста бадеми, сигурно бяха около 50-60-70гр..
Тренировка :
Тренировка 1: табата 20/10
1) клек
2) mountain climbers
3) V-преса
4) Chinese Abs
Тренировка 2:
Гърди и гръб
1. Лицеви опори ( акцент гърди ) 3х12,10 повторения
2. Лицеви опори ( акцент горна част )- 3х10,8,6 повторения
3.Флайс с дъмбелите - 3х12,10,8 повторения @5кг
4. Гребане с щанга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
5. Сумо мъртва тяга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
6. Добро утро - 3х 10,8,6 повторения
7. Вдигане на крака от вис - 3х10 повторения.
Храна - пак повечко бадеми.. :) Вече има домашни краставици (sun) Ще си хапвам, когато успеят да ми донесат. С нетърпение очаквам да узреят и доматите. :)
Размисли - реших 3 пъти в седмицата да правя 3х10 повторения вдигания на крака от вис, за да мога да стегна малко долната част или поне да се опитам.
Здравейте!
Имам нужда от малко помощ - може ли някой да ми препоръча някакви упражнения за корем?
Забелязвам, че каквото и да правя, на какъвто и режим да съм, корема не се променя, или поне не в положителна посока. Не се отчайвам, оплаквам или отказвам от режима, просто искам вече нещата да започнат да се оправят. Най вече искам, когато се наям и седна някъде, коремът ми да не се прегъва. Не мисля, че това е нормално за трениращо и опитващо се да се храни правилно момиче, пък и изобщо не се харесвам така. :D
Благодаря ви предварително! :)
http://www.charlespoliquin.com/Blog/tabid/130/EntryId/1305/Tip-374-Get-Better-Abs-Three-Strategies-for-Stronger-Leaner-Abs.aspx
Благодаря за темата! Доколкото успях да разбера от това, което прочетох, аз правя част от нещата, които Поликуин препоръчва - ям нещо средно между ВМ и ВБД, правя спринтове, само че моите са 8 х около 50-60 метра с по 10сек почивка. Фибрите, за които говори, едва ли успявам да си ги набавя от храна, така че може би ще е хубаво да си взема някаква добавка, та ако може да препоръчате нещо.
И най-голямата разлика, която намирам, това е стреса, който е толкова важен фактор. Но остава още малко училище и се надявам после нещата да се пооправят. :)
26.06.2012:
05;10 - Тренировка
06;10 - 90гр (г.с.) свински котлет + домат + ^краставица + 145гр праскови + 60гр кайсии
15;40 - 115гр (г.с.) свинска вратна пържола + домат + ^краставица + 100гр ^малини
18;40 - 20;45 - пилешко крилце от пиле на грил + около 100гр пилешко (бяло месо, месо от гърба, имаше и кожа)
21;35 - домат + ^краставица + 60гр пилешко (бяло месо).
Тренировка : ХИЙТ 20/10 + загрявка 500м.
Храна - средно положение. През вечерта си щипвах по малко от пилешкото и не знам колко е, но не ми се вярва да е толкова, че да прецака напълно деня от към хранене.
Тези свински вратни пържоли ми вървят страшно много, но са си и доста мазнички, та се чудя дали да не мина на някакво по-леко месо, или не са проблем?
Размисли - доста интересна тренировка се получи. В най-големия дъжд аз си търча като ненормална. :D
Точно това беше и причината загрявката да е 500м, че и без това се прибрах цялата подгизнала. Но поне добре се събудих. :))
27.06.2012:
05;30 - 50 коремни преси + 3х10 вдигане на крака от вис
05;45 - 210гр грейпфрут
06;10 - 130гр (г.с.) свинска вратна пържола + домат
15;40 - 100гр (г.с.) свинска вратна пържола + домат + ^краставица + 100гр ^малини + 7 маслини
19;30 - Тренировка
22;05 - 3 варени ^яйца + ^краставица + шарена сол.
През деня - около 35гр бадеми.
Тренировка :
Крака и корем
Крака:
1. Заден клек - 4х 12,10,8,6 повторения
2. Български клек - 4х 12,10,8,6 повторения
3. Плие - 3х12,10,8
4. Римска тяга - 3х10,8,6 повторения
5. Глутелус ритник - 3х12,10,8 повторения
Корем:
табата 20/10 :
1. mountain climbers
2. steam engine
3. V-преси
4. Chinese Abs
5. коремни преси - 3х30 повторения
6. Наклони встрани с дъмбели - 3х30 повторения.
Храна - стабилно и днес. :)
Размисли - приятен и мързелив ден. На обяд, след като се прибрах от училище, си поспах малко.
Реших всеки ден след ставане да правя някакви упражнения за корем - коремни преси, вдигане на крака от вис, планк.. Може и да е грешка, но ми е мерак да пробвам и да видя дали ще има някакъв резултат. :)
28.06.2012:
05;35 - 50 коремни преси + 3х10 вдигания на крака от вис
05;45 - 210гр грейпфрут
06;10 - 140гр (г.с.) свинска вратна пържола + домат
14;00 - 75гр (г.с.) свинска вратна пържола + домат + ^краставица + 100гp ^малини + 110гр ^кайсии
21;30 - омлет от 3 ^яйца + домат + ^краставица.
През деня - около 40-45гр бадеми.
Храна - бадемите...
Нещо ме гони голям глад днес. Мразя да се прибирам по-рано, че като съм си вкъщи само за ядене мисля и естествено бъркам в плика с бадеми..
Размисли - мисля до края на месеца да си хапвам вратни пържоли, а после да мина на нещо по-леко като пилешко, контра филе, телешко.. Колкото и да са ми вкусни вратните пържоли, са доста мазни и мисля, че това не би се отразило благоприятно, знам ли..
Иначе денят като цяло беше готин. Прибрах се рано от училище, наспах се, следобед пак поспах малко - като бебетата съм. :D
Петя, аз като си правя вратна пържола е поне 200г, така че не се притеснчвай за мазнините :D
Ако не бях на “изчистващ” режим изобщо нямаше да ги жаля, щях да ги ям като зеленчуци, но като знам че остава толкова малко време, а аз нищо не съм направила, гледам да ограничавам леко грамажа :D
И аз съм уж на изчистващ, ама го усещам слабо така, просто не бих могла да се нахраня с твоето количество храна, евалата ;D
Не си мисли, че аз успявам да се нахраня, добре че са заленчуците, та да може нещо да ме залъгва поне :D
29.06.2012:
07;15 - Тренировка 1
08;00 - 50гр (г.с.) свинска вратна пържола + домат
14;30 - 105гр (г.с.) свинска вратна пържола + домат + ^краставица + 70гр ^малини + 150гр ^кайсии
18;20 - Тренировка 2
19;10 - 2 варени ^яйца + домат + ^краставица
00;00 - 2 варени ^яйца + краставица + шарена сол.
През деня - около 50гр бадеми.
Тренировка :
Тренировка 1: табата 20/10
1) клек
2) mountain climbers
3) V-преса
4) Chinese Abs
Тренировка 2:
Рамене и ръце
1.Раменни преси с дъмбелите - 3х10,8,6 повторения
2.Повдигане на ръцете напред с дъмбелите - 2х8,6 повторения
3.Повдигане на ръце встрани с дъмбелите - 2х8,6 повторения
4.Сгъване на щанга от стоеж - 2х8,6 повторения
5.Сгъване на дъмбели - 2х10,8 на ръка
6. Лицеви опори ( акцент трицепс ) - 2х8,6 повторения
7. Разгъване зад глава с дъмбел - 2х 10,8 повторения.
Храна - прилична. Калориите според FitDay са в норма. Харесва ми и разпределението на макронутриентите, които всеки ден са почти така: В: 8%, М: 60%, Б: 28%. :)
Размисли - супер ден откъм емоции. Свърши учебната година, вечерта ходих да поупражнявам малко и другото хоби, абе доволна съм. :) :)
30.06.2012:
06;30 - Тренировка
08;40 - 115гр (г.с.) свинска вратна пържола + домат + краставица
15;20 - пилешка пържола и половина (в ресторант - според менюто едната трябва да е 200гр, т.е. всичко да е било 300) + домат
21;30 - 2 варени ^яйца + 50гр кюфте (купено) + домат + краставица + 6 маслини + около 30гр бадеми.
Тренировка : ХИЙТ 20/10 + загрявка 1км.
Храна - днес ще го пиша нещо като cheat day.. Цял ден не си бях вкъщи и просто нямаше как яденето да е по-добро, пък вечерта след като се прибрах бях умряла от глад и малко прекалих.. :D
Размисли - тренировката не мина особено добре.. Т.е. всичко беше идеално, но не успях да си завърша последния спринт, че излязоха от някъде 4-5 кучета и не ми се рискуваше.. :)
Иначе денят беше идеален! Ходих на малка разходка из България и може да се каже, че не съм седяла. Имаше обикаляне по водопади, планини, пещери, и то в най-голямата жега. Вечерта, когато се прибрах, бях направо скапана и директно в леглото. :D
Слагам и две снимчици от днес :)
Мнението беше редактирано от Petya на 01.07.12 14:52.
01.07.12
13:13
Здравей Петя :) От къде са снимките, че и аз планирам една разходка из България и сега планирам маршрута.
Здравей, Алекс!
Снимките са от Деветашката пещера (първата) и Крушунските водопади (втората). Определено има какво да се види там, препоръчвам. :)
01.07.2012:
12;00 - 200гр манго + 80гр нектарини
13;00 - 65гр (г.с.) свинска вратна пържола + домат + краставица + 8 маслини
18;00 - 100гр (г.с.) пилешко филе + домат + краставица + 4 маслини
21;30 - 3 ^яйца на очи + домат + краставица + 7 маслини.
През деня - около 50-55гр бадеми.
Храна - сравнително добре. Пак бяха в повече бадемите, но поне останалата храна не е толкова много. :)
Размисли - след вчерашния активен ден, реших днес да се отдам на пълна почивка. Станах в 12 часа и прекарах целия ден в леглото. Какво повече да иска човек.. :D
02.07.2012:
07;20 - Тренировка
08;45 - 170гр грейпфрут
09;00 - 140гр (г.с.) пилешко филе + домат + краставица + 5 маслини
16;40 - 110гр (г.с.) пилешко филе + домат + краставица + 5 маслини + 95гр нектарини
21;20 - 3 варени ^яйца + домат + краставица + 6 маслини + шарена сол.
През деня - доста бадеми, може би около 60-65гр.
Добавки - витамини и минерали, гинко билоба, мака.
Тренировка :
Гърди и гръб
1. Лицеви опори ( акцент гърди ) 3х12,10 повторения
2. Лицеви опори ( акцент горна част )- 3х10,8,6 повторения
3.Флайс с дъмбелите - 3х12,10,8 повторения @5кг
4. Гребане с щанга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
5. Сумо мъртва тяга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
6. Добро утро - 3х 10,8,6 повторения
табата 20/10
1) клек
2) mountain climbers
3) V-преса
4) Chinese Abs.
Храна - пак прекалих с бадемите, но поне ме утешава факта, че остават още шепа - 2 и свършват. :D
Според FitDay калориите са около 1250, което на мен не ми се струва много, но като гледам дневниците на другите момичета и минималното количество храна, което поемат, си мисля че ям като прасе и то особено в период на чистене.. Не знам, кажете според вас много ли ям? :D
Размисли - приятен ден. От днес ми започва стажът и първият ден мина добре, доволна съм :) Остават само още 9 :D
03.07.2012:
06;25 - Тренировка
08;40 - 185гр грейпфрут
09;00 - 105гр пилешки гърди + домат + краставица + 3 маслини
15;30 - 80гр пилешки гърди + домат + краставица + 4 маслини + 135гр нектарини
21;20 - 3 варени ^яйца + домат + краставица + шарена сол.
През деня - 50гр бадеми.
Храна - добре беше днес. Бадемите свършиха вече, така че започва окончателното чистене с по-малко калории. :)
Имаше и едно леко прегрешение днес - около 19 часа си хапнах резенче Лионска Наденица, в която имаше топено сирене, но това го разбрах в последствие. Реално погледнато топеното сирене не беше повече от 1-2гр, но ме е яд.. :D
Размисли - възмутена съм от простотията на хората.. Сутринта някаква жена си разхождаше кучето и след тях се влачеха още 3-4 кучета, видя че тичам в двора на училището и то правех спринтове, и съвсем спокойно си мина покрай мен. (dull) Ама този път реших да не си прецаквам тренировката заради кучетата и продължих спринтовете, добре мина.
04.07.2012:
07;10 - Тренировка
08;40 - 160гр грейпфрут
09;10 - 135гр пилешки гърди + домат + краставица + резен лимон
17;30 - 135гр пилешки гърди + домат + краставица + резен лимон + 215гр нектарини
21;30 - 3 варени ^яйца + 1 пилешко пифте (55гр) + домат + краставица + 6 маслини.
Добавки - витамини и минерали, 3х карсил.
Тренировка :
Крака и корем
Крака:
1. Заден клек - 4х 12,10,8,6 повторения
2. Български клек - 4х 12,10,8,6 повторения
3. Плие - 3х12,10,8
4. Римска тяга - 3х10,8,6 повторения
5. Глутелус ритник - 3х12,10,8 повторения
Корем:
табата 20/10 :
1. mountain climbers
2. steam engine
3. V-преси
4. Chinese Abs
5. коремни преси - 3х30 повторения
6. Наклони встрани с дъмбели - 3х30 повторения.
Храна - добре беше. Пифтето е полуфабрикат, но ми се яде и нещо различно от чисто месо на скара.. :)
Размисли - тренировката беше добре, малко лежерно, но пак добре. :)
Нещо пак се обадиха проблемите с ушите ми. Цял ден ми е заглъхнало едното ухо и направо се побърквам.
Забравих да кажа и вчера, че започнах да пия карсил. Баща ми си го е купил и доколкото разбрах спомагал работата на черния дроб и си помислих, че докато съм на палео ще е хубаво да приемам подобна добавка. :)
05.07.2012:
08;40 - 220гр грейпфрут
09;10 - 120гр пилешки гърди + домат + краставица + 4 маслини
16;30 - 105гр пилешки гърди + домат + краставица + 4 маслини + 2 нектарини
21;20 - 3 варени ^яйца + домат + краставица + 1 пилешко пифте + 6 маслини
22;50 - 3 хапки пилешки гърди с подправки.
Добавки - витамини и минерали, 2х Карсил.
Храна - прилично. Имам едно цяло парче свинска плешка и се чудя с какво да я направя, та си мисля да я заредя със зеле. Вписва ли се в палеото? Аз не виждам причина да не се, но все пак.. :)
И още един въпрос - трябва ли да се притеснявам от подправките, които използвам от време на време? Или по точно от солта, другите неща не мисля, че са проблем..
Размисли - днес беше малко по-натоварено в работата, но поне не ми беше скучно. Иначе се наспах горе-долу. Пък и нещо започнах всеки следобед да спя по няколко часа, като малките дечица. :D
Нещо много ми се яде кренвирш тези дни.. Голям грях ли ще е ако хапна един? :D
Пишейки този пост слушам реклама за кренвирши :D
По темата- разбира се, че е грях. Дори самата мисъл трябва да предизвиква в теб чувство за вина за поне 5 цяло и три дена.
06.07.12
12:41
Нещо много ми се яде кренвирш тези дни.. Голям грях ли ще е ако хапна един? :D
Изяж го и не се мъчи :D ;) Аз лично ще ти го опростя греха :D
Мнението беше редактирано от Мила на 06.07.12 12:41.
Хахахаха, благодаря ви за позволенията, добре ми дойде. :D Макар да не ми донесе душевният оргазъм, който очаквах, пак беше готино да си хапна нещо “непозволено” :D
06.07.2012:
08;45 - 260гр грейпфрут
09;10 - 110гр пилешки гърди + домат + краставица + 4 маслини + резен лимон
15;30 - 110гр пилешки гърди + домат + краставица + 5 маслини + резен лимон
17;00 - 7-8 бадема + 7-8 стафиди
20;00 - Тренировка
21;40 - 3 варени ^яйца + домат + краставица + 110гр кренвирш (запечен на грил тостер).
Добавки - витамини и минерали, 3х Карсил.
Тренировка :
Рамене и ръце
1.Раменни преси с дъмбелите - 3х10,8,6 повторения
2.Повдигане на ръцете напред с дъмбелите - 2х8,6 повторения
3.Повдигане на ръце встрани с дъмбелите - 2х8,6 повторения
4.Сгъване на щанга от стоеж - 2х8,6 повторения
5.Сгъване на дъмбели - 2х10,8 на ръка
6. Лицеви опори ( акцент трицепс ) - 2х8,6 повторения
7. Разгъване зад глава с дъмбел - 2х 10,8 повторения.
табата 20/10:
1) клек
2) mountain climbers
3) V-преса
4) Chinese Abs
Вдигане на крака от вис - 3х10 повторения.
Храна - днес ми е чийт дей. Хапнах малко стафиди, мисля че се вписват в режима, но ще гледам да не ги ям често. Иначе си направих свинско със зеле и утре ще ям. Така ми се беше дояла някаква манджа.. (grin)
Размисли - приятен ден. На тренировката имах много енергия и мина чудесно. :)
07.07.2012:
06;40 - Тренировка
10;00 - 270гр грейпфрут + 1/4 от *свинското със зеле + краставица
17;00 - 120гр пилешко филе + домат + краставица + 4 маслини
21;30 - 3 ^яйца на очи + домат + краставица + 4 маслини + шарена сол
През деня - доста, сигурно около 100гр от някакъв микс от ядки - бадеми, лешници, кашу и стафиди.
Добавки - витамини и минерали, Карсил.
Храна - *свинското със зеле беше направено от: 600гр свинска плешка, 1 кг зелка, 2 глави чесън и домат.
Иначе днес деня беше ужасен откъм храна. Много калории дойдоха от този микс, а не трябваше така да го правя.. :)
Размисли - откъм емоции поне денят беше добре. Починах си хубаво, а сега лягам и ще спя докато ми се отворят очите. (sun)
08.07.2012:
11;45 - 3х10 вдигания на крака от вис; 50 коремни преси; 2х10 на всяка страна вдигания на крака встрани от легнало положение
12;10 - 310гр грейпфрут
12;30 - 1,5/4 от свинското със зеле
20;45 - 1 ^яйце на очи + домат + краставица + 9 маслини + около 115-120гр пилешки гърди
През деня - 20гр от вчерашния микс от ядки.
Добавки - витамини и минерали, 2х Карсил.
Храна - прилично днес. Имах само 2 по-сериозни хранения, но това е защото станах късно и реших, че няма смисъл да ям насила.
Размисли - тотален мързел днес. :)
Реших от морето и след него да изкарам известно време без да се придържам към някакви режими, да ям каквото ми се яде. Усещам как ставам роб на здравословното хранене, а това никак не ми харесва. Не мога цял живот да се притеснявам какво слагам в устата си и всеки път преди да хапна нещо да ви питам какво ще стане, и да се страхувам да не кача 10 кила от един бонбон или парче пица. Малко отчаяно звуча, но мисля че един такъв период ще ми се отрази добре на психическото състояние. А физическото ще го възстановявам след това. (giggle)
09.07.12
14:55
Аз като говоря, че палеото е най-безвкусния режим... не звучиш отчаяно, а дори по-зряло, само не си отпускай душицата много :D ;)
Аз като си помисля как трябва да скипвам любимите си катми, като ида на море, и жално ми става, всяка ми носи толкова спомени... :D
Ама ти, Петя, си дресиран звяр, аз те знам, че бързо ще ти омръзне да си угаждаш (giggle)
Мила, режимът е прекалено строг и еднообразен и да, малко писва. :D Но като съм решила ще си го изкарам докрай, макар че досега съм свалила почти кило :D
Harley, не виждам причина да не си хапваш от катмите? Ти си постоянно момиче, не мисля че ще са проблем. Аз не се притеснявам от морските съгрешения, защото знам, че на другия ден по някакъв начин ще изгоря поне част от калориите в морето. Така например миналата година на морето тежах 41-2 килограма, а ядях колкото баща ми и нищо не качих, даже свалих малко. Дано и тази година да е така :D
Ама ти, Петя, си дресиран звяр, аз те знам, че бързо ще ти омръзне да си угаждаш (giggle)
Това определение много ми хареса. :D На мен няма да ми омръзне да си угаждам, но просто ме е яд да гледам как съсипвам и малкото, което съм постигнала. :D
Здравей,Петя :) Наистина си права!Не трябва да ставаме роби на здравословното хранене и определено малко промяна в режима(дори здравословен вариант) ще ти се отрази перфектно.Питаш ли ме мен от както кусах топено сирене,попара от овесени ядки със сирене и ония черни питчици от Била съм направо на седмото небе !! Определено имаш нужда от разнообразие и ще ти се отрази много добре,най-вече психически,защото това е най-трудната за преодоляване част :) Желая ти успех (sun)