09.05.11
17:27
Здравейте.Имам един въпрос към вас.Ако правя всеки ден кардио(велоергометър)сутринта на гладно за 25 мин.с цел изчистване в умерено темпо,дали ще загубя много мускулна маса.Не приемам никакви добавки.Карам го само на храна.Споделете какво мислите
Темата беше редактирана от Gogo1984 на 09.05.11 17:28.
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
09.05.11
17:44
начи не е хубаво да е на гладно :)
Мнението беше редактирано от Dimitar Dimitrov на 09.05.11 18:17.
09.05.11
17:47
Естествено, че ще загубиш мускули. При всеки режим за редуциране на тегло се губи мускулна маса. По-добре си вземи BCAA. Иначе според мен не е хубаво всеки ден да въртиш велото. Виж, един крос сутрин рано, сред чист въздух - да, но това е друго.
Мнението беше редактирано от picco ' на 09.05.11 17:47.
казано от Dimitar Dimitrov на 09.05.11, 17:44:
nqma da zagubi6 mn muskulna mas ama nedei na gladno da go praish i blaskai pove4e :)
Казаха ми,че сутрин на гладно се горяли най-много мазнини,заради гликогена,но все пак може и да не е така.Според теб кога е най-добре да го правя и защо?Няколко месеца няма да мога да ходя въс фитнес залата и мисля да тренирам вкъщи.
казано от picco ’ на 09.05.11, 17:47:
Естествено, че ще загубиш мускули. При всеки режим за редуциране на тегло се губи мускулна маса. По-добре си вземи BCAA. Иначе според мен не е хубаво всеки ден да въртиш велото. Виж, един крос сутрин рано, сред чист въздух - да, но това е друго.
За добавките съм твърдо против.Само на храната залагам.А иначе за кроса става също.Но пък с кроса си мисля,че ако се губи маса то тя ще е много повече отколко на велоергометъра.Пък имам вкъщи велоергометър да го ползвам иначе защо съм го взел.
09.05.11
18:10
За 25мин. надали ще изгориш достатъчно мазнини, камо ли да изгориш мускул. Надявам се, че след кардиото приемаш храна съдържаща протеин - яйчни белтъци най-добре.
казано от ProXxX на 09.05.11, 18:10:
За 25мин. надали ще изгориш достатъчно мазнини, камо ли да изгориш мускул. Надявам се, че след кардиото приемаш храна съдържаща протеин - яйчни белтъци най-добре.
Ами след кардиото овес 70-80гр и 3-4 белтъка
09.05.11
18:16
Екстра. Ако добавиш и чаша прясно мляко или още 1-2 белтъка ще е още по-добре. :)
казано от ProXxX на 09.05.11, 18:16:
Екстра. Ако добавиш и чаша прясно мляко или още 1-2 белтъка ще е още по-добре. :)
Прясното мляко ми е проблем.Лактозата нещо не ми влияе добре.Подувам се един такъв и ме замазнява също доста.Извара също ям,но по-малко,че иначе и там става кофти
09.05.11
18:21
те са горат мазнините сутрен ама после като се наядеш са връщат аз правя след тренировка малко колело , скачане на въже но да ти кажа ако нямаш много мазнини по теб недей прай !
казано от Rikoo на 09.05.11, 18:27:
И какво ще стане ако приемеш общо 20-30 грама бцаа?
Против добавките съм,а има също и друг важен фактор,заради които ги изключвам.Просто нямам финансовата възможност.
казано от Dimitar Dimitrov на 09.05.11, 18:21:
те са горат мазнините сутрен ама после като се наядеш са връщат аз правя след тренировка малко колело , скачане на въже но да ти кажа ако нямаш много мазнини по теб недей прай !
Ми да ти кажа доста мазнини си имам,така че доста работа ще трябва.
09.05.11
18:36
стига да си сериозен и малко по малко сичко ще стани с времето и яж плодове като ябълки и др. !
09.05.11
18:45
Не знам защо си против добавките като те са 10 пъти по-чисти от храната. Имам предвид, че на места се срещат меса с по 10 метра топка косми вътре. И какви ли още неща. А и бцаа-то е полезно за всички - не само трениращи.
Усещаш ли се какви тъпотии говориш?
казано от Dimitar Dimitrov на 09.05.11, 18:36:
стига да си сериозен и малко по малко сичко ще стани с времето и яж плодове като ябълки и др. !
По-скоро не ;-)
казано от picco ’ на 09.05.11, 18:45:
Не знам защо си против добавките като те са 10 пъти по-чисти от храната. Имам предвид, че на места се срещат меса с по 10 метра топка косми вътре. И какви ли още неща. А и бцаа-то е полезно за всички - не само трениращи.
За добавките може и да си прав,но просто и финансово не мога да си ги позволя.
09.05.11
19:19
казано от picco ’ на 09.05.11, 18:45:
Ти чуваш ли са кво говориш как добавките ши са 10 пъти по чисти от храната да има и храни дет са пълни боклуци !
И кви тъпотии говора не е ли тей на гладно ши караш колело !
09.05.11
19:46
Човече, на гладно се горят 10 пъти повече мазнини. Същия ефект е и след тренировка, но тогава тялото е доста по-изморено. От кое село си та така са те учили...
09.05.11
20:51
ем питам ве щот аз теи са ми казвали някав проблем ... апак аз не свялам ми качвам маса теи чи незнам много тукмак ...
Модерация: Моля, постарайте се да пишете по-грамотно и четливо!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.05.11 20:53.
09.05.11
21:50
Ако слагаш нещо като точки, запетайки и т.н. може и да разбера какво искаш да кажеш :)
Абе picco aka river ти въобще пил ли си бцаа някога,че да знаеш колко са чисти и да ги препоръчваш наляво-надясно.Попринцип си прав,ама си голям всезнайко-каква е разликата между кроса и велото на гладно?Искам да ми отговориш.
До автора-при добър режим няма да губиш мускули лесно.Лично аз бих правил кардио до 5 пъти седмично,3-4 след тренировка и 1-2 пъти самостоятелно(ако е сутрин по-кратко,а ако е вечер по-дълго).Постепенно увеличавай от 20 до 40 минути и после най-добре мини на интервално кардио.
Поздрави и успех със свалянето ;)
09.05.11
22:30
Разлика ли? Има хиляди хора, които вмомента въртят велото и се надяват утре да са с 1кг. по-леки, а има и хиляди хора, които вмомента тичат, но не да са по-леки, а да са по-здрави. Разликата, лично според мен, е в това, че кроса е 10 пъти по-приятен, по-натоварващ, по-здравословен(ако може така да се каже) и какво ли още не. Личното ми мнение е, че на велото може да навъртиш 20км, но да не можеш да избягаш 1км. И това не е единичен случай. Според мен с въртене по цял ден нищо не се постига, а един приятен крос тренира сърцето и изобщо цялото тяло. Е, нали трябва да се ходи във фитнеса, за да видят хората, че тренирам :)
Ти никога не си качвал и след това чистил с вело/кросове, така че- как знаеш? :D
Аз веднага разбрах какво имаш в предвид и съм абсолютно съгласен.Целта ми беше да кажа,че при подходящите параметри ще сваляш мазнини и с кросове,но и с вело.А дебелаците и лелките,които прекарват часове на велоергометъра не им е това проблемът.
Поздрави и се надявам да не си се засегнал,защото не съм целял това. :)
казано от picco ’ на 09.05.11, 22:30:
Разлика ли? Има хиляди хора, които вмомента въртят велото и се надяват утре да са с 1кг. по-леки, а има и хиляди хора, които вмомента тичат, но не да са по-леки, а да са по-здрави. Разликата, лично според мен, е в това, че кроса е 10 пъти по-приятен, по-натоварващ, по-здравословен(ако може така да се каже) и какво ли още не. Личното ми мнение е, че на велото може да навъртиш 20км, но да не можеш да избягаш 1км. И това не е единичен случай. Според мен с въртене по цял ден нищо не се постига, а един приятен крос тренира сърцето и изобщо цялото тяло. Е, нали трябва да се ходи във фитнеса, за да видят хората, че тренирам :)
:) Не си прав. Истината е , че в пряко сравнение велоергометрията е по-универсалната кардиоваскуларна дейност от бягането, защото е подходяща за по-голям % хора(независимо дали в добра или лоша спортна форма) .Позволява по-прецизно дозиране ;) . Интензивността и плътността на тренировъчната единица определят енергоразхода като цяло, при което сравнението по този показател между 2та вида спортна активност не е уместно .Удачно е всеки да си избере подходяща кардио активност, отговаряща на неговите нужди и особености на тялото му. Или според теб е по-добре да принудим един 120 килограмов човек( да речем на 160 см ръст :) ) да тича 1 км, защото по този начин ще си спести 20-часово въртене на велото :) . . Аз например не бягам когато съм над 100 кг, защото глезенните ми стави не издържат на редовните и интензивни натоварвания( от около 35-60 мин всяко) и след известно време ме принуждават да променя тренировката ;) . Убеден съм, че не съм единствен случай.
Конкретно по темата...при липса на възстановяващи ставите добавки и практикуване на кардиото само “за здраве” без да се търсят конкретни спортни(състезателни) резултати, най-удачно е да се прави всеки 2ри ден. В противен случай има варианти и за двуразово дневно кардио :) . Поздрави!
Всеки ден не мисля, че е удачен вариант. 4-5 пъти седмично при мен е горна граница. Не е задължително да падне голямо количество ММ, но принципно се ‘поспихва’ :)
12.05.11
18:13
казано от малкия113 на 10.05.11, 11:28:
Или според теб е по-добре да принудим един 120 килограмов човек( да речем на 160 см ръст :) ) да тича 1 км, защото по този начин ще си спести 20-часово въртене на велото :) . . Аз например не бягам когато съм над 100 кг, защото глезенните ми стави не издържат на редовните и интензивни натоварвания( от около 35-60 мин всяко) и след известно време ме принуждават да променя тренировката ;) . Убеден съм, че не съм единствен случай.
Не съм имал предвид това. Много ясно, че един 120кг. човек няма как да тича дълго, даже няма как да тича, без да навреди на ставите си.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече