Съвети и мнения за изпълнението ми на упражнения

Прескочи до:

Разгледах още клипове и при мен наистина е в повече дъгата. Ще опитам да поизместя гъза малко напред и да се пооблегна по-така на облегалката като ще гледам да няма излишно напрежение в кръста поради липса на опора.

Другят вариант е да използвам стойките от клека и отделна пейка.

гледай да не си вдлъбваш кръста много като ти натежи.

26.05.11
12:10

Тази пейка не става за раменни преси отпред, за такива отзад или с дъмбели е добра. За такива отпред трябва да имаш съвсъм лек наклон назад а тези циркове с изместването на гъза напред не ги прави защото ако се изхлузиш докато правиш щангата директно ще ти падне отгоре което едва ли ще е много приятно. Стойката от клека в твойта зала ако не се лъжа е доста висока използвай смит машината ако я има все още заедно с 1 от пейките с регулируем наклон ако са ти мерак раменните отпред.

Мнението беше редактирано от Stan на 26.05.11 12:11.

Е, чак пък да не става за преси отпред...ако имаше такова нещо, клипа в изданието нямаше да се прави на нея. Сигурен съм, че Владимир Недков и Лазар Радков щяха да вземе под внимание такова нещо. Според мен всичко си е ок. Просто трябва с една идея да скъся дъгата и да не вкарвам лактите толкова назад. А и няма да измествам гъза толкова напред...съвсееем леко пък ще видим как ще се получи. Ако наклона е по-голям ще натоварвам повече предното рамо и горните гърди, съответно голяма част от натоварването слиза от средното рамо.

На Смит машината пък хич не съм фен, заради това, че убива стабилизиращите характеристики на съответните мускули. Нея нека я използват професионално занимаващите се. Те повече знаят и се нуждаят от максимална изолация. :)

ПС: Също така мисля, че задържам дъха прекалено много. Май ще е по-добре да започна да го изспускам с една идея по-рано. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 26.05.11 13:11.

Послушай съветите на Петко и няма да сбъркаш. Цецо също разсъждава в правилната посока. Наистина не трябва да се получава дъга. Щангата трябва да се движи право нагоре и след това  надолу без отклонения. Спокойно можеш да работиш и от стоеж. Така може да си помогнеш с краката  при първото повторение, което обикновено е най-трудно, а при следващите ползваш инерцията и еластичността от спускането на щангата. Ако те притеснява натоварването на кръст, винаги можеш да свиеш една идея коленете, за да могат те да поемат част от тежестта.

Слушам, слушам! :)

Всичко се препрочита и обмисля по няколко пъти. След това се сверява и най-вероятно ще се тества :)

Стара българска поговорка казва, че ” Глупаците се учат от своите грешки, а мъдрите - от грешките на другите.” Получаваш наготово изстрадания опит на част от нас. Разбира се, не би било мъдро да се доверяваш на всичко казано и да нямаш свое собствено мнение.

28.05.11
13:42

Ей това са раменни преси. Мариус е невероятен. Толкова е експлозивен, че дори не може да се образува инерция.

Мнението беше редактирано от default на 28.05.11 13:43.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1