Коментари около интервюто на Мария Никифорова

Темата е заключена.

Местя тук коментари, които според мен нямат място в темата за интервюто.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 04.06.11 16:04.

03.06.11
23:44

Искам да я питам защо ме накара да и закупя два калипера и след като държавата им сложи ддс тя каза “че не се била разбирала така с мен и не ги иска на тази цена“ т.е. аз да и платя ддс-то блокира ме в скайп и не отговаряше на съобщения и така аз си закупих два продукта, които не желаех.
След година и половина успях да и продам калиперите на други хора.
Искам да и пожелая да е жива и здрава много щастлива и в супер форма.
Въпросът ми е още ли лъже bb-team потребителите ?

04.06.11
10:09

казано от westsa на 03.06.11, 23:44:

Искам да я питам защо ме накара да и закупя два калипера и след като държавата им сложи ддс тя каза “че не се била разбирала така с мен и не ги иска на тази цена“ т.е. аз да и платя ддс-то блокира ме в скайп и не отговаряше на съобщения и така аз си закупих два продукта, които не желаех.
След година и половина успях да и продам калиперите на други хора.
Искам да и пожелая да е жива и здрава много щастлива и в супер форма.
Въпросът ми е още ли лъже bb-team потребителите ?

Добре е да чуем и другата страна по въпроса, но ако това е истина, значи се касае за изключително некоректна постъпка.

след като държавата им сложи ддс тя каза “че не се била разбирала така с мен и не ги иска на тази цена“

Няма да се правя на адвокат на Мария, но ако си обявила крайната цена без ДДС, потребителят е в правото си да откаже поръчката! Ако си обявила коректна крайна цена, тогава въпросът придобива морално измерение!
Според Закона за защита на потребителите:
Чл. 27.  (2) Продажната цена на услугата включва ДДС и всички други данъци и такси, дължими от потребителя, както и цената на всички стоки и услуги, които трябва да бъдат заплатени допълнително от потребителя.
Не смятам, че е коректно “да се разчистват лични сметки” в този форум и то от човек, който няма никаква активност в медията ВВ-Теам!

Мила

04.06.11
13:09

казано от Владимир Караиванов на 04.06.11, 12:57:

след като държавата им сложи ддс тя каза “че не се била разбирала така с мен и не ги иска на тази цена“

Няма да се правя на адвокат на Мария, но ако си обявила крайната цена без ДДС, потребителят е в правото си да откаже поръчката! Ако си обявила коректна крайна цена, тогава въпросът придобива морално измерение!
Чл. 27.  (2) Продажната цена на услугата включва ДДС и всички други данъци и такси, дължими от потребителя, както и цената на всички стоки и услуги, които трябва да бъдат заплатени допълнително от потребителя.
Не смятам, че е коректно “да се разчистват лични сметки” в този форум и то от човек, който няма никаква активност в медията ВВ-Теам!

Владимире, много избързваш с коментара си. В профила на westsa има малко активност, защото тази функция е от скоро време. От много време е във форума, но спря да пише(нормално). Той е един от основните потребители, които съвместно с още няколко други, помогнаха за разработването на темата за ‘’Оn-line поръчки от USA и EU’‘. :)
Бтв - westa си е задал въпрос и е изтъкнал причини за него, за другото си има модове(ако сметнат за необходимо) :P

Мнението беше редактирано от Мила на 04.06.11 13:37.

казано от Mon coeur est a vous на 04.06.11, 13:09:

Владимире, много избързваш с коментара си.

Много моля, хора, които се крият зад измислени имена,  да не ми казват кога да се изкажа!
Позволих си да издигна правна хипотеза, подкрепена с препратка към закона. Имам опит в “Правото на европейските потребители”, така че мога да коментирам  свободно и компетентно. Допуснах и обратния вариант, който от своя страна повдига някои морални въпроси.

Може би сте си много полезни с него или нея (поради липса на информация не мога да определя пола) в областта на онлайн покупките. Но не сте полезни на много от нас, поради  липсата на дневници и споделен опит в областта на храненето и тренировките.

Но, моля ви, не ни интересуват и не ни занимавайте с финансовите взаимоотношения между съфорумците!

Владо, айде на кросфита тази вече при Юли, че нещо се ядоса и да си го изкараме на гумите ;)

Мила

04.06.11
16:26

казано от Владимир Караиванов на 04.06.11, 15:06:

казано от Mon coeur est a vous на 04.06.11, 13:09:

Владимире, много избързваш с коментара си.

Много моля, хора, които се крият зад измислени имена,  да не ми казват кога да се изкажа!
Позволих си да издигна правна хипотеза, подкрепена с препратка към закона. Имам опит в “Правото на европейските потребители”, така че мога да коментирам  свободно и компетентно. Допуснах и обратния вариант, който от своя страна повдига някои морални въпроси.

Може би сте си много полезни с него или нея (поради липса на информация не мога да определя пола) в областта на онлайн покупките. Но не сте полезни на много от нас, поради  липсата на дневници и споделен опит в областта на храненето и тренировките.

Но, моля ви, не ни интересуват и не ни занимавайте с финансовите взаимоотношения между съфорумците!

:D

Мнението беше редактирано от Мила на 07.01.12 12:24.

04.06.11
18:02

Също съм в оффтопик,брат трябваше още тогава да пуснеш темата,аз тогава май ги поръчвах калиперите и останах с много кофти впечатление от постъпката на въпросното момиче...

Моето мнение е, че човек трябва да си плати стоката, която е поръчал, въпреки усложненията, които възникват.
Защото:
1. Парите за ДДС отиват в държавата, а не в човека, направил поръчката.
2. Не е коректно да набуташ човек, който ти прави услуга.
3. Човек, пазаруващ от интернет, трябва да е наясно с рисковете.

Говоря принципно, не за конкретния случай, защото другата страна все още не се е изказала. Смятам обаче, че е редно да го направи.

06.06.11
20:46

казано от Владимир Караиванов на 04.06.11, 15:06:

Може би сте си много полезни с него или нея (поради липса на информация не мога да определя пола) в областта на онлайн покупките. Но не сте полезни на много от нас , поради  липсата на дневници и споделен опит в областта на храненето и тренировките.

Ами и ти не си ми полезен с нищо, но не те слагам под общ знаменател !

head_hunter

06.06.11
21:16

казано от Владимир Караиванов на 04.06.11, 12:57:

Не си прав Владо. @westsa е потребител тук от доста време, освен това, както каза и колежката по-долу - помогна много за създаването на двете теми за онлайн пазаруването /за което сме му благодарни много хора/. Момчето спря да пише /както и повечето от старите посетители/, поради еднообразните теми. Най-малко от етична гледна точка е добре човек да си държи на думата. Хубаво е да се знаят подобни неща, защото следващия ще е предупреден. Стига бе човек - навил се е да направи услуга на човек, който не познава. Познавам хора от форума, правил съм услуги и са ми правили услуги, но никога не е имало неразбирателство. Не е хубаво да се злоупотребява с добрината на хората, защото и без това е рядко явление. Колко да е въпросното ДДС - не е хиляди левове, а пари се печелят, доверие веднъж се губи. И защо го цитираш това за ДДС? Гледаш сайта в щатите и там не е с ДДС, направил е услуга, та да вземе и ДДС да изчисли - стига де всеки може да сметне колко са 20%. Или какво надяваме се да мине метър на митница, а ако не мине ще отказваме поръчката - детски истории.

За интервюто - няма да го чета! Чел съм дневника, опитвал съм се да помагам в дадени ситуации, та айде нема нужда, може да ми дойде в повече. И аз като други потребители смятам, че имаше други хора, които имат повече да кажат за фитнеса и здравословния начин на живот. Някой ще обясни ли връзката между Никифорова и здравословния начин на живот, защото на мен лекичко ми убягва?

п.п. Дневниците не са ктритерии за ползата от някой във форума, защото пак ще се върнем на дневниците на Никифорова и Шишманов и предаването “Искренно и лично във форума”.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 06.06.11 21:26.

07.06.11
09:34

emzo…и от кога хора като Владо не са полезни за този форум...?...

мон кур ест а ву(пу, че ми е слаб френския), или как беше...ще бъда много благодарен, ако но озариш с познанията си и ежедневието си, като възобновиш воденето на дневника си...

има едни готини хора тук, дето си играят с думите и си мислят, че постовете като са им дълги са пълни със съдържание...

дали Мария заслужава интервю или не...мисля, че си е “проблем” на хората, подели инициативата за същото, какво може да научим и да се поучим от нея...божа работа...

ПАК ще кажа, ако щете трийте, ако щете-не трийте...в този форум има 4-5 човека, които разбират от “трениране” и поне 200, дето са толкова далеч от истината, колкото аз от Бен Джонсън...и въпреки това си остават най-хапливи и злобни...

Пък после кажете, що се нервя...

Аз иначе към Мимето въпроси няма да имам...тя не иска и няма да почне да се грижи за тялото....

07.06.11
09:49

казано от slavko на 07.06.11, 09:34:

emzo…и от кога хора като Владо не са полезни за този форум...?...

Именно ! Точно за това ставаше дума, че всеки чете и не осмисля.

Аз говоря в единствено число, за себе си. За мен той не е полезен, но въпреки това той говори в множествено число, както и ти.
За мен westa е в пъти по-полезен !

И какво ми говори точно той (Владимир Караиванов) за активност.

Ей аман вече, заради такива спряха да пишат много хора. И почвам да ги разбирам.
Форума умира, пълно е с малоумни теми и нищо интересно.

Ама явно администрацията иска текучество, не качество.

Мнението беше редактирано от emzo на 07.06.11 10:22.

07.06.11
10:20

Така и така хванахте темата за полезните във форума,аз съм си го написал и във подписа разсъждението ми за постовете тук.
От отдавна се чудя да пусна тема,но знам как всичките които ще се засегнат ще има да реват,форума е много хубав и има хора,които наистина разбират,колкото и да са малко....НО защо аджаба трябва някакви пишлемета на по 14-19 години а и не само, да дават някакви съвети уповаващи се нито на опит нито на правилна информация,евентуално на нещо чуто през годините ,което като информация няма нищо общо с настоящите изследвания и колко хора се подлъгват и казват,”добре-ще те послушам”заради смешните “съвети”,които са точно обратното на правилното.
От малко години имам регистрация от много чета самият форум и такова нещо преди нямаше.............

п.с. Колкото до Мария , ставаше въпрос за услуга,демек каквото пишеше в сайта това плащаше ,пари никой не е искал да печели от някакви калиперчета,точно тогава вкараха новия закон за ДДС 1 януари на 2-ри вземах стоката,тогава платих една заплата ддс за моите неща а на калиперите ддс-то не беше повече от 20-на левчета със сигурност.

казано от Тони1 на 07.06.11, 10:20:

....НО защо аджаба трябва някакви пишлемета на по 14-19 години а и не само, да дават някакви съвети уповаващи се нито на опит нито на правилна информация,евентуално на нещо чуто през годините ...

Защото на хората, които наистина разбират им писна по 100 пъти да обясняват “как се пие креатина”, при условие, производителят го е написал на опаковката.

И понеже разбиращите вече все по-рядко пишат, тийн-форумните писачи имат все по-голямо поле за изява.

head_hunter

07.06.11
13:29

има едни готини хора тук, дето си играят с думите и си мислят, че постовете като са им дълги са пълни със съдържание...

Тъй като поста ти е под моя и отговаря на критерии посочен в поста /и за това приемам, че визираш мен/ ти много ама много ми е мерак да те попитам кое от изложеното не е така и кое е лишено от смисъл? Защото гледам си се изказал, но нещо не виждам аргументи в поста ти.

ПАК ще кажа, ако щете трийте, ако щете-не трийте...в този форум има 4-5 човека, които разбират от “трениране” и поне 200, дето са толкова далеч от истината, колкото аз от Бен Джонсън...и въпреки това си остават най-хапливи и злобни...

Това според твоите разбирания ли е или? Как точно определяш кой от какво разбира? Това, че си направил група /което е похвално/, която тренираш не те прави нов връх в треньорските постижения, че да раздаваш разни определения. Имаш собствени разбирания за тренировките, други хора имат техните разбирания за различен вид методика и какво? Това за “хапливи и злобни” просто няма да го коментирам. Хайде със здраве.

07.06.11
14:16

казано от Владимир8507 на 07.06.11, 11:01:

Защото на хората, които наистина разбират им писна по 100 пъти да обясняват “как се пие креатина”, при условие, производителят го е написал на опаковката.

И понеже разбиращите вече все по-рядко пишат, тийн-форумните писачи имат все по-голямо поле за изява.

Владо,това изобщо не го коментирам,винаги ще има такива въпроси не са чак толкова страшни,нещото което адски ме дразни те са толкова много но ,последните които помня са:
“от един нандролон няма какво да ти стане” това е съвет за лечение с ААС в случая дека,
или пък “пий си вода,когато си жаден” “от много вода ще ти се увредят вътрешните органи”,само дето споруващите имат съвсем различни нужди от обикновенния човек,та дори и той...
Грешното остаряло впечатление за приема на бцаа в комбинации с други добавки,но това не е чак толкова зле в случая се пилеят само пари не здравето.
..и да не коментирам прохормоните,които доста хора защитават и не осъзнават че всъщност тъпчат дробовете и бъбреците си с малко по-различни съединения от някой орални стероиди в някой случай дори по зле и за това ги няма в допинг листа,но нали е по лесно да вярват на етикетите и рекламите не забравям мненията от рода”това са добавки няма какво да ти стане”.........
Като цяло темата отиде много настрани,но има много потребители,които заслужават най малкото предупреждения преди бан с тъпанарските съвети,защото ко

Мнението беше редактирано от Тони1 на 07.06.11 14:19.

Добре е да има критика, още повече, ако е конструктивна, от която произлизат предложения за промени. Иначе е трудно да се преценя кое е меродавно и кое не.

Ще допълня с още нещо под формата на въпрос - колко пъти, когато видяхте мнение против условията за ползване, го докладвахте? Правете го винаги, защото това помага на “администрацията” по два начина:

1. Да реагира по-бързо на дадения проблем (чифтовете очи на четящите са много пъти повече от тези на модераторите).
2. Всяко докладване на мнение трупа тежест в досието на неговия автор. Често докладваните участници губят възможността да са част от форума.

07.06.11
20:39

1.Хубаво е модератора, когато трие дадено мнение а не е написал защо го трие и го е преместил на друго място да съобщава на писателя на мнението. Защото ми съобщиха за темата, която почва от моя въпрос по телефона в случаен разговор.
2.Владо аз съм мъж(“но ако си обявила”,” Ако си обявила”).Щом си и адвокат нека да те запозная с реалната история :
Въпросната девойка ме помоли да й закупя въпросните калипери и аз приех.
Постави условие което гласеше „т.к. не се познаваме добре ако може ти да ми ги платиш а после аз ще ти дам парите„ .Аз приех и когато пристигнаха продуктите седмица преди да дойдат смениха закона за поръчки извън ЕС и се наложи да платим ДДС.
Когато и съобщих новината тя ми отговори, че не ги иска вече, и че не се била разбирала така с мен и блокира всякаква комуникация с мен а ставаше въпрос по мой спомени за около най-много 15$ .
Владо казва-„Не смятам, че е коректно “да се разчистват лични сметки” в този форум и то от човек, който няма никаква активност в медията ВВ-Теам!“
Мислех да не ти отговарям получи доста отговори .
Като не ти е полезно не го четеш и не го коментираш. Но явно ти е било доста интересно, че чак и закони си вадил!
Също мога да ти кажа всеки с времето си, ще дойдеш и ти на това дередже само да четеш без много да коментираш.
Както emzo каза – „Ами и ти не си ми полезен с нищо, но не те слагам под общ знаменател !“
Ще ми се да ти драсна още няколко изречения, но правилата не го позволяват ! Т.ч. Peace bro.
3. Въпрос към Димитър Михайлов -
Когато казваш, че даден човек те е излъгал и се аргументираш и кажеш че той лъже и зададеш въпроса още ли лъже хората? :
Това обида ли се води към дадения човек, който не иска да отрече даденото твърдение?

За 3., предполагам визираш мен, заради преместването на темата. Причината за това е да оставим целта й, свързана с интервюто, нищо повече. Разразилата се полемика ни принуди да модерираме, а не твоите въпроси към нея.

Доста време зяпам темата и до сега се колебаех дали да взимам отношение изобщо. Все ми се струва, че в момента правим Източен въпрос от един наистина не много приятен, но и не особено важен случай (важен спрямо форума и изданието). За мен категорично тази дискусия няма място в темата за въпроси към Мария, а още по-малко пък е редно да се отразява в интервюто. Това (разбира се!) не омаловажава случката с калиперите каквато и да е истината за нея), но просто ми се иска да не смесваме личните отношения с полезността на изданието. За всичко си има време и място. Нищо лично.

Аз пък смятам, че случая с калиперите е много важен. От гледна точка на това, че не е добре за имиджа на изданието да се прави интервю с човек, който по такъв елементарен начин е прецакал друг потребител.

Аз ще се включа по малко по-особен начин и ще кажа, че вече преигравате.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 08.06.11 09:12.

08.06.11
09:46

И аз мисля да спра...форума за мен, е доста полезен...ако задаваш правилните въпроси...наистина по някой път се разводняват нещата...в което няма нищо лошо...все пак не сме се събрали 100 майстора на спорта да обсъждаме следващия подготвителен олимпийски цикъл...

На това, кое, как, колко знам и как го прилагам, отговори няма да давам...който е тренирал с мен и е изкарал няколко седмици с мен...нека той каже...аз не искам и не мога да оценявам собствените си качества...защото е някак си...арезонно...

Аз нямам претенции за качеството и количеството на знанията си...когато говоря и споделям личен опит, го правя, защото го имам в известна степен...

Също...не събирам хора да тренираме за да се изявявам като треньор, защото аз НЕ съм такъв и нямам претенции да бъда...правя го защото страшно много ми пука за младите хора и се опитвам всячески да им насочвам вниманието към стойностни неща...спорт, книжки и т.н.

Който ме познава...ми знае мотивите...дали съм прав или не...пак няма как аз да коментирам...

И благодаря на хора, като Цецо Василев, че пишат тук и споделят знанията си!

Мнението беше редактирано от slavko на 08.06.11 10:12.

11.06.11
16:28

според мен ще е най-правилно Мария да се изкаже по темата с калиперите и да се защити.всичко друго са си чисти спекулации.
лошото е,че тя май не иска(или не е видяла темата) което ме оставя с кофти впечатлението,че може би е нещата не са много чисти :(

12.06.11
00:13

към tra^la^la - Пич ти мислиш ли че ще се бъзикам и ще лъжа ? Да не съм някой 15 годишен пиклю.
Що не и драснеш едно лично да се включи като си и голям почитател може и да и купиш нещо за твоя сметка !

Бъдете здрави и “мъдри”, скъпи приятели!

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 01.09.11 21:26.

Последно какво става, ще има ли интервю или не?

20.06.11
01:39

Жалко за случилото се! Westa е коректен, имали сме вземане-даване! След като нещата веднъж са изкарани наяве, е добре да се разрешат по някакъв начин (публично или не).
Относно това дали да има интервю с някого, може би по-скоро решаващото е дали личността е, така да го кажем, емблематична за форума.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1