Аз пък изобщо не разбирам за какво е цялата драма. Идеята на предизвикателствата, според мен, е не
толкова в самото класиране, колкото в това да се направи сравнение между различните групи. Мен лично
ме интересуват само най-добрите времена, защото сравнявайки ги с моето, мога да преценя най-добре
къде съм. Преди всяко предизвикателство са обяснени и критериите, по които да се прави, и как се
оценява. От тук нататък, всеки го прави за себе си и преценява за себе си, дали, колко и на кои
движения ще чийтва. Предизвикателствата са само един тест (норматив) за това кой как тренира и до
къде е стигнал. Но това не е състезание, а една екселска таблица, качена в интернет форум. И ако
някой се чувства неудовлетворен (щото видиш ли времето му било по-слабо от на Гошо, ама той трябвало
да направи още 15 набирания и 10 бърпита) значи има проблем с егото. В спорта човек може да се
самозалъгва до момента, в който отиде на състезание. Там - на състезанието всичко си идва на
мястото и колкото си тренирал, толкова получаваш. Само на състезание можеш и да се разочароваш; от
съдии, климатични условия и т.н. Всичко останало е излишна интернет суета. Важното е да се тренира и
да ни е приятно да го правим. А, че някой чийтнал, пък друг не, еми много важно.
ПП @Десо, според теб кое ще е по-важно? Това, че аз съм бил по-бърз от теб на някой комплекс, ама с
яко чийт, или че ти си бил по-бавен от Вик или Славко например.
04.08.11
23:02
казано от Niki G на 04.08.11, 13:41:
Аз пък изобщо не разбирам за какво е цялата драма. Идеята на предизвикателствата, според мен, е не
толкова в самото класиране, колкото в това да се направи сравнение между различните групи. Мен лично
ме интересуват само най-добрите времена, защото сравнявайки ги с моето, мога да преценя най-добре
къде съм. Преди всяко предизвикателство са обяснени и критериите, по които да се прави, и как се
оценява. От тук нататък, всеки го прави за себе си и преценява за себе си, дали, колко и на кои
движения ще чийтва. Предизвикателствата са само един тест (норматив) за това кой как тренира и до
къде е стигнал. Но това не е състезание, а една екселска таблица, качена в интернет форум. И ако
някой се чувства неудовлетворен (щото видиш ли времето му било по-слабо от на Гошо, ама той трябвало
да направи още 15 набирания и 10 бърпита) значи има проблем с егото. В спорта човек може да се
самозалъгва до момента, в който отиде на състезание. Там - на състезанието всичко си идва на
мястото и колкото си тренирал, толкова получаваш. Само на състезание можеш и да се разочароваш; от
съдии, климатични условия и т.н. Всичко останало е излишна интернет суета. Важното е да се тренира и
да ни е приятно да го правим. А, че някой чийтнал, пък друг не, еми много важно.
ПП @Десо, според теб кое ще е по-важно? Това, че аз съм бил по-бърз от теб на някой комплекс, ама с
яко чийт, или че ти си бил по-бавен от Вик или Славко например.
Виж, бих се радвал ако ме биеш, но сме правили и двамата предизвикателството по ясен начин. Бих се радвал и ако дойде някога деня, в който бих бил Славко или Вик при равни условия. Ако ти ме биеш с яко чийт, просто и аз ще чийтвам, за какво да се хабя. Не е его, а стремеж да постъпвам справедливо и честно. Защото аз не обичам да мамя. Логиката ти издиша на много места, но вече се отказах да споря. Ако искаш да се разберем, да продължим в скайп.
Напълно разбирам хората, които правят всичко стриктно и за тях лошата форма е неприемлива. Ядосвате се, когато ви сравняват с някой, който чийтва с техниката, само и само да е по-бърз. Нормална реакция е.
Все пак, бъдете малко по-положителни! Правим това за да се забавляваме заедно, спортувайки. Естествено, че ще следим за добрата форма на изпълнение, но ако един човек е решил да чийтва, това, че аз ще му седя на главата и ще му броя само легитимните повторения няма да промени ситуацията кой знае колко, защото в момента в който се обърна, той ще претупа техниката или ще прави половинчати повторения. Но това си е за него!!
Техниката и чистотата й е отговорност на всеки един атлет, независими какво тренира и каква методология ще използва. Треньорите могат да показват, да обучават, но не изпълняват движенията вместо вас. Ако сами не си налагате правилната и безопасната техника, няма да се получи.
Аз лично не бих бил доволен от себе си и резултата си, ако вътрешно в себе си знам, че съм измамил.
Правете предизвикателствата най-вече за себе си! Важното е накрая вътре в себе си да знаете, че сте дали всичко, на което сте способни в дадения момент. Няма значение, дали сте първи или последни, важното е да сте победили себе си.
аз ще я карам малко мъжката. емоциите настрани, към рационалното. конструктивни предложения от мен:
1. ако има класиране, тогава наистина да се обръща внимание на техниката и да има единни стандарти. ако някой иска да бъде включен в класирането, да има съдия/и до него. останалите, които не държат толкова на това, да си правят с групата, могат и да сизасичат някакво време, ако искат, но да не бъдат включвани в крайното класиране. не мисля, че това е кой знае какво “взимане на сериозно” - има просто хора, които вкарват състезателния елемент, има и такива, които не държат на него. нормално. но ако има класиране, то да е за тези, които вкарват състезателното в цялата работа. иначе какъв е смисълът от класиране?
2. пак за съдиите - ЗА! много ще ми е гот, ако някой ми следи всяко движение. още по-мотивиращо е. а и така ми пада “товарът” от това сама да си броя повторенията и да се притеснявам, дали няма да объркам бройката.
3. още при задаването на движенията от комплекса/предизвикателството срещу всяко движение да има зададени критерии и стандарти. така ще е ясно за какво иде реч. вчера, например, на wall ball shots Юли ми каза някъде към 6-7-ото повторение, че трябва да изхвърлям топката на еди-колко-си метра височина. съответно си “изтрих” направените повторения и започнах от 0. така че едно такова нещо също би спестило недоразумения.
това е, което ми идва на ум. благодаря за вниманието! :D
Мнението беше редактирано от jojoly на 09.08.11 10:58.