30.12.11
16:32
Друг е въпроса дали БЦАА-то има нужно от храносмилане като месото или направо минава през черния дроб и към клетките за поправка. От личен опит - ако имам някакъв силов блок или за хипертрофия - много добре е да си къркаш. Имам ли интервали - ако не си преценя гълточа ми става тежко и ми се повдига, но това според мен е и от водата. :) Както и да е, всеки да си дава парите както прецени. Аз отивам да клекам. ;)
Аз пия само вода по време на тренировка...независимо от това, дали ще вдигам тежко в 10-12 опита или ще правя някой 40 минутен мет-кон...
Но, всеки си знае, чете си...и си прави, каквото си иска...някой пият алкохол преди тренировка, че да не чувствали умора...защо, как...ще питам лабораторията:)
30.12.11
18:47
Ами и аз съм чувал нещо такова но... колегите не ме поправиха за приема... следователно считам, че би трябвало да е ОК приема му преди и след трен.
Не сме те поправили, защото не сме обърнали внимание /поне аз си признавам, че това не съм го видял/. Единия прием ти е веднага след тренировка, а другия в зависимост, кога тренираш /т.е. ако тренираш сутрин - първия след тренировка, а втория вечер/.
Десо ти обясни малко по-нормално защо аз бих се спрял на 500 гр. креатин по начина по, който ти описах приема. С разликата, че в моите очи на теб 50 дни са ти достатъчни. Вчера просто много ми се спеше, като писах постовете и не ми се впускаше в обяснения, защото сам видя, какви глупости пишех. Казвам не 5, а 10 гр. заради повишената киселинност в стомаха, монохидрата става нестабилен в киселинна среда и от там усвояемото количество е понижено.
За бета аланина - почни по 6 гр., както ти казва Кольо и виж как ще ти се отрази, ако не го вдигни на 8-10 гр. /повече от 10 няма смисъл - някакви изследвания бях чел по въпроса, че при високи дози се отделял с урината/.
01.01.12
17:46
Мерси много за поясненията момчета...
Хед - не разбрах много какъв точно трябва да е приема на моното... дали, защото не си обяснил добре или...може би вината е в мен сега... признавам (blush)
ПП: Май схванах.... аз тренирам следобяд... значи единия прием сутрин а втория прием след тренировка ! :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 01.01.12 17:48.
02.01.12
00:28
Мерси много за поясненията момчета...
Хед - не разбрах много какъв точно трябва да е приема на моното... дали, защото не си обяснил добре или...може би вината е в мен сега... признавам (blush)
ПП: Май схванах.... аз тренирам следобяд... значи единия прием сутрин а втория прием след тренировка ! :)
Правилно си схванал, то не, че аз съм обяснил много добре :D
09.01.12
19:53
Такаа... аз си поръчах бета аланин и креатин монохидрат в крайна сметка... витамини може да си взема от тука ако ще си взимам ще видим... мисля така да приемам суплементите...
Бета-аланин
- 7:00часа - 2 кафени лъжички с връх което прави 4грама ( в които има 2гр. бета аланин )
- 15:15часа - 2 кафени лъжички с връх което прави 4грама ( в които има 2гр. бета аланин ) около 15мин. преди тренировка
- 21:00часа - 2 кафени лъжички с връх което прави 4грама ( в които има 2гр. бета аланин )
* в нетренировъчните дни приема е същият
Креатин монохидрат
- 7:00часа - 1чаена лъжичка с връх което прави 5 грама ( заедно с бета-аланин )
- 16:30-16:45 - 1чаена лъжичка с връх което прави 5 грама ( непосредствено след тренировката заедно с глюкоза )
* в нетренировъчните дни приема е същият
Е имате ли забележки... като цяло чуденето ми е отностно приема им заедно ( сутринта който е ) и приема на бета аланин преди тренировката е в добро време..
09.01.12
19:57
Поликинката препоръчва, че Бета-аланина е най-добре да се гълта по време на трен, заедно с БЦАА, относно креатина - препоръчва голяма доза след тренировка, порядъка 10 грама непосредствено след тренировка заедно с глюкозата.
09.01.12
20:04
Ами знам и аз за съчетаването на бцаа и бета аланин но при положение, че няма да взмам бцаа този бета аланин как да го пия... той е 2грама... тъпо ще е да го смеся с 2литра вода според мен.. иначе ако кажете и така ще направя ;д преди тренировка не е ли удачно ?! За креатина ми казаха, че две дози от 5грама са достатъчни.. виж в темата малко по-назад... имаш ли някакво основание отностно креатина и приема му на 10гр след трен ?!
09.01.12
20:10
Така са ми казали и съдя по мен, че е окей възстановяването. ;)
09.01.12
20:14
Е то аз монохидрат до сега не съм пил така, че ще почна с минималната доза ( 10гр на ден ) пък ще видим с времето как ще е... а иначе за бета аланина гледам специално за този на ПРИМАФОРС пише да се взема преди и след тренировка... което още повече ме обърква мамка му...
09.01.12
20:17
Ти си знаеш. Аз гълтам по 10 грама монохидрат само след тренировка и дърпам здраво напред с размерите.