01.02.12
23:33
може ли да ми кажете по кое време са най-жизнени мускулите и най подходящо за фитнес?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 02.02.12 00:27.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим01.02.12
23:50
Строго индивидуално за всеки човек. Трябва сам да усетиш, кога се чувстваш най-жизнен.
За по възрастни хора се препоръчва сутрешното трениране поради по високите нива на тестостерон. Друг + който изтъкват за сутрешните тренировки, че имаш цял ден да се възстановиш и по малко влияят на съня. . Но като цяло в сайта има бая литература на тая тема.
Ето малко теми които може да са ти полезни:
http://www.bb-team.org/articles/1579_uchilishte-i-trenirovki-vreme-i-fitnes
Ето и още една ако работиш нощна смяна
http://www.bb-team.org/articles/4054_trenirovki-i-hranene-pri-raboteshti-noshtna-smyana
02.02.12
01:20
казано от Жан Славов на 01.02.12, 23:33:
може ли да ми кажете по кое време са най-жизнени мускулите и най подходящо за фитнес?
Според някои изследователи на циркадните ритми (биоритмите), най-доброто време за тренировка е следобед (между 1600 и 1700 часа), защото тогава тялото достига оптимална температура, има най-много сила и издръжливост и е по-малко вероятно да се травмират твърди и меки тъкани. От друга страна, не си ли изградиш режим, все тая. А и в важно какви са целите ти и как тренираш.
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 02.02.12 14:27.
По принцип вечер е по-добре, тъй като организмът тогава хормонално намалява метаболизма си (подготвя се за сън и т.н.). Една силова/кардио тренировка би го повишила, което единствено може да бъде в плюс за трениращия. Също така бях гледал разни научни изследвания, където хората бяха разделени на две групи, съответно трениращи в първата и втората половина на деня. При тези, които тренираха във втората половина от деня бяха отчетени по-големи стойности на покачена мускулна маса и изгорени мазнини за определен период от време.
02.02.12
10:54
За мен най-подходящото време е когато имам време :)
Solomon Kane
Фитнес ентусиаст
Solomon Kane
Тук е от 28 Фев 2010
211 мнения
Абсолютно най - доброто време за тренировка ако ти позволява дневния режим.Ако не когато остане време.
Мнението беше редактирано от Gladiator на 02.02.12 12:08.
02.02.12
14:02
Лично аз, първо тренирах сутрин рано, но след тренировка се скапвах и после целият ден ми беше много умрял и заспал.. След това почнах вечерно време, но пък ако съм имал по - тежък ден преди това, просто не издържах на последните упражнения, а и дигах по - малко килограми и след тренировка директно един душ, ядене и в кревата... Сега тренирам следобед, и като че ли така ми се отразява най - добре .. Така че и аз мисля, че следобед е най - подходящото време за тренировка.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече