28.02.12
22:26
Съквартирантките ми отидоха на тае-бо тази вечер, но мен ме домързя и си казах “нали бягах тази сутрин”... Ама сега се чувствам виновна, че не отидох, а вместо това гледах Двама мъже и половина и се мотах из дома. Да си кажа мъката :D Обещавам утре да бягам пак и да включа табата със спринтове :)
05.03.12
20:43
Не съм писала няколко дни, ама това не значи, че съм зарязала работата :D Даже вчера се мерих и установих, че дупето и талията са -1 см от първоначалните мерки :) Има раздвижване, макар и минимално :)
Ето менюто ми за днес (не че е много за хвалене :D ):
8:00 - 60 гр мюсли със соево мляко, кафе с мляко и захар
11:00 - ментови бонбони Ментос - доволно количество
12:00 - 1 ябълка, 125 гр кисело мляко
14:00 - 50 гр печена риба, 150 гр леща, 250 гр плодово мляко, кафе с мляко и захар
16:35 - 1 круша и 7-8 сурови бадема
17:15 - йога - 1 час
19:00 - долно пилешко бутче, 100 гр леща, малко сурово зеле, 125 гр плодово мляко, 10 гр шоколад
Сега пия черен чай с мляко и захар.
Общо: 1550 ккал, от които 22% от протеини, 58% от въглехидрати, 22% от мазнини
Може да ям още нещо малко по-късно - тогава ще дописвам евентуално. Голям глад ме гони днес, не знам и аз защо.
05.03.12
21:30
Почвам нова стратегия - предварително планиране. Ще пиша тук планираните менюта и ако има изменения, ще отбелязвам.
6 март
Закуска: 2 варени яйца, 1-2 с. л. мюсли със соево мляко, кафе
Междинно: 125 гр кисело мляко, 3-4 бадема
Обяд: 1 печено пилешко бутче, 50 гр леща, броколи на пара, 7-8 бадема; 6-7 маслини
Междинно: същото ;) - кисело мляко
Вечеря: 1 печено пилешко бутче, броколи на пара, 30 гр маслини, 125 гр плодово мляко
След вечерята: черен чай с мляко и захар, 1 краставица
Тренировка: по обяд съм на йога (на 6 км от вкъщи, така че и колелото до там и обратно го броя), а по план имам бягане, включващо една серия табата със спринтове.
Отидох до залата за йога (загубих се по пътя даже), но инструкторът не беше там. И бягане то отпадна... Но затова пак имам тренировка - общо 2 часа колело и вечерта 1 час таебо.
*Зелено значи планирано, но отпаднало; лилаво - непланирано допълнение
Мнението беше редактирано от слънчево момиче на 06.03.12 23:34.
06.03.12
23:33
План за утре:
7 март
З: 2 препечени филии черен хляб, 50 гр пилешко филе, 20 гр кашкавал; чаша кафе със соево мляко и захар
О: печено пилешко, малко леща, броколи на пара, няколко маслини
М: 125 гр кисело мляко, няколко бадема
В: 100 гр пълнозърнести спагети + пилешко месо, малко маслини и няколко бадема; чаша кафе със соево мляко и захар
М: 1 ябълка и 4-5 бадема (сменям млякото с ябълка, яде ми се сладко :) )
Тренировки: ще отида пак на йога (дано да е там този път); бягане - тренировката, която изтървах днес. Ще се наложи да модифицирам малко плана за тази седмица.
Едит: Бягане пак нямаше. От обяд не е спирало да вали. Карах колело малко над час (разделено на 2 части) и правих йога около 30 минути.
Мнението беше редактирано от слънчево момиче на 07.03.12 22:57.
Непланирано и отпаднало: (медиум пърпъл1) (wasntme)
*За да не размацвам дневника, ще кажа тук УаУ на организираността ти.
Аз само мога да си мечтая. Затова и много страдам от неорганизираност :(
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 07.03.12 10:32.
07.03.12
00:15
Недей така, аз обичам да има цветове, символи и други измишльотини :D По принцип не вярвам в хороскопи и такива глупости, ама за Девите навсякъде чета, че са леко откачени на тема организираност... Още от малка постоянно имах всякакви схеми за това кога ще уча, кой ден колко задачи ще реша, за да напиша домашното до ваканцията и т. н. :D Всеки луд с номера си ;)
И като видях, че си променяла, ще допълня и аз ;) Като съм организирана, ми е по-лесно. Като знам какво ще ям, го няма моментът *отварям хладилник и се чудя какво да ям... и изядам прекалено много или не каквото трябва, или и двете*
Мнението беше редактирано от слънчево момиче на 07.03.12 22:59.
07.03.12
23:07
Начертах плана за утре ;)
З: 2 сварени яйца, 2 с. л. мюсли със соево мляко, кафе
М: 1/2 препечена филия с малко пилешко филе
О: риба на фурна, брюкселско зеле на пара с няколко маслини, 1 ябълка
М: 125 гр кисело мляко, 4-5 бадема
В: риба на фурна, 50 гр варен ориз, няколко маслини
Тренировки:
-веднага след като станах - бягане: 1.5 км равномерно, 4 минути табата спринтове, 3 км равномерно—> общо 5.5 км за 31 минути
-вечерта в 7 - зумба - чувствах се изморена и нямах грам ентусиазъм, но подскачах е се въртях все пак
Вечерта пих сангрия - като гледам, около 600 мл са изпити - надявам се някой друг да си е сипвал :D До 4 часа бях на дискотека - танца-манци :D и като се прибрахме, нападнахме бисквитите - изяла съм 4-5 доста големи бисквити, слепени с шоколад (предполагам към 100тина грама (wasntme)) и 20-30 грама шоколад отделно.
Мнението беше редактирано от слънчево момиче на 09.03.12 17:53.
10.03.12
12:39
Вчерашния ден - до вечерта всичко беше супер и по план, но като се прибрах към 12-1, доизядох пакета с бисквитите - 150 гр? може би са били, заедно с 50-60 гр шоколад (вчера нали ставаше въпрос, че запасите със сладко в шкафа са опасни, та аз обезвредих малко моите...) Ще напиша тренировката поне - бягане, средно дълго, почти интервално (леко редуване на темпото през 1 км):
0-2 км - 5:27 мин/км
2-3 км - 5:01 мин/км
3-4 км - 5:33 мин/км
4-5 км - 5:02 мин/км
5-6 км - 5:38 мин/км
6-7 км - 4:58 мин/км
7-9 км - 5:41 мин/км
Общо 9.1 км за 49 минути.
казано от слънчево момиче на 07.03.12, 23:07:
Начертах плана за утре ;)
З: 2 сварени яйца, 2 с. л. мюсли със соево мляко, кафе
М: 1/2 препечена филия с малко пилешко филе
О: риба на фурна, брюкселско зеле на пара с няколко маслини, 1 ябълка
М: 125 гр кисело мляко, 4-5 бадема
В: риба на фурна, 50 гр варен ориз, няколко маслиниТренировки:
-веднага след като станах - бягане: 1.5 км равномерно, 4 минути табата спринтове, 3 км равномерно—> общо 5.5 км за 31 минути
-вечерта в 7 - зумба - чувствах се изморена и нямах грам ентусиазъм, но подскачах е се въртях все пакВечерта пих сангрия - като гледам, около 600 мл са изпити - надявам се някой друг да си е сипвал :D До 4 часа бях на дискотека - танца-манци :D и като се прибрахме, нападнахме бисквитите - изяла съм 4-5 доста големи бисквити, слепени с шоколад (предполагам към 100тина грама (wasntme)) и 20-30 грама шоколад отделно.
И аз така на моя Еразъм след дискотеката—бисквити, слепени с шоколад. :D
10.03.12
13:49
Оф, остави ти тази дискотека, аз така отдавна не се бях напивала... Поне имам добрия навик в дискотеките да не пия, само у дома/в бара преди това - до 4 часа поизтрезнявам и остава само пиянския глад :D Кога ли ще падна от колелото по пътя към вкъщи... Надявам се да няма забрани за пияни велосипедисти :D
П. П. А ти къде беше по Еразъм? Там ли започна португалската любов :P
Мнението беше редактирано от слънчево момиче на 10.03.12 13:50.
10.03.12
19:26
Я да се отчета за днес ;)
10:30 - 300 гр кисело мляко с 1 с. л. мюсли и 20 гр бадеми, кафе със соево мляко и захар
13:40 - 125 гр кисело мляко и 4 бадема
14:00 - Тренировка
16:00 - 60 гр печено пилешко, 200 гр карфиол на пара, 40 гр маслини и 1 ябълка
17:30 - кафе със соево мляко и захар
Планирам вечеря същата като обяда и още едно междинно хапване от 125 гр кисело мляко и няколко бадема.
Тренировката беше 1.5 км равномерно бягане, 4 минути табата спринтове и после още почти 5 км равномерно бягане - общо 7.3 км за 40 минути.
13.03.12
00:45
Ще открадна една идея от дневника на Мая-Ру - външна табличка с менютата ми. Това е таблицата за тази седмица. По-лесно се следи как вървят нещата сякаш, поне за мен е така.
Последните 2-3 дни бяха абсолютен ужас откъм храна - много, и то все лоша. Прекалено често имам такива дни и това е нещото, което най-много ми пречи да отслабвам. Мръднала съм надолу от началото на дневника (поне колана на дънките така казва :D ), но е много по-малко, отколкото ако се храня чисто.
Днес си поставям следната цел: 7 дни с хубава храна, до 1600 ккал на ден и съотношение Б/В/М около 30/40/30. Не е неизпълнимо :)
Вчера ми беше дългото бягане за седмицата. Времето беше прекрасно тук :) Паркът беше пълен с хора (и кучета, а моя милост я е страх колкото искате). Тренировката беше много приятна. Скоростта ми се увеличава и това е хубаво. Все пак състезанието на 20 април наближава. Бягах 20 км за 111 минути, т. е. около 5:30 минути на км. В началото бягах км за около 6 минути, а времето на бяганията беше дори по-кратко :) Вече няма да увеличавам времето на неделното “дълго”, по-скоро ще го намаля и ще гледам да съм по-бърза.
16.03.12
20:10
Искам да се похваля каква тренировка си направих днес :) Времето се стопли и реших да разнообразя бягането малко. И ето както направих:
10 минути бягане
7-8 минути тези упражнения + 10 кофички на пейката (не съвсем истински кофички, а тези, на които се подпирам на ръце, изпъвам си краката напред и се движа нагоре-надолу)
15 минути бягане
5 минути упражнения: 1 минута планк, 10 кофички като горните, 10 лицеви опори с ръцете на пейката и 20х упражнение за корем на пейката, което и да го обясня, надали много ще се разбере :D По-трудно е от стандартни коремни.
25 минути бягане
И отново първите упражнения (само от клипчето, без кофички)
Доста натоварващо беше за мен и съм много доволна :)
Мнението беше редактирано от слънчево момиче на 16.03.12 20:12.
18.03.12
21:35
Като обобщение за изтичащата седмица - ужас... Много храна, никакво желание за тренирочки - като се завъртя по спиралата надолу, трудно спирам. Като изям една гофрета, си казвам “що да не пре**а целия режим” и после съжалявам. Днес най-накрая се взех в ръце и смятам другата седмица да продължа както трябва.
Ето тук ще е новата табличка.
Времето се стопля и мноого ми харесва :) Почнах малко да разнообразявам бяганията - да прекъсвам за по 5-10 минути за планкове, лицеви опори (с ръцете на пейката, че иначе е много зор) и по някое друго по-трудничко упражнение. Днес направих и 10тина спринта срещу наклон - късичък е наклонът, но в тази равна държава и на толкова трябва да се радвам.
21.03.12
06:44
Вече не знам за кой път ми се случва да се събудя в 4 часа изключително гладна и да не мога да заспя 2 часа... Обикновено заспивам пак след като ям нещо :D
По принцип нямам проблеми със съня, особено като работя. Сега не работя, но тренирам редовно - снощи примерно бях на почти двучасова тренировка (тае-бо и след него нещо като body work) и се прибрах доста изморена. Освен това пих един чай вечерта, а това нали би трябвало да е успокояващо. Изобщо не знам какво се прави в такъв случай, защото никога не ми се е случвало толкова често - 4-5 в по-малко от един месец, по принцип е толкова за година.
21.03.12
08:29
казано от слънчево момиче на 21.03.12, 06:44:
Вече не знам за кой път ми се случва да се събудя в 4 часа изключително гладна и да не мога да заспя 2 часа... Обикновено заспивам пак след като ям нещо :D
Ха така... според теб защо се случва това?
21.03.12
12:24
Аз по принцип се събуждам гладна, без значение по кое време и колко съм яла преди да заспя :D Дори и след следобедна дрямка. Така че не мисля, че е от количеството храна ;)
21.03.12
16:44
Да се събудиш гладна сутринта по нормално за теб време е едно, а да се будиш посред нощ от глад - съвсем друго. :) Храната има не само количествена характеристика, но и качествена такава, т.е. не само е важно да си хапнала, но има значение и какво си хапнала.
21.03.12
17:31
Аз не се събуждам от глад - тази нощ се събудих, за да отида до тоалетната (wasntme) По принцип като ставам така, после заспивам едва ли не за секунди. Но докато си лежах после, се разсъних... и след 20-30 минути реших, че е време да пусна Family Guy :D
Откъм качество на храната напоследък са по-добре нещата - включих пак месото, ям яйца, месо или риба на всяко основно хранене, не падам под 80-90 гр протеини на ден и определено не съм изключила мазнините - от ядки и маслини най-вече. Лятото се хранех по същия начин горе долу и никога не съм се будила (то като работя по 14-15 часа на ден, чудя се как не заспивах на работа понякога :D) Може би просто не се изморявам достатъчно през деня, въпреки тренировките. Не съм свикнала да имам толкова много свободно време.
Мнението беше редактирано от слънчево момиче на 21.03.12 17:49.
26.03.12
00:53
Ето я новата табличка за следващата седмица.
За изминалата - имаше не особено добри дни (откъм хранене), но сякаш е по-добре от предната. Надявам се нещата само да се подобряват (от мен зависи така или иначе).
Установх колко много съм свикнала с тренировките - като пропусна 2-3 дни подред, и ми липсват. Времето е страхотно и бягам с голямо удоволствие в парка. Започнах по време на бяганията да спирам за по 5 минути на 2 или 3 пъти, за да направя някоя лицева опора, планкове и повдигане на краката (за корема).
Така с табличките ми е много по-лесно да следя как се справям - по-прегледно е сякаш :) Обичам таблиците :D
Не съм се мерила да видя доколко съм напреднала, но вчера обличах една пола, която на предното обличане ми беше по-стегната, отколкото сега ;) С малко крачки се придвижвам напред :)