Ново начало за по-добър живот.

Темата е заключена.
Прескочи до:

09.08.12
13:02

Чета, чета ... уж някаква промяна щеше да има, то в главата на Ели освен храна, мазнини и тренировки май друго няма ... нали щеше да му отпуснеш края малко? Аз лично не виждам такива действия. Но ти си знаеш ... повярвай ми като пораснеш малко, хранителните ти навици ще са ти последния проблем.

09.08.12
13:10

казано от Ellie на 09.08.12, 12:48:

По принцип, нямам релеф (освен, че краката ми са леко оформени), а и от последното ми безобразно хранене което продължи горе долу месец и нещо.. качих 2кг - мазнинки.

Как да имаш релеф, след като мускулната ти тъкан на 16 години все още се изгражда, костите и хрущялите също...след като не му даваш подходящия “строителен материал”, как искаш да имаш и цикъл, след като не можеш да покриеш основни нужди???

Мнението беше редактирано от Margi на 09.08.12 13:10.

09.08.12
13:35

казано от Margaritka на 09.08.12, 12:54:

И не се ли сещаш, че на 16 няма как да ти идва редовно. На колко беше първият ти цикъл? Колко пъти си имала цикъл от тогава насам? Консултирала ли си се с гинеколог, ендокринолог?
:)

Бях на 11 до колкото помня, цикъла ми винаги е бил редовен, не съм имала проблеми с него.
Миналата година ходих на гинеколог, там ми казаха, че кг са ми малко и това беше така бях 40кг, дадоха ми някакви хапчета за предизвикване на цикъла, но се получи. Сега когато качих кг не съм ходила, но както казах или тази или другата седмица ще ходя. :)

казано от Nathan на 09.08.12, 13:02:

Чета, чета ... уж някаква промяна щеше да има, то в главата на Ели освен храна, мазнини и тренировки май друго няма ... нали щеше да му отпуснеш края малко? Аз лично не виждам такива действия. Но ти си знаеш ... повярвай ми като пораснеш малко, хранителните ти навици ще са ти последния проблем.

Аз не си спомням да съм казвала, че ще отпускам края. ;) Казах, че ще ям когато ми се яде. (плодове) Щом не ям в момента значи не искам. :)

Мнението беше редактирано от Ellie на 09.08.12 13:36.

09.08.12
13:39

Момиче, слушай какво... Яж като хората и се радвай, че знаеш каква е причината да ти го няма цикъла. Щото аз например не знам и няколко човека вече не могат да ми кажат. Като знаеш как да се лекуваш, действай.

09.08.12
13:47

казано от HarleyQuinn на 09.08.12, 13:39:

Момиче, слушай какво... Яж като хората и се радвай, че знаеш каква е причината да ти го няма цикъла. Щото аз например не знам и няколко човека вече не могат да ми кажат. Като знаеш как да се лекуваш, действай.

Абе аз и за тебе имам подозрения и ти ги казах - малко ядеш, ядеш каквото трябва, ама е МАЛКО количеството на храната, която приемаш. (muscle)
Психологически мога да те проследя и да ти докажа, че е така, ти си 48-50кг и мислиш, че си дебела, а си 166см висока...
Да мислиш, че си отпусната, че нямаш мускул, ще го преживя, но да мислиш, че си дебела и задника ти е голям, само оттук мога да ти кажа, че ядеш МАЛКО ;)

09.08.12
13:49

В момента ям не малко, а нищожно. Пролетта, като боцах по 500-600 грама месо на ден без останалите неща да не би да ми дойде? И не мисля, че съм дебела, тука не позна :D

едит: Малкото количество мазнини, които искам да сваля, ги свалям само защото зимата имам желание да кача няколко килограма и това да стане максимално чисто :)

Мнението беше редактирано от cocobutt на 09.08.12 13:54.

09.08.12
13:53

казано от Puppy на 09.08.12, 13:47:

Психологически мога да те проследя и да ти докажа, че е така, ти си 48-50кг и мислиш, че си дебела, а си 166см висока...
Да мислиш, че си отпусната, че нямаш мускул, ще го преживя, но да мислиш, че си дебела и задника ти е голям, само оттук мога да ти кажа, че ядеш МАЛКО ;)

Сори за спама, но психологически профил, толкова далеч от реалността, скоро не съм чел :D :D :D

Мнението беше редактирано от Lyubomir на 09.08.12 13:54.

09.08.12
14:30

За това изказване ставаше въпрос
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49866/P1000#p-803993

И 1 килограм месо на ден да ядеш, пак цикъл може и да нямаш.
Марги да не яде по половин кило свинско с лук ;)

Иначе Любо по себе си съдя главно, аз на 16 като бях 55 кг си мислех, че съм дебела, след няколко месеца на 50 пак така си мислех, на 48 също, на 46 пак бях дебела, докато в един прекрасен ден си погледнах календарчето и видях, че не ми е идвало от 6 месеца :D
Но това е друга тема вече, те поне тренират и ядат нещо :)

09.08.12
14:42

казано от Puppy на 09.08.12, 14:30:

За това изказване ставаше въпрос
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49866/P1000#p-803993

И 1 килограм месо на ден да ядеш, пак цикъл може и да нямаш.
Марги да не яде по половин кило свинско с лук ;)

Иначе Любо по себе си съдя главно, аз на 16 като бях 55 кг си мислех, че съм дебела, след няколко месеца на 50 пак така си мислех, на 48 също, на 46 пак бях дебела, докато в един прекрасен ден си погледнах календарчето и видях, че не ми е идвало от 6 месеца :D
Но това е друга тема вече, те поне тренират и ядат нещо :)

Идеята беше за количеството, не толкова за месото. Гастрономче съм си по природа, но факт е, че нещо ми се обърка у хормоните. Сега погледнах своето календарче. Последно съм кървяла точно в деня, в който си направих дневника. Тогава още нито ходех на фитнес, нито бях намалила въглехидратите. Спомням си и че не беше цикъл като обичайния, а много слабо кървене, същото съм отбелязала и за януари. Месец по-късно вече тренирам, но храненето не кой знае колко променено като съдържание и обем.
Надявам се постовете тук да са полезни някому, не излишен спам.

09.08.12
14:52

Моя опит след като започнах да тренирам се характеризира така.
Влизане в залата на 28 август 2011 - така като гледам, е трябвало да ми дойде на 5-6 септември, дошло ми е на 12.
После имам някакво 10 дневно закъснение, направих си дневник в ББ-тийм, защото ме беше срам да питам момчето, с което тренирам, дали е от тренировките... ( не, че можеше да е от нещо друго).
Март месец имам закъснение от цели 20 дни, тогава се готвех за състезанието и дам... нормално.
Общо взето - възможно е да ти прескочи 1 месец, защото си си стресирал огранизма с ‘нов начин на живот’.
Аз започнах буквално от нулата в знанията си за храната ( по-скоро заблудите) - мислех, че хората дебелеят, защото ядат мазно и на етикетите гледах само колко % мазнини има дадения продукт, не знаех какво са белтъчини и какво им е толкова важното, и си мислех, че може да си цъкаш варен ориз like a boss 24/7 стига да няма олио в него :D
И после просто седнах да чета, много изчетох, много неща ми станаха ясни, но за други си трябваше да има КОМУНИКАЦИЯ, така че смятам постовете ни не са безсмилени.
Сега даже не си купувам храни с етикет ахахаха (giggle)

09.08.12
17:06

казано от Ellie на 09.08.12, 12:48:

Вик, аз съм се мерила на някаква машина ясно, че не показва истинският процент, но горе долу ориентировъчно. 
...

Ориентировъчно, колко да е ориентировъчно? Тези машинки знаеш ли колко процента мазнини ме изкарват? 29-31%  (!?) в две последователни замервания. Маргото беше свидетел, в Ориндж фитнес. Отделно съм се тествал и на други подобни с близки резултати до горния.

Аз, че не съм одран се вижда и от самолет, но 30%... С калипер съм излизал 14-15%.

Марго,

Малко интересна информация, която вече съм споделял на Ели:
Мазнините отделят хормон (3 хормона, ако трябва да сме точни), който е по-важен дори от инсулина, ги прави орган с вътрешна секреция, а не само складирана енергия, както си мислят 99,99% от хората. Става въпрос за лептина.

Та същият този лептин е пряка свързан с първия МЦ. Първият МЦ идва при определени нива на мазнините и лептина. Това ниво тялото го приема като базово ниво на лептина и ако мазнините, съответно отделяния от тях лептин, паднат фрапиращо под това базово ниво, МЦ спира... Въобще не е толкова просто, разбира се, но няма как да го обясня по друг начин в едно изречение. Иначе лептина е този хормон, които казва на тялото, че е сито и трябва да спре да яде. Съответно, ако се стигне до лептинова резистентност, тялото не разбира кога трябва да спре да яде, стига се до постоянен глад и свръхкилограми... Постоянното ядене (на въглехидрати) пък води до инсулинова резистенстност, оттам - диабет. Красива картинка.

Скъпи девойки, уважавайте мазнините (в здравословни граници, разбира се)! Без тях сте (сме) за никъде.

Мнението беше редактирано от Vic на 09.08.12 17:10.

DO

09.08.12
17:18

Vic,до колкото знам,все пак има някаква разлика между различните видове телесни мазнини.

Мнението беше редактирано от donsir на 09.08.12 17:20.

09.08.12
17:22

казано от Denny Crane на 09.08.12, 17:18:

Vic,до колкото знам,все пак има някаква разлика между различните телесни мазнини.

Разлика? В смисъл? В структурата, мястото на струпване или?

Сподели, моля.

Едит:
На прима виста се сещам, че мазнините, които жените складират по бедрата и ханша, са първите, които тялото използва при кърмене. Те са пряко зависими от нивата на естрогена (колкото повече естроген, толкова по-заоблени бедра). Ето ти причина защо жените трудно изчистват бедрата и ханша, в сравнение с мъжете.

Мнението беше редактирано от Vic на 09.08.12 17:25.

DO

09.08.12
17:30

Веднага си признавам,че съм чул недочул,но основно мастната тъкан май се дели на бяла и кафява,та разположението и функциите им са различни.

09.08.12
17:34

казано от Denny Crane на 09.08.12, 17:30:

Веднага си признавам,че съм чул недочул,но основно мастната тъкан май се дели на бяла и кафява,та разположението и функциите им са различни.

Ще поровя по въпроса като се поосвободя. Ако намериш нещо, пусни линк, моля.

09.08.12
19:01

09.08.12
09:00 2 яйца,50гр бекон, 20гр масло
12:00 130гр св. бут, 10гр масло, салата /зеле, краставица, зехтин/
15:00 к. краставички
18:00 дюнер /ок. 10-15гр масло, яйце, 63гр св. бут, 30гр бекон, домат, к.краставички/

Тренировка:
няма
1 кафе /ужас/, кръвното ли ми беше ниско не знам, но ми беше замъглено.

Мнението беше редактирано от Ellie на 09.08.12 19:03.

09.08.12
21:09

Какво му има на кафето пък сега?

DO

10.08.12
00:53

казано от Vic на 09.08.12, 17:34:

Да ти кажа търсих насам натам,основно в pubmed намирам инфо,но все сегменти от цялата картина,а темата се оказа доста обширна.Ако попадна на нещо интересно непременно ще споделя.

Мнението беше редактирано от donsir на 10.08.12 00:55.

10.08.12
02:26

Например това, че не обичам кафе? Това достатъчно ли е? Не мога да разбера, защо всяка дума се обръща на 360 градуса?

10.08.12
06:40

казано от Ellie на 10.08.12, 02:26:

Не мога да разбера, защо всяка дума се обръща на 360 градуса?

Никой не обръща думите ти, но ти от всичко дребно правиш драма. :)

10.08.12
06:44

казано от Margaritka на 10.08.12, 06:40:

Казва му се пубертет. :D

10.08.12
10:36

Например това, че не обичам кафе? Това достатъчно ли е? Не мога да разбера, защо всяка дума се обръща на 360 градуса?

Просто зададох въпрос.
Иначе като не обичаш кафе - ми да си беше хапнала шоколад ... универсално средство, когато имаш проблеми с кръвното налягане.
Преди да кажеш каквото и да е било, предупрежавам, че със следващите ми думи ще се заям, но в случая съм почти сигурен, че съм прав (а дано не съм де!). Поправи ме, ако греша, но сигурно си избрала кафето пред шоколад, защото си си казала, че в него има прекалено много калории и въглехидрати ... и затова мазохистично си решила да пиеш кафе. :)

10.08.12
11:58

казано от Marina на 10.08.12, 06:44:

казано от Margaritka на 10.08.12, 06:40:

Казва му се пубертет. :D

Аз пък се сещам за един друг форум за хора с подобни проблеми :D
Тук, мисля, е редно да си говорим други работи. :)

10.08.12
12:15

казано от Vic на 09.08.12, 17:34:

Аз знам за три вида

Висцералната мастна тъкан - около стомах, черен дроб, червата, бъбреци
Подкожна мастна тъкан
Междумускулна мастна тъкан

Мнението беше редактирано от Lasim Zeb на 10.08.12 12:17.

10.08.12
14:29

Аз имам четвърти вид - бричове :D

13.08.12
19:57

Влизам на бързо да се отчета, храната върви тренировките и те.
В момента се занимавам или поне се опитвам да направя един сайт за това не пиша, главата ми и най-вече очите ми ще гръмнат. :)

14.08.12
15:03

http://vbox7.com/play:a0612a0fa1&start=189&r=emb

Хахахах, не е истина просто, разплаках се от смях..... :D:D:D:D:D:D:D:D

Мнението беше редактирано от Ellie на 14.08.12 15:04.

14.08.12
18:32

14.08.12
Лягане в 00:20 ставане в 12:00, за първи път от месеци насам да се наспя. Все си лягам в 3-4 и ставам в 7-8. :)
Тренировка:
100 бърпита
100 клека
100 лицеви
100 коремни (различни видове)
Време: 21:28
Тренировката е “открадната” от Веси

Имам ужасно главоболие от няколко дни.
И как се диша на тези бърпита, направо ми се взима акъла?

Мнението беше редактирано от Ellie на 14.08.12 18:35.

15.08.12
19:34

15.08.12
Тренировка:
100 бърпита
100 клека
100 лицеви
100 коремни (различни видове)
Този път не засичах времето, но мисля, че беше една идея по-бързо от вчера. Или по-точно бърпитата ги направих по-бързо.

Най-накрая завърших сайта. (party)

Мнението беше редактирано от Ellie на 15.08.12 19:35.

15.08.12
21:07

Ох,тези бърпита.... Браво,че си ги направила....Аз малко съм наплашена от тях и си мисля,че ако тръгна да ги правя 100,на всеки 5 ще почивам и 20мин ще правя само тях хах. Повече е на умствено ниво,не на физическо :Д
Иначе браво за сайта и за ранното лягане (завиждам!)(sun)

15.08.12
23:08

Благодаря ти, Йони!
И при мен голям проблем е точно “психическата бариера” която се появява когато правя бърпита, но по някакъв начин успявам да ги завърша, ама не са толкова страшни де. :D
Ранното лягане се случва за първи път от юни месец насам.. не знам, защо но дори и да ми се спи не мога да заспя :D хаха как го обясних, но е така.
Като “напълня” сайта ще постна линк и тук на някой може да му бъде полезен. :)

18.08.12
22:00

http://goodfoodngoodlife.wordpress.com/
Ето го блога/сайта и аз не знам как да го наричам. Все още е празен, но се надявам бързо да го затрупам с нови рецепти. :)
Не се получи това което очаквах, но хиляди пъти си мених решението, та реших накрая така да го оставя. :)
Бягане - 5 км за 25 мин. : )))))

Аз лично ще чакам с нетърпение да го напълниш със страхотни рецепти :) Успех Ели :)

22.08.12
21:21

Благодаря ти Иве :), за жалост се оказа, че го започнах в най-неподходящото време и нямам много свободно време да готвя, но когато имам възможност ще пускам по някоя рецепта.
Иначе, си тренирам, храня се нормално което е адски странно .. ям си плодове, не се ограничавам вече, но даже и те не ми се ядат.. абе да не казвам голяма дума, но съм много доволна. Лошото е, че май съм свалила 2 кг и пак съм 48, ама то и аз по цял ден нищо не ям, вечерта имам 2-3 хранения и това е. : ( Честно казано адски много се уплаших като видях цифрите, `щото майка ми пак ще бучи и ще излезе, че отново съм на диета, а не е така.
Иии имам отвратителна мускулна треска на краката, гъза, гърба.. всичко. 5те км ме размазаха, като допълня с тренировките на които също давам всичко от себе си и ежедневното вървене .. просто не ми остават сили, вчера едва си поемах въздух толкова бях изморена.
Иначе най-накрая си направих очила (не виждам надалеч) та поне няма да си присвивам очите така гадно както преди ;д. И си купих и хипер яката блуза и къси гащи за фитнеса. Ох супер си прекарвам. :)
Тук ще пиша най-много един-два пъти в седмицата, няма смисъл от повече тъй като всичко е едно и също. :)
Лека.. :)

Сигурна съм, че ще го довършиш и аз съм така, планирам да почна нещо и винаги го почвам в неподходящ момент и за това не го и довършвам. След време ще почнеш да преценяваш за какво имаш време и за какво трябва да намериш друг по-подходящ момент :)

25.09.12
09:38

Хей, хей .. минавам да се разпиша (похваля) малко в дневника ми. :) ;д
Взех всички изпити с 6ци. Най-накрая мечтата ми от 5ти клас се сбъдна, с рисуване съм и вече мога да дръпна една крачка напред, защото до сега тъпчех на едно място. Бях зарязала всякакви тренировки, храненето е трагично, но от вчера се опитвам да вляза в крак поне с тренировките. Лятото ходех от време на време на лостовете, тичах в училището, но рядко.  Иии успях да направя 30 лицеви наведнъж, състезавах се с едно момче и а познайте кой победи. :D хиххи.
Бях и в Трявна на пленер, рисувахме по цял ден, по надолу ще видите и снимки. :)
Много съм щастлива, защото успях, съмнявах се, че ще взема изпитите, а и повечето ми вече бивши съученици постоянно ми натякваха, че няма да успея, но им натрих носовете. Хахах, вече съм постоянно със : ) и ходя с огромно желание на даскало.
Таа, тук не знам дали искам да пиша често, но може и да започна отново да си водя редовно дневника. Тренировките са същите, разликата в храната е огромна, то ще се види де (всъщност вече си личи, станала съм истинско прасенце). :D
Ооо и нещо много важно ;д започнах работа. :Д За моите години не е кой знае какво, но все си изкарвам някакви пари въпреки, че ходя само събота и неделя заради училището. Първия ден бях като парцал, тъй като по цял ден седя права, но след това свикнах .. и там пада забава с “колегите”. Въобще след като взех изпитите всичко коренно се промени и като чели гледам от по-хубавата страна на живота. :)
ПП: много ме кефи тая снимка с шапката, от първия учебен ден е, качвам си я за да се наслаждавам на себе си :Д:Д:Д:Д
За жалост снимки на другите рисунки нямам, тъй като телефона се развали, а покрай него и лаптопа ми започна да се разпада.. та когато си оправя техниката ще кача и снимки и на другите творения. : ))))

Мнението беше редактирано от Ellie на 25.09.12 09:39.

29.09.12
10:03

И преди да ми е отишъл дневника на втора страница влизам да се отчета ;д
Тази седмица успях да отида 2 пъти на фитнес.
Храната все още е доста трагична, но имам някакъв напредък така, че няма да се отчайвам ;д..
Еми хубави почивни дни ви пожелавам аз отивам на работа. :D :D :)

09.10.12
07:52

Здрастии.. :D
Искам да попитам нормално ли е да правя тези упражнения в един ден : скрипец (хоризонтален и вертикален), лег, полулег, клек, мъртва тяга (по-рядко)гребане с щанга, напади/биц. сгъване/трицепсово сгъване/коремни
Последните упр. ги сменям винаги, мисля да махна скрипеца и да остана само с многоставните упражнения.
Ако до тук е добре, то какво да правя ако искам да тренирам всеки ден? Проблема е, че тренировките за цялото тяло ми се отразяват по-добре от тези за отделните мускулни групи, т.е. чувствам по-голямо натоварване когато тренирам всичко.

09.10.12
07:54

Оф, забравих :D .. искам и да тренирам някакви бойни изкуства, от една страна много ме е страх, но от друга пък ми се тренира.
Например нещо като кик бокс.

15.10.12
18:38

Ииииииии ДОЙДЕ МИ! (sun) :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1