Крака два пъти в седмицата ?

Прескочи до:

Искаш да кажеш,че нападите трябва да ги има само в една тренировка ? Хайде моля ти се ...

25.02.12
18:32

казано от Bojidar Yagodin на 25.02.12, 17:33:

Искаш да кажеш,че нападите трябва да ги има само в една тренировка ? Хайде моля ти се ...

Аз бих подходил така - преден клек + напади, а другата тренировка - заден клек.

Е от самото начало на дискусията си доста предубеден :) единствения ти аргумент е, че имаш напредък в краката с тези тренировки... но дали е оптимален напредъка ?! Аналогично на нападите е Български клек.. поне не видях никой да го спомене в коментарите които четох ( признавам не четох всички ) и не го подценявай.. спира тока ;) аз ако имах две тренировки за крака бих направил така:

Първа тренировка
Заден клек - 4х 1-5повт. тежко
Лег преса - 4х 8-10повт. тежко и контролирано
Български клек - 4х 10-12повт. на крак експлозивно
Разгъвач - 4х 10-12повт. експлозвино - тук го правя с еднакви по времетраене позитивна и негативна част без лашкане
Римска тяга - 4х 6-8повт. експлозивна позитина и контролирана негативна част
Прасци и разни такива както си знаеш

Втора тренировка
Преден клек - 4х 6-8повт. контролирано... затова в повече бройки
Напади - 4х 10-12повт. на крак контролирано
Лег преса с един крак - 4х 10-12повт. тук може да акцентираш ( широко стъпало или прибрано ) натоварването е доста по-различно при мен отколкото лег пресата с два крака.
Сгъвач от лег - 4х 8-10повт. контролирано - тук аз го правя с еднакви по времетраене позитивна и негативна част.. но не е лашкане...
Римска тяга - 4х 6-8повт. експлозивна позитина и контролирана негативна част
Прасци и разни такива както си знаеш.

Първата тренировка е по тежка от втората ... самите повторения са по-малко и предразполагат повече тежест. Наблегнато е повече внимание на квадрицепса и имаш само едно упражнение за задното бедро. Във втората тренировка имаш малко по-голямо внимание върху задното бедро и като цяло е по-лека... залагаш на обема не толкова на тежеста. Ако цялостния обем ти е голям махни някоя серия откъдето прецениш.

След първата тренировка горе-долу колко дни трябва да е почивката докато дойде време за втората ? Тренировките ми се струват много обемни с много серии и в повече ще ми дойдат.

Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 25.02.12 19:15.

Като за голям комплекс от мускули... 72часа трябва да са достатъчни при добро възстановяване.

Искам програма за крака два пъти в седмицата при която едната акцентирам на квадрицепс,а другата на седалище и задно бедро.Ти си ми дал точно такава,но пак казвам за мен тя е много тежка.Предложи ми друг по лек вариант със същите упражнения,но ако може без Тяга и Лег преса ...

Нещо от типа: 1 ден Предно Бедро
1.Преден Клек
2.БГ Клек
3.Разгъвач
4.Прасец
2 ден Задно Бедро + Седалище
1.Заден Клек
2.Напади
3.Сгъвач
4.Прасец
ПП.Пак казвам целта ми е да тренирам повече краката,но и да не се скъсвам,за да не мога да се прибера после до нас.Кажи ми да добавя още нещо,ако има.

Ум... какъв е проблема да ги правиш тези упражнения ?! иначе това ми идва на ум:

Първа тренировка - акцент Седалище, Аддуктори, Задно бедро и Прасци
1.Заден клек - 4х 1-5повт.
2.Напади - 4х 8-10повт. на крак
3.Хакен клек с широк разкрач.. петите леко навън - 4х 8-10повт. - трябва да замести Плие клека един вид
4.Сгъвач от лег - 4х 8-10повт.
5.Калф машина от стоеж - 4х 15-20повт.
6.Калф машина от седеж - 4х 20-30повт.

Втора тренировка - акцент Квадрицепс
1.Преден клек - 4х 6-8повт.
2.Хакен клек с прибрани крака.. петите право напред - 4х 10-12повт. - понеже при предния клек неможеш да прибереш плътно краката
3.Български клек - 4х 12-15повт. на крак
4.Разгъвач - 4х 12-15повт.
5.Повдигане на един крак с дъмбел в ръка - 5-6х 15-20повт.

Примерно нещо такова ?!

25.02.12
19:39

Ти си голям философ обаче.... Искаш съвет - давам ти - отхвърляш го....
Искал бил програма.... Да ти дам и пари, за съвета, който ти давам, не искаш ли?
Когато имаш опит в клякането наполовина, колкото мен -> можеш да кажеш дали съм прав или не...

Не мога да разбера, аз ли хейтвам нарочно напоследък или хората станаха супер нахални...

25.02.12
19:51

казано от Витан на 25.02.12, 19:39:

...

Те ако действаха така,както се обясняват,форума щеше да е много по-чист от към тийнове,които не знаят какво искат... искал да ги тренира здраво,ама и да не се скъсвал ...аз ше се скъсам...ама от смях  :D

Мнението беше редактирано от Jikata на 25.02.12 19:52.

казано от kristiancho на 25.02.12, 19:35:

Ум... какъв е проблема да ги правиш тези упражнения ?! иначе това ми идва на ум:

Първа тренировка - акцент Седалище, Аддуктори, Задно бедро и Прасци
1.Заден клек - 4х 1-5повт.
2.Напади - 4х 8-10повт. на крак
3.Хакен клек с широк разкрач.. петите леко навън - 4х 8-10повт. - трябва да замести Плие клека един вид
4.Сгъвач от лег - 4х 8-10повт.
5.Калф машина от стоеж - 4х 15-20повт.
6.Калф машина от седеж - 4х 20-30повт.

Втора тренировка - акцент Квадрицепс
1.Преден клек - 4х 6-8повт.
2.Хакен клек с прибрани крака.. петите право напред - 4х 10-12повт. - понеже при предния клек неможеш да прибереш плътно краката
3.Български клек - 4х 12-15повт. на крак
4.Разгъвач - 4х 12-15повт.
5.Повдигане на един крак с дъмбел в ръка - 5-6х 15-20повт.

Примерно нещо такова ?!

Да,това става.Още от Понеделник почвам.

A колко трябва да е тежестта на задния клек,за да са толкова малко повторенията,както и на предния ?

25.02.12
23:20

казано от Bojidar Yagodin на 25.02.12, 20:22:

A колко трябва да е тежестта на задния клек,за да са толкова малко повторенията,както и на предния ?

Препоръчително е за задния клек 150-160кг., а за предния 100-110кг. :D Не мислиш ли, че и на този въпрос трябва да си отговориш сам? :)

Не мислиш ли, че и на този въпрос трябва да си отговориш сам? :)

Аз не мисля,аз зная.

25.02.12
23:48

*Old Timer

Заден 160 е малко, аз препоръчвам 180-190, а предния към 120-130, но ass-to-grass и експлозивно нагоре!!!

Хахаха достатъчно шеги !

26.02.12
12:34

казано от Bojidar Yagodin на 26.02.12, 09:58:

Хахаха достатъчно шеги !

Не са шеги...просто тотално не си наясно как се изграждат и периодизират тренировките. Не се заяждам, просто отбелязвам - това важи за почти всички на твоята възраст. Ако си професионален футболист тренировките ти определено ще са различни от типичните силови-кондицонни или културистични тренировки. Това го определя треньорът, и то не месец за месец. Нормалната спортна подготовка за състезаващи се хора е на поне три нива: първо имаш т.нар. “макроструктура” - тя обхваща големите цикли (макроцикли) на тренировъчния процес - 6 месеца, година, сезон...после е мезоструктурата - – тук са средните цикли (мезоциклите), които могат да са 20, 30, 40 дни или нещо такова; накрая се определя микроструктурата  – в нея са малките цикли (микроциклите) на тренировките – от 4 до 10 дни, които се състоят от отделни тренировки, построени в някаква логична последователност. Планирането започва отгоре-надолу. В чисто културистичен аспект редуциране на работния диапазон в рамките на 55-65% и по-честите тренировки имат определена цел, в силовата подготовка - друга...Така че “крака два пъти в седмицата” като самоцел е безсмислено, ако нямаш някаква конкретна идея какво целиш и как смяташ да го постигнеш.

Напротив много си е смислено,защото като гледам от моята зала колко човека тренират крака и изобщо тренирали ли са ги ми става жал.Гледаш ги с 45 ръка и долу някакви клечки се разкарват,ама то нали като седнеш в кафето ти се вижда бицарата,долу никой няма да те гледа... Трагично е !

26.02.12
14:00

Голям смисъл намери няма що...и собственото ти мнение липсва,че даже цитираш/копираш това за кафенето от друг(мога да ти изровя цитата ако искаш)..
Ясно е,че не си наясно защо се тренират крака..освен заради самата симетрия!!

Няма повече какво да се заяждам с вас.Аз ще продължавам да си тренирам краката 2 пъти в семицата,да си ми вървят,а пък вие говорете,че не знам какви са ми целите и как смятам да го постигна.Аз вече си го постигам.

казано от Solomon Kane на 26.02.12, 12:34:

казано от Bojidar Yagodin на 26.02.12, 09:58:

Хахаха достатъчно шеги !

Не са шеги...просто тотално не си наясно как се изграждат и периодизират тренировките. Не се заяждам, просто отбелязвам - това важи за почти всички на твоята възраст. Ако си професионален футболист тренировките ти определено ще са различни от типичните силови-кондицонни или културистични тренировки. Това го определя треньорът, и то не месец за месец. Нормалната спортна подготовка за състезаващи се хора е на поне три нива: първо имаш т.нар. “макроструктура” - тя обхваща големите цикли (макроцикли) на тренировъчния процес - 6 месеца, година, сезон...после е мезоструктурата - – тук са средните цикли (мезоциклите), които могат да са 20, 30, 40 дни или нещо такова; накрая се определя микроструктурата  – в нея са малките цикли (микроциклите) на тренировките – от 4 до 10 дни, които се състоят от отделни тренировки, построени в някаква логична последователност. Планирането започва отгоре-надолу. В чисто културистичен аспект редуциране на работния диапазон в рамките на 55-65% и по-честите тренировки имат определена цел, в силовата подготовка - друга...Така че “крака два пъти в седмицата” като самоцел е безсмислено, ако нямаш някаква конкретна идея какво целиш и как смяташ да го постигнеш.

Евала браво каза му го. Ама то магарето си е магаре няма да се откаже.

26.02.12
16:30

Аз пък се чудя защо интелигентни хора си правят труда да обясняват това-онова на самовлюбени пубери ... безсмислено е.

Не съм самовлюбен...

Вече kristiancho ми направи програма по каквато искам да тренирам и от утре ще я почвам и ще видим какво ще стане.

26.02.12
17:21

Нищо лично,но мислиш ли,че кристианчо е достатъчно компетентен за да ти направи тренировъчна система?

Какво имаш впредвид ?

26.02.12
22:18

Каквото съм имал в предвид,съм го казал.Вникни във това,което съм написал,че не ми се разяснява като за умствено изостанал.

ИФ

21.08.13
09:00

Добри съвети

Мнението беше редактирано от Име Фамилия на 21.08.13 09:47.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1