recоvery

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

20.01.25
21:46

БРаво и започваме да натискаме от другия месец :)

21.02.25
13:47

Месечна равносметка

Вчера взех мерките, но нямах време да пиша.
Килограмите почти не са мръднали, вече съм си заковал 77кг. Подкожните може и да са малко повече, но общо взето и там е същата работа. За първи път се замислих дали трябва да си отпуснат или стегнат като ги мериш и не намерих точна информация, защото гънката на гърдите определено има разлика при нея, както и на бедрото. В размерите пак няма кой знае каква разлика, мишниците уж са малко по-големи и вече официално по тези данни ръцете и прасците са ми еднакви :D Хубавото, че бедрата са дръпнали още и приближават размерите преди падането, но тогава имах доста по-малко мазнини...

Със здравето имах малко проблеми при предишните големи студове, почна да ми се дига доста кръвното, но увеличих на макс дозировките и успях горе-долу да го поддържам около 130, сега вече явно привикна организма и при сегашните студове си седи под 130. Като се затопли по-осезаемо и почне да ми пада пък много пак ще намаля дозите и така. Просто трябва да свикна, че вече хаповете ми регулират кръвното, а не тялото ми, което явно не се справяше добре и ще трябва да стана добър с усещането и контролирането му с правилните дози.

Големият цирк при тренировките е, че ме изгониха от залата :D Собственика на залата е един нацепен и намусен човек, който си мисли, че живее още в 90-те, държи се често арогантно, тормози младежите и прави евала на паралиите. Имахме с него няколко пъти разговори за батериите на концепта, че почнаха нещо да падат много често и така не можех да си връзвам часовника и пулсомера към него, а бях свикнал да си ги траквам. Като гребеш дисплея си светва и ти показва данните, но в стендбай угасва и не можеш да влизаш в менюто и се налагаше да сменят батериите по-често и накрая му писна каза ми, че нищо му нямало, че си свети дисплея и не бил направен уреда да се връзва към други устройства... Мисля, че не е нуждно да коментирам, че това е уред, който се ползва от професионални атлети и тн. В крайна сметка ми каза, че ще ми върне парите, а накрая просто ми каза, че това ми е последната тренировка там и да не съм му влизал повече в залата. Мислих да ходя там поне и Март, но пък няма да му гледам грозната физиономия, а и почнах да си правя през деня, докато е слънце много приятни разходки из Банкя.

Иначе на 23-ти миналия месец бягах до св. Петка манастира и на връщане прасците особено десния нещо ми сдадоха (издържах спокойно 10, че и 15км) и от тогава не може да се оправи напълно, така че да бягам спокойно. Правих няколко опита в залата на пътеката, но при по-бързо темпо от 8-7.5 пейс пак ми се схваща. Хубавото е, че поне мога да ходя. Онзи ден и вчера направих по 15км около Банкя. В залата натисках пак по схемата един ден дърпащи, един бутащи и бях почнал да правя прогресии с ластик за пистолети, доста неща за глутеус, и като цяло кръгови тренировки с леки тежести и повече повторения. Мисля да подновя тренировките сега навън ще ходя пеш, докато не съм сигурен, че мога да тичам и на лостовете в Иваняне, може и да направя някоя друга тренировка с пудовката вкъщи, но нямам никаква мотивация и никога не съм имал да тренирам у нас.

От Март месец, ако вземе Мартина мултиспорт карти мисля да подновя плуването и мога да се пробвам и с тенис на кортовете тук в Банкя. В залата се запознах с един от собствениците и ми предложи да пробвам. Аз имам преди десетина години един опит с един приятел и видях, че е адски труден и изискващ спорт и ще ми отнеме много години, докато почна да играя така, че да се кефя, но пък какво ми пречи да пробвам пак?

Мнението беше редактирано от gotcha на 21.02.25 14:11.

06.03.25
15:01

Тоя с батериите ми прилича на собственика на залата, в която ходя тук в Португалия. Един ден трап-барът изчезна. Питах двама треньори - единият ми каза, че бил счупен (явно официалната версия), но другият се изпусна, че го били прибрали.
Отидох да говоря директно със собственика. Обяснението беше, че трениращите го били зарязвали, без да го прибират и затова го скрил (разбирай с възпитателна цел). Прати ме да правя тяга на машини като заместител и отказа дори да обсъжда връщането на трап-бара.
:)

06.03.25
16:53

Ванка, а защо не започнеш бягането от малко ? Смисъл не 10 км, че са много, а да кажем 4-5-6 ... Аз така започнах, даже когато имам паузи в бягането гледам да не ги прескачам, докато не натрупам по-солиден обем. За бягането си трябва време. Дори сега ми е труден по-големия обем, като не съм бягал. Вчера едни 8 км на пресечено, а пък ми беше тежко. КРаката тромави, коляното нещо придърпва и тн и тн .. :) . Ако можеш не го спирай бягането. Дори и 20 минути са нещо. И 10-15 пак са нещо.

06.03.25
18:45

Тамън са ми 10км.

08.03.25
17:23

Много доволен от бягането днес при условие, че няколко дена носа ми е чешма, щото ме гепи някакво вирусче точно като се оправи времето, а цяла зима бях здрав. Мисля сефте след падането вдигам толкова лесно пулс и над 140, а краката бяха леки и не ме боляха.

09.03.25
17:26

Разходка с Кошутата, която вече е с нов уилсет и с 1кг надолу.

Мнението беше редактирано от gotcha на 09.03.25 17:26.

10.03.25
16:55

През полето. Духаше южняк, който направи отиването леко, а връщането зор. Май ибупрофена, който пиех заради вируса е подтиснал при миналото бягане дискомфорта, но не беше нещо страшно. Мекото време облекчава повечето ми болежки.

14.03.25
08:59

От вчера.
Не очаквах, че съм толкова близо до 6’00”
Накрая държах пулс към 150.
Отпуших се!

Мнението беше редактирано от gotcha на 14.03.25 08:59.

14.03.25
10:19

Мда, използвай сега докато можеш, да дръпнеш кардио формата, това и топлото ще забравиш за кръвното и другите неща. Гледам и колелото си изкарал. Колело и бягане на открито, доста ще помогнат.

Давай газ, че от вторник до петък ще е студено и неприятно :)

14.03.25
12:23

Рикавъри

15.03.25
21:48

Днес разходка.
Голям ветрилник.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1