Дневникът на кака Лорка

Темата е заключена.
Прескочи до:

11.05.12
18:01

Днешната тренировка:
-3х10-кофи@10;
-1х10@30, 1х8@35, 2х6@40, 1х5@45, 2х4@50-тяга;
-5х5@25-трицепсово разгъване на скрипец;
-5х5@25-пек дек;
-5х6@45-абдуктор затваряне;
-към 16 ч.-40 мин волейбол;
Сутринта преди тренировка хапнах извара с кашкавал и кис.мляко. След тренировка-2 яйца и извара. След малко ще хапна зайче. Пак ще развалям май дисциплината 2 дена...Хубав уикенд на всички!

14.05.12
23:04

Е, подобно животно като мен не съм срещнала още във форума...За тези 3 дни лактите ми се посиниха от подпиране на софри и продължавайки в този дух-няма да успея да постигна желаната форма...но нали ми е убаво :)
Днешната тренировка(кръгова):
-1х8@30, 1х7@40, 1х5@50, 2х4@55-клек;
-5х6@15-раменна преса машина;
-5х5@20-пек дек;
-5х6@8-бицепсово сгъване с дъмбел;
-5х5@45-абдуктор разтваряне(не влиза в кръга);
След тези дни на преяждане, като си гледам менюто все едно е гладен ден :D
Към 7 сутринта хапнах 2 яйца с овче сиренце, кремчето от извара с 1/2 банан, кис.мляко и орехи, 2 кивита; 3 часа след тренировка-извара с малко кашкавал; за вечеря-з.салата с о.сирене, телешко със зад.грах и броколи, 2 парченца пандишпанов кекс...

Не налитай толкова на млчени, по-добре хапвай някакво месо. Млечните затлачват храносмилането.

16.05.12
22:26

Налитам защото почти не изискват никаква обработка, а когато наготвя месото вечер на другия ден не е особено вкусно...
Днес тренировката беше малко хаотична, определено не съм доволна:
-1х10@15, 1х8@18, 2х6@22,5-суингове с гира;
-5х4@20-бицепсово сгъване на скрипец;
-1х10@20, 1х8@30, 2х5@35-лежанка (направих 2 повторения с 40 и станах за смях, защото щангата ме затисна);
-5х5@25-трицепсово разгъване скрипец;
-4х5@20-пек дек;
-к.преси и разтягания, както всеки път...
Хранене: 30 мин. преди закуска-2 кивита, после кремчето от извара и овче мляко; обяд-свински мръвки, 1 пърж.яйце, о.кис.мляко с медец; тренировка; вечеря-з.салата-(хапнах повечко от обичайното), свинско, малко о.сирене...1 парче пица (wasntme) -награда за лошата тренировка :D

17.05.12
22:46

Днес сутринта времето беше страхотно за кросче. Направих го на гладно, изприпках 6 км за 35 мин. Доста бавничко, но има едно изкачване, което за първи път ме изтощи толкова много. 2 часа след това обядвах з.салата с телешко, о.сиренце; за вечеря си направих маринован амур на фурна, зад.моркови с грах, 1 преп.фил.хляб.

18.05.12
20:03

Днешния ден е изпълнен с много енергия от рано сутринта. Хапнах на гладно 1 кисела ябълка, след малко извара с о.мляко, овесени трици и мед. Към 10 часа-2 шайби амур на фурна; 11 часа-2 яйца. 2 часа след това тренировка (отново кръг, тъй като не обичам големите почивки):
-10@30, 8@40, 6@45, 5@50, 3@55, 5@50- м.тяга;
-8@12, 2х8@14, 7@16, 6@18, 6@20-флайс от полулег;
-2х10@15, 2х6@20, 4@25, 6@20-издърпване на гор.скрипец от обратен стоеж за трицепс;
-след кръга направих 4х6@50-разтваряне на абдуктор, преси и т.н.
3 часа след тренировката-череши. За вечеря сготвих свински джолан на фурна с моркови, з.лук, гъби (за мое удовлетворение стана много апетитно и вкусно...щом започна да ми харесва свинското-ще стане човек от мене, както казва един приятел :D ), салата зеле+моркови. Направих втора вечеря малко по-късно+1 фил.хляб;

Мнението беше редактирано от Lora Alexandrova на 20.05.12 22:18.

Инцидентна ли е тази закуска?

20.05.12
22:16

Не, не беше, но и нямах друго под ръка в този ранен час.

20.05.12
22:25

19.05
Ден без тренировка.
Хранене: за закуска-извара с 1/2 банан, о.мляко и мед; към 16-1/2 ябълка; 17 часа-200 гр баница “Бела”; за вечеря-вратна пържолка и гроздомицин (smirk)

20.05.12
22:48

Днес в късния следобед направих кросче. По път за маршрута не успях да подмина една череша без да и обърна по-специално внимание. Пак направих същото време на тези скромни 6 км. 20 мин. след кроса-стречинг на черешата :D
При НВД не е особено подходящо да ги похапвам в по-големи количества, но и без това не спазвам режима стриктно...За вечеря-св.дроб с моркови, гъби и кашкавал+1 мини парче пица.

21.05.12
23:05

Днес по-кратка тренировка:
-10@10, 7@15, 6@17,5, 2х4@20- военна преса;
-10@20, 10@30, 7@40, 6@45, 5@55, 6@55- клек;
-5х5@12- арнолд преси;
Даже упражненията не бяха в кръг, също и почивките бяха по-дълги от обикновено.
Храненето бе малко лошо: закуско-обяд: таратор, 1 пърж.яйце с праз, 1/2 парче пица; 3 часа след тренировка-малко череши; 1-ва вечеря (19:30)-салата зеле и моркови, 6 кюфтенца, череши; 2-ра вечеря (21:00)-1 кюфте с печени картофи, 2 с.л. о.мляко с мед, 2-3 парченца нат.шоколад.

22.05.12
22:30

Ден без тренировка.
Днес нямах апетит през деня и мислех да направя едни 22-24 часа без калории, но си останах само с мисленето...В късния следобед отидох да видя бабката и т.к. не ме бе виждала от години-реши че ще навакса, като ме посрещна с една богата софра. Аз като послушно внуче си изпапках всичко :D Няма да изписвам изяденото, т.к. аз самата се учудвам как се е побрало всичко в тоз търбух, но все пак по-вкусни от бабините гозби няма...

22.05.12
22:44

Маринеее, Маринеее... вкара момичето в сектата :D

22.05.12
23:20

Хъхъ отидох и аз...След време хората ще казват: “Жалко за девойчето-добро момиче беше, а и не бе злояда...” :D Ако таз девушка с 12 дневното гладуване е негова ученичка...спирам членуването си в сектата, учителю!

22.05.12
23:23

казано от Lora Alexandrova на 22.05.12, 23:20:

Хъхъ отидох и аз...След време хората ще казват: “Жалко за девойчето-добро момиче беше, а и не бе злояда...” :D Ако таз девушка с 12 дневното гладуване е негова ученичка...спирам членуването си в сектата, учителю!

А, не, не... Тя е друга раса :)

В наща секта гладът не е толкова продължителен и винаги се компенсира със стабилно преяждане ;)
Пък и Лорка съм я предупредил, че гладът е силно и опасно оръжие и трябва да се употребява внимателно.

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 22.05.12 23:52.

24.05.12
19:45

Честит 24 май на всички, които пазят и обичат българския език!

Вчерашната тренировка-кръг:
-12@14,5, 10@17, 5х5@22,5, 5@25-суингове с гира;
-10@14, 5х6@16, 6@18-флайс от полулег;
-6х6@6-кик бек;
-7х10@5-кофички на пейка;
По-малки тежести, но без почивки между сериите. Чувствах се страхотно след тази тренировка.
Храненето беше малко, тъй като стомахчето ми се беше разтроено.

24.05.12
19:49

Днес-почивен ден.
Към 17 ч.-шопска с-та с кашкавал, св.пържола с бешамел+гъби; къв 18 ч.-2 парчета баница, орехи; по-късно може би ще има още 1 вечеря.
Весел празник!

25.05.12
19:20

След като снощи изядох и 3 порции торта “Маскарпоне” решавам, че няма смисъл да изписвам храненето си. Ще започна да го правя, когато открия оптималния вариант за мен, който да съчетая с нуждите на организма и ежедневието си. Това не означава, че излизам от сегашния план. 
Тренировката за днес:
-10@20, 8@30, 7@40, 5@50, 2х4@55-римска тяга;
-2х5@14, 2х5@16-бицепсово сгъване с дъмбел;
-5@12, 2х5@14, 5@16-тяга с гири на един крак;
-6@15, 6@20, 2х5@25-издърпване долен скрипец-бицепс;
-5@20, 3х5@25-пек дек-избутване на горе-бицепс;
Правех обичайния стречинг след тренировка и получих много болезнен спазъм на дясното бедро, което ме навежда на мисълта, че шпагата не е подходящо движение за разтягане, особено след тази тренировка...както и че ще си дам почивка събота и неделя. :)

28.05.12
21:59

Щях да възстановявам 2 дни, а вместо това имаше танци-манци до зори и мускулната треска на краката е налице...а как ми се клякаше днес...
Тренировката за днес-кръг:
-3х8@20, 7@20-военна преса;
-5@12, 5@14, 4@16, 5@14-арнолд преси;
-7@16, 6@18, 6@20, 7@20-флайс от полулег;
-5,6,7,8@15-раменна преса на машина;
-2х5@30, 4@35, 5@30-лежанка;
Без почивки, а между сериите правех по 10 хиперекстензии. Редът на упражненията се наруши след първия кръг, тъй като всичко беше заето :|

30.05.12
20:58

29.05
Последния месец-два съня ми е сведен до минимум (5-6 часа на денонощие), което започва да се отразява на тренировките и  възстановяването ми...
Вчера изследвах един нов маршрут и не бях особено доволна от терена-освен че се нажарих с коприва цялата, се наложи да тичам по асфалт, а след 3тия километър да спра...направих една 30 минутна аеробика и се прибрах бавно, но славно. Храненето от 4-5 дни е на ниво и съм много доволна от себе си-хапвам само пържолки и риба, извара и млечни продукти, ядки, зеленчуци...но се задава уикенд и нещата отново ще излизат от контрол-познавам се :)

30.05.12
21:05

Доволна съм и от днешната си тренировка-кръг:
-лицеви опори-3х8;
-7, 8, 9 10@10-кофички на пейка;
-10@20, 6@30, 5@35, 5@40 (ето че успях да ги избутам, само че със съвсем малко помощ), 5@30;
-2х7@20, 3х5@25-трицепсово разгъване на скрипец;
-7@20, 8@20, 5@25, 6@25, 9@25-пек дек-горен;
-3х10, 1х12@10-двустранно триц.разгъване зад глава;

01.06.12
22:24

Честит празник деца на мазохизма! :D
Вчера беше почивен ден, но пък денят ми беше много напрегнат и изморителен.
Днес преди тренировка се наложи да изхвърлям няколко много тежки чувала с цимент, мрамор и т.н., в последствие на което кръста ме заболя много, но така се случва, когато повечето майстори не привеждат помещенията в нормален вид, а оставят след себе си мизерия...Както и да е-хубавото е, че след месец ходене по мъките най-после влизам у нас. Всъщност ще се радвам на домашния уют само два дни, но октомври не е далеч-тогава ще му се насладя истински (smirk) Болежките отшумяха след час и кака Лорка се запъти към залата с нетърпение. Направих следната тренировка-кръг:
-10@20, 8@30, 7@40, 5@50, 2@60-римска тяга;
-10@10, 2х7@15, 2х4@17,5-бицепсово сгъване с лост;
-7(2)@12, 6(2)@14, 7(2)@14, 5(2)@16, 5(2)@18-тяга на един крак с гири;
-5@6, 4х5@7-концентрирано сгъване с дъмбел;
-3х7@20-двойно биц.сгъване на портален скрипец (прекратих упражнението след третата серия, защото бях напомпала много бицагите и имах чувството, че ще се пръснат :D ) ;
На този хубав празник един малък жест ме направи много (happy) . Преди да отида в залата майка ми, която е доста скептично настроена към начинът ми на трениране и хранене, ми направи малко подъръче -нови ръкавички за фитнес, с пожеланието: “Хайде сега пораснало животно отивай да огъваш щангите!” Много надъхващо прозвуча от нейните уста, може би за това тягата я дърпах без проблем-от ръкавиците ще да е :D
Не бях измервала теглото си от много време, тъй като кг за мен нямат значение, но все пак след тренировката кантарът показа 50 кг, което малко ме демотивира-качила съм...но веднага се оправдах мислено: “та аз си направих шампионски обяд (пъстърва с дом.сос, 200 гр. запеканка*, бадеми, кашу, 1 баунти) + 1 кило вода само по време на тренировка.” От както наблягам на силовите тренировки изгубих онова огромно желание да правя кардио тренировки често, било то след тренировка или в нетренировъчен ден.Визуално може да се каже, че има разлика, но не съм доволна от себе си...Миналата година, когато наблягах главно на кардио и аеробните тренировки  държах тегло около 45-46 кг, чувствах се добре в кожата си, но тялото ми беше слабо и недооформено(все пак не тренирах правилно и не съм забелязвала, че съм просто много мазна-кантарът тогава беше талисманът ми), гърдите ми отслабнаха много...като цяло деформирах тялото си, което смея да твърдя, че майката природа се беше престарала с извайването на формите му, преди да ги съсипя...Сега добрите основи ги има, но мазнинките загрозяват нещата. От толкова модерна техника около мен не мога едни снимки да сваля на лапито, скоро ще се снимам и ще кача повече снимков материал :)
Тази вечер необичайно за мен-няма повод или сила, която да ме накара да отида където и да било. Най-после ще се наспя хубаво и спокойно (sun) Единственото ми желание в момента, което учудващо не е сладко и йегер, е масаж...вече знам къде ще е местонахождението ми утре :)
Замествам липсата на масаж с насладата от божествения мюзикъл “Парижката Света Богородица”, надявам се да имам възможността скоро да го гледам на живо...

Като няма мотивация за тренировка, има муза за писане във форума :)

04.06.12
23:15

Мотивацията я има винаги-не съм доволна от резултатите си...и муза има, но време не достига.

04.06.12
23:30

Събота и неделя-разпускане и здраво хапване и пийване...
Днес беше много напрегнат ден и за това направих малко разнообразие в тренировъчната програма: 100 кофички на пейка, 100 бърпита (без лицева опора),  100 лицеви опори-за време. Кръг от 3-те упражнения, 10 серии х 10 повторения за 22 мин. Доста съм бавничка, но това ще се поправи с времето. След 5-тия кръг дишането ми се затрудни доста и се наложи да правя по 10-20 секунди почивка между упражненията. На края бях мокра цялата и се чувствах пълна с енергия. Направих интервален крос (1,7) за 10 мин. като успях да направя само 3х100 м спринт, ако мога да го нарека спринт (обичайното ми темпо по време на крос е същото), но нямах сили за повече. Все пак съм доволна от себе си. :)
И много много мръвка се изяде днес-след подобни (ако мога да ги нарека зареждащи) дни съм освирепяла от глад-нищо че иначе 2 кофи с ядене ям в тези дни.
Тази седмица се очертава да е 24/7 напрежение, с много пътувания и недоспиване...та се надявам да успея поне 1-2 тренировки да вмъкна.

16.06.12
22:35

Изминалата седмица беше изпълнена с много стрес, безсъние и лошо хранене. Шофиране към 3 хил. км в рамките на 4 дена само в страната, а през следващите дни изгубих цифрата вече...Тази седмица нещата се повтарят и тялото си каза своята дума-на легло от днес, лечение с антибиотици и всякакви подобни гадости. Две седмици без тренировки, добро хранене и сън и фронта е предаден...
Сега почивам активно, ще изчакам още 2-3 дена и ако се чувствам здрава се захващам отново в залата. И тъй като не изневерявам на дългогодишната си практика лятото да се прекарва на морето ще трябва да потърся някоя подходяща за мен, както трябва и тренировките си да пооправя, само да оздравея...

17.06.12
00:21

Пожелавам ти бързо оздравяване, Лора :)

17.06.12
20:01

Мерси, Ели :) И аз се надявам скоро да ме пусне тази гнойна ангина...

17.06.12
20:20

Прилагам малко снимки на Шишка-след тези 2 седмици без тренировки и безразборно хранене се заличи и малкото, което бях постигнала. Само да споделя, че толкова мазна и пълна не съм била никога както в настоящия момент; доста ще трябва да се потрудя за това, което желая да постигна.

17.06.12
20:41

Очевадно е, че шишкавите ми снимки не са за този сайт и модераторите не желаят да ги публикуват :Д

Мнението беше редактирано от Lora Alexandrova на 01.08.12 03:09.

17.06.12
21:02

Не мога да ги кача...

Мнението беше редактирано от Lora Alexandrova на 01.08.12 03:08.

17.06.12
21:09

зз

17.06.12
21:38

Много хубаво тяло имаш!

25.06.12
18:03

Вече успявам да вляза в ритъм и да съчетая по-натовареното ежедневие с тренировки. Обикновено тренирам вечер след 21 часа, когато е по-хладно. За сега нямам възможност да вляза в зала, тъй като в комплекса, в който се намирам не намирам фитнес (а как ми се тренира с тежести не е истина).
Ще опиша тренировката от събота: Крос на плажа (около 1,5 км); 70 кофички на пейка, 70 бъприта(без лицева) и 70 лицеви опори. Кръг-7 серии по 10 повторения. Отново крос около 1,5 км и разтягане. Детска тренировка, но след подобен дълъг период без никакви физически натоварвания се изтощих доста.
Храненето е малко объркано още, пия много вода и кафета, което не е типично за мен, а в тези жеги нямам никакъв апетит. Сутрин като изляза за работа обирам джанката пред нас и си хрупам по път за активизиране на храносмилателната система :D След това пия кафе до обяд. Към 13-14 часа хапвам някаква мръвка (пържола, шишчета или кюфтенца-в повечето случаи свински) със салата и пърж.картофи или ориз; следобяд поглъщам и някой друг плод-праскови, киви или банан+кафе; към 18-20 часа отново мръвка с салата или задушени зеленчуци. Вечер пия по 1-2 бирички за сладък сън. Снощи направих голямата глупост да изям 2 парчета пица преди да си легна, но това да ми е кусура-и без това нито тренировките са ми добри, нито храненето (оправданията винаги са налице). Ще се постарая да оптимизирам поне тренировките, защото вече и коремчето се показва...

28.06.12
16:22

25.06
След събуждане (16 часа)-малко джанчици и 2 праскови; към 17-2 кафета с мляко; 19-св.пържола+шопска салата; 22 часа-тренировка:
-5х10-кофички на пейка;
-8@30, 5@40, 6@40, 5@45, 3@50-римска тяга;
-5х10@5-кик бек;
-10@10, 8@12,25, 8@15, 5@17,25-биц.сгъване с лост;
След това направих още 20 кофи и малко суингове, защото исках да почувствам оптимална умора от тренировката. След това не съм хапвала, тъй като стана късно и ми се доспа.

18.09.12
23:22

И кака се завърна вече :)
Бях прекъснала за известно време, тъй като не съм тренирала 2 месеца. Отдадох се изцяло на опиянението на живота във всичките му форми. Знам, че не е правилно и че не са ми нужни толкова дълги почивки, но...така почувствах тялото си и го послушах. Физическото ми натоварване е било единствено от плуване и плажен волейбол (което не се случваше всеки ден). Храненето ми се изразяваше в неспирни пиршества, съпроводени с пийкане и веселби...в последствие на което ми е доста трудно да превключа на дневен и нощен режим в момента. Знам, че не ми е за хвалба, но оправдания се намират винаги...имах си малко проблеми с глезена, които продължават и сега, както и с ръката от един смешен спаринг без ръкавици :D Но вече е време за действане:
-Сутринта реших да направя лека тренировка и постепенно да влизам в ритъм:
-интервално бягане- 20 сек. спринт, около 50-60 сек. бързо ходене; в рамките на 10 мин. Веднага след това леко кросче за около 20 мин с 2 бутилки от по 1,5 л вода в ръцете (това не влиза в тренировъчния план, просто се възползвам от местоположението си, за да налея изворна водичка).
Днес реших да направя и първото си прочистване за толкова време. 25 ч. (очаквах, че ще мога повече) на зеолит и вода. Захраних се със смес от 50 гр. лимец, 200 гр. кис.мляко 3,6 %, 50-60 гр.орехи и 1 ч.л.мед; 30 мин. по-късно шопска с-та и пил. филе.
Размисли: Харесвам се в сегашното си телосложение, кг не знам...Имам доста за дялкане по себе си, но съм била и по-голям тюфлек :D Запознах се със света на кросфита и ми хареса много, но ще има още доста да го опознавам. :)

19.09.12
13:24

“спринт” и “проблеми с глезена” нещо не ми се вързват...кросчето - тоже.

От Родопите ли зареди с този зеолит? :)

19.09.12
22:16

казано от James Hinks на 19.09.12, 13:24:

“спринт” и “проблеми с глезена” нещо не ми се вързват...кросчето - тоже.

Може би съм пропуснала да спомена, че и там имам травми от времето, когато се занимавах активно с ориентиране. След първото счупване се отнесох несериозно (или по-точно треньорския щаб) и не го гипсирах, което е достойно деяние за бурни овации. В последствие с годините претърпях много изкълчвания и съответно пак не предприех мерки...и кълченето си стана редовно явление, но си стискам зъби и продължавам да тренирам. Преди няколко седмици обаче поредното изкълчване бе доста болезнено и чак сега-тази седмица реших, че е време да надникна в проблема. Претръпнала съм от тази болка и за това правя спринтове. Не искам отново да ме кълвеш, най-после реших да предприема мерки и в петък ще видя какво ще каже чичко доктор :)

казано от инж. Марин Маринов на 19.09.12, 14:12:

От Родопите ли зареди с този зеолит? :)

Първоначално се заредих от един семинар. След това си взех в по-големи количества именно от там :) не знаех, че се продавало и в нашето село :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1