Проблем с митницата

Темата е заключена.

14.05.12
11:43

Някой може ли да ми каже как да процедирам в следната ситуация....Имам колет от Америка с Xtend 1 килограм и цената,която сме дали на колета е 30$.Този от митницата се заяжда и не иска да го пуска,защото смята,че цената е по-голяма,а тя наистина е по-голяма?

14.05.12
12:16

За да ти освободи пакета, ти трябва да му покажеш принтирана фактура от Пейпал или примерно от Ибей - ако си си купил от там стоката. Ако стойността надвишава разпоредбите си плащаш ДДС-то и митото. Въпроса е, има ли някаква фактура в самата пратка - как сте се разбрали с продавача? Но щом се е съгласил да не пише реалната стойност, значи сигурно не е сложил и фактура. Къде точно ти е пратката, на пощенска станция или на митницата на летището? Не знам дали е удачно да ти дам съвет как да се оправиш, защото си е чиста измама...

Мнението беше редактирано от Old Timer на 14.05.12 12:20.

14.05.12
12:17

Няма фактури....чиста измама си е да,какво сега трябва да правя мито ли да платя какво??

head_hunter

14.05.12
13:30

Ами вадиш си разпечатка от транзакцията и носиш на чичкото, ще ти начислят мито и ДДС, плащаш и дано си си научил урока.
Ако очакваш да те посъветваме, как да мамиш - срещу правилата на форума е, не е лоялно и етично.

Вадиш си някакъв документ(май само разпечатка на сметката си можеш) и доказваш, плащат каквото трябва и си готов. Темата ти отива в архива.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1