31.08.12
17:12
Здравей, Йони! :)
Искам да те попитам относно лунната диета понеже и аз я правя (въпреки че скоро не съм, но от днес започвам). Ти кой вариант правиш и по време на нея какво приемаш? Аз съм на 1 път в седмицата, 24 часа само на обелени ябълки и много вода и чай. Ако може да споделиш и това което спомена, че си прочела за захранването.. Дали трябва да има такова след 24 часа ябълки :?
Също ако може да ми кажеш как си направи сусама, че и аз искам да си направя в къщи.(blush) Нямам доверие на купешкия а и е доста мазен.
П.С. Може да споделиш промените от началото на режима си до сега. Има ли ефект върху килограми, мазнини и какъв е?
Поздрави!
Здравей, Мече :) Лунната диета и аз напоследък съм я изключила, но евентуално този път и аз ще я направя, но не съм убедена :) Иначе и аз правя този вариант- веднъж седмично, но карам 25-26 часа само вода,чай и едно кафе :) За захранването - останах си със старата информация,която си имах - като свърши цикъла,един час по-късно хапваш някакъв плод/зеленчук и поне след 1-2 можеш да поемеш друга храна. За себе си знам,че проблеми нямам дори и пържоли да ям, но при всеки е различно. Диетата сама по себе си до отслабване не води - по-скоро до задържане на килограми,а при мен - до укротяване на апетита :)
Режимът като цяло и животът ми последните няколко 3-4 месеца - стягане на тялото, опити за показване на някои мускулчета и малко здравословни проблеми ( присъединих се и аз към момичетата без менструация :( (dull) , а от 10 години ми идва и никога не е спирала). Затова и напоследък се храня малко по-балансирано,с повечко въглехидрати, сладичко, но в граници. Особено ме мотивираха и девойките, които напоследък се похвалиха,че са си върнали най-важното за едно момиче :)
Сусамовия “тахан”: както Марги каза - няма нищо лошо в купешкия и съдържа наистина само сусам (е, имаше и такива с Е-та разни!?) и няма смисъл да си играеш вкъщи. Не е толкова мазен - просто го разбъркваш и си идва на мястото всичко :) Иначе си го мелих вкъщи в кафемелачката и после сложих сусамово олио и пасирах, но наистина не си заслужава :) Много игра за почти никакво количество :)
Успех в постигането на целите ти и тъй като четох дневника ти - не се вманиачавай да отслабваш, поемай малко повечко храна и при теб всичко може да си дойде на мястото ;) Успех и в спорта !!!! ;)
Днес:
06,30 - свинска вратна пържолка
08,15 - овесени ядки,кисело мляко, слънчоглед,канела,сусам
12,30 - омлет от 3 яйца + извара + домат със зехтин. Малко по-късно - Корни с боровинка
16,00 - ябълка и 50 гр кашу
20,00 - тренировка
30/10 2 рунда
1) Push Up & Twist
2) Sandbag Swings – 10кг
3) Switch Lunge
4) Bentover row – 2Х5кг
5) Side Lunge – Left Leg
6) Side Lunge – Right Leg
7) Push-Up & Touch Shoulder
8) Lunge & Twist – Alternate legs – 5кг
9) Shoulder Press & Squat – 10кг
10) Elevated Push Ups
11) Mountain Climbers
12) Reverse Pull Ups
13) Plank
14) Side Oblique Plank – Left Side
15) Side Oblique Plank – Right Side
16) Tricep Dips
17) Goblet Squats
Пак глад след обяда.... Напоследък много мисли за храна в периода от обяд до тренировка, след която апетитът изчезва.... (dull)
01.09.
16.30 - тренировка
200 повторения за време от сайта на Руми:
1. Клек с докосване на пода, отскок, сумо клек и отскок – 50 пъти
2. Хип тръст на 1 крак – 25 повторения за всеки крак
3. Лицеви упори – 50 пъти
4. Придърпване на дъмбели за гръб – 50 пъти
Време: 10,05мин (миналият път,когато съм я правила - края на юни- 13,07)
Продължих с :
5. Планински катерач - 50 пъти
6. Байк абс - 50 пъти
Време общо - около 12мин
Допълнително: Напади - 25 на крак
Разходка - 2 часа
17,30 - домат
18,30 - 4 сини сливи
20,30 - диня (за съжаление все още недостатъчно узряла :( )
22.30 - 2 праскови
23,30 - сини сливи
Изкарах си един плодов ден и днес се чувствам повече от прекрасно (sun)
Днес:
ставане - 09.30
11.30 - тренировка
12.30 - омлет от 1 яйце,3 жълтъка и малко прясно мляко
14.30 - 15.30 - около 50 гр кашкавал
15.30 - пълнозърнести макарони с подобие на сос Алфредо (масло,сметана,мляко,кашкавал). Коремът ми хич не го одобри,а като количество не беше много...
17,30 - 1 праскова - лоша идея...
Каране на колело около 40-50 мин.
18.30 - препечена филийка бял хляб
20.00 - 20.30 - зеле - докато приготвях вечерята :)
21.30 - овче със зеле (по подобие на свинско със зеле :) )
Тренировка: ZWOW 32 работни тежести 2 гири по 5кг
3 рунда:
60 странични подскока
10 кофички на стол
10 подскока на дължина
5 тръстера
10 руски извивания
Време: 10,30мин
Накрая вместо тичане 8 мин правих подскоци на място, високи колене,ниски, планински катерачи и т,н,
Днес се премерих и честите дни, в които си хапвах каквото исках, явно си оказаха думата. От вторник се стягам (имам си колега с повод утре и спагети за закуска)
За който се интересува - актуализирам мерките (всичко е премерено в отпуснато състояние!)
03.09.
Хехее вчера се случи нещо много интересно вечерта - земених сладккото с въглехедрати и кашкавал :) Да не повярва човек :Д
Ден - нетренировъчен
7.30 - малко спагети с масло и кашкавал ( нормално количество!)
9.30 - 2 шоколадови бонбона
12.30 - салата (шунка,кашкавал,зеле,домати,краставици,зехтин)
15.00 - бисквитка (трябва да спомена,че тук отказах торта Гараш и суха паста!)
18.30 - по едно редче черен шоколад и бял с кокос...не ми се ядяха и си направих (това е до края на вечерта,тъй като уж спирах и след 30 мин - пак в кухнята):
-2 филии бял хляб с масло и кашкавал
-3 пъти по малко спагети с масло и кашкавал; с масло и извара; домашно песто
- някакво количество обикновени бисквити ( не много)
- опит за хапване на бисквитена торта, но сладкото не беше моята стихия :) и си останах с няколкото лъжички
Много нетипичен дееен :) Добре че накрая спагетките свършиха, защото от “хапвам, за да не ги изхвърлим” стигнах до “трябваше да направя още”. Като цяло не преядох, но ми стана леко тежичко и мазничко :)
Днес пак ме гони някакъв странен глад за солени въглехедрати, но за това по-късно днес. Опитвам се да го потуша, така че да не ме е срам много-много да си впиша втори ужасен ден :(
04.09.
Успях да се преборя с количеството, но не и качеството :( Ядяха ми се въглехедрати...ама много...
07.30 - 3 с.л. овесени ядки, 9с.л. кисело мляко, малко слънчоглед,канела
09.00 - варен геврек
12.30 - още 2 варени геврека.....
17.30 - едно пълнозърнесто хлебче и допълнително едно от лимец ... Закупени от Била,така че сиг са били бял хляб :)
19.00 - едно пакетче солети с ким (почти без ким)
21.00 - вечеря в китайския,като наблегнах на салатата от соеви кълнове, но имаше и ориз, пиле в сладко-кисел сос :)
Е, поне се отклонявах много от редовния ми маршрут заради пустите гевреци (dull)
Забелязвам,че:
-при хапване на въглехедрати вените на ръцете изпъкват много...
- при омазващи дни няма тренировка.... ама то и стомахът ми не остава празен :)
Тцтцтцтц....
Днес - никакъв глад за въглехидрати.... Време беше :)
07.00 - опит за тренировка
08.. - 10 с.л. кисело мляко, 1 с.л. слънчоглед, канела,какао и 2 к.л. мед
12.30 - 2 варени яйца и домат със зехтин
18.00 - тренировка
19.30 - салата със зеле, домати и шарлан, варено яйце
Опит за тренировка:
3 кръга:
10 бърпита без лицева
10 лицеви
10 клека
Трябваше да са 10,ама ми беше супер тежко и сковано... Оставих за следобед :)
Тренировка :)
Реших да си направя тренировката,с която си следя резултатите :)
3 рунда, 50/10
01.05.2012г. днес
Бърпи без лицева 10/10/9 19/14/13
Супермен лицева опора 8/6/3 и 8 женски 14/11/10
Кофички на стол 10/13/13 15/15/16
Коремни с вдигнати крака 30/31/32 43/47/50 (последните 5 с чийт май)
И 1 кръг от друга тренировка на бодирок. Имаше лицеви,а ръцете вече ми горяха :) ... Така че пълната - утре :)
Сега си стягам багажчето и заминавам на село :) А там черешата се е погрижила за мен, осигурявайки ми перфектния клон за набирания (giggle) или опити за тях,....
Едит: Нещо куца подравняването... (dull)
Мнението беше редактирано от Йонито на 05.09.12 20:44.
Ето ме и мен пак :)
Последните дни храната беше.... от всичко в градината по малко :) Още с пристигането ми не знаех откъде да започна - гроздето,ябълките, крушите,зеленчуците,лешниците.... Хапвах и месце честичко, така че що годе всичко беше добре :) Имаше и един сладолед и малко бисквитки :)
Тренировки нямаше (няма и да има до петък най-вероятно - около 10дена,целенасочено), но имаше много разходки и движение (ще ги има задължително,докато не тренирам),така че компенсирах донякъде. В неделя си направих хидратиращ ден и от вчера всичко се нормализира. Малко по-късничко ще кача снимки най-накрая,след един месец,в който си хапвах доста сладичко и поразвалих доста нещица. Та описвам храната за днес и вчера:
10.09.
08.00 - 9 с.л. кисело мляко, 3 с.л. овесени ядки,сусам, канела
12.30 - малко варен бял ориз, овче сирене и домат със зехтин
18.30 - домат с овче сирене
21.00 -23.00 - на маса: салата (домати,краставици,овче сирене) + малко кашкавал,луканка и шпек
11.09
12.30 - гювеч (много овче и малко картофи,чушки,домати...) + домат със зехтин
16.00 - малко грозде
18.30 - извара с червена чушка
вечеря около 21.00 - вероятно омлет от 2 яйца, овче сирене,зеленчуци някакви
Вкъщи има 7кг. овче сирене и въпреки началния ми скептицизъм се оказа мноооооооого вкусно :) Ще присъства доста често :)
12.09.
12.30 - 2 варени яйца, салата (домати,краставици,зехтин), сирене и филийка типов хляб
18.30 - 2 червени сурови чушки, сирене
19.00 - 22.00 - разходка и по време на нея 40гр черен шоколад, варена царевица
13.09.
Храна - ужасна
08.00 - 9 с.л. кисело мляко, 3 с.л. овесени ядки,сусам, канела, малко мед
тахан с малко мед
малко по-късно 3-4 оризовки
12.30 - 2 пълнозърнести земела със 115гр. шунка от бут
15.00 - шоколадов бонбон
17.00 - кофичка кисело мляко
21.00 - 2 пълнени чушки с ориз и кайма, малко сметанов сладолед
Качвам и малко снимки от кофти периода, понатрупала съм определено, но още държа някакво ниво :) По-добре е от изходното положение :) Остава да си оправя храната и всичко ще потръгне пак много добре :)
Мнението беше редактирано от Йонито на 13.09.12 22:40.
Слагам втори пост,защото първия стана доста голям и не ми се занимава да си намалявам снимките. Та ето ме и мен :) Първите 2 снимки са от лятото миналата година, което почти беше и изходното положение през април месец. Мисля,че от тогава до сега има напредък,не огромен,но все пак... А и последния ми един месец храната ми е под всякаква критика доста честичко :) Така че с толкова воля и труд- толкова ;) Лека вечер от мен :)
14.09.
Пореден нетренировъчен, доста движение и около 50 лицеви и клека с подскок в серии по 10. Раздвижих, за да не забравя упражненията :)
07.30 - обичайната закуска - овесени ядки и кисело мляко
12.00 - протеинова вафла 60гр + 4 оризовки
15.00 - едно парче сушена смокиня
16.30 - 50 гр сурово кашу
21.00 - шаран на скара (puke) + около 1 варен картоф
15,09
11,00 - късно ставане и обичаната закуска :) кисело мляко с овесени ядки
14,00 - рибена супа + някаква панирана рибка (на сафридче ми мязаше) + филия с масло
17,30 - домат,червена чушка (сурови) със сирене
22,00 - 2 червени чушки с доматен сос с яйце
16,09
09,00 - 2 варени яйца+печена червена чушка + сирене
12-14 - на питка на бебе - подсладих се,да не се прекарам нещо, но само с домашни вкусотийки - 2-3 хапки тиквеник,3-4 локумки, парченце домашно брауни, парче домашно руло и малко питка. Поне не прекалих :)
17,30 - парче мусака
20,00 - няколко печени фъстъка + половин чаша прясно мляко с канела
17.09.2012
В неделя имах малко недоразумение с вратата и резултатът е подут показалец на десния пръст. В началото само лека болка, но след няколко часа силно подуване и болка... => почти никаква възможност да си стоя на краката и за пореден ден без тренировка. За сметка на това в понеделник се ядосах и успях да си подбера няколко упражнения, но ми липсваше интензивността (вече си стоях на краката, но беше абрурд да подскачам :) )
08.00 - кисело мляко с овесени ядки
12.30 - сигурно около 100тина гр тахан с мед, като медът беше около 1.5с.л.
16.00 - една соленка и 3 изхвърлени шоколадови бонбона (цял ден имаше поводи и тъй като си ги събирах досега и изведнъж изяждах всичко, реших,че вече ще ги хвърлям :(:(:( )
20.00 - тренировка
21.00 - половин купичка боб супа (с малко бульонче) и половин купичка градинарска супа
Тренировка:
50 лицеви (15 женски и определено 10те дни без да тренирам си оказаха влияние)
50 клека
30 хоризонтални набирания
50 хип тръстера с ляв кляк (вдигнати крака на стол)
50 хип тръстъра с десен крак ((вдигнати крака на стол)
50 кофички на стол
50 байк абс
2Х40сек планк
Време: около 15мин
Мнението беше редактирано от Йонито на 18.09.12 10:57.
18.09
Пръстът още е подут, но вече не накуцвам чак толкова. Оттокът е спаднал и всичко това елиминира съмненията,че е счупен (чупила съм си кутрето!). Всеки ден се разхождам до работа и обратно (около 20 - 25мин), независимо от пръста!
07.00 - филия бял хляб с масло
08.10 - овесени ядки,кисело мляко, сусам, канела, кокосови стърготини
12.30 - 2 варени яйца, 2 печени червени чушки, 30гр. сирене, домат със зехтин
20.00 - тренировка - като вчерашната, не искам да подскачам още, лицевите и хор.набирания малко по-лесно от вчера, по-интензивна и време 14мин.
21.00 - омлет от 2 яйца,мъничко кашкавал и сиренце за разкош + салата (домати,краставици,тиквички,зехтин,сол,оцет)
19.09.2012
07.00 - 2 филии ръжено-пшеничен хляб с масло
08.15 - кисело мляко,овесени ядки, сусам,канела и кокосови стърготини
12.30 - варено яйце, 20гр. сирене, 2.5 с.л. тахан с 1.5 с.л. мед
16-17.30 - 3 бонбона мерси
19.45 - тренировка
20.30 - телешко варено (супа) с доста месце, 1чушка
Тренировка - Взаимствана от Веси :)
10 рунда
5 лицеви
10 бърпита (състезателни)
15 клека
Време: 17.30 мин
!!! Тук таме имаше няколко кръга с по 2-3 бърпита, при които се прибирах до скок,лазейки на колене хихик...
20.09.
06.00 - 3 филии бял хляб :О -една с масло и 2 с мед (събудих се мнмого гладна)
07.15 - овесени ядки,кисело мляко, сусам, канела и кокосови стърготини
12.30 - 50-60гр. телешко (готово състояние), 2 яйца, 20-30гр. сирене, малко доматче със зехтин
16.30 - бонбон мерси и рафаело
19.30 - тренировка
21.00 - около 50гр. свинско от манджа + салата (домати,краставици,тиквичка,зехтин, оцет)
Тренировка:
Зузка #35
3 кръга за време:
20 клек с подскок
20 бент роу прес
20 ходещи напада
20 дърпащи планка
Всичко с 2 гирички по 5кг, последното с една по 5, но и без това не обичам планкове
Време: 14.33 мин
Реших да започна да си смятам калориите, защото искам да си елиминирам всякакви преяждания и да си върна женските неразположения. Резълтатът от вчера беше 1400 кал (кал. минимум), разпределени ужасно (около 120гр въглехидрати и по 67мазнини и белтъчини). До края на седмицата ще гледам просто да си достигам калориите,а пък после и тяхното по-правилно разпределение. Продължават да ми се ядат боклуци, но като знам,че съм си хапнала шоколадче следобед и не се изкушавам :)
Мнението беше редактирано от Йонито на 21.09.12 12:48.
21.09.
Нетренировъчен, разходка и опити на тялото ми да се стопли....
07.15 - 2 филийки бял хляб с масло
08.15 - овесени ядки,кисело мляко, сусам, канела
12.00 - 2 варени яйца, овче сирене 40 гр, домат със зехтин
15.00-16.00 - един бонбон мерси, още един друг (dull) .... и праскова
19.00 - 2 червени чушки със сирене - около 40 гр пак
пр 52,0/ м. 68,0/ въгл. 98,0
общо: 1220
....
Събота, 22.09.
10.30 - тахан с мед - нормално количество (около 70гр)
12-14.30 - разходка,придружена с около 100тина грама типов и пълнозърнест хляб (намерихме една фурна и нямаше как да се сдържа :) )
15.40 - порция ориз със зеленчуци (мисля около 200 гр. готово състояние) и варено яйце
18.20 - тренировка
след нея - един белтък и кафеена лъжичка мед
21.00 - запеканка от тиквички,патладжан,чушки, лук и заливка от кисело мляко и яйца :) Мое производство и не беше особено одобрено вкъщи ( а на мен пък си ми хареса ;) )
тренировка:от сайта на Руми
35.33 min
1. Клек + Двоен мах с ръка назад и нагоре – 100 повторения
2. Подскачащи напади – 90 повторения
3. Римса мъртва тяга – 80 повторения
4. Hip thrust на 1 крак (Повдигане на ханша на 1 крак с гръб върху лежанка) – 70 повторения
5. Гребане – 60 повторения
6. Лицеви опори – 50 повторения
7. Корем – от седеж с крака във въздуха – усукване на торса и повдигане на прави (или свити в коленете е по-лесно) крака – 40 повторения
8. Гмуркане – 30 повторения
9. Ловджисйко куче (опит за превод на Bird-Dog) – 20 повторения
10. Повдигане на торса от лицев лег – 10 пъти
Използвана тажест 10кг, хип тръста беше с крака на стол,без тежест, лицевите опори - около 20 от колене :) Издръжливост - нулева.... Трябва да поработя върху нея....
23.09. Неделя
Много тежък и изтощителен ден. Никога не бях издевателствала толкова много над тялото си :) Лиспата на достатъчно сън мисля,че също допринесе за крайния ефект (от 2.30 до 8)
08.00 - 5-6 филийки от пълнозърнеста франзела с масло (2-3 от тях и с мед) и едно варено яйце
12.30 - 2 праскови (бяха божествени) - около 400гр
14.30 - сандвич с типов хляб, масло, яйце на око, овче сирене и домат
16.30 - 50гр млечен шоколад и половината кол. тахан ( общо - 50гр. тахан, 1. к.л. мед)
18.30 - останалото кол. тахан + 1 парченце шоколад
11.00 - 1 ч.л. мед и чиния със зелен боб със свинско (не бях гладна много, но това е една от любимите ми манджи, а и мисля,че нямаше да е много ОК за възстановяването,ако не хапна)
Движение:
11 - 16.15 - Бояна - Боянски водопад - Черни връх (само изкачване,а последния час и половина започнахме да гоним време и на места почти тичахме)
17.00 - 21.00 - Черни връх - х. Кумата - Златните мостове - Княжево (само слизане надолу и последните 2 часа имах чувството,че краката ми ще се откачат от тазобедрените стави... )
Дълъг преход + ускорено ходене,за да не се прибираш по тъмно = неописуеми болки
24.09. Понеделник
Наличие на мускулна треска, но в сравнение с това,което очаквах след неделните болки...е направо нищо
08.00 - картофени кюфтета (печени на тиган без мазнина - обичам,когато мама се съобразява с мен :) ) + 20гр. овче сирене
10.30-11.00 - едно парче еклерова торта :( Предполагам около 80гр. (беше малко)
13.00 - омлет от 2 яйца и малко сирене + домат и чушка със зехтин
20.30 - половин праскова
21.30 - 2 бъбрека и нещо като доматен сос
Калории: грубо към 1200 - 1300 ...
Движение: реших да не тренирам, но ми се събраха около 2 часа бързо ходене (преди,след работа, обедна почивка).
Днес:
07.30 - 3 с.л. овесени ядки, 9 с.л. кисело мляко,канела,сусам,лен
08.15 - варена царевица (wasntme)
11.00 - праскова
12.00 - 2 варени яйца, 40 гр. овче сирене
19.45 - тренировка
20.45 - пълнени чушка и половина с ориз,кайма,булгур,лук + белтък на сварено яйце
Калории:по-малко от 1400… :(
Тренировка:
Bodyrock 3 rounds 50/10
1. Squat Kick Outs
2. Side Jump Push Up Left and Right
3. 5 Froggies 5 Spidermans
4. Divebombers
Допълнително:
20 тръстъра с 2гирички по 5 кг
20 напада с усукване (с гиричка) (по 10 на крак)
20 напада с гиричка на главата за трицепс (не знам как се казва...)
Заради продължаващата мускулна треска реших да изпробвам принципа “Клин клин избива”...Май спомогна... или пък 10 мин разтягане след тренировката, но май се чувствам много добре (muscle)
Както си и мислих... гладът и лакомията ме нападнаха пак... (dull)
26.09.
07.15 - варена царевица
08.15 - кисело мляко с извара, канела,сусам,ленено семе
12.00 - една пълнена чушка с ориз,кайма и булгур
16.30 - едно варено яйце
18.00 - 18.30 - един пилешки стек филе на скара + 50 гр. сурови кашу и бадем
Портокалова бира с общо около шепичка бирен фъстък
20.30 - 22.00 - дробчета в масло + запечени картофи (с доста олио) и кашкавал (по половин порция)
23.30 - филия и половина бял хляб с масло :(
Калории: около 1600-1700 без бирата (не са много,ама ме е яд от качеството им...)
Не съм преяждала,ама не се и наяждах... Най-не обичам така...
Естествено тренировка нямаше, но доста километри навърВях...