05.07.12
22:08
7600 метра крос.Нещо объркахме броенето и направихме 19 обиколки,бягането ми беше по-лежерно от миналия път,че нещо краката ме наболяваха,особено дясната надкостница.Трябва да си купя маратонки само за бягане и с висок свод,моя е толкова паднал,че направо го нямам..С въздуха нямах проблеми,все едно ходих,надявам се и утре на 5те километра да е така,да дам някво по-прилично време,22мин. ми звучи добре засега.Храната:
11:00- праскови,кайсии,40гр протеин
13:30- 2 кюфтета,карфиол,броколи,домати,краставици,сирене,кашкавал
16:45- пилешки хапки,200гр. кафяв ориз
21:45- 2 праскови
22:30- пилешки хапки,150гр. кафяв ориз
Суплементи - цинк,магнезий,глюкозамин.
06.07.12
23:21
Тичане 5 километра - 24:10. Пак съм много разочарован,много по-добре бягах от миналия път,с изключение на една лека криза към 9тата обиколка.Мислех,че ще сваля поне 1:30 - 2 минути от предишното време....доста хляб има да изям докато падна под 20.
Изхвърляния от земя - 3ки и 4ки на 30 и 40 кила.Мисля,че по 4 серии всяка.2 3ки на 50 кила,после пак върнах на 40.
Набирания
Кофички
Набирания
Лицеви
Набирания
Американски подскоци
Трябва да го хвана най-накрая тоя кипинг,изобщо не мога да хвана никакъв ритъм.Първата серия 7 стриктни набирания и оттам забравих вече как бяха,но много зле с кипа.. Кофичките бяха 16- 12 ,другото също го забравих.Храната- зле.
09.07.12
09:38
Вчера олимпийски
Обръщане от земя с разножка - 3х50,3х60, 7х3х70. Пробвах един опит на 80,обърнах ги,но с много лоша техника и доста бавно.
Изхвърляне от земя с разножка- няколко серии на 40
И 2 кръга от
Преден клек - 3х75кг
Тяга - 3х105кг
Обръщане с тласкане - 3х55кг
Пуш преса - 3х55кг
Борцови отскоци - 10 х 35кг (жилетка и БГ торбата)
Скок на 60см - 10х15кг
спринт 2х30 с 15кг
09.07.12
21:51
Днес почивен ден.Мачкане с ролера и тенис топките,разтягане и се сетих,че отдавна не съм тренирал корема и пуснах 3 рунда от
планк до отказ
колелце за корем от коляно- 20повторения
Без почивки.Храната:
9:00- 3 праскови,40гр протеин
11:30- пилешко филе,печени чушки,кашкавал
17:00- 2 препечени филии с масло,пуешко филе и сирене,домати и краставици
21:30- 2 печени чушки с ориз и кайма,кисело мляко,кашкавал,1 малко парче домашна баница
00:00- 40гр протеин
Суплементите както обикновено - цинк,магнезий,глюкозамин.Утре тренировката ще е тежка.Тренира ми се всеки ден !
10.07.12
23:31
Бегови енимъл - 1600м. за 7 мин.,големи болки в коляното,почнах и 400 метра,но още на първата серия спрях,просто все едно ми забиваха игла в дясното коляно при всяко стъпване.Не можах да продължа,болеше ме и като ходя,но при клекове не усещах нищо.Добрата новина е,че съм 99% сигурен откъде идва проблема,лошата е,че не знам как да го разреша.Като се върнах в залата смених маратонките и направих няколко загряващи ,серии болката изчезна - това вече окончателно мисля,че потвърди тезата ми че проблема идва от падналия свод и кривото стъпване в следствие от него.
12 кръга от
Преден клек - 90кг
Обръщане и изтласкване ( power clean and push press) - 65кг
10 кръга от
Лег - 82,5кг
Тяга - 115кг
8 кръга от
Набиране - 15кг
Кофичка - 25кг
На клийн енд джърка трябваше да сложа 70кг,65 не ми тежаха.На лега и тягата също се подцених.Набирането ми е най-трудно,първите 3-4 бяха горе-долу стриктни,после си помагах с краката.Кофичките също бяха тежки.
11.07.12
00:18
Някакви стелки няма ли да помогнат да не те боли коляното или се изказвам напълно некомпетентно.
11.07.12
00:20
Оо,нямам представа,предполагам че съм горе-долу колкото теб наясно,ако не и по-малко :D Ще потърся помощ от рехабилитатор и ще си търся маратонки с висок свод.Може и стелки да помогнат,ще видим...Като начало мисля да почна да тичам на тревата на стадиона,защото тоя асфалт определено не се харесва на коленете...
11.07.12
12:22
Power Gym Team си търсят съотборници.
Накратко - търсим мъже и жени, няма значение от възрастта и спорта, който са практикували или практикуват.
Новодошлите трябва да имат желание за работа в екип, вдигане на тежки щанги и следване на вече изготвена програма.
Пари се плащат за залата, в която всички тренираме и плащаме.
Качествата, които се толерират са последователност, изпълнителност и желание.
Който се интересува, може да пише на лично съобщение на Puppy
За плюс ще се взима предвид следните постижения с основните движения:
Жени
Клек - 80кг
Лег - 50кг
Тяга - 80кг
Мъже
Клек - 120кг
Лег - 80кг
Тяга - 170кг
12.07.12
23:30
7200 метра крос.Взех си нови маратонки,имаше подобрение,не ме болеше коляното.
13.07.12
23:10
5к - 24:28.Никакви болежки в краката,съмнявам се,че някога ще си купя друга маратонка освен асикс :) Пак натиснах,но все едно часовника ми върви по-бързо всеки път.
Изхвърляне от земя
3х3х 40кг
5х3х 50кг
1х1х 55кг
Обръщане от земя
Няколко серии на 60 и 70,2 пъти си ударих шишарките и реших да спра :D
ХСПУ стриктни - 2,2,2,2
Силово възлизане на халки- 1 (party)
Набирания стриктни - 8,3
Кофи на халки - 5,4
Набирания помощ с краката - 8,3
Лицеви опори - 20,8
Набирания помощ с краката - 6,4
Американски подскоци - 23,13
3 дози БЦАА по време на тренировката.Сега - 2 дози протеин,2 дози БЦАА,1 праскова.Фоумролер,тенис топки,мазане с магнезий.Не знам,ама след тренировка нямам никакъв апетит,може би защото се наливам с вода яко..
15.07.12
14:25
Тренировката днес:
изхвърляния от земя - 3х3х40кг, 5х2х50кг
обръщане от земя - пак проблеми с чукването с таза,няколко серии на 50 и 60кг
2 кръга от
Преден клек - 3х75кг
Мъртва тяга - 3х120кг
Обръщане от земя - 3х60кг
Борцови отскоци - 10х35кг
Скок на 60см - 10х15кг
Спринт - 2х30м
17.07.12
23:05
Бегови Енимъл- 22:31. Слабо време,но съм доволен от бягането.
4 кръга от
Силово на халки - 1,1,0,1
Тоус ту бар - 15,12,11,11
Лицеви с 15кг - 20,15,15,15
Кофи с 15кг - 6,3,3,3
Тръстър 50кг - 7,6,6,6
Борческо въртене с 10кг дъмбел в ръка - 4 пъти по 6 на ръка
Суинг с 32кг - 15,13,12,10
Въртене на БГ торбата(20 кг) - 10 на дясната страна,8 на лявата ,10 -8,10-8,10-6
Американски подскоци с БГ торбата -12,13,12,12
Борцови подскоци с БГ торбата - 12,12,12,12
Спринт 2х30м - 4 пъти
Отново АДСКИ тежко.На последния рунд ми се виеше свят,мислех че ще припадна направо.Кофите бяха много тегави веднага след лицевите и силовото възлизане.Раздадох се на 100% , доволен съм.
Помни си бяганията на 1600 и 400 метра, за да можеш да си сравняваш...
Според мен и поне 10-те опита които имам на Енимъла...ти трябва миля за под 5:30 и 1:10-15 на първите две по 400…от там вече духа ще е напуснал тялото и влизаш в “Do or Die” режим...поемаш въздух, стискаш зъби и....каквото стане:)
17.07.12
23:21
Ами помня си времената- днес реших да не натискам толкова много на 1600 за да не издъхвам пак на 4х400. 7:01 ми беше милята,а 400те идваха по 1:35-1:40.Просто терена ми е най-големия проблем,остави това,че обиколката е по-голяма от 400 със сигурност,но има много камъни,дупки и пясък,които трябва да избягвам и по този начин губя ритъм.Трябва да се отиде на хубава писта да се пробват тогава енимъла и 5те километра да се видят разликите,лошото е че са мнооого малко тия писти в София,дори и на тях няма свободен достъп :(
Е на Раковски отиди бре моя, тъкмо можеш да срещнеш някоя от другите машини:)
Отново АДСКИ тежко.На последния рунд ми се виеше свят,мислех че ще припадна направо.Кофите бяха много тегави веднага след лицевите и силовото възлизане.Раздадох се на 100% , доволен съм.
Аз ти казах - ама ти не, та не.
По едно време си мислех, че ще трябва да викам линейка, особено Влади като пусна оная бясна чалга, за да ни ‘разведри’.
Баси човече вече всяка тренировка затваряме залата и собственикът ни оставя по домовете...(dull)
Забавно е :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 18.07.12 10:39.
Пробвах в Залата по танци,много добре стана .Имаше достатъчно въздух и място за отскоците,
е първите 3-4 в ММА -я няма начин .
19.07.12
14:29
Славко,спор няма,че на Раковски е по-добър терена,но аз имах предвид истинска писта с тартан като на националния или НСА за да видя дали ще мога да сваля поне 1 минута от тия 5к.Преди време като тренирах на националния си спомням,че като бягах на пистата отсечки и после на асфалт разликата си беше голяма.
Иво,в залата за танци си е по-добре да, ,но оня ден имаше урок и нямаше как...
Иначе днес 7,5км крос за 40:00. Голяма жега.
22.07.12
13:50
Тренировката днес:
Пропадане с клек над глава - 6х3х40кг.После няколко единици на 45,при повечето не успявах да балансирам тежестта в долно положение и ми ходеше напред щангата.
Обръщане - 3х3х40кг , 1х3х50кг, 1х3х60кг , 1х3х70кг, с разножка - 5х1х75кг
2 рунда от
Преден клек - 3х75кг
мъртва тяга - 3х120кг
Обръщане с тласкане - 3х55кг
Раменна преса с дъмбели прав - 3х15кг
Борцови отскоци - 10х35кг
Скок на 70см - 10х15кг
спринт 2х30 метра - 2пъти
24.07.12
19:18
Бегови енимъл - 22:40. Лесни 1600,после на 4х400 смърт ! Пих доста течности преди тичането и бях като бъчва...
12 рунда от
Преден клек - 90кг
Power clean and press - 65кг (последните 4 рунда на 60кг,че ме заболяха раменете,никакви проблеми с обръщането)
10 рунда от
лег - 82,5кг (последните 4 рунда на 80кг,пак раменете..)
тяга - 120кг
8 рунда от
набиране - +15кг
Кофичка - +25кг
Купих си ново въженце и преди тренировката 50-60 дабъл ъндъра в серия (party)
Гледай хубаво да си разпределиш силите на Animal-a,не се напрягай прекалено на 1600 и след това да нямаш сили.Гледай да е равномерно всичко.Иначе колко ти е времето средно на 1600 метра?
24.07.12
19:59
Днеска ми беше 7:02. Не разпределям силите добре по време на самите 1600 метра,първата обиколка я правя бързо - за около 1:30 , следващата за 1:40 някъде и оттам вече се спичам,че ще издъхна и няма да имам сила за отсечките и намалям рязко...А 400те са много тегави,последните 100-на метра от всяка отсечка направо умирам..Терена е най-големия проблем,днеска пак няколко пъти стъпвам накриво по време на бягането.
Мнението беше редактирано от Intolerante на 24.07.12 20:06.
Гледай хубаво да си разпределиш силите на Animal-a,не се напрягай прекалено на 1600 и след това да нямаш сили.Гледай да е равномерно всичко.Иначе колко ти е времето средно на 1600 метра?
Според мен пък си губи идеята по този начин. На подобен тип тренировки ако си як трябва да се раздаваш на 100%, но буквално на 100, много по-тегаво става и резултатите падат здраво. С енимъла не мога да дам пример, но помня конкретно за набирания (понеже 1 от треньорите ми ме бъзикаше за тях)- 1ва серия правя 24 до отказ, 2ра 9-12 на умирачка. Ако не ти е такова нивото може би човек трябва да смени схемата, в което не виждам лошо. Периодичните опити и инициативността ест са положителна черта :)
Абе пичове гледам пауър тимът еднакво сте тренирали, на Бонсист и после във вашата зала ли го играете това дерби :)?
Защо да се губи идеята като по този начин можеш да постигнеш по-добър резултат?Нали и това е целта-по-малко време...
24.07.12
23:20
Абе пичове гледам пауър тимът еднакво сте тренирали, на Бонсист и после във вашата зала ли го играете това дерби :)?
Да,това е хубавото,че са близо и не губим много време.
Защо да се губи идеята като по този начин можеш да постигнеш по-добър резултат?Нали и това е целта-по-малко време...
Сашо е авторът и той може да каже най-добре, но за мен целта не е по-малкото време, а правещият го да стане по-добър. С някой си говорихме (може и във форума да е било) за контрола над тренировката и индикаторите на прогрес/ефективност- кросфит са избрали външен критерии (мисля че умните екзистенциален го зоват)- време и брой кръгове, а при нашата борцова школа (като представители най-близки до кросфит) това се прави от съзнанието на атлета- не ми е нужно да следя време на някои тренировки като знам че се раздавам на макс.
Едит- друго е когато си на състезание- там ест, че ще се жалиш, пресмяташ, страгически ще действаш, но има една приказка- ‘повече пот в залата, по-малко кръв в боя’
Мнението беше редактирано от jalokin на 24.07.12 23:34.
jalokin*
А как става номера, ако се раздаваш на макс - да не подобриш времето/тежестите? Т.е. нали си по-добър от преди, по-добре понасяш натоварването, повече натискаш и...?
По-здрави.
Избери си ден вторник или петък, тогава е адското шоу - първо на стадиона, после в залата, а ако засечеш борцовата кондиция, драмата е гарантирана хахаха. Айде идвай да ти видя очите!!!
jalokin*
А как става номера, ако се раздаваш на макс - да не подобриш времето/тежестите? Т.е. нали си по-добър от преди, по-добре понасяш натоварването, повече натискаш и...?
По-здрави.
Пробвай братле и ще видиш. Имаше едни игри (мисля 2010) бяха 3 комплекса в 1 дисциплина- Рич на първия ги смаза (примерно 1мин пред останалите) и после започна адската драма нататък и го биха на следващите 2. За набиранията нали дадох пример- ако направя 24 после правя 9 на умирачка, ако правя 20ки върви и по-бързо и резултатът е повече бройки (време не помня дали сме следили).
Поздрави
@ Блага абе трябва да го синхронизираме 1 път, ама вие много яко го давате бре, трябва да си взема пуканки и да гледам че резилът ще е голям иначе :)
Мнението беше редактирано от jalokin на 25.07.12 09:07.
Подкрепих ви всички,не мога да разбера дискусията .
Ако говорим за програмата на Сашо, мисля,че всеки път трябва да подобряваш някой от показателите.
Общо време,отделни времена,килограми,почивки,повторения в основна или допълнителна серия... и т.н.
Ако на 1600 днеска не успееш натисни на 400, остани на същите килограми,но направи 12Х1 за 13-15 минути
следващият път за 12.Схемата е толкова отворена ,че имаш винаги развитие.
Дали на макс или с резерв , няма един отговор ...
А при Рич е друг филм,Марти как се казваше онова на колоездачите :D
25.07.12
09:17
Сашо е авторът и той може да каже най-добре, но за мен целта не е по-малкото време, а правещият го да стане по-добър.’
Целта е по-малко време ;)
Изобщо не схванах какво дискутирате тука... (dull)
Целта е по-малко време и аз исках да кажа,че примерно,ако не натисна на първите 1600 метра,на 400 ще го направя.Това не значи,че не давам всичко.А и като гледам,не че се хваля, и без да си давам зор си падам под 20 минути,каквото и да правя.
Jalokin обаче има друго мнение,което аз много много не разбрах.
Мнението беше редактирано от The Reem на 25.07.12 09:22.
Ти го избягай това пред бате си Иво в Сф и тогава се хвали колко не си се напъвал...
И не забравяй, че тука някои сме побягали бая:)
За да имаш Енимъл под 20, трябва да бягаш милята за под 6 и 400-те за около, но не над 1,15…100-те за под 20, но айде ти написа някакви времена на 200 метра, дето ме втрещиха, така че предполагаме, че си бърз.
Нали имаш хронометър, айде другия път, имаш личната ми молба да си хванеш времената на отсечките.
Аз съм ти казал, ти си готов и за стронгмените, за републиканското по лека атлетика, ММА и регионалните по кросфит...взети заедно:)
Това някаква ирония ли е или какво?Тръгнал съм аз да впечатлявам някой.......всичко го правя единствено за себе си.Никой не ангажирам с мнението си,това,че не вярваш си е твой проблем и слабо ме вълнува какво мислиш.
Не е ирония.
Ела на 9-ти септември във Варна да се посъстезаваме и покажеш какво можеш:) Там ще има евентуално колкото теб натренирани момчета.
25.07.12
11:15
Подкрепих ви всички,не мога да разбера дискусията .
Ако говорим за програмата на Сашо, мисля,че всеки път трябва да подобряваш някой от показателите.
Общо време,отделни времена,килограми,почивки,повторения в основна или допълнителна серия... и т.н.
Ако на 1600 днеска не успееш натисни на 400, остани на същите килограми,но направи 12Х1 за 13-15 минути
следващият път за 12.Схемата е толкова отворена ,че имаш винаги развитие.
Дали на макс или с резерв , няма един отговор ...
А при Рич е друг филм,Марти как се казваше онова на колоездачите :D
Не мога да ти отговоря тука,Ивайло Габровски може да ни внесе повече яснота :D
25.07.12
11:15
.
Мнението беше редактирано от Intolerante на 25.07.12 11:17.
25.07.12
11:40
.
Нещо, дето надали ще може да си го позволим скоро:)
Бахти якото :D
Ти го избягай това пред бате си Иво в Сф и тогава се хвали колко не си се напъвал...
Скоро ще го бяга пред кака си Блажка (devil)