трибойска тренировка за мускулна маса - въпрос ? .

28.06.12
21:37

Здравейте,казвам се Михаил,на 16 години съм,тежа 70 килограма и съм висок 1.79.Занимавам се със САМБО в понеделник,сряда и петък.Изключително много искам да качвам мускулна маса и килограми и ходих на фитнес към 5 месеца като резултатите си бяха добри.Та сега като сме ваканция смятам вторник,четвъртък и събота  да вкарам трибойски тренировки и то двуразови.Въпроса ми е малко странен,но искам да знам дали,ако правя трибойска тренировка (клек,лег и тяга) ще качвам добре килограми и маса.Всички трибойци са адски масивни и точно към такава физика се стремя.Ако трябва да давам пример най-много ми допада физиката на Мат Крокзалески.Като ходя на САМБО ще се набирам и ще правя коремни преси за да не изостават бицепсите и корема.Имам протеин,креатин и гейнър,които пиех преди.Та искам да попитам дали трибойската тренировка е подходяща за покачване на кила и маса ? Като цяло страшно много ми харесва трибоя като тренировка и спорт и бих искал да започна да се занимавам,не в някой клуб,а просто да имам трибойска програма по,която да тренирам.

казано от POWERLIFTER на 28.06.12, 21:37:

Здравейте,казвам се Михаил,на 16 години съм,тежа 70 килограма и съм висок 1.79.Занимавам се със САМБО в понеделник,сряда и петък.Изключително много искам да качвам мускулна маса и килограми и ходих на фитнес към 5 месеца като резултатите си бяха добри.Та сега като сме ваканция смятам вторник,четвъртък и събота  да вкарам трибойски тренировки и то двуразови.Въпроса ми е малко странен,но искам да знам дали,ако правя трибойска тренировка (клек,лег и тяга) ще качвам добре килограми и маса.Всички трибойци са адски масивни и точно към такава физика се стремя.Ако трябва да давам пример най-много ми допада физиката на Мат Крокзалески.Като ходя на САМБО ще се набирам и ще правя коремни преси за да не изостават бицепсите и корема.Имам протеин,креатин и гейнър,които пиех преди.Та искам да попитам дали трибойската тренировка е подходяща за покачване на кила и маса ? Като цяло страшно много ми харесва трибоя като тренировка и спорт и бих искал да започна да се занимавам,не в някой клуб,а просто да имам трибойска програма по,която да тренирам.

Няма нищо лошо в това да включиш такъв тип тренировки, но преди това се замисли дали ще имаш достатъчно време да се възстановиш от такова натоварване, според мен не тренирай двуразово.И най-важното, ако искаш да качваш трябва да следиш храненето а не това, че имаш протеин и гейнър.

28.06.12
21:49

Ще спя поне 10 часа.Мисля,че ще мога да се възстановявам,а и протеина ще ме възстановява допълнително.Не съм пренебрегнал храненето.Според теб хранене с такава честота и тип добре ли е :
7:00 - Хранене първо - 200 гр. извара, 100 гр. овесени ядки, плодове
10:00 - Хранене второ - 200 гр. мляко, 2 яйца, 50 гр. мед
13:00 - Хранене трето - 300 гр. месо, 100 гр. картофи, салата
16:00 - Хранене четвърто - протеинова напитка
18:30 - Хратене пето - плодове или натурален сок
19:00 - Хранене шесто - 200 гр. пилешко месо, салата
22:00 - Хранене седмо - 2 яйца
Може да не се храня с точно тия храни,но все пак ?

28.06.12
22:08

И,ако можеш да ми препоръчаш някаква трибойска програма.Гледах един метод на Иван Абаджиев 8 х 4,други ми казват за 5 х 5 .Кое в крайна сметка е най-подходящото за кила и маса ?

Мнението беше редактирано от POWERLIFTER на 28.06.12 22:17.

Най-подходящото пак ще ти кажа е храната.Както и да тренираш храната остава най-важна.Аз имам опит само с 5х5 , така че нея бих избрал аз.

28.06.12
22:41

Добре,ама имам последен въпрос...тази програма я намерих в този форум :
Седмица 1—-6*2@80%______6*3@80%_______6*2@80%
Седмица 2—-6*4@80%______6*2@80%_______6*5@80%
Седмица 3—-6*2@80%______6*6@80% ______6*2@80%
Седмица 4—-5*5@85%______6*2@80%_______4*4@90%
Седмица 5—-6*2@80%______3*3@95%_______6*2@80%
Седмица 6—-2*2@100%_____6*2@80%_______1*1@105%

След 6-тата седмица ми е много чудно какво следва ..и какво мислиш за тази програма ?

28.06.12
22:55

Еми след шестата почваш нов цикъл с подобрения максимум ;)
Аз не обичам такива разписани като проценти програми, но за принципно може да работи, пробвай.

Мнението беше редактирано от Петко К на 28.06.12 22:55.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1