15.05.05
15:17
Това е една индустрия, а тези дето се показват по списанията и по телевизията са нейните рекламни лица. Повече от ясно е че няма да пишат за здравословните им проблеми и от какво са породени...
А какво ще кажете за “натуралната” алтернатива на стероидния цикъл?
Имам предвид една статия дето не знаех дали да и се смея или да плача. Като я четох и и си викам гледай ... за андростенедион и дехидроепиандростенедион (DHEA) говорят като за витаминчета? 250мг ДХЕА и 200 мг. андростенедион!!! Определено един такъв цикъл е по-малко вреден от синтетичните стероиди, но това за вас натурално ли е?
опааа. ... забравих статията. Ето я и нея:
http://www.fitnes-mania.com/supl2.htm
... аз още съм в размисли какво значи “натурално”?
Пълна глупост!!
1прохормоните немогат да се сравняват със стероиди
и 2 не са натурални въобще!
Хаха, зимайте прохормони и ще станете хора :shock: ! Тез на нашата планета ли живеят! Я си стойте на деката и станола! Тез прохормони са пълна загуба на средства :wink: !
Който не му харесва - има алтернативи : глутамин, аргинин, креатин, суроватка, амино, билчици (там йохимбе, трибулус, еленови корени...) и още сумати натурални анаболизатори! За всеки по нещо демек :wink: !
[quote author=“kpo”]А да си чувал някой български борец или щангист да е починал като стар от “употреба на бионабол по време на съзтезателната си кариера”
Белослав Манолов -щангист- в средата на 80-те години взима огромни количества бионабол и впоследствие умира от жълтеница във върховата си форма.
кро - ти като не си чувал другите са
02.06.05
22:20
Да бе ! По тъпо сравнение неможеше ли да измислиш , кро:shock: ?
03.06.05
11:41
Няма какво да се спори ! Всичко с мярка и тва е ! Веднъж като ходих на мануален терапевт за една контузия,се заякох с една бивша гребкиня ! На “жената” и се трошаха прешлените като пуканки а беше на 40 години ... Така че зоб с цел професионални постижения ако не смъртоносен е поне инвалидизиращ !
За прохормоните мога да кажа че са нож с две остриета ! Пил съм ДХЕА ...При мене преди всичко се ароматизира...И е неефективен ! АС с мярка и протектори е по удачно от прохормоните !
[quote author=“Trenirashtia”]АС с мярка и протектори е по удачно от прохормоните !
Определено :D ! Има достатъчно хубави стероиди, за да се скача на въшливите прохормони!
06.06.05
12:21
мале мале ..колко глупави мнения прочетох
ето ви моето:
стероиди се ползват и тепърва ще се ползват се повече и повече защото се откриват по добри варианти с по малко странични ефекти а и хората се научават как да се пазят от тях...хм като се замисла...факт е че много хора сас стероиди стават истенски шампиони без никакви странични ефекти в днешно време....писнало ми е да слушам за сичките странични ефекти и тн...пълни глупости са повечето...да не ви е страх от акне? а оплешивяването е наследствено..тоест така и така ше оплешивеете..стероидите най много да засилат това
но пак повтарям хората по света ..( не говорим за тъпите пубери в бг) знаят как да се предпазят и постигат резултати за минимално време
сега за суплиментите...в бг си е чиста набутвация да си купиш суплимент..я се поровете малко да видите колко по евтини са те ж другите държави..пример: тук 500гр креатин стига при някой фирми над 60-70лв...е примерно в канада същия креатин е 20-25лв
давайте си сичките пари за суплименти и си мислете че с добра диета ще постигнете това което се постига с стероиди
та значи този и онзи се назобил ..разболял се и умрял ? от химията е така ли ? възможно...нищо не казвам...ма тия който зимат суплименти и тренират натурално да не си мислат че ще живеят вечно ? хаха
ако някой иска да ме успори..да заповяда,но по добре да е човек с дългогодишен опит
Честно казано по-глупаво мнение от твоето не бях прочел до момента! Личи си, че нямаш нищо общо със спорта!
по-здрави
06.06.05
15:09
Форума е вече на повече от година. Ще ми се някои от защитниците от тогава на тезата “Стероиди с мярка, не са страшни!”, да сподели как е след 1 година, много ли качи, колко задържа как му е дроба/бъбрека/топките/простатата/сърцето и т.н... Да си постне снимки на изследвания от тогава и от сега и да хване да ни затапи нас будалите веднъж завинаги дет си милим, че стероидите са опасно нещо... Айде моля Ви! Дайте малко личен материал...
06.06.05
15:49
емиле спорта е точно това което го описах по горе..колкото и да не ти се ще
и айде точно ти не говори за тъпи мнения че до колкото знам си почнал да се зобиш в 8-ми клас..или може би по-рано?
[quote author=“Nenormalen”]емиле спорта е точно това което го описах по горе..колкото и да не ти се ще
и айде точно ти не говори за тъпи мнения че до колкото знам си почнал да се зобиш в 8-ми клас..или може би по-рано?
:) Абе момче хубаво пиши си каквото искаш, но ти казвам от опита си, че е пълна глупост. Няма безвередни стероиди и това е! Прав си, че няма оригинални в България, но това не значи, че оригиналните са някви извънземни медикаменти. Май пишеш е така, че няма какво да правиш и да пофлодиш малко по форума.
по-здрави
06.06.05
20:51
хех ..каде съм писал че има безвредни стероиди?
някой хора тук май не ми следят мисалта ...казах че много хора ..стотици..хиляди..ползват стероиди вече от толкояа много години...самите стероиди са познати и ползвани вече от доста години че при по опитните и напреднали хора няма странични ефекти по простата причина че вече се има някакъв опит при ползването и защитата от страничните ефекти е по лесна от колкото преди години
на кратко ..човек с опит който знае как се ползват стероиди няма да получава така “страховитите” странични ефекти а ще извлече мах. добра полза от тях
колкото за “безвредните стероиди” ...кой знае някой ден и такова животно ще има
То е ясно, че ще има даже и сега ако имаш достатъчно пари можеш да впрегнеш няколко хора в бели престилки да го постигнат :). Май наистина само за медицината не се дават пари ебаси.
Та това, което казваш ти не е вярно! Наистина може 90 процента от страничните ефекти да се преудолеят, но дали ще постигнеш максимални резултати? За максимални резултатите здравето отива! Доказаха го много хора!
по-здрави
06.06.05
22:18
незнам какво разбираш под мах. резултати но за мен това е да извлечеш максимално добрата полза от стероида с минимални странични ефекти ...дори 4-5кг качени за месец е мах ако не си получил странични ефекти
за кой тук 5кг качествен мускул постигнат за месец е малко ?
:) абе няма какво да си говорим ебаси явно не си в час нещо, който иска да продължава разговора, но е просто безмислен!
по-здрави
[quote author=“Image”]Форума е вече на повече от година. Ще ми се някои от защитниците от тогава на тезата “Стероиди с мярка, не са страшни!”, да сподели как е след 1 година, много ли качи, колко задържа как му е дроба/бъбрека/топките/простатата/сърцето и т.н... Да си постне снимки на изследвания от тогава и от сега и да хване да ни затапи нас будалите веднъж завинаги дет си милим, че стероидите са опасно нещо... Айде моля Ви! Дайте малко личен материал...
А ти защо не си постнеш малко позинг снимки! Да видят децата поне какво постигат хората, които я карат на креатин, глутамин, протеини, амино... Поне малко да ги агитираш да не разпитват 15 годишни как да пият бионабол :shock: ! А постигнатото със стероиди сигурно го виждат в залите, в които тренират :lol: !
Когато кандидатствах за военното училище в Търново, здравето ми беше най-добро в групата, в която бях :shock: !
[quote author=“Pc_genius”][quote author=“Image”]Форума е вече на повече от година. Ще ми се някои от защитниците от тогава на тезата “Стероиди с мярка, не са страшни!”, да сподели как е след 1 година, много ли качи, колко задържа как му е дроба/бъбрека/топките/простатата/сърцето и т.н... Да си постне снимки на изследвания от тогава и от сега и да хване да ни затапи нас будалите веднъж завинаги дет си милим, че стероидите са опасно нещо... Айде моля Ви! Дайте малко личен материал...
А ти защо не си постнеш малко позинг снимки! Да видят децата поне какво постигат хората, които я карат на креатин, глутамин, протеини, амино... Поне малко да ги агитираш да не разпитват 15 годишни как да пият бионабол :shock: ! А постигнатото със стероиди сигурно го виждат в залите, в които тренират :lol: !
Когато кандидатствах за военното училище в Търново, здравето ми беше най-добро в групата, в която бях :shock: !
Никой не спори че стероидите са по-ефективни при трупането на мускулна маса! Въпроса е някой от тук пишещите да качи снимки и да покаже прогреса за Х време и какво е влиянието върху организма му?
Да каже “ето аз зобих, странични ефекти нямах - а качих 10кг мускулна маса” и да качи 2-3 снимки от сега и от преди, за да му повярваме? ;)
07.06.05
14:24
Когато кандидатствах за военното училище в Търново, здравето ми беше най-добро в групата, в която бях...
А сега как е? Здарв ли си? Колко качи, какво ти донесоха стероидите?
Да качвам свои снимки полза няма, когато Калата се изчисти, поискай негови. Тренирам отскоро след 3 годишно прекъсване заради контузия, започвам от А и Б като начинаещ. Попитай ме пак след година и ще получиш снимки, но моята цел не е маса и сила на всяка цена, докато твоята трябва да е щом оправдаваш стероидите, все пак ти си военен. Ако си професионален войник стероидите са оправдани, но ако седиш в канцелария, сподели ни как ти помагат стероидите там?
ПП: Нека бъда разбран правилно... Молбата ми не е с цел мерене на пишки, искам да видя реалните резултати + здравния статус на хора взимали, взимащи и мислещи да взимат стероиди по “безопасни схеми”. След 1 година пак ще задам въпроса. Нека статистиката ме обори, не съм предубеден.
Абе вижте Калоянчо или Мартин без стероиди и не с изродски тренировки, защото нямат време и т.н. какво постигат. Имам 1000000 такива примери и един от тях е Чукундур! А за здраве са си много здрави и това е плюса. Иначе без допълнително тестостерон е ясно, че няма максимални резултати, но трябва тогава и много хранителни вещества, билки, допълнителни медикаменти и инсолин, растежен хормон и синтол също помага на профитата :)
по-здрави
07.06.05
14:33
Хм, Pc_genius, ти стероидите за позинг ли ги взимаш?
Странно. Аз лично си мисля, че големите мускули и чистия релеф са комплексарщината на съвременното общество, а изконната идея на тези спортове е мъжката сила, затова са измислени.
И първо са намерили приложение именно във войската, в обучението й, със същата цел.
Щото утре ако ти скочи някой в окопа и вземе да те души, а ти вземеш да му позираш, с позинг нищо няма да стане, братле :)
С позинг върви пред мацките.
А във войската върви със сила. Така поне си мисля аз, ква е файдата иначе от 140 кила мускули като един 100 кила нормален може да свърши същата работа :) Е не знам, може случайно да си я изтървал тая реплика, но според мен ако е така - има нещо сбъркано в идеята за войската и стероидите... Да градите мускули. Защо? Само за да сте по - уморени и да ви хранят повече?
То че има някъде нещо сбъркано - без да обиждам някого, се вижда и в Ирак - на нашите профита подготовката яко им куца, ама хайде - това е друга тема.
Сорка, ама ми щукна една идиотия и искам да я допиша. Просто ми хрумна, как идва старшинката - майката на ротата и вика:
Раааавнис!
И цялата рота застават в “най - широк гръб” :lol:
Мисля, че мешаме фронтовете. Това, което човекът прави, според мен си е личен избор и няма нищо общо с армията. Инак никога е е било проблем някоя от по - сериозните армии в световен план да е само и единствено от културисти; стероиди се намират и не са им скъпи, явно обаче не го преценят като необходимост.
БТВ в Ирак има трибойци и си правеха състезание по трибой и биха американците там :) имаше някой, който беше вдигнал 240 кила или нещо такова в оная жега :shock: :shock: :shock:
07.06.05
14:42
180 батка. Което не е толкоз много, за към 140 кила човек. И никакви американци не са били, май на Хубенов беше репортажът, т.е. “Мускули и фитнес”.
Но да, силовата подготовка е много по - важна в армията отколкото тая за външния вид голи :)
[quote author=“D3BEP”]180 батка. Което не е толкоз много, за към 140 кила човек. И никакви американци не са били, май на Хубенов беше репортажът, т.е. “Мускули и фитнес”.
Но да, силовата подготовка е много по - важна в армията отколкото тая за външния вид голи :)
Ахам точно, сори братле по памет цитирах. Трябва да прегледам репортажа и за американците, но наистина знам, че са много яки и ги тренират с трибойски приоми мисля. Даже по филмите дадоха как си правят някви лежанки ебаси от трупчета :)) Но да я махаме тая войска дано след време да е само за присъствие и да пази по стадионите и да няма нужда от нея.
по-здрави
07.06.05
14:50
Военни времена идват, братле, поне според мен. Големите конфликти предстоят. Да махнем войската и да режем ракетите е грешка, по - добре е да имаме отлично обучена войска и технологични оръжия. Нямаме ги, а е крайно време да дойдем на себе си. Ама нали тато отвъд океана друго казва на новия си приятел, бивша едва ли не съветска република, ние слушкаме... И като дойде войната, пак като в първата и втората ще се присъединим към първия, който ни се озъби и после ще загубим войната и новата столица на държавата ни ще е Котел, високо в планината...
07.06.05
14:54
Плс, да се върнем на темата.
07.06.05
15:06
По темата: вярното е, че културизъм се прави не със стероиди, а с много стероиди. Не знам дали химията е върха на пирамидата, но е 50% от успеха в културизма, да не казвам и повече.
Не е лъжа, че могат стероидите в умерени дози да се вземат известно време при определен режим с минимизирани странични ефекти. Не много по - големи например от това, да пиеш кола или да дръпваш алкохолец, вредни неща, които всички сме правили.
Стерооидите не са безвредни, но могат да не бъдат страшни, поне за известно време.
Вярно е и обаче, че винаги съществува някакъв риск нещо да не излезе както трябва и всичко да се обърка. И операция да не може да те спаси. Рискът е минимален ако спазваш определени условия, но го има.
Но най вярното е следното:
Който се е хванал с културизъм, трябва да го е направил с акъла си. Няма какво да се крие зад армии и военни училища. Аз кандидатствах и бях приет във Военноморското във Варна(но за съжаление не специалност, която исках, ама това не заради физкултурата- балът ми стигна за военните, а аз исках цивилни специалности) без стероиди. Културизъм за армията не са искали, искали са физическа подготовка, което е съвсем друго нещо. Когато се захванеш с културизма, трябва да знаеш за какво го правиш. Когато се захванеш със строидите, трябва да знаеш защо се подлагаш на това и какво рискуваш - това е. Грозно е понеже ти нямаш самосъзнанието за риска, да убеждаваш незнаещите, че такъв няма. Има естествено. Ввъ всеки професионален спорт го има, химията многократно го увеличава.
Тъй че спорът е излишен. Това, което трябва да знаят потребителите тук не е, че стероидите трябва да бъдат унищожени или че са безвредни, а какъв точно риск за себе си поемат ако решат да се захванат с някакъв стероид и какви резултати могат да очакват. Това е. От принципни спорове няма смисъл - отдавна съм се убедил. Ако ние с нещо можем да помогнем, то е да проверим знанията и убеждението им преди да се насочат към хаповете.
Немога да се съглася с теб дзвер, защото всеки, който е на ти със спорта и малко с медицината е наясно за какво става на въпрос! Да си културист означава адски много лишения и малък зоб няма.
по-здрави
БТВ трибоя е много по-безопасен само дето можеш да се контузиш за цял живот
07.06.05
18:31
става интересно..
Абе вижте Калоянчо или Мартин без стероиди и не с изродски тренировки, защото нямат време и т.н. какво постигат. Имам 1000000 такива примери и един от тях е Чукундур! А за здраве са си много здрави и това е плюса. Иначе без допълнително тестостерон е ясно, че няма максимални резултати, но трябва тогава и много хранителни вещества, билки, допълнителни медикаменти и инсолин, растежен хормон и синтол също помага на профитата
по-здрави
и тримата не са зобили? мартин може да не е но другите двама малко ме съмняват,особенно калоянчо.Те си знаят,и да са едва ли ще кажат
Обаждаш ми се, отиваме да ми правят допинг тест. Ако е положителен ще ти взема 10 кила протеин - по твой избор!! ;) Ако е отрицателен плащаш теста + 50 кинта за загубено време ;) щом пък си толкоз отворен. Още много време трябва да потренираш и протеинчета да пиеш ;) Ти пък откаде си ме виждал или ме познаваш, та даваш такива мнения кой зоби и кой не? Като гледам ти си редовен в тази секция не аз ;)
Калоянчо!!
значи аз лично съм стигал до огромни дози (за вас може би огромни) имам колеги който са стигали до 3-4гр инжекционни стероиди седмично и ходят на преглед всяка седмица...живи и здрави са си..даже по-здрави от хора който пушат и пият
снимки искате? тук не виждам смисала..най добре ще е кардиограми и тн
поровете се из интернет има достатъчно сайтове на тази тематика с достатъчно снимки before и after
ето ви още едно мое мнение: (емиле ако може да не се обиждаме вече на “тъпо мнение”
Ами съгласен съм че стероидите не са за деца..т.е. за хора под 18-20 години,също така за хора който са любители на нашия спорт.Тук идва въпросът какво разбирате под любители?
Незнам за вас какво е да си любител но за мен това е да тренираш леко,да спазваш слаб хранителен режим(да избягваш някой храни и тн)...
Има една граница която ако се мине вече за мен човекът не е любител.Примерно ако започнете да давате пари за суплименти ..не говорим за протеинче или креатин,говорим ако човек почне да дава пари ежемесечно..дори да сабира пари само и само да може да си купи суплимент ,да почне да спазва строги диети,да тренира над час в залата ..да не говорим за хората които тренират 5 пъти седмично по 2-3 часа...е тук границата е прекрачена,познайте какво ще е следващото ниво...
СТЕРОИДИТЕ
ако в българия не бяха всички толкова алчни и суплиментите бяха с нормални цени като в другите държави може би щеше да има по малко хора които ползват стероиди...
Някой ще попита защо се зобиш? Ами защото ми излиза по ефтино !!!
...естествено това не е единствената причина но ....
и да ви харесва и да не ви харесва това е истината...има много хора който ползват стероиди и тепърва ще стават повече.
1 - няма да се обиждаме, но кой първи каза, че били тъпи мненията в темата, а анонимни?! ;)
2 Аз съм стигал до 100мг на метана на ден и по 600 мг инжекцион на седмици, но достатъчно френдове имам, който са зобили и в грамове. Сигорно познаваш Киро зоба с 3те грама бионабол на ден е това е пример за зоб :)
3 - Напълно си прав, но изкачваш стероидите на някъв пиедестал и защо ли много от бившите културисти никога не биха се захванали от ново? Просто твърде скъпа е цената да си културист във всяко отношение! А и братле наистина са алчни и педали бизнесмените с хранителните добавки, но и фирмите за хранителни добавки са си много зле. Нямат общо с другите големи фирми от другите браншове.
по-здрави
ПП че забравих да те уверя, че и 3мата без стероиди са постигнали многооооо за другото няма да коментирам!!!
07.06.05
18:43
Emo, аз не съм казал друго, братле. За културизма. Всеки спорт е лишения и рискове.
Виж, вече малък зоб има. Не говорим за трибоя, въобще. Говря за това, че значение има дозата братле. Едно е да си увеличиш тестостерона чрез внасяне отвън с 300, друго е с 30%. Едното ще се понесе от организма по - добре от другото. Респективно и както казва ненормалния - ще има и по - малък ефект, така е, ама всеки си гледа целите. Аз говоря за тези, които няма да стават културисти, а просто искат да изглеждат добре - за тях е излишно да бучат по 4 гр. на седмица, даже и да е сигурно, че ще оцелеят след това. Ще напомпят, но за 2-3 месеца; после ще паднат, само вредата ще им остане и нищо няма да са спечелили.
За културисти е друго.
За трибойци е друго.
Там вече говорим за професионален спорт.
Малките дози само ще спрът собственното ти прозводство на тестостерон и усвоеното, което ще е по-малко от внесеното разбирасе няма да може нищо да ти помогне! - лично мнение, но и малко от организъм зависи. Като цяло наистина главното опасно в стероидите е азотната молекула, която те отравя и разбива абсолютно всички функции на организма. Все едно да се тровиш и да умираш бавно, но сигорно :) даже може и да забързаш процеса. Не бих сравнявал това с цигарите и алкохола!
по-здрави
07.06.05
18:52
За азотната молекула и за алфа каква беше група там спор няма че са вредни; никой не казва, че са полезни.
Но не е смисълът на този форум това братле. Просто май е време да си сменим политиката. С постоянни дебати за или против стероидите просто потребителите, които искат консултация по тея въпроси се обръщат против нас и после разделът става източник на кавги...
Мисля да почнем да се интересуваме повече по въпроса и да дебатираме по - конкретни неща... От това тук какво ще излезе? Нищо братле. На следващата такава тема пак тея работи ще се пишат.
Прав си братле! Ако искате да заключим тази тема, защото наистина смисъла от тези тема е никакъв. Само кавги и прочие се лее
по-здрави
Заключвам темата!