Възможно е, всъщност, крепката ти персона, да поглъща около 250гр спирт(бутилка водка) на ден. Това за “тренирането” ми е ясно, не е като да не съм “тренирала” същото(не нарочно и обмисляно) ;) Докато загубиш рефлекса за повръщане и тялото ти не започне да произвежда повечко от ензима(един от тях...май) разграждащ алкохол - не е лесен пътят :D Всъщност е индивидуално/ген/родА и този период на адаптация може да е кратък . Възможно е, да къркаш и на работа - виждала съм го, но не го практикувам(не,че работя) и не бих(не се заричам, обаче...ако съм барманка :D ).
Но няма как да знам, дали ежедневието ти е реалност и ти си реална(не е и нужно :D )...това е форум и всеки с целите си :)
Харесва ми тезата и начина, по който я подкрепяш, именно в този форум :)
Ако нямах други проблеми, алкохолът нямаше да ми е проблем...само здравословно и след време(скоро)...
За “Дързост и красота” вече ми е сложно да си го обясня :D “Протест” с/у турските сериали ?! :D
Хубава вечер (sun) И наздраве (d) (всъщност, мразя наздравици...)
П.п. Моля, не ми трийте дневника :D Това са просто емотикони :D
07.08.12
09:53
Всъщност, Мая, аз никак не харесвам турски сериали, но гледането на “Дързост и красота” има по - дълбок смисъл. Като начало искам да уточня, че аз наистина го гледам и това не е художествена измислица, допринасяща за принципната абсурдност на писанията ми ;) Започнах да го гледам като бях много малка, може би 4 - 5 клас, защото повторенията на сериала бяха рано сутрин, когато се будех за училище. Всяко действие, което носи в себе си цикличност създава усещане за сигурност в индивида, дори самия той да го усеща като досадно на повърхностно ниво. Така гледането на Рич и Брук се превърна в нещо като машина на времето, която успешно ме връща към сигурността, която съм изпитвала в тези години. Сега рядко успявам да го гледам, но когато го правя се чувствам... как да го опиша, душевно спокойна. Странно е как едно толкова глупаво действие може да допринесе за душевния ти мир, но е така. (не мога да повярвам, че най - накрая казах нещо сериозно тук :D :D )
И тъй като явно поста ми ще избяга от обичайната си абсурдност, ще продължа да говоря сериозно, което силно изненадва дори самата мен! Ензима, за който предполагам говориш се казва алкохол дехидрогеназа (не знам дали се пипе слято, не ми се проверява.). Има вариянт и да придобиеш имунитет към алкохола заради честата му употреба, но на мен явно ми е вродено, тъй като никога не съм се напивала от малки количества..., което чисто финансово никак не е изгодно ;) Не знам твоята причина да пиеш редовно (ако изобщо го правиш, възможно е да съм разбрала погрешно), но когато на мен ми се е случвало, то е било заради някакъв емоционален срив. Независимо с какво е свързан. Което е доста вредно, защото по този начин свикваш доста по - лесно с честата му употреба. Ако пиеш от мъка е доста опасно... пристрастяваш се не на физическо, а на емоционално ниво, което прави откъсването доста по - трудно. И тук не става въпрос само за алкохол, а за всяко нещо, което използваш като заместител на липсващото ти щастие. Да не говорим, че за мен алкохола е най - опасния наркотик, тъй като е силно разпространен и свободен за достъп.
П.С. Моля да не взимате под внимание изблика ми на сериозност, още не съм си сипала първата водка и създанието ми дава отклонения :) След 2 часа всичко ще влезе в нормалния си ритъм! ;)
07.08.12
14:02
Поздрав, за дето ще ми пускаш кучето за стимул...
http://www.vbox7.com/play:35da6046
Мнението беше редактирано от Мила на 07.08.12 14:19.
07.08.12
14:55
Да, а като ти предъде бълхите си, ще бягаш и без негова помощ! :D
Хмм...като лапе(5-6г.), бях “влюбена” в Торн :D (първият!!!). Това май беше и първият неанимационен обект, на моите интереси :D От малка ме влече русото, хахаха. Баба ми отдавна се отказа да го следи тоя сериал, но наистина не разбирам, какво толкова “близко до нашия манталитет/начин на живот” откиват хората, в тия турски сериали...изтръпвам от тия мелодийки само, ‘дето ги съпътстват...
Да, това е основният ензим, но мисля друг се засилваше, ‘дето само замазва положението...последно четох някакви щуротии. А, ето го цитатът :
Черен дроб
Има два чернодробни ензима, които са отговорни за преобразуването на алкохола в безопасна субстанция: алкохол дехидрогеназа (ADH) и цитохрома P450IIE1 (CYP2E1). ADH е основния ензим, отговорен за преобразуването на алкохола. При хората, които редовно пият алкохол, черния дроб произвежда повече от ензима CYP2E1 в опита си да компенсира излишеството от консумиран алкохол. За съжаление, допълнителното производство на CYP2E1, не променя дългосрочната прогноза за увреждането, което постоянната употреба на алкохол, причинява на черния дроб.
http://www.hepactive.org/content/articles/living_with_hepatitis/alcohol_and_liver
Причината, да започна да пия, е липсата на сън. Емоционален фактор също има - “любовна драма”. За преди не знам, но сега в каквото и настроение да съм, алкохолът ме отпуска, а не задълбава.
Извини ме, че оспамих така, темата ти (blush)
Очаквам и “несериозните” писания, за поредния ден :)
Усмивки (((((:
Ако издадеш книга с подобни съдържания,бих я прочел с най - голямо удоволствие.
08.08.12
10:10
казано от Vintage на 08.08.12, 01:15:
Ако издадеш книга с подобни съдържания,бих я прочел с най - голямо удоволствие.
Ама аз съм написала - “Алкохол”, просто се подвизавам под псевдонима Калин Терзийски ;)
Днес, заклети мои фенове, ще изпълнявам житейския си дълг (да пия) в борисовата градина, късно следобяд. Надявам се времето да бъде благосклонно и най - после да завали, за да мога спокойно да се наслаждавам на усамотението в гористата половина на парка, която в повечето случаи е замърсена от малки дечица, кучеразхождачи и перверзници. Компания ще ми прави и един ваш съфорумник, който по всяка вероятност ще споделя съдбата ми и кротко ще пие от благините на ферментиралите плодове.. Така че ако някой има желание да се срещне с идола си на живо, може да броди из скритите и недостъпни пътечки и да се надява да ме срещне. Лесно ще ме познаете - походка зиг - загобразна, поглед замъглен.. И преди да сте ми задали въпроса, ще ви отговоря - да, ще опиша преживяванията си след това, няма да лиша жадните ви за четивата ми души. Пожелайте ми успех в начинанието и здрави ръце на тези, които ще ме носят! ;) Сега ви пожелавам “лек, успешен и стремителен ден именно днес”!
Страшен “дневник” :D . Ако работеше моята работа сигурно щеше да си много щастлива, особено като излиза сухия почти 100 градусов спирт. :D
Тъжно....много тъжно даже..да изпълниш житейския си дълг чак следобед....в Борисовата....знам я по памет само де...минавам 1-2 пъти годишно покрай нея..но пък и да чакаш времето да е благосклонно,че да почнеш....звучиш ми някак отпуснато...
Извинямай, вече не съм ни фен:))))хахах докато се поправиш ;
Авторчето поизчезна...нека го посъживя с едно поздравче;) с най-приятелски чувства;)
http://w.vbox7.com/play:a75a3a7f9b
13.08.12
13:13
“Авторчето” не е поизчезнало, все още диша и живее... но ще ти припомня това обръщение, когато дойдеш при мен за автограф на световноизвестния ми бестселът ;)
Драги читатели на моята словесна гениалност, за съжаление и всеобщо разочарование, пребиваването ми в Борисовата градина не бе осъществено, но това НЕ означава, че съдържанието на алкохол в кръвта ми е намаляло! Извинявам се на тези, които са бродели с надеждата да ме срещнат и да се запознаят с мен и им обещавам, че ще се реванширан за напразно похабените усилия. Човек не трябва да постъпва така с почитателите си, затова аз ще се самобичувам и самонакажа като днес до 5 часа следобяд няма да близна и капка алкохол във ваша чест!
Във връзка с гореспоменатата Борисова градина ми се иска да обърна внимание на един въпрос, който от доста време силно ме тревожи и чегърта в и без това обременения ми мозък. Става въпрос за така наречените изнасилвачи и перверзници в гористата част на споменатото място. Питам аз, как може някой да мине в 14 часа и да срещне такъв индивид, а аз да минавам в 4 сутринта и никой да не забележа?!?! Значи за едни може, за други не, така ли??? Защо на мен ми се отнема всяка възможност да започна най - накрая да водя полов живот? И каква е тази дискриминация и на базата на какво е изградена? Аз разбирам, че вероятно спиртното ухание не е най - привлекателното нещо за един човек, пък бил той и извратен ментално, но трябва ли по този груб начин да бъда игнорирана? Вече започвам силно да се подтискам, което вероятно е измежду причините за неконтролираната ми консумация на алкохол. В отчаянието си, което вече придобива размери на безнадежност, започвам да обръщам внимание на животинския свят в горичките... Тежка и несправедлива е моята съдба, силно съм обезпокоена и вече започвам да подозирам, че може би хората просто не ме харесват.. представяте ли си? Мен?! Търся помощ от всички страни, но “от никъде взорът надежда не види”.. Сега тук вие бихте попитали как, аджаба, се случва това при положение, че по - горе споменах за въпросното присъствие на интимен партньор в живота ми, но не, скъпи мои верни съратници, не! Индивида категорично отказва каквато и да е физическа близост с мен, което още повече натъжава крехката ми и изтерзана от мъки душа. И в момента се разтройвам...
В заключение бих искала да споделя, че единственото нещо, което все още ме крепи и откриването на нови марки водка на пазара, което за щастие е цикличен процес, който едва ли ще бъде нарушен скоро. Разбира се черният ми дроб никак не е така доволен от този факт, но аз не обръщам внимание на отчаяните му вопли в своя защита. Наздраве и със здраве, ако не с цигара в уста!
19.08.12
10:29
Мъка, страдание и тъга е налегнала моята душа, скъпи мои почитатели... А когато отчаянието се сблъска с моята нестабилна психика се получава непредвидима химична реакция. Ще споделя с вас какво терзае мислите ми, защото цяла седмица го пазих в себе си и вече не издържам. А смятам, че съм намерила правилното място да изливам тревогите си. (Ако някой е чел/гледал “Мизъри” да звънне на 112 и да прати патрулка на Витоша!)
Беше една свежа сутрин в средата на седмицата, в която, както можете да предположите, аз бях добре придружена от чаша водка и кола.. Гледах сутрешния блок на “Нова телевизия”, чийто продуценти най - накрая разбраха, че онзи трътлест пигмей, който бяха назначили за водещ не става за нищо и го замениха успешно с две по -млади попълнения, които не спират да пълнят ефира с бисери... и бюст на Калина Крумова, хаха... Та, докато преглеждаха сутрешната преса, изпълнена, разбира се, с оптимизъм - катастрофирали автобуси, удавници и малолетни престъпници на първа страница, попаднаха на новината, че гроздовата ракия и виното щели да поскъпват, заради лоша реколта на гроздето! Абе, аланколу!!! Аз не мога да разбера как управляващите и по - специално този академик на филологическите нАуки и правилен изказ - Бойко Борисов, виждат оцеляването на нашия народ. Преди мнооооого време Мария - Антоанета е казала - “като няма хляб, яжте пасти”, а като няма ракия, какво да пием??? Зелев сок?! След дълго чегъртане по и без това малкото гънки на мозъка ми, достигнах до персонално решение. Смятам да си закупя един бидон, да го сложа на двора.. или терасата, ще преценя как бих могла да доставя по - голям дискомфорт на роднините на долния етаж (злоб, злоб) и в него ще развивам плодова ферментация! След което на есен ще си взема един казан и ще започна спиртообработката! Но и тук се сблъсквам с несправедливата машина на българското законодателство, което преди години забрани производството на алкохол в домашни условия. И после в България нивата на престъпност били високи... ами как няма да са, в тази насилствено наложена трезвеност народа се озлобява! Не случайно дори Вазов (който аз крайно не харесдвам) е озаглавил глава от романа си “Под игото” - Пиянството на един народ. Учете се от възрожденските писатели, драги управляващи, нищо, че напоследък се опитвате да ги затриете от задължителната учебна програма. Но защо се учудвам, че не са си извадили поуки от литературно произведение, предвид, че лидерът на управляващата ни партия едва ли е чел нещо, в което името му не е спомена от поне 5 пъти!
След този песимистичен абзац, мисля, че е редно и да напиша нещо позитивно, тъй като ще стане прекалено тягостно... В изминалата седмица ми се случи и нещо хубаво, а именно реализирах желанието си за водко - консумиране в Борисовата градина. Знам, знам, че сега ще останете разочаровани от това, че не уведомих публично за това си действие, но исках малко конфиденциалност, славата ми идва в повече. Искам да отбележа, че това ми преживяване се осъществи с любезното съдействие на един ваш събрат, съфорумник, съратник и уж трениращ индивид, който ми предостави патронче водка и... познайте какво - лимонада! Е, ще кажете - патронче водка, то само с промивка... да, така е, но опиянението на никой алкохол не може да се сравни с придружаващата го силно - емоционална емоция, която опиянява повече. Така че гледайте позитивно на нещата и след поскъпването на ракията или си я варете сами или бъдете пияни от любов.. или и двете за да постигнете пълно щастие! ;)
19.08.12
10:37
казано от CarnalK на 19.08.12, 10:34:
Do you even lift?
Писането ти е посредствено. Work on it!
Съгласна съм, дори профанно... но рядко човек надскача себе си, особено когато сам си пречи. И аз се срамувам от себе си, затова търся евтина слава във фитнес форум, ако бях наистина добра щях да пиша в литературен такъв! ;)
19.08.12
11:36
Случайно попаднах на тия писания и само се чудя на модераторите на форума. Как може да позволяват на една кифла да излива всякаква помия за алкохолния си живот и следващата си среща с водката в не знам си коя градина, а в същото време да модерират теми на начинаещи, неопитни или заблудили се трениращи, които задават уж неправилни въпроси?
Само да ти кажа - никаква слава не си намерила във фитнесфорума. Ако искаш слава, пиши във фейса или други лайнарски сайтове за това колко пъти на ден си се напила, какво е имало в повърнята ти и на какво е мирисало лайното ти.
19.08.12
11:44
Браво, градивна критика! От това имам нужда и аплодирам подобни писания, взимам си поука, още повече ме обогатяват! Камене, надявам се да пишеш по - често и да си все така обективен и свеж!
19.08.12
11:55
Относно тебе няма да напиша нито един ред повече, защото нямам време за губене за градивни критики. Ти си се изградила вече като личност с тая водка и кола сутрешно време. Дали ти харесва хората да те обиждат, дали ти харесва “славата” пък била тя и негативна, дали харесвш такива писания, за да може да им отговориш в стил Иисус Христос с Обръщане на другата буза и опрощение на злия оплювач, което те кара да се чувстваш по-зряла и възвишена личност, всичко това не ме интересува. Гадно ми е само за нещастните новаци, които биват оплювани и модерирани защото не били поставили темата си където трябва или отваряли тема, която вече била дискутирана, а тебе и хора като тебе няма кой какво да им каже по известни и неизвестни причини.
Камен Илиев, наистина ли смяташ, че написаното от Лукреция е истина?
Даже самата тя си призна на едно място за достоверността на думите й :D
19.08.12
12:16
казано от Камен Илиев на 19.08.12, 11:55:
Относно тебе няма да напиша нито един ред повече, защото нямам време за губене за градивни критики. Ти си се изградила вече като личност с тая водка и кола сутрешно време. Дали ти харесва хората да те обиждат, дали ти харесва “славата” пък била тя и негативна, дали харесвш такива писания, за да може да им отговориш в стил Иисус Христос с Обръщане на другата буза и опрощение на злия оплювач, което те кара да се чувстваш по-зряла и възвишена личност, всичко това не ме интересува. Гадно ми е само за нещастните новаци, които биват оплювани и модерирани защото не били поставили темата си където трябва или отваряли тема, която вече била дискутирана, а тебе и хора като тебе няма кой какво да им каже по известни и неизвестни причини.
Ами трябва публично да се порицаеш, защото написа малко повече от един ред, губейки времето си, занимавайки се с мен. Иначе по - проникновено обобщение на същността си никога не съм срещала! Като нещо не те интересува, не се занимаваш с него, в противен случай опровергаваш собствените си думи, което не е хубаво... , но то кой го казва, аз непрекъснато го правя. Всичко написано от теб ми харесва, изключае обидното сравнение с Исус, което наистина ме обиди, тъй като аз съм краен атеист и не бих искала да ме сравняват с недоказано съществуващи и фалшиво добри особи. Иначе аплодирам рицарската ти същност и борбата ти за справедливост! Продължавай в същия дух, но както се пееше в една песен - “днес дори в музея няма мелници”...
Аз бих ти препоръчал освен бидон с ферментирал плодов сок, да се запасиш и с още едно бидонче (по възможност и две) с туршия и кисело зеле. Все пак ако ще е гарга да е рошава. Едно време един виден римлянин е казал (перефразирам) “дайте на народа хляб и зрелища”. В нашата действителност аз бих го казал “Дайте на народа ракия и туршия, за другото той сам ще се погрижи” :D
Ta така или иначе си тръгнала да се “зазимяваш”, вземи напълни и малко буркани със сланинка, че когато сняг забръска що ще чиниш ти зимъска. :D
24.08.12
22:38
Кутията цигари,
ракията, конякът,
по кръчми, по гари
струват еднакво.
Цени имат всички
наслади до една.
Любовта едничка
няма точната цена.
Любовта забава е
за някои безплатна:
едно запознаване…
“Много ми е приятно”…
две бутилки бира
и три комплимента,
додето за квартирата
настъпи моментът.
В леглото - два часа,
а подир туй - сбогом.
Защо се занасяш -
жени има много.
Вземеш да я галиш,
ще мисли, че си лапнал.
Цената на любовта ли?
Че тя е безплатна.
Безплатна за всички
освен за будалите,
дето еднички
бъркат в цените
и скъпо им струва
дори безплатното,
и тенекето купуват
по курса на златото,
с тъгата и с болката
и с кичура бял.
Любовта струва толко,
колкото си дал.
24.08.12
22:57
Впечатлена съм, наистина.. Много хубаво.
26.08.12
08:18
http://www.vbox7.com/play:71458806
19.09.12
12:37
Здравейте мои верни фенове, лишени от моето литературно творчество вече със седмици... Знам, че ви липсвах и знам, че не биваше да ви подлагам на това незаслужено истезание да чакате нов пост от мен, но бях заета с възвишени дела, а именно да възхвалявам спиртното производство на град Троян, и по - специално Троянската Сливова.
Отсъствайки от този форум, преминах през много житейски препядствия (изключае високите тротоари, тежкото изкачване на стълби късно вечер и тротоарните контузии, причинени от мъчното пребиваване на спирт в кръвта ми). Напоследък си задавам един въпрос, а именно “Що е това съдба и има ли тя почва у нашето уж съществуване”. Нека вземем следния пример - дълбоко вярващ човек, оповаващ се на Бога, идеята му за това, че той кове съдбата му и го поставя пред различни казуси с едничката цел да усъвършенства иначе недъгъвата му по рождение особа (понякога се чудя ако има бог, как успява да се занимава с толкова много хора и не му ли се иска да удари по едно вечер... ма то и да му се иска, в някой край на планетата пак ще е ден и ще го обвинят, че пие от сутринта! Не му е лесно...). Винаги съм смятала, че религията освен машина за пари (на хората, замесени в църковните дела) е и оправдание за дадени постъпки, в повечето случаи лоши (на хората, попиващи църковните дела). Ако приемем, че съдбата ни е предварително начертана, то индивидът “А” не би следвало да бъде обвинен, че е убил индивидър “Б”, поради простата причина, че това му е свише дадено (както и аз не би трябвало да бъда обвинена, че ви занимавам с глупости в момента). Ако приемем, че индивидът “А” е създаден по образ и подобие на бог, то бог не е ли също убиец? Като се замислиш, всъщност бог е създаден по наш образ и подобие, а не ние по негов, тъй като именно човечеството му е дало облика на брадат, бял старец. Това вероятно е с цел показване на мъдрост, която той би трябвало да притежава, въпреки че личното ми мнение е, че той е крайно егоистична особа.
а) “Да нямаш други богове освен мене” - Еееее, стига, де, защо не мога да обичам някой или нещо повече от теб? Любовта и алкохола възвисяват доста повече от една проповед, пък и имат предимство пред теб, мога да ги усетя, т.е. съществуват. Теб те усещат отците в църквите, ама те са по - малко от алкохолиците, така че ние сме мнозинство!
б) Разпъване на Исус (сина божи на кръст), с цел да изкупи човешките грехове. - Ако бог (не случайно е с малка буква) убива собствения си син, заради човешки грехове, то не следва ли от това, че самия той се самонаказва за нещо? Нрщо, което е сътворил, но не му е харесало, не е проработило по план, започнало е да разсъждава самостоятелно (тук се е получила грешка, при производството на хора от Цех 1, на трети облак, в ляво от св. Петровите врати една машина погрешно програмира един човек, наречен Ева, че трябва да мисли самостоятелно и да изяде ябълката, от което последва пълен погром на човечеството, а червеите откриха, че и в ябълка не е сигурно да се живее).
в) Принуждаването на Авраам да принесе в жертва сина си Исаак, само за да изпита обичта му към бог - Ма недей така, лесно ли е да изкачиш цяла планина и да принесеш в жертва сина си, само защото на някой горе му е скимнало, че “Тексаско клане” ще бъде снимано след повече от 2000 години, а ти имаш нужда от безмислен екшън, в който немислещи създания обиват себеподобни, в безмислен сценарий, целящ да втълпи, че всъщност смисъл има, но усилията в крайна сметка са безмислени? (и тук авторът осъзнава досадното повторение на думата “смисъл” и произтичащите от нея клонинги, но съзнателно оставя досадата във вас да добие чутовни размери, с цел да изпита волята ви да прочетете докрай поста му, което е неговото божествено доказателство за любовта ви! И сега вече ако не доказах, че съм бог..)
Тук по - интелигентните от вас се питат защо започнах да говоря за съдба и рязко смених посоката на разговора в теологичен аспект (не, не е от диагностицираната ми шизофрения, аз съм убедена, че ще се окаже лекарска грешка, за която ще осъдя диагностика, ще спечеля много пари, които ще инвестирам в частен винпром, който ще произвежда ракия и ще се намира в мазето ми, между рафта за лютеница и този за компоти). Има логично обяснение, разбира се, а то е , че бог предопределя съдбата. Ако има някой, който ни наблюдава и ръководи, чертае пътя ни, то самия той описва названието “съдба”.
В заключение ще помоля вярващите да ме не плюят много, защото тази простотия ми е дадена свише, изразява се въпреки моето желание, въпреки простеста на вътрешното ми Аз и въпреки вярата ми в доброто ( а.к.а. в стопирането на тази тема). Атеистите също да не ме мразят, защото когато едно съзнание е оставено без контрол (липса на бог) то върши всякакви мизерии, включае това да алкохолизира един фитнес форум.
Амин.