27.04.04
18:48
темата е модерирана от Мартин http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=33592#33592
Някои ползвал ли е Ел-Карнитин. Отслабва ли се от него? На коя фирма е най-добър?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
Ползвал съм Л-Карнитин. Не мога да кажа дали от него се отслабва, защото не съм го ползвал самостоятелнао, а в комбинация с диета и кардио. Според учените Л-Карнитина подпомага транспорта на мазнини за енергия, но не забравяй, че диетата е най важното :!:
Успех !!!
Специално за L-Carnitin е важно да има добра аеробна тренировка.
Погледни в раздел Хранителни Добавки на форума. А също и в Препарати на сайта. Там е писано за L-Carnitin.
28.04.04
13:04
Ами аз пих на “Биогейм”.
Не го пих много правилно и системно, но ефекта общо взето беше незабележим за мен.
Повишава издържливостта и енергията при тренировките, засилва сърцебиенето, но като че ли на мен ми действаше апетитовъзбуждащо и ядях повече.
Мисля, че самостоятелния му ефект за отслабване е съмнителен.
28.04.04
17:33
Аз си бях взел на Bio Fit, на капсули от по 500 мг. Пиех по 2 таблетки един час преди кардио тренировка, която правех сутрин на гладно. Ефектът беше поразителен, но не трябва да се пренебрегва и факта, че бях на стриктна диета, която имаше основния принос за успеха. Л-карнитинът струва 30 лв за 60 таблетки.
Всеки ли е желателно да пие L-карнитин? Засега /като начинаеща/ ходя на фитнес 3 пъти седмично, но не пия нищо.
Казвате, че трябва да се съчетае с диета - дайте примерна такава, ако не ви затруднява.
10.05.04
22:28
Примерна диета ще получиш след майл на vladimir.nedkov@bb-team.org
Хранителните режими са в табличен вид и немогат да се поставят във форума във същия формат документ. След време ще има подробно разработени примерни диети за всеки вкус в разделите “ Хранене” и “Фитнес за жени”!
Трудно ми е да избера - L - Карнитин или Ацетил L - Карнитин.
Вие какво бихте препоръчали?
24.08.04
11:42
[quote author=“hash”]Трудно ми е да избера - L - Карнитин или Ацетил L - Карнитин.
Вие какво бихте препоръчали?
Абе четох едни публикации, според които АцетилЛКарнитинът е само маркетингова мизерия и измама. Всъщност въпросното съединение представлява един вид “натоварен” след реакцията по стопяване на мазнини в организма Л-Карнитин. Тоест, за организма той е неизползваем. Все пак има малък ефект поради факта, че е катализатор и организмът има механизъм за “разтоварването” му и повишената концентрация на АцетилЛКарнитина води до по - слабо, но все пак повишаване на чистия карнитин в организма, но след малко повече време. Но като цяло - простотия. Не всичко възприето от организма влиза в употреба, а не се и знае със сигурност как реагира организма на повишените нива на на “натоварения” Карнитин.
Има основна разлика между двата препарата и тя е за производителите: производството на количества от втория излиза по - евтино.
Не сте длъжни да вярвате на всичко, което пише, и аз съм мнителен по принцип, но все пак - замислете се.
Аз като по-млад и запален съм свалял само с тичане и диета (мляко, яко протеини, аминогейм, витамини). Ако нема аеробика - нема ефект, вервайте ми! Карнитина може и да помага, ама само да блъскаш и да чакаш да ти стопи сланините - зор работа. Аз не познавам човек, усетил действието на Карнитина, а вие?
Карнитина работи много добре, но само с кардиотренировки и добра диета. Ако се тъпчете—> забравете. Това не са някакви магически хапове дето Ви правят слаби и готини.
12.12.04
00:26
Аз съм пила на Оптимум Нутришън и имаше ефект....даже много изкльощавях. Ама пазих диета и наблягах доста на кардиото.
12.12.04
07:59
доколко знам л-карнитина е ефективен но в по големи дози.а това излиза скъпичко.цената му е прекалено висока за резултата който дава.
L-Carnitine Complex
L-Carnitine е “добавка” и като всяка “добавка” (т.е. нещо второстепенно), за да работи, трябва да са изпълнени първостепенните неща - диета и кардио.
но ефект опредлено има - ако си на строга НВД или кето-диета + отрицателен калориен баланс (и съответно енергията ти е спаднала много) и правиш всеки ден или през ден кардио - ще усетиш разликата, когато си пил л-карнитин (под формата на повече енергия)
резултатът върху стопяването на мазнините е трудно да бъде оценен - когато топите правите кардио, спазвате диета, пиете б-комплекс, зелен чай, кафе и аспирин преди тренивовки, увеличавате омега-3… така че не е лесно дда се определи приноса точно на карнитина...
но го има.
за големите дози - хората обикновено искат ударни резултати и затова се е разпространила тази идея. според мен и по 500 мг на ден преди кардиото помагат, особено ако си на кето диета, при която организмът има недостиг на L-carnitine
пия го в момента , това което забелязвам е че потта ми мирише ужасно въпреки дезодорантите против изпотяването,честото къпане и тн
наистина ако нямаш кардио много май няма ефект, Да се похваля за една седмица 6 см от талията ми ги няма :lol:
Поздравления beauty, но резултатите ти едва ли се дължат на l-carnitina, а на диетата. М/у другото, едва ли потта ти може да мирише от него, освен ако не гълташ по 20 хапчета на ден :D :D .
Аз лично, веднъж съм си вземал l-carnitine на Optimum и повече няма да повторя, защото не съм видял ефект, който да си заслужава парите.
Аз си взимам на UNIVERSAL и определено съм много по-скапан и по-лесно се изтощавам на велото в дните, в които не съм вземал L-карнитин. Абе може и без - стига воля да има. Но ако човек е на кето-диета, определено трябва да суплементира с L-карнитин
beauty, това с потта не може да е от карнитина, освен ако не е някое менте “Цар Киро”... може да е от някой медикамент, който пиеш за нещо друго или от някакъв временен здравословен проблем...
ей, не сваляй толкова бързо =) пази си кожата между другото (приемай EFAs секи ден, особено когато отслабваш толкова ударно)
25.12.04
19:21
Бяхме пак писали някъде че Л царнитина, и въобще доста от добавките, не влияят на всеки организъм, приблизително на 40-45% от хората суплементиране не оказва очакваното въздействие
Апсолютно подркепям Мад Мен в случеят ! Това е и моето мнение от опита ,който имам.
по-здрави
26.12.04
20:43
аз съм ползвал l-carnitin, успях да сваля доста, но в комбинация с диета, познавам обаче човек който го ползваше без никъква диета и въпреки това отслабна с 5 кг за 1-1.5 месеца; ако имаш да сваляш малко кг. си го вземи, но ако проблема ти е със сваляне на доста кг. само с него няма да стане ще трябва да си направиш една добра диета.
Аз ползвам L-carnitin на AGIpharm /не съм го поръчвал по телевизията естествено/ според мен е добър. Цената му 12 лв. мисля че го има в аптеките.
Чао
Преведено! Пиши на кирилица!
Спазвай правилата на форума!
head_hunter
Хора не трябва да забравяме че л-карнитина започва да дава ефект чак след 6 седмици така,че всички грешите в преценките си.Аз лично свалих 5 кила след 7 седмици приемане на л-карнитин и то без правене на диета и кардио дейност.
От мойте познания за Л-карнитина, мога да кажа, че неговия ефект се изчерпва след 3-4 седмици ползване... затова едва ли си прав, ако ще постигаш ефект с него, няма да е желания, след този период! :wink:
[quote author=“DareDevil”]
От мойте познания за Л-карнитина, мога да кажа, че неговия ефект се изчерпва след 3-4 седмици ползване... затова едва ли си прав, ако ще постигаш ефект с него, няма да е желания, след този период! :wink:
В много голяма грешка си приятелю просто това няма смисал замисли се и ще видиш че си написал глупости.
Даже тук прочетох това, което съм казал в предишния си пост:
“За съжаление тялото се адаптира към приема му и така само след няколко седмици той вече неработи.Затова се препоръчва прием не по дълъг от 3-4 седмици иначе си давате парите за нищо.” :wink:
НЕ са разрешени графичните подписи в Форума !!! Моля премахнете го
DJGorgio-Astor
Аз сам напално начинаещ , който има нужда от помощ . Запо4нах да се занимавам с фитнес преди малко повече от 2 месеца , като усилено качвах маса . За тези 2 месеца от 87 кг станах 103 , като увеличих всичките си размери (включително и на талията) . Сега искам да се освободя малко от излищните мазнини . Вече ли купих Л-карнитин на Биогейм , но не сам наясно с някои неща . Сигурно ще ви прозвучи смешно , но какво е Кардио . Разбрах че са някакви аеробни упражнения , но не разбрах точно какви . Искам и да помоля за някакви напатствия в диетата , която трябва да спазвам : Какви храни трябва да ям , какви да изключа от храненето си , колко калории трябва да приемам на ден . Искам да сваля мазнините , без сериозна загуба на мускули , затова не искам някаква драстична диета , която да ме стопи целия . Аз нямам много за сваляне . Всичките ми мазнини са в областта на кръста и корема(обиколката на талията ми е 94 см.) , и савсем малко по гърдите. Много ще ви бъда благодарен , ако ми отговорите на тези въпроси и ми помогнете . Ако този топик не е подходящото място за това саобщение се извинявам . БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!! :lol: :lol: :lol:
Здравейте,
Интересувам се дали мога да комбинирам Fat Burner-а който пия с чист L-карнитин и съответно по колко да пия?
18.11.05
15:39
Добре де л-карнитинът деиствал само с кардио и диета?!? ами аз така и без него ще си отслабвам ... има ли някои който да е пробвал и двата варианта? Да каже има ли истински забележим егект от разхода 18лв на месец, та и повече, наречен л-карнитин ?
18.11.05
15:47
[quote author=“DareDevil”]Даже тук прочетох това, което съм казал в предишния си пост:
“За съжаление тялото се адаптира към приема му и така само след няколко седмици той вече неработи.Затова се препоръчва прием не по дълъг от 3-4 седмици иначе си давате парите за нищо.” :wink:
Как може да се адаптираш към естествена аминокиселина немога да разбера ... се едно да се адаптираш към протеина или креатина ... разбирам да се “пристрастиш”, тоест организма да свикне с приема му на готово и след като спрем да го пием да не може да се синтезира от храната .... но адаптация в следствие на която да не деиства е просто абсурдна!!
Моля не пускай 2 поредни поста използвай промени
DJGorgio-Astor
27.11.05
14:28
[quote author=“Heavyweight”][quote author=“DareDevil”]Даже тук прочетох това, което съм казал в предишния си пост:
Абсолютно подкрепям Heavyweight!
27.11.05
14:31
Аз съм пробвала. При мен работи дори и без да тренирам нищо.
На мен обаче ми намалява апетита, когато го пия.
Преди години имаше на Юнивърсал едно дето беше комбинация от ефедрин и Л-карнитин. Това ми действаше най-добре. Много бързо гореше мазнините и силата се увеличаваше и ставаш неуморим
Моля не пускай 2 поредни поста използвай промени
DJGorgio-Astor
28.11.05
21:40
То Ефедрина не беше ли за хора със сърдечни проблеми?!!?Аз сега взимам L-Carnitin, тренирам и нищо(в смисъл има някави малки ефекти, понякога и аз губя апетит след като го пия), но истината, че никой не си дава сметка за потенциала на човешкия организъм и на това на какво е способен той. Значи аз лятото не бях тренирал от доста време, представлявах лоена топка, пиех, пушех, ядях като свиня(особено вечер и то яко лайна като ядки, чипсове и сладко), имах бирено шкембе, бях много мазен и отпуснат и никакви мускули не си личаха. Работих месец и малко по 8 часа на строеж като къртач на пека, докато беше 30-на градуса и нагоре, наистина тогава спрях да пуша, но пак си пийвах вечерно време, ядях дори повече. Значи много хора ще кажат “Ти се претоварваш, не става нищо и това не е възможно”, но истината е че свалих 5-6 кила сланини, плочките ми се очертаваха както и всички други мускули, стегнах се нечовешки и междувременно не съм си променял хранителния режим(а да-и ядях яко хляб с другите лайна). Значи не беше само това, че отслабнах, но и не съм свалял мускулна маса даже напротив(разбира се не някакъв голям напредък, но за месец и 10-тина дни толкова при положения и че се изчистих като пич :) ). Това, което се опитвам да кажа с всичките тези мемоари е че абсолютно най-важното е редовната тренировка и да поддържаш организма си на оптимално ниво по всяко време. Суплементите помагат, ама ако си достатъчно упорит и най-вече редовен въобще не са решаващ фактор.
28.11.05
21:48
А и има нещо дето наистина много ме интересува, но никой не ми отговаря. Като минах наскоро през аптеката да си взема витамини се загледах и видях някакъв български L-Carnitine на хапчета и на листовката пишеше да се взимат по еди колко си хапа преди лягане. Та въпроса ми е каква е идеята на това нещо, има ли смисъл да се звима преди лягане(примерно ако през деня не си правил нито кардиио, нито си ходил да блъскаш)? И каква е разликата между този на хапове и прахообразната гадост дето си я пия попринцип.
29.11.05
06:50
на почти всички български пише да да се взима преди лягане.
Аз пия сутрин и вечер, но около 19ч.
Темата е от преди една година близо! Ако имате въпроси направете нова тема, защото така обърквате потребителите! Благодаря за вниманието!
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече