Роси търси баланса :)

Прескочи до:

05.09.12
07:03

казано от Puma на 23.08.12, 00:38:

7:45 - Закуска: почти цяло авокадо с фъстъчено масло; капучино с мляко 3.5%

Започни от тук като вероятна причина за утеснелите дънки. ;)
Разгледай комбинациите на нещата, които ядеш, времето, в което ги ядеш и количествата им. :)

05.09.12
07:53

казано от Puma на 04.09.12, 00:13:

12:30 - 14:30: разходка с огромен еклер

Друга причина :)

05.09.12
09:42

казано от Margaritka на 05.09.12, 07:03:

казано от Puma на 23.08.12, 00:38:

7:45 - Закуска: почти цяло авокадо с фъстъчено масло; капучино с мляко 3.5%

Започни от тук като вероятна причина за утеснелите дънки. ;)
Разгледай комбинациите на нещата, които ядеш, времето, в което ги ядеш и количествата им. :)

За горната комбинация вече ми е ясно, че не е добра, но я прилагах сравнително дълго време - месец - два. В интерес на истината не ми е създавала някакви стомашни проблеми, но по-късно от теб разбрах, че комбинацията мляко с мазно не е добра идея. Като се замисля то си е логично до някъде, тъй като мазнините се разграждат по-трудно, а пък лактозата така или иначе забавя май разграждането. Няма кой да се сети обаче :) Затова и започнах да пия чай вместо кафе, тъй като кафе без мляко при мен не става :(
Относно количествата - мисля, че в много случаи могат са завишени. Относно комбинациите - все още имам трудности и се замислям и често има лоши съчетания.

казано от Marina на 05.09.12, 07:53:

казано от Puma на 04.09.12, 00:13:

12:30 - 14:30: разходка с огромен еклер

Друга причина :)

Това ясно, че не е хубаво, но не мисля, че е причина, тъй като такива неща не съм яла от доста време. Еклера го изядох онзи ден, а дънките стахана тесни преди доста време :)

05.09.12
12:26

Кое ми харесва и кое не: обичам плодове и усещам яденето им в малки количества като ограничение; месото по някой път ми идва в повече

Като усещаш липсата на плодове защо не ги увеличиш, а намали месото щом понякога мислиш че ти идва в повече. Каквото и да си говорим плодовете са достатъчно полезен продукт. Това че те съветват да ограничиш консумацията им, защото са богати на фруктоза, не означава, че трябва да го направиш. Според мен си достатъчно зряла, за да можеш да прецениш кое се отразява зле и кое добре на организма ти, а не си някакво малко хлапе, на което му казват с какво трябва и с какво не трябва да се храни.

05.09.12
12:40

казано от Nathan на 05.09.12, 12:26:

Кое ми харесва и кое не: обичам плодове и усещам яденето им в малки количества като ограничение; месото по някой път ми идва в повече

Като усещаш липсата на плодове защо не ги увеличиш, а намали месото щом понякога мислиш че ти идва в повече. Каквото и да си говорим плодовете са достатъчно полезен продукт. Това че те съветват да ограничиш консумацията им, защото са богати на фруктоза, не означава, че трябва да го направиш. Според мен си достатъчно зряла, за да можеш да прецениш кое се отразява зле и кое добре на организма ти, а не си някакво малко хлапе, на което му казват с какво трябва и с какво не трябва да се храни.

И аз това си мисля да направя, тъй като не обичам да се чувствам ограничена. Просто четох доста статии и дневници и заключих, че може би ще е добре да намаля плодовете и да ям по-често месо. По-късно започнах да ограничавам и млечните. Преди ядях доста по-рядко месо -  1-2 пъти седмично, но сред постните манджи пък често имах и тестени като пълнозърнести макарони с нещо например. Явно, обаче, този режим не е много подходящ за мен. В крайна сметка всеки е различен и има индивидуални предпочитания и реагира индивидуално на нещата.

05.09.12
14:13

казано от Puma на 05.09.12, 09:42:

За горната комбинация вече ми е ясно, че не е добра, но я прилагах сравнително дълго време - месец - два. В интерес на истината не ми е създавала някакви стомашни проблеми, но по-късно от теб разбрах, че комбинацията мляко с мазно не е добра идея.

Комбинацията на мляко с мазне не е добре идея, това е ясно, при това не само поради стомашния дискомфорт, който евентуално може да се появи, а може и не.
Преразгледай обаче комбинацията на авокадо с фъстъчено масло....сещаш ли се? Това е като да ядеш свински пръжки намазани с краве масло...
За да си позволиш такова ядене на закуска, бих предположила, че започваш деня си с 5 км бягане с 3-4 скоростни отсечки от по 100-тина 150 м, после вдигаш тежки щанги, а вечерта ти предстои поне час и половина средно до високоинтензивна тренировка.
Съобразявай нещата, които ядеш с енергията, която изразходваш.

05.09.12
14:15

Марги, това горе означава ли, че аз мога да си позволя да ям авокадо, намазано с фъстъчено масло ? :D

Шегичка, разбира се, бих пробвала, но не ми звучи особено вкусно..

05.09.12
14:18

казано от Puppy на 05.09.12, 14:15:

Марги, това горе означава ли, че аз мога да си позволя да ям авокадо, намазано с фъстъчено масло ? :D

Като се включи се сетих и за друго сравнение: филия бял хляб намазана с масло и сусамов тахан :D ...КЛАСИКА

05.09.12
14:20

казано от Margaritka на 05.09.12, 14:18:

казано от Puppy на 05.09.12, 14:15:

Като се включи се сетих и за друго сравнение: филия бял хляб намазана с масло и сусамов тахан :D ...КЛАСИКА

Разсмя ме, чак се просълзих от смях, сериозно, Благодаря!!!
Мисля, че ми трябваше днес да се смея точно така (bow)

Мнението беше редактирано от Блажка на 05.09.12 14:23.

05.09.12
14:23

Ми аз редовно си закусвам(то се пада по обяд де) с  яйца в масло с кашкавал и мед... :D + половинка домашен айрян
Не че дебелея,поне си стоя на едно ниво..

Мнението беше редактирано от Jikata на 05.09.12 14:24.

05.09.12
14:31

Жиката - образцов!

05.09.12
14:31

казано от HarleyQuinn на 05.09.12, 14:31:

Жиката - образцов!

Не бе, той е на режим за поддържане на теглото 8-)

05.09.12
14:40

Leangains бе...ще видите вие до 12 месеца преса на 110 кила :D

05.09.12
14:48

казано от Jikata на 05.09.12, 14:40:

Leangains бе...ще видите вие до 12 месеца преса на 110 кила :D

Е, тогава и ти ще видиш..

Sorry за спама

Мнението беше редактирано от Блажка на 05.09.12 14:48.

05.09.12
15:08

казано от Margaritka на 05.09.12, 14:13:

Преразгледай обаче комбинацията на авокадо с фъстъчено масло....сещаш ли се? Това е като да ядеш свински пръжки намазани с краве масло...
За да си позволиш такова ядене на закуска, бих предположила, че започваш деня си с 5 км бягане с 3-4 скоростни отсечки от по 100-тина 150 м, после вдигаш тежки щанги, а вечерта ти предстои поне час и половина средно до високоинтензивна тренировка.
Съобразявай нещата, които ядеш с енергията, която изразходваш.

Замислих се аз и за тази комбинация. Като погледнах калориите във fitday за нея бяха доста - някъде 500, което ми се стори много за закуска. Истината е, че аз през деня не изразходвам много енергия, тъй като седя. Тренировките са винаги между 20.00 и 21.00. Означава ли това, че закуската ми трябва да е доста по-скромна - примерно 2-3 лъжици фъстъчено или тахан или само малко авокадо или изобщо да не е толкова богата на мазнини? Преди тренировка имам нужда от енергия и трябва да ям нещо, а не знам какво. Ако трябва пък да изместя голяма част от яденето след тренировката, ми се струва много, тъй като е късно вечер, а и нямам много време между тренировката и лягането...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.09.12 15:09.

05.09.12
15:20

При седящо ежедневие, аз лично бих закусвала някакъв плод. Ако тренировката е сутрин, аз бих тренирала на гладно. В случай, че тренировката е вечер, бих хапнала 2.5 - 3 часа преди нея тахан ИЛИ орехи, ИЛИ авокадо, ИЛИ фъстъчено масло.

казано от Margaritka на 05.09.12, 15:20:

В случай, че тренировката е вечер, бих хапнала 2.5 - 3 часа преди нея тахан И орехи И авокадо И фъстъчено масло.

That`s more like it :D

05.09.12
15:26

Здравей, четох-четох и реших, че е добър момент да се включа. За мазнините на закуска, Маргаритка просто посочи да не са мазнини-мазнини, защото идват множко. Мазнини-въглехидрати също не е хубаво, значи остават мазнини-протеини. С много колело няма как да се вталят бедрата, а и ти си мъничка и колкото и да вталяваш, пропорцията няма да се промени много. И изобщо, тази оценка за външния ти вид, мисля, че се нуждае от поне второ мнение :) За мен този режим на трениране е добре.

За черния чай сутрин, поздравления, отличен избор, а ако искаш да разкараш мазнинките може да опиташ 2-3 чаши зелен чай през деня (алтернативен вариант червен чай (Оолонг)). Преди яденетата :)

Обаче най-много в режима ме притесни това:

казано от Puma на 05.09.12, 01:01:

5. Мисля, че спя много малко - когато съм на работа ми се събират по около 6 часа и знам, че ми е малко.

Малкото сън обърква вътрешния часовник и е предпоставка за качване на килограми, независимо какво ядеш. Повече инфо тук. Затова просто се опитай да спиш повече, ако имаш проблеми със заспиването мелатонинче и никакъв кофеин под каквато и да е форма (кафе, чай) 6 часа преди лягане. Поздрави!

05.09.12
15:58

При седящо ежедневие, аз лично бих закусвала някакъв плод. Ако тренировката е сутрин, аз бих тренирала на гладно. В случай, че тренировката е вечер, бих хапнала 2.5 - 3 часа преди нея тахан ИЛИ орехи, ИЛИ авокадо, ИЛИ фъстъчено масло.

Добре че си написала “или” с големи букви, че иначе пак ще има фалове и странни комбинации :D Относно закуската с плод - до сега не съм опитвала, но това, което се опасява е, че до обяда в 12.00 ще съм умряла от глад. Трябва да има нещо по между им около 10.00, за да преживея...а не знам какво. До сега ядях ядки - около 40г, което май е много :( Ако тренировката не е кардио, мога на гладно. При кардио на гладно вече няколко пъти ми става много лошо и просто не мога да продължа...

05.09.12
16:03

казано от Kalina Ognyanova на 05.09.12, 15:26:

Здравей, четох-четох и реших, че е добър момент да се включа. За мазнините на закуска, Маргаритка просто посочи да не са мазнини-мазнини, защото идват множко. Мазнини-въглехидрати също не е хубаво, значи остават мазнини-протеини. С много колело няма как да се вталят бедрата, а и ти си мъничка и колкото и да вталяваш, пропорцията няма да се промени много. И изобщо, тази оценка за външния ти вид, мисля, че се нуждае от поне второ мнение :) За мен този режим на трениране е добре.

За черния чай сутрин, поздравления, отличен избор, а ако искаш да разкараш мазнинките може да опиташ 2-3 чаши зелен чай през деня (алтернативен вариант червен чай (Оолонг)). Преди яденетата :)

Обаче най-много в режима ме притесни това:

казано от Puma на 05.09.12, 01:01:

5. Мисля, че спя много малко - когато съм на работа ми се събират по около 6 часа и знам, че ми е малко.

Малкото сън обърква вътрешния часовник и е предпоставка за качване на килограми, независимо какво ядеш. Повече инфо тук. Затова просто се опитай да спиш повече, ако имаш проблеми със заспиването мелатонинче и никакъв кофеин под каквато и да е форма (кафе, чай) 6 часа преди лягане. Поздрави!

Мерси и на теб за вкючването :)

Да, може би и колелото си казва думата, а все не ми се вярва, а него не мога да го излюча - вече съм леко пристрастена :)
Идеята със зеления чай ми допада. Наскоро го опитах и ми хареса като вкус, та може да продължа по-често да го пия.
Относно съня: нямам проблеми със заспиването...вечер направо се трупясвам :) Проблемът е, че ми се налага да ставам рано, а не мога да се науча да си лягам рано - все нещо имам да правя. Трябва да се превъзпитам в това отношение, а това ми се струва много трудно...просто се е превърнало в лош навик.

05.09.12
16:35

казано от Кристиян Дончев на 05.09.12, 15:24:

В случай, че тренировката е вечер, бих хапнала 2.5 - 3 часа преди нея тахан И орехи И авокадо И фъстъчено масло.

That`s more like it :D

Нещо бъркаш, момичето през цялото време обяснява че иска да свали!!! Това няма как да стане с принципа “всичко в казана”. Това, че всички изброени храни са ултра, мега, хипер хубави и полезни, не ги прави добра комбинация. И друго - здравословното хранене НЕ е еквивалент на хранене при редуциране на мазнини.

Мнението беше редактирано от Margi на 05.09.12 16:36.

Знам, но се пошегувах :D

05.09.12
18:09

Сега като сме си заговорили за комбинации имам един въпрос :) Често си правя шейк от мляко(най-често с масленост над 3%) и някакъв плод. Последната ми измишльотина е шейк от мляко, банан, какаови зърна и чиа. Това, което не мога да преценя е дали комбинацията плод-мляко е ок или не?

05.09.12
18:14

При положение, че искаш да сваляш е по-добре да забравиш за млякото. А иначе комбинацията мляко-плод... (tmi)
Мляко с чиа?!?!?!

05.09.12
18:21

казано от Margaritka на 05.09.12, 18:14:

При положение, че искаш да сваляш е по-добре да забравиш за млякото. А иначе комбинацията мляко-плод... (tmi)
Мляко с чиа?!?!?!

В такъв случай определено нямам усет за комбинациите :( Просто като ги смеся нещата и вкусът ми харесва, нямам проблеми със стомаха и съответно не знам добре ли е, зле ли е. Чиата изобщо пък не знам с какво да я комбинирам, тъй като сега за първи път се сблъсквам с нея.

05.09.12
18:25

Вече като стане дума за комбинации на храни: :D

05.09.12
18:27

казано от Margaritka на 05.09.12, 18:25:

Вече като стане дума за комбинации на храни: :D

:D Не...не се предвам толкова лесно. Докато не се науча какво с какво е хубаво да се яде никакво “go home” :)

05.09.12
18:31

Опитвай и ще разбереш кое работи за теб и кое - не...
Аз съм на мнението, че е по-хубаво да хапнеш 2 неща в по-големи количества, отколкото 4-5 смесени.
Комбинирай ги 2 по 2 и си редувай всеки ден. Какаовите зърна са достатъчно наситени и като аромат, и като вкус. Защо ти трябва повече?

05.09.12
18:37

казано от HarleyQuinn на 05.09.12, 18:31:

Опитвай и ще разбереш кое работи за теб и кое - не...
Аз съм на мнението, че е по-хубаво да хапнеш 2 неща в по-големи количества, отколкото 4-5 смесени.
Комбинирай ги 2 по 2 и си редувай всеки ден. Какаовите зърна са достатъчно наситени и като аромат, и като вкус. Защо ти трябва повече?

И аз осъзнах, че е хубаво малко неща, но по много след като имах по едно време закуски от сорта на яйце, св. филе, авокадо, маслини и още хиляда неща и накрая пак бях огладнявах много до обяд :) Затова почнах с фъстъченото и авокадото ама там пък количествата са много и самата комбинация не е добра. Както казах вече - не ми е ясно кое с кое е хубаво да се съчетава, тъй като явно не съм много капризна на вкус, а и стомахът ми не е . Относно какаовите  - горчат ми, но сега видях едно предложение на Маргаритка да се комбинират с мед. Остава въпросът кога да се хапват - май е най-добре няколко часа преди тренировка, тъй като са богати на мазнини...

05.09.12
18:43

Ще се опитам да бъда полезна, без да имам претенции, че съм много компетентна.
Така. Имаш основа на храненето - чиа, овес, киноа, тахан. Основата е компонентът, който засища.
“Подправки” - съответно мед, сушени и сурови плодове, мента, други билки за аромат, какаови зърна и т.н. - овкусителите, които са във всички случаи по-малко от основата.
Бананът е калоричен плод, затова ако искаш да си го “украсиш”, предлагам ти канела и кокосови стърготини - семпло, но доста добро.
Избирай по-воднисти плодове като “гарнитура” към гореспоменатите основи (парченца ябълки, портокал, ягодки, боровинките са супер...)

Мнението беше редактирано от cocobutt на 05.09.12 18:45.

05.09.12
19:01

казано от HarleyQuinn на 05.09.12, 18:43:

Ще се опитам да бъда полезна, без да имам претенции, че съм много компетентна.
Така. Имаш основа на храненето - чиа, овес, киноа, тахан. Основата е компонентът, който засища.
“Подправки” - съответно мед, сушени и сурови плодове, мента, други билки за аромат, какаови зърна и т.н. - овкусителите, които са във всички случаи по-малко от основата.
Бананът е калоричен плод, затова ако искаш да си го “украсиш”, предлагам ти канела и кокосови стърготини - семпло, но доста добро.
Избирай по-воднисти плодове като “гарнитура” към гореспоменатите основи (парченца ябълки, портокал, ягодки, боровинките са супер...)

Мерси за разяснението, HarleyQuinn :) Сега видях и хранителния състав на чиата и киноата и май ми стана ясно защо ги наричаш “основи”. А защо какаовите зърна да са “подправка” - те не се ли водят суперхрана? Иначе се сетих за една друга комбинация, която много консумирам - тахан със слънчоглед и червена боровинка. Мислиш ли, че слънчогледът в  случая е излишен и мога да я редуцирам само до тахан с боровинка. В крайна сметка и таханът, и слънчогледът са източници на мазнини...

Мнението беше редактирано от Роси на 05.09.12 19:09.

05.09.12
19:23

Зависи от количеството, което консумираш. Таханът и слънчогледовото семе са еднотипни мазнини, така че не е проблем според мен, стига да не се прекалява. Какаовите зърна са суперхрана и това не им пречи да бъдат подправка, предимно заради наситеността им, както казах. Някак си не върви да надграждаш върху тях според мен. Не че аз не бих, ама не съм пример за подражание, защото съм лакома :D
Те са доста калорични и както знаеш, стимулант.
Добра основа е лимецът, който не споменах, както и кълновете. Предложих сладки варианти, тъй като аз обичам закуската ми да е сладка и по дефолт си правя такива асоциации :D
Ако ти се яде солено, яйцата си остават номер едно :) Пролетта ги комбинирах с купичка пресен спанак.

Мнението беше редактирано от cocobutt на 05.09.12 19:25.

DO

05.09.12
19:41

казано от HarleyQuinn на 05.09.12, 19:23:

Ако ти се яде солено, яйцата си остават номер едно :) Пролетта ги комбинирах с купичка пресен спанак.

Особено ако са бъркани в масло и метнеш бекон в тиган - класика :)

Мнението беше редактирано от donsir на 05.09.12 19:41.

06.09.12
12:19

казано от HarleyQuinn на 05.09.12, 19:23:

Зависи от количеството, което консумираш. Таханът и слънчогледовото семе са еднотипни мазнини, така че не е проблем според мен, стига да не се прекалява. Какаовите зърна са суперхрана и това не им пречи да бъдат подправка, предимно заради наситеността им, както казах. Някак си не върви да надграждаш върху тях според мен. Не че аз не бих, ама не съм пример за подражание, защото съм лакома :D
Те са доста калорични и както знаеш, стимулант.
Добра основа е лимецът, който не споменах, както и кълновете. Предложих сладки варианти, тъй като аз обичам закуската ми да е сладка и по дефолт си правя такива асоциации :D

Да, еднотипни са ама да не се получи много калорично като авокадото с фъстъченото :) Вчера си правих 2 лъжици тахан с 1 лъжичка слънчоглед и 2-3 сушени червени боровинки. Относно лимеца: обикновено го използвам, за да си правя разни сладкиши.
Днес смених закуската. Ядох ябълка и банан с чиа. Бананът можеше да липсва, но го изядох, тъй като заминавам за няколко дена и ще се изхвърли накрая. Ок...закуската ми допадна, но както и очаквах, час и малко след това бях вече гладна. В момента приритвам от глад и след малко ще обядвам. Ако закусвам само плод и то в 7.00, нямам никакъв шанс да издържа до 12.00. Трябва ми нещо по средата. Мислите ли, че малко ядки(30-40г) са добра идея при положение, че няма да тренирам скоро след това. Или по-добре е още някакъв плод?

06.09.12
12:45

На мен ядките никак не ми действат засищащо, дори напротив - отварят ми апетит. Ти пробвай и виж, де. Стига с тея плодове. Те са за дните, когато не ни се яде друго или ни се хапва нещо сладичко, не са основна храна... Щом знаеш, че няма да те заситят, защо изобщо играеш с тях? Усещам начина, по който искаш да се храниш, ама за да свикнеш се иска търпение известно време. Гладна, не гладна, стискай зъби една седмица и ще влезеш в режим някакъв.

Мнението беше редактирано от cocobutt на 06.09.12 12:45.

06.09.12
12:54

казано от HarleyQuinn на 06.09.12, 12:45:

На мен ядките никак не ми действат засищащо, дори напротив - отварят ми апетит. Ти пробвай и виж, де. Стига с тея плодове. Те са за дните, когато не ни се яде друго или ни се хапва нещо сладичко, не са основна храна... Щом знаеш, че няма да те заситят, защо изобщо играеш с тях? Усещам начина, по който искаш да се храниш, ама за да свикнеш се иска търпение известно време. Гладна, не гладна, стискай зъби една седмица и ще влезеш в режим някакъв.

Мен ядките ме засищат, но не за много дълго. Затова си мисля, че са идеалната храна за между закуска с плод и обяд. За свикването си много права....трябва малко търпение и упорство докато се влезне в релси. Ще видим как ще ми се отрази в “реални” условия, т.е. като се върна на работа и закусвам доста по-рано :)

06.09.12
12:58

Имам друг въпрос. Вчера Margaritka ми написа, че ако искам да свалям е по-добре да забравя за млякото. Ок, това не е проблем, тъй като то не ми е особена страст. Как стои обаче въпросът с млечни продукти като сирена от сорта на ементал, гауда и разни други с по-висока масленост? Те са и мазни, и с протеин. Май е най-добре да си се консумират отделно, а не комбинирани с нещо?

06.09.12
13:54

С хубаво вино вървят най-добре ;)
Аз снощи направих 2 бутилки бяло с хубаво сиренце и днес лежанката ми беше сила...

Мнението беше редактирано от Jikata на 06.09.12 13:58.

06.09.12
14:23

Чета, чета ... най-накрая стигнах до извода, че си се вманиячила. Спри да мислиш за храна и ще си решиш проблема. Колкото повече хранения имаш, толкова повече мислиш за следващото и се обременяваш излишно психически. Пробвай да се храниш като нормален човек по три пъти на ден в нормални количества.
Колкото до сирената или по-скоро до всеки един продукт, който не си сигурна дали да консумираш или не, и питаш тук. Сама вчера написа, че при всеки човек е ИНДИВИДУАЛНО. Престани да се водиш от чуждите мнения и вземи през останалото време от отпуската си сама да си решиш дали ти се отразява добре или не - това означава - купуваш, консумираш, разбираш. То, ако можеше всеки път някой да решава вместо нас ... повярвай ми доста нерви щяхме да си спестяваме, ама не може ... така че ти предлагам да се вземеш в ръце и сама да си определяш нещата, а не да очакваш тука някой да ти направи всичко, защото в крайна сметка се получава, че ти питаш нещо, имаш пет различни отговора, ти още повече се объркваш, а всъщност може да се окаже, че и петте отговора не важат за теб!

06.09.12
15:14

казано от Nathan на 06.09.12, 14:23:

Чета, чета ... най-накрая стигнах до извода, че си се вманиячила. Спри да мислиш за храна и ще си решиш проблема. Колкото повече хранения имаш, толкова повече мислиш за следващото и се обременяваш излишно психически. Пробвай да се храниш като нормален човек по три пъти на ден в нормални количества.
Колкото до сирената или по-скоро до всеки един продукт, който не си сигурна дали да консумираш или не, и питаш тук. Сама вчера написа, че при всеки човек е ИНДИВИДУАЛНО. Престани да се водиш от чуждите мнения и вземи през останалото време от отпуската си сама да си решиш дали ти се отразява добре или не - това означава - купуваш, консумираш, разбираш. То, ако можеше всеки път някой да решава вместо нас ... повярвай ми доста нерви щяхме да си спестяваме, ама не може ... така че ти предлагам да се вземеш в ръце и сама да си определяш нещата, а не да очакваш тука някой да ти направи всичко, защото в крайна сметка се получава, че ти питаш нещо, имаш пет различни отговора, ти още повече се объркваш, а всъщност може да се окаже, че и петте отговора не важат за теб!

Не мисля, че съм вманиячена, а искам да изградя някакви хранителни навици. Преди много често се случваше да не ям докато огладнея и после да изям пет различни неща наведнъж и за отрицателно време. Това също не ми се струва нормално и затова искам да се храня с 1-2 неща, но в по-големи количества. За това е нужно да знам кое с кое е добре да се яде и кое не. Както казах нямам капризен стомах, нито изтънчен вкус, но може след време да си имам проблеми със стомаха ако продължа да се храня безразборно, а това не го искам. Индивидуално е, но си има и неписани правила, които за мен са непонятни, защото досега съм яла какво ли не и как ли не. Ясно е, че няма да се насилвам да ям неща, които не ми харесват или не ми влияят добре, но в крайна сметка съм тук за съвети и затова ги искам - още в началото съм го написала. Три пъти на ден не мога да се храня. Обядвам винаги в 12.00 - 12.00 и нещо поради много причини и с това ядене, каквото и да е то, не мога да издържа до 20.00, когато започвам да тренирам. Преди тренировката пък няма как да вечерям...сложно е...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1