Това домашни трюфели ли са? И ако да, може ли рецептата :)
Да, домашни са :)
Продукти:
2 ч.ч. кашу
1 ч.ч. стафиди
200г фурми без костилка
3 супени лъжици какао
Приготовление:
- Кашуто се накисва за 4 часа във вода.
- Стафидите се накисват за 1 час или във вода, или в някакво десертно вино. Според мен ще стане хубаво и с ром или коняк. Аз използвах марсала, тъй като имах останала от едно тирамису.
- Фурмите се нарязват на дребно.
- Всички съставки се смесват с помощта на кухненски робот като се добавя малко вода, за да стане сместа лесна за моделиране. Аз използвах блендер и ми се наложи да слагам от сместа на части, тъй като беше доста и нямаше как да стане наведнъж.
- От готовата смес се оформят топчета и се овалват или в кокос, или в какао.
Това е моят вариант :) Оригиналната рецепта намерих тук, но забравих да сложа орехите :) и не направих пълнеж, тъй като ми се стори трудно да пробия дупка в трюфела без той лесно да се разпадне. Може би ако ги бях направила по-големи или ако сместа беше още по-пластична...не знам :) И така са много вкусни ;)
15.10.2012 - без трен
7:00 - Закуска: филия ръжен хляб със слънчоглед, намазана с паста от маслини и сушени домати; 1 яйце; няколко маслини; круша; зелен чай
12:30 - Обяд: пуешко със сос от чушки, домати и къри; 2 варени картофа; салата от червено зеле и моркови
16:00 - 19:00: 4 трюфела; ябълка
21:00 - Вечеря: огретен от тиква, домати и праз лук; малко маслини; 1 яйце с пюре от тиква; 4 трюфела
Вода: малко над литър + зелен чай + черен чай. Сега пия и един ментов марокански - много добър.
Добавки: витамини за очи; рибено масло; витамини
Днес трябваше да има трен, но се появиха ангажименти. Имам само малко движение от каране на колело около час и след това вкъщи малко разтягане за около 15 минути.
Мнението беше редактирано от Роси на 16.10.12 00:19.
Криво ми е, че вече не мога да тренирам сутрин. Първо, защото вечер малко или много съм изморена и второ, защото вечно трябва да избирам между това дали да тренирам или да готвя, тъй като ако искам и двете става твърде късно и не се наспивам. Отделно мисля, че сутрешните тренировки преди време бяха по-ефективни, но тук може и да си въобразявам.
Просто споделям, тък като видях поста на maria nikiforova в дневника на Daniii и й завидях благородно :)
17.10.12
19:52
Едно, че трябва да избираш между няколко неща кое да направиш, друго, че вечерните тренировки поне при мен, особено ако включват кардио преминават доста тежко... Трюфелите изглеждат много вкусни, записах си рецептата и трябва да се пробват някой ден. Вече започвам да се замислям дали да не се ориентирам към кулинарни опити :D поне с тренировките,нормалното хранене като не ми върви, в свободното си време да започна да готвя различни неща, че да си разнообразя малко ежедневието... туко виж получа някое просветление и се върна към нормалните хора.. не знам, много глупости взех да говоря и по-добре да спра да пиша и изобщо да мисля, че не ми се отразява добре (dull) извинявай за спама и успех с целите,които си си поставила (F)
17.10.12
20:01
Криво ми е, че вече не мога да тренирам сутрин. Първо, защото вечер малко или много съм изморена и второ, защото вечно трябва да избирам между това дали да тренирам или да готвя, тъй като ако искам и двете става твърде късно и не се наспивам. Отделно мисля, че сутрешните тренировки преди време бяха по-ефективни, но тук може и да си въобразявам.
Все едно слушам себе си. И при мен напоследък се случва да правя следобедни тренировки повече. Не се чувствам толкова в кондиция сутрин. Предпочитам да посвърша някоя друга домакинска работа. Абе, не ми е до трен. Не знам на какво се дължи. Преди нямах този проблем. :)
Все едно слушам себе си. И при мен напоследък се случва да правя следобедни тренировки повече. Не се чувствам толкова в кондиция сутрин. Предпочитам да посвърша някоя друга домакинска работа. Абе, не ми е до трен. Не знам на какво се дължи. Преди нямах този проблем. :)
Аз от доста време (3-4 месеца) не тренирам сутрин, защото трябва да тръгвам за работа към 7.30-7.45. Реших, че ще се примиря и ще тренирам вечер, но като се прибера към 20.00 кое по-напред. За съжаление работя мн далече и към час ми отива в път. В момента отново се триумя дали да тренирам като се прибера, тъй като преди това трябва и да напазарувам и ще стане и още по-късно. Сериозно обмислям варианта да си легна по-рано днес и утре да стана в 5.00 за тренировка...
17.10.12
21:22
Аз ставам в 6. Трябва да изляза най-късно в 7:50, така че се смогва, зависи и от тренировките, де. Лошото е, че вече не съм много в кондиция, спи ми се, мързи ме. ...
16.10.2012
7:00 - Закуска: филия ръжен хляб със слънчоглед, намазана с паста от маслини и сушени домати; 1 яйце; няколко маслини; круша; зелен чай
12:15 - Обяд: зелена салата със зехтин; малко рататуи от сурови(!) зеленчуци; 2 варени картофа...Много се издразних! Взех си рататуи, защото не ми се ядеше някакво си карначе или наденичка (и аз не знам какво беше), а то зеленчуците се оказаха недопечени. Хрупкаха като моркови...Останах си гладна.
12:30 - 18:30: опити за дояждане с каквото имах в раницата си, а именно: 2-3 шепи кашу с червена боровинка; 4 трюфела; 1-2 парченца шоколад 100%; ябълка
20:00 - 20.30 - трен
80 скока на въже
2 кръга от:
лицеви опори х10
сгъване на дъмбел х8@7кг
кик-бек х10@2х5кг
едностранно гребане с дъмбел х10@7кг
foot-to-foot crunch х50
alternating curls х50
клек със собствено тегло х50
напади(с редуване на краката) х50
Трябваше да са 3 кръга, но се ядосах заради някакви глупости и приключих.
21:15 - Вечеря: 2-3 лъжички тиквено пюре; ябълка. Това не е вечеря, но не ми се ядеше друго - и заради скапаното рататуи на обяд, което ми скапа стомаха, и защото бях ядосана. Пих чай от лайка за успокоение :)
Вода: към литър + 2 чая през деня(черен и зелен). Сега пия и от мароканска мента.
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
17.10.2012 - без трен
7:15 - Закуска: йогурт с: динкелови ядки, сусам, ленено семе, половин ябълка и лъжичка мед; зелен чай
12:15 - Обяд: огретен от тиква, домати и праз лук; 1 яйце; няколко маслини; 4 трюфела
14:30 - 18:30: последни парченца шоколад 100%; ябълка
21:30 - Вечеря: 2 парчета ементал; зелена салата с маслини, чери домати, малко лимон и зехтин; пушена сьомга; чепка грозде за десерт
Вода: 0.5л + 2 чая през деня(черен и зелен)
Добавки: рибено масло; витамини
Мнението беше редактирано от Роси на 21.10.12 10:06.
Вече започвам да се замислям дали да не се ориентирам към кулинарни опити :D поне с тренировките,нормалното хранене като не ми върви, в свободното си време да започна да готвя различни неща, че да си разнообразя малко ежедневието...
Готвенето е много добра идея. Аз лично обичам да готвя не само, за да опитвам нови неща, но и защото с времето се уверих, че по-хубаво от домашното няма. Разликата с купешките сладкиши, бисквити и т.н. е просто огромна, а домашната манджа никой не може да ми я направи така както на мен ми харесва :) Ако имаш време и желание, започни да експериментираш. Рецепти бол :)
Мнението беше редактирано от Роси на 17.10.12 23:13.
Вече започвам да се замислям дали да не се ориентирам към кулинарни опити :D поне с тренировките,нормалното хранене като не ми върви, в свободното си време да започна да готвя различни неща, че да си разнообразя малко ежедневието...
Готвенето е много добра идея.
За хора, стремящи се към по-здравословно ежедневие приготвянето на храна е не само “разнообразяване”, а е абсолютно задължително!
18.10.2012
5:20 - 5.50 - трен
ZWOW #8 или:
6 рунда от:
forward/backward squat jump х10
dragon lunge back х10
toe touch jump up х10
side plank leg lift х10 на страна
Време: 23:17. Чувствам се като охлюв в сравнение със Зузана, но пък стабилно се изпотих. В следващите два дни имах много яка мускулна треска от leg lift-овете. Преди време правех често подобни упражнения, но в последните месеци изобщо не съм се сещала. На това отдавам и муслукната тресчица :)
6:45 - Закуска: йогурт с: динкелови ядки, сусам, ленено семе, половин ябълка и лъжичка мед; зелен чай
12:15 - Обяд: пилешко бутче с картофи на фурна; салата от моркови и червено зеле; 4 трюфела
17:00: ябълка
21:15 - Вечеря: грозде и ементал. Готвих рататуи, но започнах много късно и съответно стана много късно. Ядох грозде и малко ементал докато стане готово и после реших направо да си лягам.
Вода: към литър + още един зелен чай някъде през деня
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
19.10.2012 - без трен
7:00 - Закуска: йогурт с: динкелови ядки, сусам, ленено семе, половин ябълка и лъжичка мед; зелен чай
12:15 - Обяд: рататуи от домашното; 2 парченца ементал; варено яйце; маслини
12:30 - 15:30: 1-2 шепи кашу с червена боровинка; ябълка
Някъде около 19:00 изядох две неща с неясен произход и изпих чаша шампанско, тъй като се дипломирах (party)
21:30 - Вечеря: зелена салата с краставици и червено цвекло; котлет от сьомга с моцарела и босилек и ориз за гарнитура. По стечение на обстоятелствата се озовах отново във френския ресторант, в който бяхме на РД-то ми преди седмица и затова си хапнах добре :)
Вода: много зле + 2 чая през деня(черен и зелен)
Добавки: рибено масло; витамини; витамини за очи
21.10.2012 - без трен
9:00 - Закуска: банан; ябълка; чепка грозде; 2 чаши yogitea
13:30 - Обяд: пъстърва на фурна с масло и подправки; зелена салата с чери домати, маслини и зехтин
15:00 - 18:00: грозде, голяма ябълка; много смес за домашно корни (динкелови ядки, орехи, бадеми, кокос, кленов сироп и мед) - лакомията ми няма граници. Не мога да дочакам да си направя десерта, а го изяждам в процеса на готвене...Истината обаче е, че по-вкусно сладко нещо до сега не съм вкусвала...
20:30 - Вечеря: 5-6 кюфтенца от черен и басмати ориз. За съжаление не бях особено гладна заради “дегустацията” на корнито...
Вода: зле
Мнението беше редактирано от Роси на 21.10.12 22:51.
22.10.2012
5:20 - 6:10 - трен:
3 кръга от:
лицеви опори: х10
бицепсово сгъване с дъмбели: х8@2х7кг
кик-бек: х10@2х5кг
раменни преси: х10@2х5кг
едностранно гребане с дъмбел: х10@7кг
предна опора: х40сек
странична опора(ляво): х40сек
странична опора(дясно): х40сек
клек със собствено тегло х40
напади със смяна на краката х40
leg lift х30 на крак
kick х30 на крак
стреч
6:45 - Закуска: йогурт с: динкелови ядки, ленено семе, сусам, 1/2 ябълка, лъжичка мед; чаша yogitea
12:00 - Обяд: солидна порция картофи на фурна със спанак и сирене; салата от моркови и червено зеле
15:00 - 20:00: банан, шепа кашу с боровинки; ябълка; 3 ядкови бонбона (това е сместа за корнито, но нещо не успях да го направя на блокчета и затова - бонбони :D)
20:45 - Вечеря: кюфтенца от черен и бял ориз; зелена салата с чери домати, маслини и зехтин; парченце пушена херинга с някакви подправки
Вода: към литър + 2 зелени чая + чай от джинджифил
Добавки: витамини, рибено масло, витамини за очи
Яко е да се тренира сутрин. После ми е много кеф. Днес ставането беше ок, но съм сигурна, че ще има дни, в които няма да е така. Ще го преживея. Да видим колко ще издържа :) Харесва ми, че вечерта ми е свободна :)
Добавям и 4 ядкови бонбона, които сдъвках преди малко :( Май вече няма да правя сладки неща....в последно време много прекалявам...
23.10.2012 - без трен
6:45 - Закуска: филия хляб от лимец с пастет от маслини и сушени домати; 1 варено яйце; 1 парче чедар; 1 парче Grünländer; 3 ядкови бонбона; чаша yogitea
12:00 - Обяд: пуешко с гъби; салата от зеле; салата от краставица
15:00 - 20:00: капучино; банан, шепа кашу с боровинки; ябълка;
21:30 - Вечеря: адски много ядкови бонбони - естествено преди основното; тиквички с фета сирене на фурна;
Вода: 0.5л + 2 зелени чая;
Не съм доволна от храната си и съм си ядосана!
Мнението беше редактирано от Роси на 24.10.12 08:06.
24.10.2012
5:40 - 5:50 - трен:
ZWOW #9 или:
10 минути AMRAP от:
10 Reps Santana Push Ups
10 Reps Pike Plyo Tuck
10 Reps Crab Toe Touches
10 Reps Low Jacks
Резултат: 2 кръга и половина :(. Много малко ми се струва, особено като погледна в някой и друг дневник. И все пак накрая съм скапана и плувам в пот.
6:45 - Закуска: йогурт с: динкелови ядки, ленено семе, сусам, 1/2 ябълка, лъжичка мед; чаша yogitea
12:00 - Обяд: 2 кнедли със сос от гъби и разни зеленчуци; салата от моркови и червено зеле; капучино
16:00 - 20:00: малко кашу с червена боровинка; огромна ябълка; банан
21:00 - Вечеря: тиквички с фета сирене на фурна; варено яйце; май имаше 1-2 парченца Grünländer и няколко маслини
Вода: май отива към 2 литра + 1 зелен чай + 1 чай от мента
Прилагам снимчица на вечерята :)
25.10.2012 - без трен
6:45 - Закуска: филия хляб от лимец с пастет от маслини и сушени домати; 1 варено яйце; 2-3 парченца ементал; чаша yogitea
12:00 - Обяд: тиквичка с фета сирене на фурна; яйце; няколко маслини; банан
15:00 - 18:30: капучино; смесени сурови ядки - бадем, орех, лешник; ябълка
20:30 - Вечеря: голяма купа зелена салата с маслини и зехтин; 1/2 пушена скумрия с разни подправки; 2 парченца ементал; банан; 3 сушени фурми
Вода: много малко + 2 зелени чая + сега чаша yogitea choco chai;
Забелязвам, че пия капучино, когато ми е много напрегнато в работата. Не знам защо. Втори ден не ям сладкиши, тъй като си наложих вето, но пък ме избива на неща като сушени фурми :)
Чоко чай! Този ми е любимият йоги чай. Засега. Искам да ги опитам всичките :D
Забелязвам, че пия капучино, когато ми е много напрегнато в работата. Не знам защо. Втори ден не ям сладкиши, тъй като си наложих вето, но пък ме избива на неща като сушени фурми :)
Тя наща работа е тъй, че нерви, днес направо изтрещях, хем си мислех, че снощи проблемът бил решен, но уви. Ще те следя да видим, как се оправя една информатичка без сладко :)
Ама ти щом само с капучино минаваш. Аз капучино не търпя, само двойно еспресо :)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 26.10.12 01:06.
Ще те следя да видим, как се оправя една информатичка без сладко :)
Погледни постовете от последните 1-2 даже 3 седмици и ще видиш как се оправям “без” сладко :D
Не мога да опиша точно кога какво ядох, тъй като не си спомням - бях на разходка из швабската част на Германия.
У Фрайбург си била да напазаруваш в селския маркет ли? (giggle)
Не мога да опиша точно кога какво ядох, тъй като не си спомням - бях на разходка из швабската част на Германия.
У Фрайбург си била да напазаруваш в селския маркет ли? (giggle)
Това не е от Фрайбург ;)
Сори, за спамочата, но къде другаде в швабско? И въобще ти в кой град се намираш?
Сори, за спамочата, но къде другаде в швабско? И въобще ти в кой град се намираш?
Ех, да не би само Фрайбург да е в Швабия. За Тюбинген става въпрос. Също много хубав град, но Фрайбург по- ми харесва :)
Мнението беше редактирано от Роси на 26.10.12 22:58.
Ех, да не би само Фрайбург да е в Швабия.
Пошегувах се за сметка на пазаря бе, айде не се притеснявай толкоз. Те крали швабите, та крали, многу ясну. Харесва ти Фрайбург сигур щото ти е по-близо. :D И на мен Констанц ми харесва що годе, ама ако питаш мене, аман от тези села ...
Макар че, ако става въпрос и Костанц си е баш швабско, Тюбинген е Елзас, ако пък да не сме толкоз точни в природогеографията, която също не я разбирам, че току виж ме смъмрила Маргаритка. :D
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 26.10.12 17:50.
Ех, да не би само Фрайбург да е в Швабия.
Пошегувах се за сметка на пазаря бе, айде не се притеснявай толкоз. Те крали швабите, та крали, многу ясну. Харесва ти Фрайбург сигур щото ти е по-близо. :D И на мен Констанц ми харесва що годе, ама ако питаш мене, аман от тези села ...
Макар че, ако става въпрос и Костанц си е баш швабско, Тюбинген е Елзас, ако пък да не сме толкоз точни в природогеографията, която също не я разбирам, че току виж ме смъмрила Маргаритка. :D
Констанц е в Баден. Тюбинген е в Швабия, а Елзас е във Франция :) На мен ми харесва селцето Констанц :) Предпочитам го в пъти пред София ;)
Е как Елзас ша е у Франця, половината е във Германия, Фламмкухен трябва да си купиш :)
А Фрайбург пък е в Зюдбаден хаха ... Зад Баден, а Майнау (Констанц) на майната си. Кефи ме Констанц, много отпускарска атмосфера, даже и пред Фрайбург блести с тази си особеност :)
Но, всеки град си има чара, и София и Констанц и Исперих, и Разград и особено Лудогорието хахахаха
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 26.10.12 18:47.
26.10.2012
3 кръга от:
повдигане на дъмбел от хоризонтален лег х12@2х7кг
чуково сгъване с дъмбели: х10@2х7кг
кофички на пейка: х10
разтваряне на дъмбел встрани от наклон напред х10@2х5кг
“Арнолд” преси: х10@2х5кг
foot-to-foot crunch х50
alternating curls х50
глутеус мост х50
глутеус ритник х30
плие х30@7кг
стреч
6:45 - Закуска: филия хляб от лимец с паста от слънчоглед , чесън и подправки; варено яйце; 1 парче Grünländer; няколко маслини; чаша yogitea
11:00: капучино
12:15 - Обяд: риба-пане с няколко варени картофа; зелена салата с краставици и зехтин; банан
16:00 - 18:30: малко смесени сурови ядки - орех, бадем, кашу, лешник; голяма ябълка
20:30 - Вечеря: 1/2 пиле на грил; доста от 3 вида сирена; 1/2 чаша вино; 2 шоколадови бонбона
Вода: 0.5л + 1 зелен чай + сега - марокански чай от мента
Днес ранното ставане си каза думата. Чувствах се много зле през първата половина на деня и като цяло доста скапана в сравнение с другите дни. Сега ми се спи и мисля да се катурвам днес още по-рано :)
27.10.2012 - без трен
9:00 - Закуска: йогурт с: динкелови ядки, ленено семе, сусам, 1/2 ябълка, лъжичка мед; чаша yogitea
11:30: 1/2 парче сладкиш; круша; 1/2 ябълка; продължавам да пия чай, тъй като излизах на пазар в най-големия дъжд :( Сега вали вече сняг...
13:30 - Обяд: филия хляб от лимец с паста от слънчоглед и подправки; варено яйце; доста сирене; втората половина от парчето сладкиш - това май е като вчерашната ми закуска...не става за обяд, но нямах време за готвене
17:00: банан
21:15 - Вечеря: пица; вино
Ш*бан ден...нещо ми се развали настроението и всичко ми е все тая. Трудни дни...Добре, че имам човек до себе си. Дори нямах желание да готвя...Само горещ шоколад правих за повдигане на настроението и защото вали сняг...
Мнението беше редактирано от Роси на 28.10.12 10:28.
28.10.2012
9:50 - 10:30: трен
ZWOW #10 или 10 мин. AMRAP:
high knees 100 Reps
reptile burpee 20 Reps
kettlebell jumps 20 Reps
иии нищо не направих. Към края на втория кръг ми стана много лошо и спрях. Хич нямах сили, не ми стигаше и въздуха. Все пак реших, че искам да се раздвижа още малко и продължих със следното:
leg lift х60 на крак
ритник от лег(не знам как се нарича това упражнение) х60 на крак
глутеус мост х60
доста стреч накрая
12:00 - 13:00: ябълка; банан; шепа сурово кашу с червена боровинка
14:30 - Обяд: крем супа от тиква и моркови; маслини; круша
19:00: пак кашу с червена боровинка
20:45 - Вечеря: крем супа от тиква и моркови; малко парченце за дегустация от тарта с тесто от лимец и плънка от рикота и маслини; ябълка с малко сметана
Вода: към литър + 1-2 чаши yogitea choco chai
И снимка на тартата. На вкус ми допада, но мисля, че е малко по-солена от необходимото. За съжаление и маслиновата паста, и маслините ми бяха соленички.
29.10.2012 - без трен
7:00- Закуска: йогурт с: динкелови ядки, ленено семе, сусам, 1/2 ябълка, лъжичка мед; чаша зелен чай
12:00 - Обяд: броколи и карфиол със сирене на фурна; няколко варени картофа; зелена салата с краставица, домати и зехтин; банан
17:00 - 18:30: смесени сурови ядки (кашу, бадем, лешник, орех); ябълка
20:45 - Вечеря: супа от тиква и морков; парче тарта с маслини и рикота; малко сирене; 1/2 ябълка
Вода: 0.5л + 3 чая (черен, зелен, мента)
Сутринта трябваше да има трен, но много ми се спеше и ми беше хубаво в леглото на топло :) После стъргах лед от седалката на колелото...при температури под нулата карането не ми е вече толкова приятно ;)
Мнението беше редактирано от Роси на 30.10.12 09:35.
30.10.2012
3 кръга от:
лицеви опори: х10
бицепсово сгъване с дъмбели: х8@2х7кг
кик-бек: х10@2х5кг
раменни преси: х10@2х5кг
едностранно гребане с дъмбел: х10@7кг
предна опора: х40сек
странична опора(ляво): х40сек
странична опора(дясно): х40сек
клек х30@2х5кг
напади със смяна на краката х30@2х5кг
leg lift х30 на крак
kick х30 на крак
малко стреч
7:00 - Закуска: йогурт с: динкелови ядки, ленено семе, сусам, 1/2 ябълка, лъжичка мед; чаша yogitea
11:00: 2 парчета сладкиш. Искам да отбележа, че не ми се е яло, но една колежка черпеше и ми донесе специално чиния с по парче от всеки сладкиш. Нямаше как да избягам :D
12:00 - Обяд: пуешки гърди с къри сос и малко бял ориз; зелена салата с краставици и зехтин
17:00 - 18:30: смесени сурови ядки (бадем, орех, лешник, кашу); банан; ябълка
21:00 - Вечеря: 2 яйца на очи; голяма купа зелена салата с маслини и зехтин; парче чедар (този не ми хареса); 1/2 ябълка; банан; 2 купешки шоколадови бонбона със соев лецитин, Е-та и каквото си пожелаете...Това сладко не беше насила, а защото ми се прияде. Останалите са за малките зверчета от улицата, които утре ще чукат на вратата за лакомства.
Вода: към литър + зелен чай + черен чай + сега - ментов, колкото дойде
Очевидно съм зациклила на закуската с йогурт. Утре мисля да променя това - ще измисля нещо друго :)
Мнението беше редактирано от Роси на 31.10.12 08:10.
12:00 - Обяд: пуешки гърди с къри сос и малко бял ориз;
Това много го ядях по едно време под формата на фертиггерихт от Лидл :)
Останалите са за малките зверчета от улицата, които утре ще чукат на вратата за лакомства.
Адреса? (nbat)
12:00 - Обяд: пуешки гърди с къри сос и малко бял ориз;
Това много го ядях по едно време под формата на фертиггерихт от Лидл :)
Не бих се учудила, ако е нещо полуготово. Не беше мое творение, а го ядох в кантината, където не блестят обикновено с менюто си :) За соса съм убедена, че е от пликче :)
Мнението беше редактирано от Роси на 31.10.12 08:11.
И аз да се разпиша, че съм отишла на втора страница :)
Всъщност за последните дни няма да описвам нито храна, нито тренировки. И двете са в трагично състояние. Хубавото е, че си починах. Бях за четири дена във Франция. Фактът, че се намирах в един от гастрономическите й центрове - Дижон, не се отрази много добре на храната. Опитах неща, които не бях чувала и виждала, сладки и солени, странни и красиви. Спестих си един от местните специалитети - охлюви по бургундски. Все още не мога да преодолея психологическата бариера :) Както и да е...с две думи - много ядене падна. Имаше и много разходки, но не достатъчно, за да компенсират влиянието на огромното количество храна.
Но да се върна към тематиката на дневника. В последните седмици доста налитам на сладко, което започна да ме притеснява. Уж си наложих вето, но пак не стана. Ясно е, че слабата воля си казва до някъде думата, но подозирам и, че нещо в останалата храна ми куца...Затова малко констатации за храната и тренировките от около 2 месеца насам:
1. Доста по-малко месо, повече плодове. Не ми се яде месо и ми писна след като си го налагах толкова цяло лято. Обичам плодове и ми се ядат след като се лишавах цяло лято. Следователно: не е хубаво да се лишавам и да си налагам неща, защото всичко рано или късно си се връща.
2. Спрях тахана, фъстъченото масло и авокадото. Харесват ми, но ги ядях в неподходящо време и комбинации (сутрин преди работа, на която само седя; авокадо + фъстъчено = бомба). Това си и имаше своето отражение върху бедра и Д. В момента не ми се ядат особено, а и не знам кога точно да ги вмъкна. Друг е въпросът и, че малко съм се наплашила след наедряването :)
3. Не тренирам бедра и Д с тежести, тъй като смятам, че се уголемяват много бързо и лесно. Това заедно с 2. беше довело до обиколка на бедро 53см и отесняване на дънки. След като спрях и двете се върнах на 49-50см от колкото бях тръгнала юни месец да отслабвам :D Засега правя само упражнения със собствено тегло за тези части. Отделно карам колело всеки ден заради работата, но не е кой знае колко. Проблемна си остава горната част на бедрата, която изобщо не мръдва. Ще се радвам на съвети за подходящи упражнения вкъщи. Аз също ще се поинтересувам, разбира се :)
4. От известно време редувам силови тренировки с високо интензивни на Зузана. Гледам да тренирам 4 пъти седмично, но се чудя достатъчно ли е при положение, че седя по цял ден на едно място. Също така тренировките на Зузана са сравнително кратки (макар и високо интензивни) и като гледам по други дневници съфорумничките ги съчетват с още някакво кардио или правят по две. Та се чудя дали да увелича броя на тренировките или дa опитам и аз по две. Друг вариант е няколко упражнения със собствено тегло в нормално темпо и после високо интензивна. Замисляла съм се дали да не мина изцяло на кардио, но мисля, че силовите ми се отразяват добре - май имам малко увеличение на раменния пояс, което си беше и цел :)
5. Не мога без млечни и според извода от 1. не е хубаво да се лишавам щом не искам. До сега не съм забелязала да ми се отразяват зле. Истина е, че понякога прекалявам с количествата. Не знам защо, но не ми се вярва те да са причинината да не мръдна на тегло. Все си мисля, че е друго - повечето сладко и тестени, които се събират от време на време; недостатъчни тренировки.
6. Пия много по-рядко кафе (капучино). Зеленият чай има абсолютно същия ободрителен ефект като кафето (даже понякога и по-силен). Отделно открих много други чайове, които ми допадат :)
7. Не мога без въглехидрати. Със сладката вълна, която ме е повлякла в последно време ще се справя с много воля, но не мога да изключа въглехидратите цялостно от менюто си. Ядат ми се плодове. Понякога ми се ядат картофи, ориз, паста...Има интересни рецепти за тях и затова не ме влече да ги изключа тотално.
Стана дълъг пост, но трябваше рано или късно да си излея тези мисли :)
Мнението беше редактирано от Роси на 05.11.12 00:08.
04.11.12
23:02
Много от изводите ти важат и за мен :)