Слаба олимпиада за България

Прескочи до:

13.08.12
16:04

Аааа не барайте тотализатора.

Те спонсорират Веско Маринов за концертите му!!!
А също и МВР...как иначе ще живеем без този талант и артист?  ;)

Мнението беше редактирано от Redalex на 13.08.12 16:05.

13.08.12
17:48

казано от Дилян на 13.08.12, 15:43:

казано от Ivaylo Stefanov на 13.08.12, 14:04:

Моето мнение: Всичко е заради скапания футбол!!!

Ако всички масово спрат да гледат футбол как след 2-3 години ще се оправя нещата!
Сега половината мъже си търсят поводи да се напиват, като гледат мачове с приятели, абе гледайте конни надбягвания, трибой, шах. Даже шаха или тениса са къде къде по-добра оферта оферта от футбола, там срещите могат да продължат и 4-5 часа или няколко дни! :)
Щом има пиене и приятели защо човек трябва да си късате нервите заради 22-ма милионера некадърници!

ОМФГ! Напълно съгласен съм с теб, или пък дартс, кърлинг, не се сърди човече ако щеш!
Не си ли замисляш поне за миг, че ако не беше футбола щеше да е баскетбола, волейбола, хандбала, тениса, изобщо някой масов спорт. Да ви имам мисленето! Истината е че повечето от вас, които хейтвате футбола или не сте се докосвали никога през живота си до тази игра или просто не можете да си оправите краката, кой ляв кой десен. Нали така? Ако пък е обратното, защо не станахте футболисти, та да си живеете ларж?

13.08.12
20:08

казано от VEGATA на 13.08.12, 17:48:

Да ви имам мисленето! Истината е че повечето от вас, които хейтвате футбола или не сте се докосвали никога през живота си до тази игра или просто не можете да си оправите краката, кой ляв кой десен. Нали така? Ако пък е обратното, защо не станахте футболисти, та да си живеете ларж?

Опа, ето една ощипана госпожица, която май не разбра какъв и къде точно е проблемът с футбола и побърза да го приеме лично, и да се обиди :D :D :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.08.12 20:08.

13.08.12
21:40

“Опа” в чалготеката! Да, проблем в България има, някои просто ги е яд, че вместо световното по билички дават Ел Класико и това ясно си личи по коментарите. Опса! http://www.youtube.com/watch?v=SNjAmskc0dM

14.08.12
09:15

Грешни са парите за футбол!
Има момчета и момичета който ще тренират на спокойствие и ще си купуват добавки една година с една средна месечна заплата на треторазряден футболист.
Тези момичета и момчета ще донесат много повече спортна слава и гордост за България отколкото поредния пиян футболист катастрофирал в 4 сутринта.

Футбола трябва да се криминализира, както е борбата с кучета и петли, само болка носи! :)

14.08.12
09:22

По принцип сте прави за всичко, но ако вземем една Германия примерно, там също положението не е много по-добро от гледна точка на физическата култура. В училищата масово спорта е на много ниско ниво и като цяло нищожно малко. (2х45 мин на седмица ако въобще има). И в Германия да живееш от това че си спортист е почти немислимо освен ако не си голям профисионалист и имаш спонсори или спортуваш в голям клуб. Да, има по-добра база, но базата не прави спортиста добър или лош (или поне неможе да служи за оправдание). И аз съм тренирал Джудо в пълна мизерия, където зимата татамито замръзваше, пък лятото беше 50 градуса + дебелото Джудо-ГИ. Тренирал съм и в Германия и въпреки по-добрите условия не се чувствах по-подготвен. Даже спартанските тренировки ми харесваха повече.
Има обаче нещо друго, което при нас вече го няма или поне аз не го виждам и то не е само в спорта. Националното самосъзнание го няма. И то не е само в спорта, така е и в науката и въобще всички области. Вече никой (или почти никой) не отива да се състезава (физически или умствено) за България. Хората са обезверени и смачкани. На никой не му пука за нищо. Така както е тръгнало скоро ще закриваме държавата.
Последния да загаси лампите.

п.с.
Сори за негативния пост, но за съжаление това е положението. Аз живея в общи линии 50/50 България/Германия. Обиколил съм цяла европа и това нещо наистина много ястно контрастира. Обичам си страната и направо ми иде да изям компютъра от яд (особенно като знам колко кадърни хора има).

Ето една друга добра треньорка бивша спортистка какво казва от 7:30 минута нататък.
Горе долу 1:1 с това което казва Нешка, но набляга на нещо което аз засегнах, а именно наличието на кадри.

http://btvnews.bg/video/tazi-sutrin/igrata-na-nashite-gimnastichki-v-london.html

Какво да се сърдим на малкото спортисти които са си скъсали задника ли ...

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 14.08.12 09:42.

14.08.12
12:36

казано от VEGATA на 13.08.12, 21:40:

“Опа” в чалготеката! Да, проблем в България има, някои просто ги е яд, че вместо световното по билички дават Ел Класико и това ясно си личи по коментарите. Опса! http://www.youtube.com/watch?v=SNjAmskc0dM

Избухва си човек, мен ме радва, и въреки всичко държа да отбележа, че този до него показва също доста завидни умения и ми се искаше малко повече да го бяха снимали.

Днес се събудих точно с Илияна Раева и с коментарите и за Олимпиадата, ако поне малко започнат да се вслушват ‘някои’ хора в думите на бившите ни спортисти и легенди, нещата ще се оправят.
Искрено се надявам и вътрешно в себе си вярвам, че тази еуфория - след олимпиадна, няма да затихне за една седмица, а ще потикне социално ангажираните със спорта дейци, да променят нещата така, че след 4 години да отидем в Рио с ясното съзнание, че ще вземем медали във всчики дисциплини, в които имаме състезатели.
Може да започнат от най-лесната част - увеличаване на броя на часовете по физическо седмично.
Винаги съм се чудела какъв е смисълът с минаването в по-горен клас, да намалява и броя на часовете седмично?!?!
От първи до седми имахме понеделник, срядя, петък, след това в гимназията - вторник и четвъртък, няма да споменавам, че са по 40 мин и какво се прави по време на час.

Учителите по физическо да са морално ангажирани с това да успяват да преценят кое дете, в какъв спорт може да се реализира и да го мотивират.
Моята класна Светлана Кръстева, за мен, а и за много други хора в Казанлък, е най-отговорния учител, който познавам. Все още преподава физическо възпитание и все още се опитва да потиква учениците към активно спортуване.
Един прекрасен учител, възпитател и човек преди всичко. Благодарение на нея, разбрах, че мога да играя волейбол, въпреки, че съм ниска, научих се да правя забивки и да се наслаждавам на играта, но просто не беше за мен този спорт, иначе момичета от училището бяха част от отбора ни по волейбол, който размазваше останалите училища.
Когато ни стана класна ( последните 2 години), тогава се записах и на бокс и тренирах 6 пъти в седмицата.
Успя да запали пушачи и пиячи към физическа дейност.
Не е нужно да споменавам КАК И КОЛКО ПЪТИ я спъваха, я директор, я колеги в дейностите, които се опитваше да развива, като съботно-неделни преходи на Шипка и т.н.
До ден днешен я държа в течение на това, което правя, винаги, когато се прибера или случайно, или угворено я виждам, сещам се за нея почти всеки ден и започвам да си спомням всяка дума, всяко изрчение...
Малката и дъщеричка, Криси, играе в юношеския отбор по волейбол ЦСКА, учи тук в София, разпределите е, мачкат яко.
Евала за постигнатите успехи, дано да има такива и в бъдеще!
Трябва да има повече учители като г-жа Кръстева и нещата ще се оправят.

14.08.12
14:15

казано от Дилян на 14.08.12, 09:15:

Грешни са парите за футбол!
Има момчета и момичета който ще тренират на спокойствие и ще си купуват добавки една година с една средна месечна заплата на треторазряден футболист.
Тези момичета и момчета ще донесат много повече спортна слава и гордост за България отколкото поредния пиян футболист катастрофирал в 4 сутринта.

Футбола трябва да се криминализира, както е борбата с кучета и петли, само болка носи! :)

Последно за футбола в България ли говориш или за футбола като цяло? Ако е за първото съм склонен да се съглася, но нека сме наясно, че проблема не е само в него. Цялата ни държава е такава. Ако пък отпуснатите пари за другите спортове отиват по предназначение аз съм Хасан! Подобни примери има и на последната олимпиада. Така е и във футбола, просто стандарта е друг. Мислиш ли, че на някой младок му е готино, когато мястото му в отбора е заето от синчето на тате или от някоя бразилска “звезда”, едва ли. И какво му остава на това момче, да ходи да тренира колкото да не заспи и да си получава заплатата на края на месеца, това което всеки би направил на негово място, а не да се правим на света вода ненапита и да злобеем. Вече го написах по-горе, ако не беше футбола щеше да е нещо друго. Спортът отдавна не е спорт, а бизнес. По твоята логика дай да криминализираме и НФЛ, НБА, МЛБ, голфа, тениса, формулата щото и те са дело на Сатаната и там се въртят големите пари. И как може да кажеш, че парите за футбол са грешни, все едно да кажеш, че парите за здравеопазване са грешни. Грешни пари за спорт няма.

14.08.12
21:09

Ето още една интересна тема на deutsche welle

http://www.dw.de/dw/article/0,,16162169,00.html

14.08.12
21:45

казано от VEGATA на 13.08.12, 21:40:

“Опа” в чалготеката!

Виждам, че си запознат с порядките там :D

казано от VEGATA на 14.08.12, 14:15:

Последно за футбола в България ли говориш или за футбола като цяло? Ако е за първото съм склонен да се съглася, но нека сме наясно, че проблема не е само в него. Цялата ни държава е такава. Ако пък отпуснатите пари за другите спортове отиват по предназначение аз съм Хасан! Подобни примери има и на последната олимпиада. Така е и във футбола, просто стандарта е друг.

Можеше, например, да установиш кой за какво говори (разбирай за кой футбол) преди да ни обясниш кой за какво завижда. Само примерно казвам, не задължавам с мнението си. Никой не ти говори колко гадна игра е футболът или, че някому пречи, аз не гледам футбол, защото толкова се паля, че ми излизат херпеси по устата от напрежение (разбирай обичам футбол), което по никакъв начин не пречи да смятам, че футболът в България не е спорт, а перачница на пари...за мое НАЙ-ОГРОМНО съжаление. Поне като влагаха всичко в него, да приличаше на нещо. Тъжно.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.08.12 21:51.

15.08.12
01:02

http://senzacia.net/скандално/холандска-реклама-се-изгаври-с-българ-16722

:D

Мнението беше редактирано от Lora Alexandrova на 15.08.12 01:04.

15.08.12
10:46

Съгласен съм с теб (handshake)
И на мен футбола не ми е любимият спорт, но не мога да остана безличен пред такова крайно изказване:

Футбола трябва да се криминализира, както е борбата с кучета и петли, само болка носи!

Бас хващам, че колегата го е писал през сълзи това откровение... Беше споменал нещо и за спортната слава на България, замисли се колко от гостите на Слави, на въпрос “Какво знаете за България?” отговаряха с Христо Стоичков и киселото мляко...

IS

15.08.12
11:45

...... отговаряха с Христо Стоичков и киселото мляко...

Този отговор НЕ говори добре за тях(лично мнение) ! Ако,Стоичков е представител на България.....пази Боже....

15.08.12
12:11

Прав си, но фактите са си факти. А и не можем да отпишем с лека ръка това, което Стоичков е направил за България. Какъвто и да му е характера, само ние си го знаем с точност, а и е в пъти по-добре от онова португалско говно примерно, айде говна, че те там не са един и двама. Футболисти като тях бол, но хората в крайна сметка ги запомнят с успехите им.

15.08.12
12:16

Ама вие сериозно ли мислите, че ако се изсипят много пари в подготовката на нашите елитни спортисти, класирането ще е много по-различно в Рио?  Ще се борим с Болт и компания, Ивет ще взима медали в компанията на американки и атлетки от Ямайка? Или ще конкурираме плувците? Или пък ще успеем да победим някак си китайците- не се сещам в коя дисциплина обаче...
Представянето беше отлично за мене, защото можеше и да бъде много по-лошо- например волейболистите можеха да не влязат в четворката,участвахме в няколко финала, ние мислим, че  е много лесно да се печелят медали, много олимпийски и световни шампиони не преодоляха квалификации например, а ние се подиграваме на Ваня, че се спънала...
Реалностите са такива, най-много 1,2,3 златни медала и това е- предишните ни доминации ми се струват невъзможни- някой ако знае как да се преборим с тези страни и задкулисни интриги, да каже...

IS

15.08.12
12:52

ДА! Сериозно го мисля,защото беше така преди години ! Но,ти може би не го знаеш,защото може би си малък или малка(не знам от кой пол си). За леката атлетика също има надежда,но при борбата и щангите преди бяха с пълни отбори-във всяка категория имаше хора и мачкаха ЯКО!
Сега  колко човека имаше в борбата и щангите,а? Малко,а защо ли-защото няма пари за подготовка! Това е скапаната истина,иначе има кадърни момичета и момчета.

15.08.12
15:36

”Бистришките тигри” летели с правителствения самолет
Футбол ли...(devil)
При първа възможност - газ навън от тая помиярска държава...

15.08.12
16:13

казано от Joyplovdiv на 15.08.12, 12:16:

Ама вие сериозно ли мислите, че ако се изсипят много пари в подготовката на нашите елитни спортисти, класирането ще е много по-различно в Рио?  Ще се борим с Болт и компания, Ивет ще взима медали в компанията на американки и атлетки от Ямайка? Или ще конкурираме плувците? Или пък ще успеем да победим някак си китайците- не се сещам в коя дисциплина обаче...

И аз мисля, че ако се дадат пари по предназначение - класирането ще е по-добро. Подкрепям и Джеймс за условията на трениране. Вземете за пример Варна - морски град, а има само един плувен басейн 50м, при това той е открит! Хайде минете да видите през зимата как тренират бъдещите надежди. Отвън хула градуса, морският вятър брули, треньорът едва издържа...Ще има ли Варна плувци от класа? Ами не. То с 6 месечна подготовка (март-октомври) медали не се печелят.
Леката атлетика? Колко закрити стадиона има за целогодишна подготовка?
Зала по спортна гимнастика, на която липсват част от прозорците или пък никога не е затопляно вътре?

Аз, като родител, дали ще насърча детето ми да тренира в такава обстановка? Как треньорът да насърчи детео ми да спортува, след като той самият не вижда свтлина в тунела? Като и той аз виждаме, че усилията няма да дадат резултат след като през 3-4 месеца от годината или няма да се тренира, или децата ще са болни поради метрологичните условия в залата...
Не искам пари, не искам супре-спонсори, а едни нормални условия за спорт...дори и за масов спорт..Защо да насърчавам детето си да влезе в басейна след като от басейна до съблекалнята има 20м, които трябва да премине мокро по бански при минусови температури или да плува гръб след като лятното слънце му изгаря ретините, въпреки тъмните плувни очила?...А де, защо?
(за сведение най-малката ми дъщеря е в плувния спорт, приятелката й - в синхронното плуване)

16.08.12
13:55

казано от Joyplovdiv на 15.08.12, 12:16:

Ама вие сериозно ли мислите, че ако се изсипят много пари в подготовката на нашите елитни спортисти, класирането ще е много по-различно в Рио?

Не. Достигнахме дъното след двайсет годишно гмуркане. Българския спорт - минало време и за това. Всичко друго отдавна го няма. Спорта беше на високо ниво и затворена система, затова се задръжа доста. Последната крепост е борбата - школа, традиции, кадри. Все още не е паднала, яко е ритат и надали ще издръжи.
Шансовете са нулеви за глобална промяна. Променените реалности поставят спорта много назад в стълбата с ценностни приоритети. Евентуално някоя силна личност с качества, като Станка, Йовчев, Ивет имат шанса да влязат в елита, за доминация на школи вече не може да се говори според мен в бъдеще време. Анализите, които предстоят, както и проформа признанието за слаба олимпиада от Стефка са нищо друго освен осъзнат цинизъм. Това е все едно да застреляш някой от упор, след това да започнеш ти самия да анализираш спокойно защо си го застрелял, а и да признаваш за това, все едно нищо не е станало.
На мен лично ми е тъпо, въпреки че спорта не ми сипва бензина. Винаги е тъпо да гледаш деградация, особено когато преди това конкретната даденост е била еталон.
Свидетел съм как клубове /неолимпийски спортове/ дърпат, когато се появяват личности с големи заложби и качества. Ние сме малка държава и това надеждата за мен, поздрави

Абе, парите били проблема. Колко пари са нуждни за една зала, ебаси. Организация и желание няма. Аз до 21-годишен не тренирах, защото нямаше кой да ме запали, и накрая се запалих сам, по трудния начин.

16.08.12
21:06

казано от Сгазен Помияр на 16.08.12, 19:31:

Абе, парите били проблема. Колко пари са нуждни за една зала, ебаси. Организация и желание няма. Аз до 21-годишен не тренирах, защото нямаше кой да ме запали, и накрая се запалих сам, по трудния начин.

За хубава зала, с перфектни условия - доста, за поддръжката й - още повече.
Най-лесно е да се създаде нещо, доста по-трудно е да се поддържа .

Трябва си организация, но в България знаем какви сме организатори.
То като човешкия ресурс избяга навън, а тука останаха само самотни птички,  които очевидно пролет поне скоро няма да направят,  така ще е.

казано от Madboy на 16.08.12, 21:06:

Знаех си, че някой ще изцепи подобно мнение.
Доста за кого?
За мене и за тебе - непосилно.
За държавата - бълха я ухапала.

Мнението беше редактирано от Сгазен Помияр на 16.08.12 22:07.

16.08.12
22:36

Стига с тоя футбол бе. Това е печатница и пералня за пари и нищо повече по целия свят. Според мен проблемите са основно два - безпаричие и моралния упадък на населението. В България мнозинството от хората са заети с това да оцеляват и не им остава време да надигнат малко глава и да помислят за спорт. Тези, които мислят за спорт пък нямат пари да се занимават както трябва със спорта, който харесват. Талантливите деца в училище в даден момент се отказват от спорта, в който ги бива, защото им липсва перспектива и подкрепа от по-голяма институция като организация или държава. Тези, които имат такава подкрепа се оказват в ръцете на хора, които си играят на пари с тях и бъдещето им и в даден момент се оказват продадени и предадени. Останалите, които мислят да започнат със спорта, виждат какво става с по-възрастните им колеги и сами бият шута на спорта в името на по-добра перспектива за печелене на пари.
Моралът, според мен е основен, обаче в това една държава да има медали и спорт на международно ниво. Отдавна това да се състезаваш за родината не е мечта на много спортисти. Отдавна това да подготвиш състезател, който да се състезава за държавата на международния подиум не е мечта на треньорите. Отдавна това да имаш медали на Олимпиада не е цел на държавата. Това е така, защото от дъното - от най-малкия и мрачен селски салон до кабинетите на шефовете на организации и федерации, липсва моралът. Навсякъде се е пропило сребролюбието. Идеалът вече са парите, а не звукът на химна от подиума за награждаване.
Погледнете Китай - комунизъм. Хората вярват в идеали - имат шампиони. Щатите - демокрация. Хората са издигнали в култ това да си американец. Пропагандата е голяма и в двете държави. Наливат пари и идеи и имат медали. Едно време бившия СССР и останалите страни от източния блок наливаха пари и подхранваха духа на нацията и имаха медали. Тогава, както и сега се води една тиха война между двата политически лагера. Всеки знае и е чувал за атлетите от “Източния блок” и т.н. Сега пак може да се наблюдава същото, само че географските параметри на блоковете се изместиха и България, Румъния, Беларус и т.н. не са част от “Източния блок”. Затова никой не си и прави труда да налива пари и морал. И оставени на самотек или умишлено деморализирани и ограбвани, хората поемат по други пътища и по едно време утъпканата пътечка към стълбичката за награждаване, вече не стъпват много кецове, цвички и шпайкове и там порастват бурени, такива каквито може да се видят по много от едно време оживените спортни съоръжения.
За щастие много от хората във форума са си избрали да останат активни и да поддържат духа на българския шампион за времето, когато ще си струва и ще бъде възможно.

17.08.12
01:39

казано от Сгазен Помияр на 16.08.12, 22:06:

казано от Madboy на 16.08.12, 21:06:

Знаех си, че някой ще изцепи подобно мнение.
Доста за кого?
За мене и за тебе - непосилно.
За държавата - бълха я ухапала.

Зад държавата все пак стоят хора, и докато хората ги боли *** за спорта ще са така нещата, а хората ги боли тва за спорта , просто защото повечето не са спортували. Министъра на спорта какъв спортист беше, че не мога да се сетя ?

17.08.12
11:36

Треньор на световна и олимпийска шампионка, и рекордьорка...просто ти казвам за статистиката, не го оправдавам за тъпите назначения в МС и синекурните му подлоги!

Бат Сашо Животното е дал хубав съвет...ако продължава да е такава тиня...самолета и към Австралия:)

17.08.12
14:03

129 Audi-та за руските олимпийци

Руският президент Владимир Путин е наградил медалистите от Олимпийските игри в Лондон със 129 автомобила Audi на тържествена церемония на Червения площад. Вместо регистрационни номера всяка от колите е имала табела с имената на състезателите, а зад волана е седял специален шофьор.

Моделът на автомобила е зависел от вида на спечеления медал. Притежателите на злато (48 спортисти) са получили Audi A8. Класираните на второ място (35 човека) са се сдобили с A-седмица, а 46-те наградени с бронз - A6.

Русия се подреди на четвърто място по брой на медалите от Лондон 2012.

http://fakti.bg/avto/46247-129-audi-ta-za-ruskite-olimpiici

Интересно Руския президент защо не им е подарил руски коли, а коли от гнусния загнил капитализъм  :D, баш Немски :).

То минисъра на спорта, или шефката на БОК, Смок и т.н. организации може да са били много добри спортисти, но на подобна позиция вече трябва да си много добър мениджър, юрист, счетоводител, парламентьор и т.н. и т.н.

Ква полза, че си бил Олимпииски шампион като в последствие си бил слаб мениджър бизнесите ти в България са потънали и си се превърнал в Бразилско муле.

17.08.12
19:11

В тази светлина чували ли сте за Иванка Колева? Тази жена е от Стара Загора. Петкратен участник на параолимпийските игри. Поставя и на няколко пъти подобрява европейския рекорд по тласкане на гюлле. Изключителна личност с неувяхващ ентусиазъм и жажда за живот. Идваше до залата с трабантче, пригодено за нея с нейното кученце, оставяше го в колата, помагахме и да влезе в залата и започваше тренировка. Винаги учтива и засмяна с всички. Пиеше чиста вода, а след тренировка се възстановяваше с вафла и кутиика прахове, които приличаха на смески за пилета, но които и били дадени от асоциацията там на някаква измислена фирма с етикет направен на ксерокс. Кмета на Стара Загора забранявал да ходят инвалиди на стадиона и т.н. Това в контраст с местни “бизнесмени”, които се отнасят с персонала като с кучета, идват до залата с не знам какви класи и хвърлят десетки левове за прахчета и протеинчета всеки път когато идваха там. Знам това, защото бях инструктор там. Цялата работа вони и както каза Славко - май най-добре е билета да е еднопосочен.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1