15.07.13
10:16
какъв е този оток, Джулс? защо не си даде почивка щом си в такова състояние?
казано от Queen Kobra на 15.07.13, 10:16:
какъв е този оток, Джулс? защо не си даде почивка щом си в такова състояние?
оток при муск.треска :) При по-тежка такава винаги имам оток.
Не си дадох почивка,защото колкото повече се движа,толкова по-бързо ми намалява/отшумява въпросната :)
Не е фатално,просто не мога да си вляза в панталоните :D
15.07.13
12:57
Щом се чувстваш по-добре с тренировка=дерзай :) но ми звучи опасно. колкото и мускулни болки да съм имала и да не съм можела да сядам нормално, чак па оток не мога да си представя. На какво смяташ че се дължи?
казано от Queen Kobra на 15.07.13, 12:57:
Щом се чувстваш по-добре с тренировка=дерзай :) но ми звучи опасно. колкото и мускулни болки да съм имала и да не съм можела да сядам нормално, чак па оток не мога да си представя. На какво смяташ че се дължи?
http://www.bb-team.org/articles/3308_muskulna-treska
Рядко получавам м.треска.За да ми се случи,трябва да се доближа до предела на възможностите си относно повторения в серия,а не килограми,последните две повторения да са ми толкова мъчни,че да съм на прага да се откажа.ПОЧТИ ВИНАГИ муск.ми треска е съпроводена с оток,не съм крайно наясно защо.
15.07. понеделник
Тренировката: вкъщи,на гладно
3*10 лицеви опори
3*10 reverse fly
4*10 1*9 гребане с щанга 40кг (party) първите ми добри десетки на 40кила,снимала съм едни от тях да кажете дали правилно ги изпълнявам. кЛИПА е с 1*9,защото вече се изморих след 4*10
10*2 обръщане и тласкане 30кг (devil) тука въобще не мисля,че обръщам правилно,обаче досега 30кила не помня да съм обръщала,камо ли тласкала,то моето тласкане е нещо от сорта на пуш-преса.Абе чак се учудих от себе си,колкото и смешно да звучи (wasntme)
4*7 хай-пул 20кг
Храната:
1) следтренировъчно: 5 белтъка,салата с 3гр шарлан
2) 1,5 принцеса с яйце и сирене
3) 200гр пил.филе със салата с малко шарлан
4) смес от 300гр безмаслена извара,2с.л.к.мляко,200гр котидж чийз,краставица,чушка,магданоз-разпределена през деня,като по-гол.част преди лягане
Ретроспекция на деня:
Лека тренировка,голям мързел,даже не ми се ходеше до залата..Абе колкото да се раздвижа,това е (wasntme)
Храната-особено малко,но като се има впредвид снощните филии с мед и банани,днес не мога да си позволя повече (dull)
И днес няма да пия добавки,само 600мл зелен чай и към 2л вода +-
15.07.13
15:47
Беше ми любопитно от какво се получава отока. Не съм изпитвала или виждала в околните подобно нещо. Лично за себе си свързвам силната мускулна треска с болка във “вътрешността” или “дълбочината” на мускула по време на раздвижването му, както и при натиск. Както и съм я свързвала с тежестта на кг, които ползвам, а не с повторенията. Явно всеки организъм реагира различно. Оправяй се скоро.
Чудесен бицепс между другото. Виждам, че имаш повече активно тегло от мен в момента (при еднакъв ръст и и близки кг), очаквам че ще имаш и по-сериозни работни тежести. Успех.
казано от Queen Kobra на 15.07.13, 15:47:
Беше ми любопитно от какво се получава отока. Не съм изпитвала или виждала в околните подобно нещо. Лично за себе си свързвам силната мускулна треска с болка във “вътрешността” или “дълбочината” на мускула по време на раздвижването му, както и при натиск. Както и съм я свързвала с тежестта на кг, които ползвам, а не с повторенията. Явно всеки организъм реагира различно. Оправяй се скоро.
Чудесен бицепс между другото. Виждам, че имаш повече активно тегло от мен в момента (при еднакъв ръст и и близки кг), очаквам че ще имаш и по-сериозни работни тежести. Успех.
Бе не ми се вярва да имам повече активно тегло от тебе :P, бицагата там е понапомпана ;) 50 кила ми е активното тегло в момента (wasntme),което на 9 февруари :x тази година е било 46кг :x
А аз доколкото знам няма особена връзка между обема и силата на мускула :) така,че докато те стигна има да ямммм :D
казано от Queen Kobra на 15.07.13, 15:47:
A може ли да споделиш твоите работни тежести,че ми стана интересно . :)
15.07.13
16:28
вярва ти се или не, така излиза -аз съм 60кг с има-няма 20% сланина :)Затова се чудих че тежиш толкова-не ти личи. иначе как тренирам-често слагам клипчета в галерията-определено на гърба и тягата са добре нещата, иначе на клек си по-добра.
казано от Queen Kobra на 15.07.13, 16:28:
вярва ти се или не, така излиза -аз съм 60кг с има-няма 20% сланина :)Затова се чудих че тежиш толкова-не ти личи. иначе как тренирам-често слагам клипчета в галерията-определено на гърба и тягата са добре нещата, иначе на клек си по-добра.
Ако си наистина 60кила с 20% мазнини,това са 12кила мазнина и 48 активно и вярно идва по-малко,но пък твоите сигурно са 80 % в горна част.Доста по-развита си от мен отгоре.И все пак не ми се вярва да си с 20% мазнини. :)
15.07.13
17:01
при мерене на професионална машинка 2 пъти за миналата година излязох 17-18%-и то много неравномерно разпределени-около 12-13% мазнини в горната част и около 25-30% в гъза :( което мен си ме устройва и се харесвам :) тази година дадох 50лв за кантар който ми казва че съм 24% и ми се иска да го счупя :) няма идея колко съм, не качвам и не свалям, а ям като прасе -така че съм доволна :)
още малко активност днес:
16 лицеви с 5кг диск на гърба- 6 на 2 крака и 2*5 на 1 крак
16.07. вторник
Тренировката:
1) малко раздвижване:
5 кръга без почивка:
6 лицеви
20 халф бърпи
20 маунтин клаймърс
30 джъмпин джакс
40 джъмп роупс
10 скуат джъмпс
20 хай нийс
2) привечер,в залата:
тяга 3*3*50 3*3*60 3*3*65 3*2*70 3*1*75 ЛР (party) 3*10*55
5 кръга без почивка:
скрипец пред гърди,надхват 10-10-10-9-8 нарастваща тежест до 50кг
кик-бек трицепс *5 с доста тежко за мен (whew)
3 кръга без почивка:
гребане с щанга 40кг 10-10-9
трицепс от скрипец,надхват* 15-15-10
3 кръга без почивка:
едностранно гребане с дъмбел*10 на ръка
едностранно трицепс от скрипец,подхват* 12-12-10
Храната:
1) закуска: 5 яйца,100гр овес,20гр мед,50гр суров слънчоглед
2) 200гр пил.филе,100гр броколи,салата
3) 200гр дроб,100гр броколи
4) предтренировъчно: 5 белтъка
5) следтренировъчно: 300гр хек,салата
6) преди лягане: 300гр извара,пълнена в пресни чушки
10 кайсий през деня
400мл зелен чай
малко над 2л вода
Ретроспекция на деня:
Мързел и глад днес.Едвам не посегнах към боба с наденицата 8-). С триста зора се раздвижих сутринта и вместо 10 кръга,направих само 5,щото бях закусвала преди 2 часа и ми беше адски тежко да се кикеря (dull). На силовата-ограничено време.Само тягата направих като хората,другото май го попретупах (wait) ама то не бе мързел днес,а и при цялото плюскане щях да гръмна още към 5 следобяд.Добавките са си същите,само двойно от диуретика,щото адска водна задръжка тоя месец от МЦ-2-2,5 кила..ужъст :@.
Мнението беше редактирано от Juls на 16.07.13 20:27.
17.07. сряда,нетренировъчен
Поради тъпи обстоятелства не ми се тренира,а и без това имам м.треска на гърба и трицепса от вчера,пък уж не съм се зорила (dull).
Пия течности,наливам се,изззззнааасилвам се да пия и не мога да мина 2,5л на ден (dull)
Ударих си коляното в масата сутринта,щях да умра права (dull) Сега го мажа с разни чудесии.Другите тъпи обстоятелства ми докараха главоболие (dull) Въобще днес не ми е ден (dull) Идва ми да съгреша и с храната,но като си погледна трицепса и ми се отяждат боклуци (dull)
Храната: пиша я общо,че не съм в мууд за подредби и оцветяване.
300гр пил.филе,300гр риба,300гр извара,10 белтъка,5 жълтъка,50гр овес,20гр суров слъчноглед,20гр мед,200гр броколи,салата с всяко хранене
Добавки: все същото
Оттеглям се ,че ми се пръска тиквата..(dull)
казано от JulsaVena на 17.07.13, 17:15:
Пия течности,наливам се,изззззнааасилвам се да пия и не мога да мина 2,5л на ден (dull)
Защо ти са повече?
казано от Маргарита Манева на 17.07.13, 19:05:
казано от JulsaVena на 17.07.13, 17:15:
Защо ти са повече?
Пробвам различни начини да си овладея водната задръжка.
Яж повече магданоз, пий чай от репей, излагай се повече на слънце, яж свежа храна.
Мнението беше редактирано от Margi на 17.07.13 19:50.
17.07.13
19:51
300гр пил.филе,300гр риба,300гр извара,10 белтъка
Защо ти е 3,4гр/кг протеин ?! На твойте 57кг, това е супер много, по мое мнение (wasntme)
17.07.13
19:56
И защо делиш белтъците от жълтъците (wasntme)
На ВХ ротация съм в момента.Спазвам няколко принципа: Държа протеина висок,когато ми е ден по НВД протокол с умерено мазнини,за да не ми падат много калориите.Количеството мазнини ми зависи от колич.ВХ за деня.Затова в някои дни деля яйцата.АКо ми е ден с повечко МЗ и пак съм разделила яйцата,то това е било защото част от белтъците съм изяла преди/след тренировка.
И аз мисля,че ми е много протеина,но съм решила да пробвам и по този начин.
18.07.13
09:53
За водната задръжка - мисля,че глухарчето вкара нещата гре-долу в ред.И не е лошо на вкус чайче.
Tъй..:D..Днеска станах яко скована,сигурно щото вчера доста си полежах и реших да се поразтегна,по мой си начин (wasntme)..та взех,че се нащраках като кифла :P и си оправих настроението..А..и разни неща за заздравяване на ядрото правих...Готвих,чистих,кардио правих :x ,разни домакински роботизиращи битовизми и така..Яденето и трен,по-късно :)
Ето и част от снимките
18.07. четвъртък
Тренировка:
1) кардио на гладно:
20 мин вело 40км/час
10 мин движение тип ИНСАНИТИ,идеята е да вдигна пулса доста
10 мин вело 45км/час
2) следобед вкъщи,набързо:
лицеви 10-10-10-9
раменна пред гърди лост 20кг 10-10-9-8
арнолд раменни 10-10-10-10 на ръка
задно рамо от страничен лег 7-7-7-7 на ръка
латерално повдигане дъмбели встрани 10-10-10-10
сгъване бицепс щанга 20кг 8-5-5-5-5
3) в залата привечер:
7 кръга:
прасец от стоеж с щанга гръб 100кг *12
прасец седеж 20кг *20
7 кръга:
преден клек 40кг *10
лег преса 100кг *15
7 кръга:
бедрено разгъване *15
БГ клек с 2 дъмбела по 10кг *10 на крак
3 кръга:
хакен клек 50кг *10
тяга прави крака 30кг *10
Храната: CARB LOADING
с няколко думи,че не ми се пише до утре :D - доста протеин,минимум МЗ,ВХ от овес,кафяв ориз,домашен тутманик,кайсии,мед
Без джънк 8-)
Добавки: същите
Ретроспекция на деня:
Много енергия днес,предполагам от зареждането.Хапнах си прилично.Тренировките нещо не ги усетих,но сигурно щото вчера активно си починах :) Гърди не помня откога не съм тренирала и мислех днес,обаче пак пропуснах :D..хич не ги обичам..(dull).
Хайде лека и спокойна :)
19.07.13
09:13
яка снимка :) не ти личат годините :) като новак в този клек да питам така ли трябва да са ти дланите и китките? изглежда болезнено ;)
казано от Queen Kobra на 19.07.13, 09:13:
яка снимка :) не ти личат годините :) като новак в този клек да питам така ли трябва да са ти дланите и китките? изглежда болезнено ;)
Че аз съм на 22 :D….кое да ми личи (wasntme)
За китките...може би не трябва да са ми толкова встрани извъртяни,но аз не усещам напрежение в тях :) Ако не можеш да ги извъртиш,така че частта от рамото до лакътя да е успоредна на пода,има и друг начин ,но на мен лично ми е по-нестабилна щангата така,ако има повечко килограми на нея :) В т-нейшън съм гледала и клипове за хора,които им е трудно с хват като на мойта снимка- използват фитили..
Мнението беше редактирано от Juls на 19.07.13 10:06.
19.07.13
11:18
имах предвид, че снимката изглежда като от 30-те, така че..... ;) За хватовете ми се изясни, обаче не ти ли натъртва раменете-аз от 2 опита имам синини. Или се свиква?
казано от Queen Kobra на 19.07.13, 11:18:
имах предвид, че снимката изглежда като от 30-те, така че..... ;) За хватовете ми се изясни, обаче не ти ли натъртва раменете-аз от 2 опита имам синини. Или се свиква?
Натъртва ми ги :) В началото имах синини,вече не ми излизат,само лека червенина,която отшумява за 3-4 часа.
Честно казано,вече наблягам на предния клек.Позволява ми да държа гърба по-изправен и усещам движението повече в бедрата,които за в момента са ми приоритет.
1. Китките не сочат настрани а са на нивото на лактите. Или лактоте сочат настрани, а китките са обхванали правилно лоста и дланите сочат напред.
2. Щангата ти е по-скоро на бицепсите, отколкото на гърди.
3. Наведена си напред.
http://www.dynamic-eleiko.com/sportivny/images/shoes/Deep_squat_position_3.jpg
Наичин, по който може да разбереш дали ти е правилно поставена тежеста за клякане на гърди е просто да пуснеш щангата и да видиш, дали ще се задържи на гърдите ти, ако тръгне да пада надолу, значи не е правилно ;)
казано от Наталья Заболотная на 19.07.13, 11:32:
1. Китките не сочат настрани а са на нивото на лактите. Или лактоте сочат настрани, а китките са обхванали правилно лоста и дланите сочат напред.
2. Щангата ти е по-скоро на бицепсите, отколкото на гърди.
3. Наведена си напред.http://www.dynamic-eleiko.com/sportivny/images/shoes/Deep_squat_position_3.jpg
Наичин, по който може да разбереш дали ти е правилно поставена тежеста за клякане на гърди е просто да пуснеш щангата и да видиш, дали ще се задържи на гърдите ти, ако тръгне да пада надолу, значи не е правилно ;)
Блажке,тука е само за снимката :) Нито съм се стремяла да е перфектно,нито да клекна ниско. В интерес на истината аз си се навеждам напред,на тоя етап по-изправена не мога да бъда. Работя си по мобилността,когато стане-стане.Не ми е на бицепса щангата,нз защо така ти изглежда.Както и да е.Не ми се обсъжда за пореден път колко грешно и криво клякам.Идеята на снимката беше в усмивката-движението ме прави щастлива.:)
Е, поне като е за снимката и ще е само поза - да е правилно изпълнена позата, дали ще можеш да я клекнеш или не - никой не го интересува, какъв е смисълът да се снимаш колко си крива... аз пък това не мога да го разбера, виж да снимаш клип, да си крив и да ти покажат грешките е ок, ама за едната снимка можеше да се постараеш.
И като казах, че щангата ти е на бицепсите имах предвид, че си отпуснал лактите и щангата ти е паднала от мястото, на което трябва да бъде.
Сложила си снимка, ще си понасяш последствята :D :*
19.07.13
12:23
казано от Наталья Заболотная на 19.07.13, 11:32:
1.
http://www.dynamic-eleiko.com/sportivny/images/shoes/Deep_squat_position_3.jpg;)
эта така като се кляка(визирам коленете) и кариерата приключва преди да изгрее в повечето случаи. Или, проблеми със коленете и глезените 100% ще има.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 19.07.13 12:24.
19.07.13
12:28
http://power35.ru/informatsiya/biblioteka/koleni-shtangista-mabdulaev
http://power35.ru/informatsiya/biblioteka/spor-na-schet-stati-koleni-shtangista
ето така
Vasil Stoianov, извинявай ти по какво беше шампион, интересен ми е твоя професионален опит в щангите.
Аз като абсолютно начинещ, ще се радвам да получавам съвети от хора, запознати с щангите повече от мен.
Но първо се представи, моля. (coffee)
Мнението беше редактирано от Блажка на 19.07.13 12:41.