Дневникът на Juls

Темата е заключена.
Прескочи до:

15.07.13
10:16

какъв е този оток, Джулс? защо не си даде почивка щом си в такова състояние?

15.07.13
12:11

казано от Queen Kobra на 15.07.13, 10:16:

какъв е този оток, Джулс? защо не си даде почивка щом си в такова състояние?

оток при муск.треска :) При по-тежка такава винаги имам оток.
Не си дадох почивка,защото колкото повече се движа,толкова по-бързо ми намалява/отшумява въпросната :)
Не е фатално,просто не мога да си вляза в панталоните :D

15.07.13
12:57

Щом се чувстваш по-добре с тренировка=дерзай :) но ми звучи опасно. колкото и мускулни болки да съм имала и да не съм можела да сядам нормално, чак па оток не мога да си представя. На какво смяташ че се дължи?

15.07.13
15:33

казано от Queen Kobra на 15.07.13, 12:57:

Щом се чувстваш по-добре с тренировка=дерзай :) но ми звучи опасно. колкото и мускулни болки да съм имала и да не съм можела да сядам нормално, чак па оток не мога да си представя. На какво смяташ че се дължи?

http://www.bb-team.org/articles/3308_muskulna-treska

Рядко получавам м.треска.За да ми се случи,трябва да се доближа до предела на възможностите си относно повторения в серия,а не килограми,последните две повторения да са ми толкова мъчни,че да съм на прага да се откажа.ПОЧТИ ВИНАГИ муск.ми треска е съпроводена с оток,не съм крайно наясно защо.

15.07.13
15:47

15.07. понеделник

Тренировката: вкъщи,на гладно
3*10 лицеви опори
3*10 reverse fly
4*10 1*9 гребане с щанга 40кг (party) първите ми добри десетки на 40кила,снимала съм едни от тях да кажете дали правилно ги изпълнявам. кЛИПА  е с 1*9,защото вече се изморих след 4*10
10*2 обръщане и тласкане 30кг (devil) тука въобще не мисля,че обръщам правилно,обаче досега 30кила не помня да съм обръщала,камо ли тласкала,то моето тласкане е нещо от сорта на пуш-преса.Абе чак се учудих от себе си,колкото и смешно да звучи (wasntme)
4*7 хай-пул 20кг

Храната:
1) следтренировъчно: 5 белтъка,салата с 3гр шарлан
2) 1,5 принцеса с яйце и сирене
3) 200гр пил.филе със салата с малко шарлан
4) смес от 300гр безмаслена извара,2с.л.к.мляко,200гр котидж чийз,краставица,чушка,магданоз-разпределена през деня,като по-гол.част преди лягане

Ретроспекция на деня:
Лека тренировка,голям мързел,даже не ми се ходеше до залата..Абе колкото да се раздвижа,това е (wasntme)
Храната-особено малко,но като се има впредвид снощните филии с мед и банани,днес не мога да си позволя повече (dull)
И днес няма да пия добавки,само 600мл зелен чай и към 2л вода +-

15.07.13
15:47

Беше ми любопитно от какво се получава отока. Не съм изпитвала или виждала в околните подобно нещо. Лично за себе си свързвам силната мускулна треска с болка във “вътрешността” или “дълбочината” на мускула по време на раздвижването му, както и при натиск. Както и съм я свързвала с тежестта на кг, които ползвам, а не с повторенията. Явно всеки организъм реагира различно. Оправяй се скоро.
Чудесен бицепс между другото. Виждам, че имаш повече активно тегло от мен в момента (при еднакъв ръст и и близки кг), очаквам че ще имаш и по-сериозни работни тежести. Успех.

15.07.13
15:55

казано от Queen Kobra на 15.07.13, 15:47:

Беше ми любопитно от какво се получава отока. Не съм изпитвала или виждала в околните подобно нещо. Лично за себе си свързвам силната мускулна треска с болка във “вътрешността” или “дълбочината” на мускула по време на раздвижването му, както и при натиск. Както и съм я свързвала с тежестта на кг, които ползвам, а не с повторенията. Явно всеки организъм реагира различно. Оправяй се скоро.
Чудесен бицепс между другото. Виждам, че имаш повече активно тегло от мен в момента (при еднакъв ръст и и близки кг), очаквам че ще имаш и по-сериозни работни тежести. Успех.

Бе не ми се вярва да имам повече активно тегло от тебе  :P, бицагата там е понапомпана ;) 50 кила ми е активното тегло в момента (wasntme),което на 9 февруари :x тази година е било 46кг  :x
А аз доколкото знам няма особена връзка между обема и силата на мускула :) така,че докато те стигна има да ямммм :D

15.07.13
16:01

казано от Queen Kobra на 15.07.13, 15:47:

A може ли да споделиш твоите работни тежести,че ми стана интересно . :)

15.07.13
16:28

вярва ти се или не, така излиза -аз съм 60кг с има-няма 20% сланина :)Затова се чудих че тежиш толкова-не ти личи. иначе как тренирам-често слагам клипчета в галерията-определено на гърба и тягата са добре нещата, иначе на клек си по-добра.

15.07.13
16:38

казано от Queen Kobra на 15.07.13, 16:28:

вярва ти се или не, така излиза -аз съм 60кг с има-няма 20% сланина :)Затова се чудих че тежиш толкова-не ти личи. иначе как тренирам-често слагам клипчета в галерията-определено на гърба и тягата са добре нещата, иначе на клек си по-добра.

Ако си наистина 60кила с 20% мазнини,това са 12кила мазнина и 48 активно и вярно идва по-малко,но пък твоите сигурно са 80 % в горна част.Доста по-развита си от мен отгоре.И все пак не ми се вярва да си с 20% мазнини. :)

15.07.13
17:01

при мерене на професионална машинка 2 пъти за миналата  година излязох 17-18%-и то много неравномерно разпределени-около 12-13% мазнини в горната част и около 25-30% в гъза :( което мен си ме устройва и се харесвам :) тази година дадох 50лв за кантар който ми казва че съм 24% и ми се иска да го счупя :) няма идея колко съм, не качвам и не свалям, а ям като прасе -така че съм доволна :)

15.07.13
17:27

още малко активност днес:
16 лицеви с 5кг диск на гърба- 6 на 2 крака и 2*5 на 1 крак

16.07.13
16:33

That’s my six pack ;) (h)

16.07.13
16:34

(nlove4) НЯМА НИЩО ПО-ХУБАВО ОТ ДЕЦАТА!!

16.07.13
20:26

16.07. вторник

Тренировката:
1) малко раздвижване:
5 кръга без почивка:
6 лицеви
20 халф бърпи
20 маунтин клаймърс
30 джъмпин джакс
40 джъмп роупс
10 скуат джъмпс
20 хай нийс

2) привечер,в залата:
тяга 3*3*50 3*3*60 3*3*65 3*2*70 3*1*75 ЛР (party) 3*10*55

5 кръга без почивка:
скрипец пред гърди,надхват 10-10-10-9-8 нарастваща тежест до 50кг
кик-бек трицепс *5 с доста тежко за мен (whew)

3 кръга без почивка:
гребане с щанга 40кг 10-10-9
трицепс от скрипец,надхват* 15-15-10

3 кръга без почивка:
едностранно гребане с дъмбел*10 на ръка
едностранно трицепс от скрипец,подхват* 12-12-10

Храната:

1) закуска: 5 яйца,100гр овес,20гр мед,50гр суров слънчоглед
2) 200гр пил.филе,100гр броколи,салата
3) 200гр дроб,100гр броколи
4) предтренировъчно: 5 белтъка
5) следтренировъчно: 300гр хек,салата
6) преди лягане: 300гр извара,пълнена в  пресни чушки
10 кайсий през деня
400мл зелен чай
малко над 2л вода

Ретроспекция на деня:
Мързел и глад днес.Едвам не посегнах към боба с наденицата 8-). С триста зора се раздвижих сутринта и вместо 10 кръга,направих само 5,щото бях закусвала преди 2 часа и ми беше адски тежко да се кикеря (dull). На силовата-ограничено време.Само тягата направих като хората,другото май го попретупах (wait) ама то не бе мързел днес,а и при цялото плюскане щях да гръмна още към 5 следобяд.Добавките са си същите,само двойно от диуретика,щото адска водна задръжка тоя месец от МЦ-2-2,5 кила..ужъст :@.

Мнението беше редактирано от Juls на 16.07.13 20:27.

17.07.13
17:15

17.07. сряда,нетренировъчен

Поради тъпи обстоятелства не ми се тренира,а и без това имам м.треска на гърба и трицепса от вчера,пък уж не съм се зорила (dull).
Пия течности,наливам се,изззззнааасилвам се да пия и не мога да мина 2,5л на ден (dull)
Ударих си коляното в масата сутринта,щях да умра права (dull) Сега го мажа с разни чудесии.Другите тъпи обстоятелства ми докараха главоболие (dull) Въобще днес не ми е ден (dull) Идва ми да съгреша и с храната,но като си погледна трицепса и ми се отяждат боклуци (dull)

Храната: пиша я общо,че не съм в мууд за подредби и оцветяване.
300гр пил.филе,300гр риба,300гр извара,10 белтъка,5 жълтъка,50гр овес,20гр суров слъчноглед,20гр мед,200гр броколи,салата с всяко хранене

Добавки: все същото

Оттеглям се ,че ми се пръска тиквата..(dull)

17.07.13
19:05

казано от JulsaVena на 17.07.13, 17:15:

Пия течности,наливам се,изззззнааасилвам се да пия и не мога да мина 2,5л на ден (dull)

Защо ти са повече?

17.07.13
19:46

казано от Маргарита Манева на 17.07.13, 19:05:

казано от JulsaVena на 17.07.13, 17:15:

Защо ти са повече?

Пробвам различни начини да си овладея водната задръжка.

17.07.13
19:48

Яж повече магданоз, пий чай от репей, излагай се повече на слънце, яж свежа храна.

Мнението беше редактирано от Margi на 17.07.13 19:50.

300гр пил.филе,300гр риба,300гр извара,10 белтъка

Защо ти е 3,4гр/кг протеин ?! На твойте 57кг, това е супер много, по мое мнение (wasntme)

И защо делиш белтъците от жълтъците (wasntme)

17.07.13
20:01

Ама стига сте с тия въпроси! Жената каза, че я боли тиквата! :D

17.07.13
20:08

На ВХ ротация съм в момента.Спазвам няколко принципа: Държа протеина висок,когато ми е ден по НВД протокол с умерено мазнини,за да не ми падат много калориите.Количеството мазнини ми зависи от колич.ВХ за деня.Затова в някои дни деля яйцата.АКо ми е ден с повечко МЗ и пак съм разделила яйцата,то това е било защото  част от белтъците съм изяла преди/след тренировка.
И аз мисля,че ми е много протеина,но съм решила да пробвам и по този начин.

Т. Тодорова

18.07.13
09:53

За водната задръжка - мисля,че глухарчето вкара нещата гре-долу в ред.И не е лошо на вкус чайче.

18.07.13
09:59

Ще пробвам всички предложения.Благодаря :)

18.07.13
12:42

Tъй..:D..Днеска станах яко скована,сигурно щото вчера доста си полежах и реших да се поразтегна,по мой си начин (wasntme)..та взех,че се нащраках като кифла :P и си оправих настроението..А..и разни неща за заздравяване на ядрото правих...Готвих,чистих,кардио правих :x ,разни домакински роботизиращи битовизми и така..Яденето и трен,по-късно :)
Ето и част от снимките

18.07.13
20:25

18.07. четвъртък

Тренировка:

1) кардио на гладно:
20 мин вело 40км/час
10 мин движение тип ИНСАНИТИ,идеята е да вдигна пулса доста
10 мин вело 45км/час

2) следобед вкъщи,набързо:
лицеви 10-10-10-9
раменна пред гърди лост 20кг 10-10-9-8
арнолд раменни 10-10-10-10 на ръка
задно рамо от страничен лег 7-7-7-7 на ръка
латерално повдигане дъмбели встрани 10-10-10-10
сгъване бицепс щанга 20кг 8-5-5-5-5

3) в залата привечер:

7 кръга:
прасец от стоеж с щанга гръб 100кг *12
прасец седеж 20кг *20

7 кръга:
преден клек 40кг *10
лег преса 100кг *15

7 кръга:
бедрено разгъване *15
БГ клек с 2 дъмбела по 10кг *10 на крак

3 кръга:
хакен клек 50кг *10
тяга прави крака 30кг *10

Храната: CARB LOADING
с няколко думи,че не ми се пише до утре :D - доста протеин,минимум МЗ,ВХ от овес,кафяв ориз,домашен тутманик,кайсии,мед
Без джънк 8-)

Добавки: същите

Ретроспекция на деня:
Много енергия днес,предполагам от зареждането.Хапнах си прилично.Тренировките нещо не ги усетих,но сигурно щото вчера активно си починах :) Гърди не помня откога не съм тренирала и мислех днес,обаче пак пропуснах :D..хич не ги обичам..(dull).
Хайде лека и спокойна :)

19.07.13
00:17

:D :D :D

19.07.13
09:13

яка снимка :) не ти личат годините :) като новак в този клек да питам така ли трябва да са ти дланите и китките? изглежда болезнено ;)

19.07.13
10:03

казано от Queen Kobra на 19.07.13, 09:13:

яка снимка :) не ти личат годините :) като новак в този клек да питам така ли трябва да са ти дланите и китките? изглежда болезнено ;)

Че аз съм на 22 :D….кое да ми личи (wasntme)

За китките...може би не трябва да са ми толкова встрани извъртяни,но аз не усещам напрежение в тях :) Ако не можеш да ги извъртиш,така че частта от рамото до лакътя да е успоредна на пода,има и друг начин ,но на мен лично ми е по-нестабилна щангата така,ако има повечко килограми на нея :) В т-нейшън съм гледала и клипове за хора,които им е трудно с хват като на мойта снимка- използват фитили..

Мнението беше редактирано от Juls на 19.07.13 10:06.

19.07.13
11:18

имах предвид, че снимката изглежда като от 30-те, така че..... ;) За хватовете ми се изясни, обаче не ти ли натъртва раменете-аз от 2 опита имам синини. Или се свиква?

19.07.13
11:24

казано от Queen Kobra на 19.07.13, 11:18:

имах предвид, че снимката изглежда като от 30-те, така че..... ;) За хватовете ми се изясни, обаче не ти ли натъртва раменете-аз от 2 опита имам синини. Или се свиква?

Натъртва ми ги :) В началото имах синини,вече не ми излизат,само лека червенина,която отшумява за 3-4 часа.
Честно казано,вече наблягам на предния клек.Позволява ми да държа гърба по-изправен и усещам движението повече в бедрата,които за в момента са ми приоритет.

19.07.13
11:32

1. Китките не сочат настрани а са на нивото на лактите. Или лактоте сочат настрани, а китките са обхванали правилно лоста и дланите сочат напред.
2. Щангата ти е по-скоро на бицепсите, отколкото на гърди.
3. Наведена си напред.

http://www.dynamic-eleiko.com/sportivny/images/shoes/Deep_squat_position_3.jpg

Наичин, по който може да разбереш дали ти е правилно поставена тежеста за клякане на гърди е просто да пуснеш щангата и да видиш, дали ще се задържи на гърдите ти, ако тръгне да пада надолу, значи не е правилно ;)

19.07.13
11:53

казано от Наталья Заболотная на 19.07.13, 11:32:

1. Китките не сочат настрани а са на нивото на лактите. Или лактоте сочат настрани, а китките са обхванали правилно лоста и дланите сочат напред.
2. Щангата ти е по-скоро на бицепсите, отколкото на гърди.
3. Наведена си напред.

http://www.dynamic-eleiko.com/sportivny/images/shoes/Deep_squat_position_3.jpg

Наичин, по който може да разбереш дали ти е правилно поставена тежеста за клякане на гърди е просто да пуснеш щангата и да видиш, дали ще се задържи на гърдите ти, ако тръгне да пада надолу, значи не е правилно ;)

Блажке,тука е само за снимката :) Нито съм се стремяла да е перфектно,нито да клекна ниско. В интерес на истината аз си се навеждам напред,на тоя етап по-изправена не мога да бъда. Работя си по мобилността,когато стане-стане.Не ми е на бицепса щангата,нз защо така ти изглежда.Както и да е.Не ми се обсъжда за пореден път колко грешно и криво клякам.Идеята на снимката беше в усмивката-движението ме прави щастлива.:)

19.07.13
12:05

Е, поне като е за снимката и ще е само поза - да е правилно изпълнена позата, дали ще можеш да я клекнеш или не - никой не го интересува, какъв е смисълът да се снимаш колко си крива... аз пък това не мога да го разбера, виж да снимаш клип, да си крив и да ти покажат грешките е ок, ама за едната снимка можеше да се постараеш.
И като казах, че щангата ти е на бицепсите имах предвид, че си отпуснал лактите и щангата ти е паднала от мястото, на което трябва да бъде.
Сложила си снимка, ще си понасяш последствята :D :*

19.07.13
12:10

офффффффф :)

Carbohydrate

19.07.13
12:23

казано от Наталья Заболотная на 19.07.13, 11:32:

1.
http://www.dynamic-eleiko.com/sportivny/images/shoes/Deep_squat_position_3.jpg;)

эта така като се кляка(визирам коленете) и кариерата приключва преди да изгрее в повечето случаи. Или, проблеми със коленете и глезените 100% ще има.

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 19.07.13 12:24.

Carbohydrate

19.07.13
12:28

http://power35.ru/informatsiya/biblioteka/koleni-shtangista-mabdulaev
http://power35.ru/informatsiya/biblioteka/spor-na-schet-stati-koleni-shtangista
ето така

19.07.13
12:35

Разграничавайте професионалният от любителският спорт за кеф.

19.07.13
12:40

Vasil Stoianov, извинявай ти по какво беше шампион, интересен ми е твоя професионален опит в щангите.
Аз като абсолютно начинещ, ще се радвам да получавам съвети от хора, запознати с щангите повече от мен.
Но първо се представи, моля.  (coffee)

Мнението беше редактирано от Блажка на 19.07.13 12:41.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1