20.10.12
10:15
Здравейте. Отварям тема за първи път. Чета редовно, почти всичко. Взех си тестостерон стимулатор на BSN, Evo Тest. Консултирах се с приятели, няколко души от форума, както и с хора от няколкото по известни сайта за добавки, от които пазарувам. Четох и няколко чуждоезични форума по въпроса. Продукта е нов, недоказан. Освен него, сутрин вземам - амино на прах, преди тренировка - амино на прах, след тренировка протеин. Въпросът ми - къде е най-удачно да вместя тестостерон стумулатора? От това което знам/прочетох/получих като съвет - сутрин, преди хранене, с аминото, без значение преди, след или заедно с аминото и вечер преди лягане. За втория прием имаше и мнение да е преди тренировка, пак с аминото. Благодаря предварително за вниманието :-)
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимТова не е нещо, което ще ти подейства преди тренировка. Сутрин и вечер.
Мнението беше редактирано от FaceOff на 20.10.12 11:05.
До сега само вечер не пиех нищо :-) Значи сутрин с аминото, вечер преди лягане. Има логика в мнението ти. Амино или азотен бустер, има смисъл преди трен, но това действа по дългосрочно и по друг начин.
20.10.12
11:42
казано от set84 на 20.10.12, 11:14:
...Амино или азотен бустер, има смисъл преди трен, но това действа по дългосрочно и по друг начин.
Как действа? Очакваш ли да “буустне” нещо или го взимаш просто за “съпорт” ;)
Ево доста напомня на Виридекс-а на Гаспари, дано да действа по-добре.
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 20.10.12 11:44.
Започнах преди няколко дни. Осезаемо действие дават след 1-ва седмица. 2-ра, 3-ра по-стабилно, после почивка 2-3 седмици. Имам две кутии. Всяка стига за един цикъл. Смятам паузата между двете да е 1 месец. Очаквам нещо повече от “съпорт”. Искам да изляза от стандартния напредък на хранене, трен, почивка, амино, протеин. Няма да е кой знае какъв “бууст”, но е добър елемент заедно с останалите + фактора време ;-)
20.10.12
16:03
За тия пари дето струват новите EvoTest и TestPowder бих си взел някаква комбинация от добавки от който мисля че ефекта ще е по-добър.
20.10.12
22:11
Повечето добавки от този тип разполагат с описания, достойни за научната фантастика . За да има добър ефект, трябва да се съчетаят няколко продукта . От 3 седмици комбинирам Test Freak , Tribulus и DAA
Имайки в предвид, че не приемаш азотен бустер за мен най-добрия прием ще е сутрин на ставане и преди тренировка. Като цяло в тази категория за мен фаворит е ТЕСТ ПАУДЪРа.
Преди време, приемах бустери преди трен. Имаше, горе-долу добър ефект, но не бих повторил, освен за някакво разнообразие. Мисля, че и сега, със стимулатора няма да открия топлата вода, но не пречи да пробвам и от него. Личните ми наблюдения са, че от храна, амино и протеин има най голям смисъл. Стероиди, хормони - ясно, но още не съм, а и хич не бързам.
Малко в страни от темата, но по-добре от нова - като споменах, че най-явен резултат усещам от храна, амино, протеин, напоследък дори се замисля да остана само на храна + един вид добавка. Ако е аминото, разликата ще е, че освен сутрин и преди трен, ще ги пия и след трен, ако избера протеина, пак ще е сутрин, преди и след трен, но с разликата, че сутрин ще е поне 1 час преди закуската, както и 1 час преди трен., а сега аминото са 15-20 мин преди закуска, както и малко преди + по време на трен. Като финанси - горе долу същата работа, повече амино, за сметка на протеина или обратното.
21.10.12
15:53
По отношение на този клас добавки аз съм леко скептичен. Като изключим патентованата смес, формулата е доста простичка – малко витамини, електролити и билкови екстракти, като основно залагат на Д-аспартановата киселина. Обсъждали сме тук тази киселина и тя просто не е такава голяма работа, както се опитват да я изкарат производителите на хранителни добавки. За да не съм голословен, ще разясня – ДАК е протеиногенна (т.е. съдържа се в белтъчини) не-есенциална аминокиселина, която присъства в месото, особено дивечовото, разни зеленчуци като аспарагуса и авокадото и т.н. Казвам го, защото като чете човек рекламите, остава с впечатление че някои гении е синтезирал злато от мътеница. Д означава дясновъртяща се, т.е. тя е един от двата изомера на аспартамовата киселина. Л-АК е по-често срещана; тялото може да си ги синтезира и двете, дори да си прави смески – ДЛ-АК; но Д-АК е концентрирана в теситисите, епифизата и хипофизата. В лабораторни условия D-аспартановата киселина е показала увеличаване производството на лутеинизиращия хормон (LH) и последващото отделяне на тестостерон. Най-смислено е едно италианско изследване от 2009 г, на което се основават всички твърдения в сайтовете за хранителни добавки, които четат специалистите.
Та при това изследване са ползвали 3.12 грама Д-АК в съчетание с витамини Б6, Б12 и фолиева киселина (затова ги има в повечето формули с Д-АК). В резултат тестовата група от 23 човека е повишила серумния лутенизиращ хормон с 33%, но едва след 12 дни прием и то не при всички участници. Подобно е и положението с тестостерона. Имаш пик след насищане, но изследването е прекалено късо – тялото си има всякакви авто-регулационни механизми, които работят за норамлизиране на хормоналните равнища. Няма и ясно доказателство доколко това би довело до нарастване на мускулната маса. Увеличението от 33% е в рамките на нормалните нива в организма и не може да се сравнява с ефекта от хормонална терапия със стероиди.
Останалите съставки, вкл. разните флавоноиди, са в прекалено ниска доза за да имат някакъв осезаем ефект. Secoisolariciresinol Diglucoside е с много слаб анти-естрогенов ефект при доста по-големи дози.
Така погледнато, няма изгледи да си го купя.
Поздрави за инфото, както винаги на ниво. Колкото до очакванията - съгласен съм. Просто трябва да се убедя лично :-) Ще се радвам на съвет и относно предният ми пост - от амино+протеин, само на амино или само на протеин. (повечето, навсякъде съветват и двете - било най-добре, въпроса е до колко си заслужава разликата? Това бързо влизане на амините, сутрин в гладен организъм и непосредствено преди/по време на трен....)
Вторият прием, определено ще е преди трен. Вече няколко вечери го пия преди лягане и няма лягане - ускорен пулс, превъзбуда, ободряване - нещо като при бустера.
Как е Evotesta? Остана ли доволен? :)
Мнението беше редактирано от KikZ на 23.11.12 19:11.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече