06.11.12
13:29
Здр, какво е мнението ви за пържено место в зехтин на бавен огън? Или евентуално задушено пак в тиган на бавен огън ?
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
06.11.12
18:03
#1
от доста време, месото все със зехтин на тиган си го правя. не е чак пържено, да го удавиш в зехтина, а само подмазвам тигана. не виждам нищо лошо ако не се прекалява
06.11.12
22:37
#3
казано от Dampio на 06.11.12, 18:07:
Вкусно е :) , ползвай екстра върджин :Р
Екстра върджин за пържене е все едно като да смелиш на кайма бон филета!!
Мнението беше редактирано от megabolic x на 06.11.12 23:43.
07.11.12
02:12
#4
казано от megabolic x на 06.11.12, 22:37:
казано от Dampio на 06.11.12, 18:07:
Вкусно е :) , ползвай екстра върджин :Р
Екстра върджин за пържене е все едно като да смелиш на кайма бон филета!!
Какво имаш предвид, че при висока температура се губи качеството ?
казано от asdasdasdasdz на 07.11.12, 02:12:
казано от megabolic x на 06.11.12, 22:37:
казано от Dampio на 06.11.12, 18:07:
Вкусно е :) , ползвай екстра върджин :Р
Екстра върджин за пържене е все едно като да смелиш на кайма бон филета!!
Какво имаш предвид, че при висока температура се губи качеството ?
При висока температура става слънчогледово олио от 10лв. За пържене ползвай масло , мас или ако си с по-голям бюджет кокосово масло.
Абе я стига сте дрънкали глупости! Екстра върджин е типът зехтин подходящ за термична обработка. Слънчогледово олио ставало...
Единствената ми грешка бе че препоръчах екстра върджина за готвене, а той трябва да се консумира суров, с останалите типове зехтин няма проблем.
18.12.13
16:15
#10
казано от Стоян на 07.11.12, 11:25:
http://www.teatronaturale.com/article/1769.html
Много интересна статия, кояти стига до извод, че екстра върджин зехтина е най-подходящата мазнина за готвене.
Our reasoning brings to a conclusion: using extra virgin olive oils to cook is an excellent choice, both for the taste and for health, provided that a high quality, fresh and not acid oil is chosen.
ПС. Съжалявам за съживяването на темата, но ми се стори интересна.
Зехтина НЕ Е устойчив на голяма температура ! Животинските мазнини са най-подходящи за “пържене” /краве масло примерно или свинска мас/ много по устойчиви са на топлина и не стават канцерогенни.
Просто думата да използваш екстра върджин зехтин който е СТУДЕНО ПРЕСОВАН /защо ли??/ за пържене звучи просто смешно като се замислиш студено извлечен /под 45 градуса/ и ти ще го пържиш ??ужас :) А мислете малко бе хора. Като го обработите с топлина става същия шит като слънчогледовото от 1.50 литъра някой по нагоре беше писал ,че става като това от 10 лв кое му е 10 лв ? 5 литра май :) :D
Мнението беше редактирано от garret gt на 18.12.13 16:40.
19.12.13
15:20
#12
казано от garret gt на 18.12.13, 16:38:
Зехтина НЕ Е устойчив на голяма температура ! Животинските мазнини са най-подходящи за “пържене” /краве масло примерно или свинска мас/ много по устойчиви са на топлина и не стават канцерогенни.
Просто думата да използваш екстра върджин зехтин който е СТУДЕНО ПРЕСОВАН /защо ли??/ за пържене звучи просто смешно като се замислиш студено извлечен /под 45 градуса/ и ти ще го пържиш ??ужас :) А мислете малко бе хора. Като го обработите с топлина става същия шит като слънчогледовото от 1.50 литъра някой по нагоре беше писал ,че става като това от 10 лв кое му е 10 лв ? 5 литра май :) :D
Очевидно има предвид ,че зехтинът става просто скъпо олио.
20.12.13
09:44
#13
Всичко в умерени граници не е вредно, но определено за пържене за предпочитане са животинските мазнини, а от растителните - кокосово и палмово поради това че са богати на наситени мазнини.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече