[quote author=“largozol”]Добре знаеме че ако не пиеш много вода (течности) не е добре за бъбреците;ами като излющиш 20л. вода не им ли отваряш пак работа?Там пикочен мехур,други такива нема ли да се преебат?
Има противоречиви мнения по въпроса. Отрицателните настроения са предимно в лекарските среди, които са по-далече от спорта. Не мога да кажа със сигурност доколко би било полезно или вредно за някой, но лично аз бях с месеци на 15-20 и повече литра вода и се чувствах чудесно. А под 10 не съм падал от години. :wink:
Еми к’во да ви кажа Martin си каза мнението.Верно ще трябва обаче по-често да ходиш до кенефа.
29.05.05
11:55
трябва да се пие вода по време на трен :D аз пично си пие към половин литар през цялата тренировка и не ми е тежко :P а в нас си испивам още към 2 литра на ден за целия ден 8)
[quote author=“BabaVanga”]Еми к’во да ви кажа Martin си каза мнението.Верно ще трябва обаче по-често да ходиш до кенефа.
Ужасно често :twisted: А не винаги има..... :lol:
02.06.05
23:24
ами нощем ставате ли бе хора?Аз съм забелязал сутрин към 6 ставам,ихем ми се пикае,хем съм жаден!
[quote author=“largozol”]ами нощем ставате ли бе хора?Аз съм забелязал сутрин към 6 ставам,ихем ми се пикае,хем съм жаден!
Когато вляза в режим на изгаряне на мазнини ставам по няколко пъти на нощ. Будя се, всичко ми е пресъхнало, пикае ми се зверски, ужас..... Ма какво да правя, жертви се искат....
М да и аз пия по горе долу 10 литра на ден ма при мен е като пристрастяване щото аз просто не ги усещам.А за ставането вечер- ми не ма мисля че това идва с възраста поне никога до сега не съм ставал освен ако нямам проблем с съня,обаче на сутринта 2-3 минути :),а в училище съм достигал до 3 пъти за един час но незнам чуствам се перфектно от водата :) аре пииваите повечко
04.06.05
09:04
Аз съм за пиенето на вода по време на почивките ми отивам правя една глътка колкото да ме освежи и излизам малко на чист въздух и след това вече наистина съм си отпочинал :) Водата освежава тя помага да доброто оросяване на мускулите повреме на тренировка.
Търся компетентно мнение по въпроса за пиенето на вода :x
Това че се пие в умерени количества по време на трениннг, е факт. Правя го :!: 0.5 литра :!:
Препоръчва се на ден да се пие не по малко от 1.5 л. защото било полезно или така трябва :idea:
Добре, но аз като не изпитвам жажда, понякога през деня въобще забравям да пия вода :evil:
Иначе не ми е проблем пиенето - вдигам бутилката и от раз 1 литър заминава. Не знам какво прави в тялото ми, но само след известно време, преминава през пикочния ми мехур и си заминава, в пространството. :wink: Това става при такова екстремно наливане на екс, иначе отделителния ми процес си е нормален :oops:
Кой ще обясни - пък да не съм болнав нещо бе хора :?:
[quote author=“daddy”]Търся компетентно мнение по въпроса за пиенето на вода :x
Това че се пие в умерени количества по време на трениннг, е факт. Правя го :!: 0.5 литра :!:
Препоръчва се на ден да се пие не по малко от 1.5 л. защото било полезно или така трябва :idea:
Добре, но аз като не изпитвам жажда, понякога през деня въобще забравям да пия вода :evil:
Иначе не ми е проблем пиенето - вдигам бутилката и от раз 1 литър заминава. Не знам какво прави в тялото ми, но само след известно време, преминава през пикочния ми мехур и си заминава, в пространството. :wink: Това става при такова екстремно наливане на екс, иначе отделителния ми процес си е нормален :oops:
Кой ще обясни - пък да не съм болнав нещо бе хора :?:
Чеки, чеки... Правилно ли те разбирам. Пиеш доста вода и после пикаеш. Къде е проблема? :D
Няма смисъл да се вживяваш в такива детайли... :)
Не помня къде беше и какви са причините, щото беше отдавна, но четох някъде... значи, при приема на вода трябва да се прави разлика между силовите тренировки (билдинга) и кардиото. По време на кардио вода не се пие, а се пие след това. При билдинга се пие вода по време на тренировката, в почивките между сериите, на малки порции!
Иначе, пак по отношение на водата, чета противоречиви неща... “Пийте повече течности!”, като дообясняват, че под “течности” се включват и различните сокове, айрани и пр. На други места пък четоч, че водата си е вода и тя не може да бъде заменена със сокове. При препоръчителен дневен прием на вода да кажемеме 1,5л/ден, ако си изпил 4 чаши (200-250ml) сок, и 3 чаши вода, това не ти набавя 1,5л вода на ден, т.е. пиеш недостатъчно вода. Вие какво ще кажете по тоя въпрос?
:P
Не tpd, просто не изпитвам жажда, т.е. не ми се пие вода. :shock: Иначе някакви аномалии по организма си не забелязвам. А за якото пикаене, за което става въпрос - по става само когато пия вода, без да ми се пие, ей така просто да вляза в норма и и да изпия “препоръчителните” 1,5 л. на ден. :wink:
[quote author=“daddy”]Не tpd, просто не изпитвам жажда, т.е. не ми се пие вода. :shock: Иначе някакви аномалии по организма си не забелязвам. А за якото пикаене, за което става въпрос - по става само когато пия вода, без да ми се пие, ей така просто да вляза в норма и и да изпия “препоръчителните” 1,5 л. на ден. :wink:
Ами по всяка вероятност си си ок с задържането и изхвърлянето на течности и организма ти си поддържа нива и т.н. Все пак, мисля, че е далеч по-добре човек и да се поналее малко с водица, отколкото да не пие изобщо. Само да не се налива по време на ядене и да пие на малко порции и всичко е наред.
Междо другото се благодари, Деди, че ти я изпикаваш. Аз като се налея освен, че пускам доста през “отводнителната траба”, ами и почвам да се обливам много в пот.... голям гърч :) Така че, ти си си добре. :)
Поздрави
п.п. Иначе, ако човек има едно добро хранене, дневно, може да си набавя абсолютно достатъчна вода и от храната си. Както доста животни тапример, изобщо не пият вода, а само чрез храната поемат... Но това при човека си е ...един вид- трудно за изпълнение.
Пак съм съгласен с теб tpd :D
Тази тема ме вкара в размисъм и стигам до заключението, че ПРИРОДАТА перфектно си е свършила работата, когато ни е създала нас човеците. Така е направила синхрона, че всичко в него да бъде в мярка и нужните количества и пропорции :idea:
И оттук за водата. Значи.... организма ни е направен така, че той съдържа вода и то не малко. За да върви живота, тази вода се изразходва и се набавя, но всичко балансирано. Когато клетки или нещо друго в тялото човекшо, започва да се нуждае от вода, то сигнализира и там оня “контролен пункт”, който се намира в мозъка на човека, обработва информацията..... горе долу ей така.... “току що получих съобщение, че клетките в петите на моя човек се нуждаят от вода и ако не я получат ще почнат аномалии и те ще вземат да загинат, значи трябва вода”. И той мозъка изпрасква една химична реакция и човека чувства жажда. За да утоли тази жажда пие вода и тя отива там дето е нужна. Ако ли пък този човек, който е съзнателно същество и има воля, реши по различни причини да не утоли жаждата си, тогава се получават може би малко кофти работи. :shock:
Че и оттук приказката ми е , че той организма сам и иска това що му е потребно в нужните количества. Всяко презадоваляване или незадоволяване май не е много добра работа :wink:
Ей на и при теб се получава тази работа - нагъваш яко вода, в повече, ама организмът ти не я ще, много му е - и тя хвърчи от теб под формата на орина и пот. Просто трябва да излезе от организма ти щото е излишна.
Затова се замислям за тия научни твърдения минимум 1.5 литра на ден, за всичко живо човешко. Да ама всеки организам е различен. :lol: Някои може да кара с 0.5 на друг и 10 няма да му стигнат :roll:
Докато чета тая тема ми се припи вода, посегнах.... и шишето беше празно. Отново :evil: Станах и отидох за сипя шестия литър за днес. Понякога си мисля, че ходенето ми да сипвам вода и до WC е достатъчно кардио. .... Вече около 2 мин пиша това мнение, а шишето (0,5 литра) е отново празно... неусетно.. НЕ Е ИСТИНА!!!
Отново съм тук. Сипах...6,5 литра за днес, а съм буден едва от 5 часа. Докато си легна остават поне още 12. Чувсвам се перфектно.. Как не ожаднявате бе хора? Завиждам ви понякога. Да му се невидяло и НВД-то, заради него отказах минералната вода....непосилно е...
Истината е, че уважаемата наука все още не изучила напълно процеса на воден обмен... звучи познато, дори банално..А какво уважаемата наука е изучила и е дала ясни отговори? Интересен въпрос. Затова важи това, което ми се отразява добре. Опитваш, добре е, ОК - не е добре, значи не става. Това е. Жаден си - пиеш. Ама 30 литра били, какво от това. Не си жаден, не пиеш - не можело - да да.
Който ми схване мислта, черпя :lol:
Поздрави на всички (учени) :D
Аз също пия зверски много вода и то без да се насилвам ни най-малко :)Вчера например 12 литра си ги изпих като пичка за 6 часа и бях още ужасно жадна ,но имах среща и се спрях;)
Колкото повече-толкова повече е казал Мечо Пух :))
Чувствам се перфектно с толкова вода,тялото ми,кожата ми -също:))
Леле мале :shock: Как поемате толкова вода бре хора? Аз даже като тренирам (а не може да се каже че треирам леко) не ми се пие и едва едва се насилвам да пийна една чашка. Все едно някой ми е стиснал гърлото, а аз през това време се опитвам да наливам ама нищо не влиза! Не знам сигурно е до организъм ама не чувствам никаква жажда, особено за вода! Не знам полезно вредно, вода не мога да пия!
Аз като тренирам най-много по половин-един литър да изпия. На мен през другото време ми се пие. Мда. Отивам за 7мия литър, че пак ожаднях...
Егати хората сте! Не ви ли се раздуват коремите от толкова вода? Не ви ли е страх от разширен стомах? Аз се издувам адски лесно от най-малкото :?
Аз ако изпия толкова вода за един ден трябва да не изляза от тоалетната, а само да си стоя там и да си наливам, наливам :lol: Как успявате наистина? Значи аз ако изпия 2 литра в продължение на 2 часа примерно и трябва да отида поне 5-6 пъти до тоалетната, да ама съм на работа и тя тоалетната е на 9 дена път с камили, а пък и трябва и да работя и ...мрън-мрън. :D
Не ми се издува корема,понеже ям малко и то само белтъци и пилешко месо :)Няма как да се издуя,когато ми е празен стомаха.Е номера с тоалетната верно си го бива..ама няма начин :)
Преди време и аз никак не пиех вода ,едва по-късно разбрах и осъзнах ,че това е било грешка.В началото е трудно-поставяш си за цел някакво количество и на малки глътчици го изпиваш за деня :)после повечко и така...получава се :)
Бе нещо не виждам смисъл да се наливам като изоглавена :x 1-2 литра - ОК, ама 10-12 ?!?!? Аре бе аз кво съм? Добитък на водопой?
:)Е,аз не бих се изразила от подобен начин ,но както и да е .
Не ти харесва,не виждаш смисъл,тогава не го правиш и това е :)
ХМ, има доста материали относно ползите от “наливането” с вода. МОже би една статийка....
:)Е,аз не бих се изразила от подобен начин ,но както и да е .
Не ти харесва,не виждаш смисъл,тогава не го правиш и това е :)
Не ме разбирай погрешно, виждам смисъл в пиенето на вода, но не виждам какво ще променят няколко литра повече или по-малко при положение, че все си поемаш голямо количество вода!
И аз бих пила повечко ако можех, ама като ен ми върви защо да се насилвам? Колкото ще да е полезно!
Аз пък хич не се занимавам да ги изчислявам. Като ми се пие - пия, като не -не! Има дни, когато съм много жадна, има други - когато хич не ми се пие вода. Организмът си ми диктува...
:P :P :P
[quote author=“SSG”]Аз пък хич не се занимавам да ги изчислявам. Като ми се пие - пия, като не -не! Има дни, когато съм много жадна, има други - когато хич не ми се пие вода. Организмът си ми диктува...
Абе и аз преди бях така, но тропнах с крак и вместо организмът да ми диктува, взех аз да му диктувам. Вече пия вода десет пъти повече, отколкото съм пиела преди. :) А аз не пиех повече от 1-2 водни чаши на ден :? Суша-а.
Ми много си права според мене! Насила хубост не става .... то па една хубост - все в кенефа :lol:
[quote author=“vania”][quote author=“SSG”]Аз пък хич не се занимавам да ги изчислявам. Като ми се пие - пия, като не -не! Има дни, когато съм много жадна, има други - когато хич не ми се пие вода. Организмът си ми диктува...
Абе и аз преди бях така, но тропнах с крак и вместо организмът да ми диктува, взех аз да му диктувам. Вече пия вода десет пъти повече, отколкото съм пиела преди. :) А аз не пиех повече от 1-2 водни чаши на ден :? Суша-а.
Добре де кажи ми какъв е зора да си наложиш да пиеш толквоа вода? Само ей това ми кажи?!
[quote author=“tory_”][quote author=“vania”][quote author=“SSG”]Аз пък хич не се занимавам да ги изчислявам. Като ми се пие - пия, като не -не! Има дни, когато съм много жадна, има други - когато хич не ми се пие вода. Организмът си ми диктува...
Добре де кажи ми какъв е зора да си наложиш да пиеш толквоа вода? Само ей това ми кажи?!
Аз не се наливам - пия по 2.5 литра вода на ден - това имах предвид като казах 10 пъти повече. Преди пиех по 2 чаши на ден. Смятай :wink: А най-малкото, заради което трябва да се пие толкова много вода са бъбреците. После кожата - да не се сбръчква, когато чистиш “отмивала” мазнините и ред други. Но аз я пия предимно заради бъбреците, защото понякога ми правят проблем. Дано да съм била изчерпателна :D
Когато си в основен период “наливането” с вода е необходимо за да се хиперхидратира клетката и така по-лесно хранителните вещества навлизат в нея и обмена на веществата(метаболизмът) е по-добър. А когато се готвиш за състезание “преналиването” с вода е необходимо защото тялото привиква и по естествен начин не я задържа. По този начин след рязкото спиране преди самото състезание обезводняването става много по-лесно и то без употребата на диуретици. При всеки човек това “наливане” е строго индивидуално. Най-лесно се претренира от обезводняване, но повечето хора дори на осъзнават тази причина.
Така кажи vania, че пиеш в повече, защото имаш някакъв проблем и по този начин, тушираш нещата :shock:
Иначе чета и се дзверя :evil: , от какъв зор, ако един организам “работи” нормално, трябва да му се подава в повече вода или обратното да се прави, да не му се дава, когато си жаден :? Тъкмо щях да те питам, каква ти е ползата от по голямото количество вода и ти взе, че светна крушката :idea:
Значи всички аномалии - да пиеш повече или да пиеш по малко, са следствие на някаква причина :roll:
Абе не се дзвери толкова... :) Малко повечко вода, за мен това идва.... чат-пат към 5 литра на ден, не са никакъв проблем, дори мисля, че е добре. А и при мен примерно, май наливането ми е станало естествено състояние.
Преди обяд, налива, известно време след обяд, наливам, преди трен. наливам, след трен налива, вечер.... ми какво друго да правя- наливам... :D Оп, пак трябва да ходя за 10 литра вода.
п.п. Абе един въпрос, че не се сещам... : Някъде продават ли вода повече от 10л разфасовка ? В Метро не съм виждал... Някой да има идея?
Тия за машините са по 19л. Туй можеш ли го изпи? :shock:
А иначе това с чистенето и качването ала бала, знам го, ама става дума за хора с непрофесионални намерения защо трябва да пият огромно количество вода? Не става дума за 2-3л дори 6л на ден - това си е нормално, говоря за над 10л. и въпроса ми беше насочен към тигра, а не ваня ;)) Ок - искаш да сваляш, пиенето на вода помага - ок, ама има ли разлика да изпиеш 4л и 12л? Ефекта не е ли един и същ? :roll:
Сори,Тори:)Неразбрах,че точно аз искаш да ти отговоря :)
Чукундур точно го е написал,аз само мога да изкажа наблюденията върху собственото си тяло.Да-има разлика дали ще изпия повече или по-малко вода и то голяма,особено когато чистя .
19литра казваш..честно казано не виждам проблем да ги изпия за един ден :)
хехе...sorry, ама между 4 и 12 литра, разлика намирам в прекараното време в тоалетната...а пък някои говорят и за повече литри... Трябва да измислиме някаква подвижна тоалетна :lol: ..та да си я носите на гърба... :wink: :wink:
Чета и направо се чудя. Знам, че професионалистите пят яко. Четох за един-21л., ама той си се готви за състезание, та това му е работата, да си увеличава ефекта от яденето, пиенето, тренировките :) Съгласявам се за предимствата на водата. Ама колко от Вас, които пиете толкова вода се готвите за състезания? И аз като Tory, се чудя...Къде е разликата, след като организмът си ми изисква 1,5-2л аз да пия 3, 5, 7 пъти повече и корема само да ми бълбука, ходя буквално през 2мин до тоалетната и пр.? Чукундур казва: “Наливането” с вода си е строго индивидуално”. ОК, ама от какво се определя тази индивидуалност? Как мога аз да си сметна колко литри вода трябва да пия на ден? (и ако ми кажете сега, че отговорът е “с колкото се чувстваш добре”, пак ще ви попитам: Защо се насилвате и ходите с подути кореми и непрекъснато търсите тоалетната, като и с по-малко се чувствате добре и непретренирвате, организма си взема, необходимото и се чувства добре и т.н.)
p.p. не ме разбирайте погрешно. Желая усмивки на всички! :P :P :P
най-накрая един съмишленик :D
за измерването на това колко вода му е нужна на човек ще ви кажа една китайска формула - собственото тегло разделено на 20 и се получават литрите вода, които са ви нужни за 1 ден
дали е вярно не знам, но звучи правдоподобно...
И колко време си опитвала да пиеш по 12 литра вода за да усетиш разликата ?Любопитно ми е просто :)
При проблеми с бъбреците, щеш не щеш трябва да пиеш (ти май знаеш), а аз имам такива проблеми, така че съм опитвала. Е, 12 не, ама в болницата водата ми беше основна храна :) (и то подчертавам вода, а не друго!)
Сега пия колкото ми се пие. Днес например бях доста жадна, а пък и времето беше едно такова слънчево и предразполагащо, така че 2-3л сигурно ги изпих. Ама не се хващайте за тоалетната, аз се бъзиках... кажете ми дали знаете каква е разликата и как се определя тая “индивидуалност”? (т.е. каквото писах по-горе, че не ми се повтаря...)
Приятна и мнооого приятна вечер на всички :lol: :P