Дис ис май дневник, нощник и тефтер.

Темата е заключена.
Прескочи до:

Айдеее, време за колелааааа!!

И да са пофаля ( да се похваля): за осми март си имам чуден, чуден подарък! Колелце RAM, дето е около 4 пъти по-леко от предното ми и вече осъзнавам, че баирите не са толкова ужасни...
За сведение- старото е PUCH, доста известна марка сред разбирачите; сигурно е над 20 години колелцето, много вярно ми е било и не мисля да спирам да го карам, че в София лесно ги крадат и ако ще излизам вечер, със старото ще е... Най-якото е, че и мъжо си взе, та двама ще караме!

Глезена още ме мори, но вече минава =) Май плуване ще да бъде. И сурова храна. И хляб, че не може да не правя, толкова добър става.
Толкова много съм се запалила по разни сурови неща, че не излключвам дехидраторта :)

17.03.13
17:53

Честито! Да му навъртиш много километри! Какъв модел Рам е?

хм..не знам :D така де, имах му снимка и  номера, ама не я пазя :)

17.03.13
21:36

Не е ли при теб? Бързо бягай да видиш. И да му разучиш всички части! Или поне основните: вилка, дерайльор, курбелите с колко плочи са?

Знам защо в рекламата за наденицата Балкана пази своите тайни. Щото ако ги разкрие, никой няма да им купува химичната наденица!
А понеже не се смятам за Балкана, ще ви разкрия тайните: натриев глутамат за замаскиране на вкуса, натриев казеинат за емулгиране на мазнините и добавената вода, сушени кръвни белтъци извлечени от кръвна плазма, емулгатори, желиращи вещества, захар, оцветител, изкуствени аромати и тук таме някоя чубрица....ееех, вкус народен за нещастен и наивен народ български... Ма нищо де, нали рекламата е хубава и скъпа!!! (devil)

тва мозъка на човек е.... абе дар божи е!

Аз искам да напиша
            днес
              поема,
в която да диша
на новото време
          стихът.
Да тръпнат във нея
        крилата
        на гордия
        демон,
обходил от полюс до полюс
                светът.

Все повече и повече чета Вапцаров в последния месец...гениално е да мислиш в рими!

Как се правят “купешките” торти...

малко факти от зад кулисите: http://vanillka.com/2013/05/23/how-cakes-are-made/
(swear)

23.05.13
23:52

Тъкмо правя твоите овесени бисквитки, че като прочетох за тортите ми се прияде сладко :D

Зумбата е най-якото нещо на света...
Но един час зумба на ден просто не стига. Само да почне светлото в 7 вечерта и колелото ме зове.

Менюто за днес:

2 кани от блендера с около кило лимони, 4-5 банана, корен голям джинджифил, 2 кивита, 1 грейпфрут, 1 портокал, 1-2л. кокосово масло, 1-2л. пчелен прашец, 1 връзка магданоз, конопено семе...
Отделно 1 банан, 4-5 оризовки, хлебче с тахан. хлебче без тахан, тахан без хлебче, шепа какаови зърна.... тоя режим се нарича “лекувам се от грип” и точно поради тази причина пиша тук от....има няма 9-10 месеца :)

Приказката започва така:

Имало едно време едни 5 килограма, дето “само ако ги сваля и ще съм щастлива/красива/обичана/секси/ще си хвана приятел/ще си хвана любовник/ще си хвана отбор” и т.н.  Тези 5 килограма били трън в очите на толкова много жени, че един ден полицията започнала да ги издирва.
Разнесъл се слух, че се крие по бедрата и коремчетата на дамите в града и затова полицаите започнали да спират всяка дама на улицата и учтиво я помолвали да даде информация за 5-те килограма в районното.
Тя, като видна съвестна гражданка, на секундата се качвала в патрулката и дори се самозакарвала в РПУ-то, само и само да даде показания срещу Петте.
Влизала уверено в кабинета, с балетна стъпка слагала единия крак пред другия и заявявала:
-”Ето, виждате ли, виждате ли, че на това бедро, на другото и малко по кръста  Петте килограма така са ме сграбчили, че ми се плаче само като ги погледна в огледалото! От мъка не ям, не си позволявам нищо да хапна !”.
-”Ама…аз виждам само вашия крак и една хубава талия, уважаема госпожо”- измърморвал стажантът.

И продължението на приказката е http://vanillka.com/2014/06/12/love-your-food/. :)

Зумба.
Колело.
Салати с извара и зехтин.
Плодове.

И килата си стоят :) Нищо, поне ми е мекичко :)

О, днес намерих Яна тук в бибитийма :)

Ая Палачинкова

17.06.14
00:22

казано от Голямата Русалка на 16.06.14, 21:28:

О, днес намерих Яна тук в бибитийма :)

Ще се следим (giggle) 8-)

Бе аз не съм редовна, но да :) И тук!

Ая Палачинкова

17.06.14
10:57

казано от Голямата Русалка на 17.06.14, 09:31:

Ставаме редовни,правим снимки на вкусотийте и дразним другите (giggle) (nod)

hah, да
Аз цял сайт и фб страница имам, ама не ги ям тез неща вече толкова много :)
ще снимам салати и череши :)

18.06.14
14:32

казано от Ая Палачинкова на 17.06.14, 10:57:

А защо другите трябва да се чувстват подразнени? ;) И ние можем и обичаме да си приготвяме вкусни неща.

Ая Палачинкова

18.06.14
14:36

казано от Маргарита Манева на 18.06.14, 14:32:

казано от Ая Палачинкова на 17.06.14, 10:57:

А защо другите трябва да се чувстват подразнени? ;) И ние можем и обичаме да си приготвяме вкусни неща.

Това беше в кръга на шегата Маргарита ;)

18.06.14
14:38

Благодаря за разяснението. (bow)

Мнението беше редактирано от Margi на 18.06.14 14:38.

Маги :)

не че нещо, ама ако опиташ нещата на Яна....много ще се дразниш после като ги гледаш само на снимка :D

Дневен отчет:

купа череши +банан и половина +кафе с ванилия и кокосово масло
колело през Ловен през лекичкия баир
зумба 1 час брутааално скачане
в 16ч обяд :)
салата от 250г пълномаслена извара, много зехтин, два домата, корнишон и много магданоз
и още 100 извара с лъжичка мед.

Довечера се очертава бирена вечер с разни джънкове, ама тва е положението :)

Някой да пие пробиотици и ако да- какви?

Ая Палачинкова

18.06.14
19:01

казано от Голямата Русалка на 18.06.14, 17:07:

Маги :) не че нещо, ама ако опиташ нещата на Яна....много ще се дразниш после като ги гледаш само на снимка :D
еййй Ванилкее не бъди и ти скромна за твоите вкусотии :* иначе много благодаря (blush) иии май ти хареса изварата :)

Мнението беше редактирано от Ая Палачинкова на 18.06.14 19:01.

18.06.14
19:56

казано от Голямата Русалка на 18.06.14, 17:07:

Маги :)

не че нещо, ама ако опиташ нещата на Яна....много ще се дразниш после като ги гледаш само на снимка :D

Ванче, не че нещо, ама и аз (и доста хора от форума) не съм с две леви ръце. ;)
Аз не съдя за нещата по снимката, а по съдържанието. Добрия външен вид е само бонус. ;) Останете си със здраве и си снимайте манджата, ама не очаквайте някой да се дразни. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 18.06.14 19:59.

Маги, Маги..
днес си забравила чувството за хумор у дома май :)

19.06.14
15:14

Еми, остава като идвам към София да ме убедите в способностите на Яна. :) ...ние в нашето семейство добре приготвена храна не отказваме :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1