казано от megabolic x на 14.03.13, 21:41:
Някой да гледа ефирна телевизия, че нещо няма сигнал в момента, да знам дали да взимам отвертката до го почвам телевизора?
Почвай го. :D
Някой да гледа ефирна телевизия, че нещо няма сигнал в момента, да знам дали да взимам отвертката до го почвам телевизора?
Най-вероятно цифровизацията те е застигнала преждевременно. :D
ПП На мен от няколко дни са ми отрязали Nat Geo, познайте само как ще им резна кабела още в началото на другата седмица. :D От един билюк тъпни, аз гледам всичко на всичко 3 канала, а те ще ми махнат точно един от тях. (devil)
ПП2 Ако знаех, че нямаше да пострадат съседите, още с рязването на кабела щях да им цифровизирам сигнала със следните цифри 50 херца, при 220 волта, директно от най-близкия контакт. :D
Мнението беше редактирано от Valdis на 15.03.13 01:31.
15.03.13
21:43
казано от Valdis на 15.03.13, 00:38:
Най-вероятно цифровизацията те е застигнала преждевременно. :D
Оставаше да не съм разбрал, че трябва да превключа на цифров тунер хахахахх :D
16.03.13
01:17
Бахти животните
Добро утро!
Едно бързо въпросче: понякога купувам овкусени пилешки пържолки. Обаче ме гложди дали не са бъкани с така недолюбвания натриев глутамат?
Ако е само сол и червен пипер, ок. Знам, може би ще кажете: купувай чисто месо и си го овкусявай с естествени подправки. Така ще правя, но ми е любопитно за овкусените.
16.03.13
10:13
казано от Anelia на 16.03.13, 07:25:
Добро утро!
Едно бързо въпросче: понякога купувам овкусени пилешки пържолки. Обаче ме гложди дали не са бъкани с така недолюбвания натриев глутамат?
Ако е само сол и червен пипер, ок. Знам, може би ще кажете: купувай чисто месо и си го овкусявай с естествени подправки. Така ще правя, но ми е любопитно за овкусените.
според мен овкусените пържоли са застояла стока, и се обработват с подправки за да се прикрие дъха на започнало да се разваля месо.
16.03.13
18:31
Преди спам темата беше по-оборотна
17.03.13
01:52
глупава е,но трябваше да я сейфам някъде .... абе какво се обяснявам хахаххаахах дгд
Мнението беше редактирано от donsir на 17.03.13 01:55.
17.03.13
13:10
нищо бе.. оборот да има.. сега спам темата се прехвърля в дневниците.. малко по малко.. :D
казано от umad brah на 15.03.13, 20:46:
дайте некви типс за фронт скуат бе тигри :$ (олимпийски) :о
:(
Мнението беше редактирано от Just DoIt на 18.03.13 09:26.
18.03.13
14:13
за всички фенове на моторите... :D
казано от kristiancho на 18.03.13, 14:13:
за всички фенове на моторите... :D
Кавазакито е ясно, но ако имаше поне малко представа от коли и мотори, щеше да си наясно, че колата отпред е много по-впечатляваща. Малко са автомобилите, които могат да се мерят по скорост и ускорение с подобна пистарка, а този осезаемо превъзхождаше Кавазакито.
18.03.13
17:25
Така и не разбрах каква е колата,заприлича ми на някое назобано audi rs ,примерно rs6 4.0 към 500-600кс. ...
Най-вероятно е RS6 5.0 BITURBO стандартно е 580 кончета, а това бог знае колко е напомпано, защото в стоков вариант едва ли ще се справи с Кавазакито.
Мнението беше редактирано от Valdis на 18.03.13 18:30.
18.03.13
22:55
Мда... ти явно не ме разбра нещо... :) ако бях фен на моторите щях ли да сложа клип в който мотора губи импровизираното състезание ?! ... аз не харесвам моторите и затова написах ‘’за феновете на мотори’’ а не примерно ‘’ за нас... феновете на мотори’’ :)
казано от Denny Crane на 18.03.13, 17:25:
Така и не разбрах каква е колата,заприлича ми на някое назобано audi rs ,примерно rs6 4.0 към 500-600кс. ...
И на мен най-много ми прилича на Ауди.
19.03.13
13:34
Аз все още си чакам публично-официалните извинения на Валдис :D
19.03.13
14:04
тц тц поне като си сгрешил.. признай си.. поискай прошка... :D признат грях е половин грях :D
прошките минаха :)
п.п.колата е РС6,ако някой още не е разбрал.Напишете в гугъла кавазаки нинджа ве ес ауди ер ес 6 ;)
Мнението беше редактирано от Васил Р на 19.03.13 18:50.
19.03.13
20:46
има ли строители тука.... имам въпрос...
според вас какво трябва да се направи за да се изолира добре една стая ( 17.5кв.метра към 2,5м височина ) с две външни стени.... 2-2,500лв ще стигнат ли? ... чета тука из форумите но разбира се хора-20 мнения-200 :D
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 19.03.13 20:52.
19.03.13
21:44
Аз не съм точно строител, но това няма да ме спре да си дам мнението :D
Ефекта от частична топлоизолация на сграда било то външна или вътрешна е почти нулев. Поради факта, че бетона/тухли/мазилка са добър проводник на топлина и частичното им изолиране няма да ограничи кой знае колко топлоотдаването.
Смяна на дограмата може да се окаже по ефективна.
Мнението беше редактирано от megabolic x на 19.03.13 22:01.
19.03.13
22:04
само смяна на дограмата... стаята няма никаква изолация ( нито вътрешна нито външа ) ... тухличка е ( демек по-добре външа ) ама няма толкова пари май май... подяволите как съм объркал копченцата в поста... 1-1,500лв имах предвид не 2-2,500лв ( ех мечти )... тука има някви шано схеми за вътрешни изолации без мухал ама пак няма единодушни мнения по темата... впрочем и изолация на тавана ще трябва ( окачен таван )
нищо не бива да ви спира да си кажете мнението .. всичко ще е от полза :P
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 19.03.13 22:05.
казано от kristiancho на 19.03.13, 22:04:
... впрочем и изолация на тавана ще трябва ( окачен таван )
Да бе, окачен таван в стая 2.50. Опс, забравих че си маломерен, на теб няма да ти пречи. :D :D :D
19.03.13
22:15
бе той окачения таван е сложен и е толкоз... де да го знам 2,5 ли е 2,7 ли е ... само хейтваш кажи нещо :D
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 19.03.13 22:17.
Ако си на трудов договор, можеш да теглиш кредит енергийна ефективност (или родитлите ти). След като ти възстановят 20% от сумата вложена в ремонта, най-добрия вариант е ако разполагаш със парите веднага да погасиш кредита. Така като се приспаднат разните такси усвояване и т.н. в крайна сметка ще си спестиш 16-17%. А за цени и варианти най-добре да се обърнеш към специализирана фирма, но както казаха по-горе, файдата от подобна кръпка няма да е особено голяма.
Освен малката полза частичната топлоизолация има и негатив, че по-нискокачествената не “диша” - тоест влагата от стените не се изпараява навън и избива навътре. На доста места вече съм виждал как поради такава изолация се появява мухъл.
казано от CarnalK на 19.03.13, 23:32:
Освен малката полза частичната топлоизолация има и негатив, че по-нискокачествената не “диша” - тоест влагата от стените не се изпараява навън и избива навътре. На доста места вече съм виждал как поради такава изолация се появява мухъл.
Би ли споделил, коя е тази изолация, която диша? Единствената такава, за която се сещам е минералната вата, но не се сещам да съм виждал някъде да се ползва за външна изолация. От друга страна, пенопластите използвани масово за изолация, независимо дали става въпрос за експандирани или екструдирани, са със затворена структура и не може да става и дума да “дишат”. Една дишаща стена, най-вероятно би била и силно хигроскопична, без да говорим как се повлияват изолационните и характеристики от това и аз не схващам целта на цялото начинание. С идеята да се избавиш от влагата рискуваш стените да прогизват при всеки един дъжд. (wasntme) Съвсем явно е, че аз не разбирам от дишащи стени и моля те да ми бъдат обяснени. :D
Аз говоря за външна изолация. Да не стават обърквания.
Не мога да обясня точно. Проблема се среща масово при по-стари къщи, които са изолирани края на 90-те и началото на века. ПОради спецификата на архитектурата - по-малки прозорци, недостатъчно движение на въздуха в някои ъгли се натрупва влага. По принцип преди изолацията и новите стъклопакети това не е било чак такъв проблем поради факта, че тухлата извежда влагата навън. Изолацията пречи и на слънцето да загрее и изсуши стената. След изолацията стените са осезаемо по-хладни, дори и в стаите със югоизточно изложение. Стената остава студена и през нощта влагата кондензира и избива навътре.
В сегашното ми жилище се появи такъв проблем в един ъгъл на хола (където почти няма движение на въздуха, а дограмата е нова) и особено в банята (няма прозорец) - преди ремонта стените бяха станали сиво-зелени от мухъл. ремонта беше -свалиха се всички тапети, изкърти се вътрешната мазилка и се сложи нова, 3 седмици специални машини изсмукваха влагата от стените, а в банята се сложи бая мощен аспиратор. Всичко се пое от наемодателя де.
същия проблем го имаше и в старата зала по БИ - стара сграда, нова изолация и мухъл.
Като видях колко си изписал се зарадвах, че магията на дишащата изолация ще ми бъде обяснена, пък то нъц, няма нищо по въпроса. :D
20.03.13
08:40
виж така ми харесваш като говориш умни неща :))) то ясно, че няма много файда да изолариш частично но ситуацията е следната... ние се отопляваме на дърва и всъщност без изолация я изтикваме прилично бих казал ( ако има външна изолация ще бъде може би и по-добре но това е друг въпрос ). Обаче стаята за която ви говоря е възможно най-отдалечена от стаята в която се намира печката и до нея топло така или иначе не стига в големи количества освен по-стените там квото докопат и акумулират... затова се насочих към вътрешната изолация, защото повечето мнения са, че по-добре вътрешна от колкото нищо... тъй като външна не виждам смисъл ( има смисъл де но в дългосрочен план ) а на мен ми трябва по-краткосрочно. Тука някой казват, че гипсокартон+каменна вата+паранепропускливо фолио ( такова ми остана в главата незнам какво точно беше името ) като това фолио не би трябвало да пуска влагата към ватата и да става мухал.. ако се направи добре уж решава проблема... ?!
а наще няма да теглят кредит:
1.ще е още един
2.кредит за изолация?! на тях им е супер вечер като си запалят печката и спят при над 20градуса без проблеми...
3.аз се прибирам сутрин от работа и те са заминали на работа а за 20те градуса разбирам по това, че баща ми е спал по потник и боксерки...
4.всичко е истинало и на Кристианчо дупе да му е яко като легне да спи... да не гооврим като се прибирам не сутрин ами на обяд... затова търся частични спасение за себе си... :D
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 20.03.13 08:53.
А ако се отоплявате на дърва, няма ли го варианта печката да е с водна риза и да сложите радиатори в стаите?
Valdis, да слагам изолация да обясня, ама не слагам.
Мнението беше редактирано от CarnalK на 20.03.13 10:01.
20.03.13
10:05
Абе има го но сигурно ще трябват повече дърва ( това е равносилно Кристиянчо да цепи не един ден ами два дена примерно :D - не ме офертира особенно ). Иска ми се да се топля сам на ток и да давам там някакви пари за ток от колкото да цепя и да нося дърва.. то, че ще го правя ще го правя но в по-малки размери... гледам тънко да мина :D а пък и колко ток ще изхарчи една стая 17квадрата с вътрешна изолация.. бързо се топли и бързо истива... ама важното е, че бързо се топли :D