Лаф моабет - осма серия

Темата е заключена.
Прескочи до:

26.06.15
13:36

казано от ddd на 26.06.15, 13:30:

Колко да е възстановено... тея от Ватиакана се стискат :Д

Като каза Ватикана... там по комшийски е един голям европейски монумент от първото хилядолетие - Колизеумът. Европа е била прекалено разпокъсана и държавите постоянно са воювали помежду си, за да имат време за някакви мегастроежи. А и най-вероятно просто им е била минала модата ;)

Мнението беше редактирано от Енев на 26.06.15 13:37.

26.06.15
13:39

казано от Carbohydrate на 26.06.15, 13:33:

Науката се развива много по бързо от себе познанието.... Хората не ги интересува, че могат, например, да се лекуват сами, а ги интересува приложението за видове хранителни добавки )))) и разни ел. джаджи)))

Мдааа... дали лемурийците ги е интересувало колко протеини поемат и какъв е процента им подкожни мазнини? ;)
Да, Боби - ако трябва да съм по-конкретна- мисля че височината на пирамидата в Тибет беше 6666 м и е обвързана с други обработени каменни структури с впечатляващи размери.

26.06.15
13:41

казано от Маргарита Манева на 26.06.15, 13:26:

Единствено това, че сме приели сегашната цивилизация за най-развита ли?

Не сме я приели, тя е.

Как точно се вписваме в критерия за най-развита цивилизация, след като не намираме обяснение как са построени пирамидите по целия свят, някои от тях високи няколко километра?

Айде стига с тия пирамиди! Няма обяснение само за невежите, които не са си направили труда да потърсят информация и за тези, дето предпочитат да вярват в чудеса ;) За учените определено не е тайна. И би ли казала къде има пирамиди, високи по няколко километра, че не се сещам?

изучаваме неща,които нямат никакво значение, за да не се фокусираме върху това, което е важно?!

Кои са тия неща, които нямат значение? И кое е важното според теб?

казано от Маргарита Манева на 26.06.15, 13:39:

Мдааа... дали лемурийците ги е интересувало колко протеини поемат и какъв е процента им подкожни мазнини? ;)

Едва ли, след като не са съществували.

Да, Боби - ако трябва да съм по-конкретна- мисля че височината на пирамидата в Тибет беше 6666 м и е обвързана с други обработени каменни структури с впечатляващи размери.

Интересна пирамида ще да е. Би ли я посочила на Google Maps. С такива размери, би трябвало да се вижда лесно.

Мнението беше редактирано от Петко К на 26.06.15 13:43.

Carbohydrate

26.06.15
13:41

Науката се развива много по бързо от себе познанието.... Хората не ги интересува, че могат, например, да се лекуват сами, а ги интересува приложението за видове хранителни добавки )))) и разни ел. джаджи)))

...измъкна се ))) с относителната височина

26.06.15
13:49

Уйде коньо у ряката, щом и до Лемурия стигнахме...

Въпросната пирамида в Тибет е естествено образувание, което дори не е пирамидално, а изглежда такова само от определен ъгъл. Отделно от това повечето му снимки в нета са откровени фалшификати.
Великата бяла пирамида в Ксианянг, Китай, е по-достоверно твърдение, но тя на практика е само земен насип, както и почти всички китайски пирамиди, а освен това е далеч дори от 300 метра височина, камо ли от хиляди.
Хайде помисли пак. Най-високият връх в Алпите, Монблан, е висок някакви си смешни 4810 метра, ти ми говориш за пирамида 6666 м.
И само да вметна - най-високата пирамида в момента се намира в Сан Франциско. :) Хеопсовата е едва втора по височина:
http://static.planetminecraft.com/files/resource_media/screenshot/1135/Transamerican_pyramid_378560.jpg

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.06.15 14:01.

26.06.15
14:01

http://chitanka.info/text/24108/10
6666

26.06.15
14:03

Очаквам скоро да се намесят илюминати, рептили и главния ильоменат - Джорджано. :)

Сериозно, за да е висока една каменна пирамида 6666 метра, то колко трябва да е широка основата й?
Ако пропорциите са подобни на Хеопсовата пирамида, която при височина ~ 147 метра има основа от 230 метра, то каква колосална площ би покривала въпросната пирамида, какъв чудовищен обм би имала? Отделно тегло, време да се обработят отделните сегменти и тн.

Говорим за основа от грубо 100 квадратни километра (10 на 10 километра). И да не е останала следа от този колос...

26.06.15
14:06

казано от Queen Cobra на 26.06.15, 14:01:

6666

Оууу, Мулдашев! :) Трябвше да се сетя, че след Деникен и Лемурия следва той. Мислех си обаче, че и Атлантида ще се шмугне някъде между тях, но не познах. :D

П. П. Предполагам, че говорят за връх Кайлаш в Тибет, който е с подобна надморска височина:

http://cs623625.vk.me/v623625567/19f62/PXTCwkhVxOc.jpg

Само дето нито е чак толкова пирамидален, нито пък е изкуствен. Виж Фуджи има доста по-правилна конусовидна форма. Чудя се кой ли го е направил него? Естествените образувания не могат да са чак толкова симетрични, нали така?

http://i.imgur.com/6ePBH.jpg

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.06.15 14:10.

26.06.15
14:11

6666

Не е само Мулдашев, който пише за въпросната структура. Среща се и в доста други източници.
Както казаха горе, това е относителна височина, доколкото знам никой не е мерил височината на самата каменна структура. Това не е толкова трудно за обяснение, предвид местоположението.

26.06.15
14:14

казано от Маргарита Манева на 26.06.15, 14:11:

6666

Не е само Мулдашев, който пише за въпросната структура. Среща се и в доста други източници.
Както казаха горе, това е относителна височина, доколкото знам никой не е мерил височината на самата каменна структура. Това не е толкова трудно за обяснение, предвид местоположението.

Дай някой източник и географски координати, Марги.

А ако си говорим за относителни височини, дали ако сложа 10 см пирамидка на връх Еверест, тя ще се води висока 8848,1 метра? :D

26.06.15
14:21

казано от Boby_ на 26.06.15, 14:14:

Дай някой източник и географски координати, Марги.

Има достатъчно карти в интернет пространството, които са снсбдени с търсачки.
Както и да е, идеята ми съвсем не беше да отварям дискусия за това дали Кайлас е пирамида или планина и дали Мулдашев е учен или мошеник, а по-скоро, че е твърде вероятно да не сме най-напредналата цивилизация, която е съществувала. Доста от изказванията затвърждават това ми мнение. ;)
Съществува една нелечима болест на съвременото човечество и тя се казва “гледна точка”. Докато нямаме стремеж и отворено съзнание за нещата, които не разбираме, няма да прокопсаме много. Фактите показват че за съжаление съм права.
Това беше от мен.

26.06.15
14:46

Не, Марги, не е това проблемът. Дори не си близо.
Един от основните недостатъци на съвременното общество е, че мнения и твърдения се представят за факти и това се смята за приемливо, а мнозинството не прави разлика. Разпространението на всички тия глупави мистификации, астрология, хомеопатия, източни холистични учения и теория на конспирациите са страничен ефект от това и то доста дребен. Голямата драма е, че тази подмяна на факти с мнения се практикува в политиката, религията и икономиката.
В случая с религията това е част от същността й и хората го знаят, но за политиката и икономката това поне на теория не е така. Докато приемаме да ни пробутват собствените си зле обосновани мнения (а още по-лошо, когато мненията дори не са техни) от предизборните трибуни, от рекламите или новините, ще сме си все така лесно манипулируеми и ще цитираме Мулдашев като източник на факти, а не на мнения. А за да направим разликата, трябва да си култивираме критично мислене.
За нещастие огромната маса от хора дори не са в състояние да разберат какво е критично мислене, камо ли да го практикуват, просто защото не разполагат с достатъчно голяма “база данни”, въз основа на която да правят оценка. И тогава се появява понятието “гледна точка”...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.06.15 14:48.

26.06.15
14:49

Какъв кеф, че тоя път дискусията се е заформила на правилното място :D Никой няма да трие нищо, жалко само че нямам време сега да чета, но вие си говорете, да има за после :D

26.06.15
15:09

Ей яка тема се е заформила :D
Дали е имало по-напреднали цивилизации в миналото няма какво да го коментираме, на всеки трезво мислещ човек му е ясно.
Но мен винаги ме е тормозел един въпрос... как може да има толкова брутална разлика в интелекта на хората. Уж сме от един вид, а има хора с интелект на ниво - примати, а други - гении ;)

26.06.15
15:11

:) Шегичка от фейса

Дори и да приемем, че са съществували лемурийци и атлантци (нали китайците са остатъка от атлантическата цивилизация според Щайнер), то явно има сериозни причини тези цивилизации да не съществуват вече. Упадъкът на всяка цивилизация е начало за друга.

Колелото си върви, земята се върти...  И вместо да се търсят отговорите на безмислени въпроси в миналото, по-добре да се стъпи стабилно на земята в наши дни.

26.06.15
15:25

казано от Маргарита Манева на 26.06.15, 14:21:

Съществува една нелечима болест на съвременото човечество и тя се казва “гледна точка”. Докато нямаме стремеж и отворено съзнание за нещата, които не разбираме, няма да прокопсаме много.

Не искам да съм груб, но понякога ми идва от вътре :D
Първо, това, че ти не разбираш (или не искаш да разбереш) нещо, това не значи, че и останалите са така.
Второ, отворено съзнание не значи да приемаш всичко за истина. Гледната точка си е гледна точка, но фактите са си факти.
А отвореното съзнание предполага да си готов да приемаш фактите каквито са, без предубеждения, дори да не ти харесват и да не пасват на вярванията ти, и да си готов(а) да промениш гледната точка.
Аз например ще си променя мнението, ако някой ми покаже фактите, или поне предложи една добре издържана хипотеза (т.е., такава, която не противоречи на всичко, което знаем за Земята) за съществуването на лемурите или там каквито бяха от уж намиралия се в Тихия океан континент. Или ако видя доказателства, че пирамидите са строени с помощта на багери и кранове, вместо с намерените навсякъде около тях въжета, длета и каменни инструменти. Променял съм си разбиранията много пъти и за много различни неща, така че няма да е за първи път.
Сам до вметна, че навремето и аз четях доста такава литература, така че всичките тия неща са ми известни, известни са ми и “доказателствата”, които се дават в тяхна подкрепа, така че с нищо не можете да ме изненадате ;) Аз също вярвах (или поне допусках) много от тези неща (като съществуването на древни напреднали цивилизации) да са истински, но с нарастването на знанията ми и разбирането ми за света (и разбира се, с развиването на критично мислене), почнах все по-малко да вярвам и все повече да разчитам на реални доказателства и факти, преди да си изградя мнение за нещо.
Ти обаче си вярваш в разни неща, и нищо не може да ти промени мнението. И 10000000000000000000 доказателства да ти дадем за това, как са построени пирамидите и че Лемурия не е съществувала никога, ти удобно ще ги пропуснеш.
Така че е малко смешно да говориш за отворено съзнание, след като твоето е заключено с метална врата и циментирано.

Мнението беше редактирано от Петко К на 26.06.15 15:26.

26.06.15
15:39

Петко,и аз не обичам да съм груба, ама що за съфорумци сте да ми приписвате някакви твърдения?!?! Някъде из темата да съм писала нещо категорично под формата на твърдение? Четете бе хора- аз приемам всички гледни точки, не ми приписвайте заключено съзнание. Вие сте тези, които отричат абсолютно всико, което ви подметна, в каквато и да е форма!
Нека обяснението за всико което съм писала да е глупост. Прекланям се пред вашите всеобхватни знания и черпя оттях с пълни шепи! Всички сте чели всичко и сте минали през всичко. РЕСПЕКТ!

Модерация: Не е нужно да се стига до обиди.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 26.06.15 15:45.

26.06.15
16:00

Все пак има и доказателства за изчезналите цивилизации, например документалния филм “Конан Варварина”, който се базира на автентични документи и археологически открития и показва т.нар Хайборейска Ера, която започва след потъването на Атлантида. и според различни учени варира в граници от 32 000 г.пр.н.е. до 10 000 г.пр.н.е.

26.06.15
16:30

Абе Петко, охлюв невзрачен, ако ти напиша да вървиш в на майка си путката, дали ще бъде грубо, защото на мен никак не ми се налага, ама ти прекаляваш.

Модерация: Непозволена употреба на нецензурни и вулгарни изрази.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 26.06.15 17:24.

казано от slavko на 26.06.15, 16:30:

Абе Петко, охлюв невзрачен, ако ти напиша да вървиш в на майка си путката, дали ще бъде грубо, защото на мен никак не ми се налага, ама ти прекаляваш.

Помисли как подобен коментар се отразява на всички във форума, които са ти гласували доверие някога и дали изобщо отговаря на възрастта и социалния ти статус. Най-малкото обиждаш тези, които все още ти гласуват доверие.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 26.06.15 16:43.

26.06.15
16:48

Аз съм написал име, не ми обобщавай. Който ми е гласувал доверие, той ме познава и ще знае как реагирам на търсещи трибуна за изява люде. Статуса ми е такъв, какъвто съм си извоювал, а ти виж кой почва пръв да обижда или пак аз не съм разбрал някой праволно?

Първата обидна квалификация не е на Петко.
Греша ли?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.06.15 16:50.

26.06.15
16:52

Ти си винаги прав, как ще сгрешиш.

Не винаги съм прав... но като правило имам сърце да го призная.
Понеже много очи гледат много стриктно темата - мога да те уверя, че в случая съм ужасяващо и идиотски прав.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.06.15 16:56.

Теди Илиева

26.06.15
17:00

А колко хубаво тръгна лафа.... и как безславно приключи. Трябваше да зачекнем друг филм.

26.06.15
17:02

Нали знаеш точно на мен колко ме интересува колко и гледат особено като знам кои са, сигурно са най-неутралните:) СМЯХ, спри да се излагаш поне ти. Аз можех да го напиша и със смешно прикрит сарказъм, няма ли да е същото? Не е ли същото, което се случва едва ли не всеки път когато някой напише нещо различно от форумното верую?

Знам много неща. Да се излагам е мое право... така, както го имаш ти.

Знам, че можеш да бъдеш много по-убедителен без да ползваш хамалски език. Във форума се пишат много неща - някои са верни, други не чак толкова. Общото е границата на Добрия тон - да имаме негативно мнение един за друг и да го изразяваме е едно, да бъдем груби е нещо друго.

казано от slavko на 26.06.15, 16:48:

Аз съм написал име, не ми обобщавай. Който ми е гласувал доверие, той ме познава и ще знае как реагирам на търсещи трибуна за изява люде. Статуса ми е такъв, какъвто съм си извоювал, а ти виж кой почва пръв да обижда или пак аз не съм разбрал някой праволно?

Никой не го интересува как и какво си извоювал, особено след като се държиш по подобен начин. Вълкът кожата и костюма може да си мени, но нравът не и в микрообщество като форума, това се усеща най-добре.

Обикновено цялата процедура протича, след като твоята Елена каже нещо без да се аргументира и не приема хилядите логични аргументи. Не става въпрос за форумна вяра, а за начин на водене на споровете и обективно отношение към другия. Накрая  обаче някой се сърди. Но всички знаем какво е станало с Парис и Троя, та и невинни го отнасят. Не е нужно да се правим на рицари на бели коне, за да не се окажем като някой Дон Кихотец.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 26.06.15 17:15.

26.06.15
17:54

Десо, не виждам да съм започвала спорове. Просто всеки мой пост се приема като някакво твърдение, което по подразбиране трябва да бъде оборено и каквото и да реша да напиша, то съдбата на темата е ясна.
В случая ви ПРЕДЛОЖИХ друга страна от която да се погледнат нещата, като не съм твърдяла че са абсолютната истина.Моля,ако някой намери подобно твърдение от моя страна, да го цитира, щесе извиня.
По принцип съм относително търпелив човек, но когато някой ме нарече глупава публично, няма да остана длъжна. Няма как да приемам помията на другите.

ПП: Много оригинално, да замените думата “идиоти” със “съфорумци”. Аз съвсем не визирах всички съфорумци с нея, но това показва отноението на модераторакъм останалите. ;)
ПП2: Защо моят пост беше модериран, а този, в който г-ца Кобра очевидно ме обижда, не е??

Би ли цитирала поста, в който г-ца Кобра очевидно те обижда?
Ако е в нарушение на някое правило, ще бъде редактиран. :)

26.06.15
18:01

№2615, когато го цитирам,картинката не се вижда. Мисля че е пределно ясно че е насочен към мен, предвид подкрепените мнения, които са срещу моето. Глупаво  ще е да се твърди, че е безобидна “шега от фейса”.

26.06.15
18:04

Трагичен коментар Десо, трагичен!

казано от Маргарита Манева на 26.06.15, 17:54:

По принцип съм относително търпелив човек, но когато някой ме нарече глупава публично, няма да остана длъжна. Няма как да приемам помията на другите.

Мнението на Петко не съдържа думите глупав, глупост и глупава.

ПП2: Защо моят пост беше модериран, а този, в който г-ца Кобра очевидно ме обижда, не е??

За мен не е очевидно - съвсем спокойно може да е насочен към някоя от теориите, които коментирахте.

казано от slavko на 26.06.15, 18:04:

Трагичен коментар Десо, трагичен!

Факт. Трагични са героите в него.

И Дон Кихот, и Парис, са срещнали своя трагичен край. ;(

26.06.15
18:08

Кольо, за мен е очевидно, както е и очевидно че Петко точно това има предвид.
То е ясно че нямам повече работа из този форум, станало е гнездо на оси и лицемерна любезност и добронамереност. Аз поне имам очите да кажа точно това, което мисля, за разлика от повечето. Не знам защо си губя времето да чета и да отговарям на глупости.

казано от Маргарита Манева на 26.06.15, 18:08:

Петко се обърна към теб персонално, да.
Мнението на Кобра, обаче, е твоя трактовка.
Може и да си права, може и аз да съм по-близо до истината.

То е ясно че нямам повече работа из този форум, станало е гнездо на оси и лицемерна любезност и добронамереност. Аз поне имам очите да кажа точно това, което мисля, за разлика от повечето. Не знам защо си губя времето да чета и да отговарям на глупости.

Всеки да има право на позиция и избор.
Просто държа да бъдат изразявани в границите на Добрия тон във форума.
Щом е такава преценката ти - действай. Големи хора сме, понякога усещаме, че имаме нужда от смяна на пътеката.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.06.15 18:13.

ПП: Много оригинално, да замените думата “идиоти” със “съфорумци”. Аз съвсем не визирах всички съфорумци с нея, но това показва отноението на модераторакъм останалите. ;)

Така са преценили колегите и така са го направили.
Тази модераторска намеса НЕ показва отношението на модератор към останалите, а показва стремеж към опазване на добрия тон в нашето малко общество, каквато е една от задачите ни.

Мнението на Кобрата по никакъв начин не те обижда и не е насочено към теб. Не знам как разгада това по лайковете на самото мнение. Бих казала, че тези лайкове не са факти, които да говорят красноречиво, че мнението на Кобрата обижда точно теб.

Не е нужно да го повтаряш постоянно. Сигурен съм, че никой няма лоши чувства към теб, колкото и да повтаряш обратното. Преди няколко години и Юли мислеше така. В момента, в който започнеш да чувстваш, че средата е враждебна, поне се замисли дали ти не правиш нещо неправилно. Най-лесно е да обвиняваме другите и да се оправдаваме с тяхното поведение. Не е нужно да отговаряш (винаги имаш възможност), защото за отговор най-малкото не си готова, въпреки, че си убедена в правотата си.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 26.06.15 18:19.

26.06.15
18:21

А да говорите за нрава ми и това какво съм постигнал, хора които ме познавате и сме били като братя, направо ми идва да повърна. Всеки божи ден го виждам това, за съжаление и тук се е наместило. Дали съм с костюм, или не, няма значение-временни неща са това. После като го няма костюма ще видим, докъде ще ви стигне злорадството.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1